Przepis na : deser
Kolejna odsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę "filiżanki" z jabłkiem i konfiturą jagodową. Wykonanie ekspresowe, w sam raz na niezapowiedzianych gości. *Tortownica na 22 cm *Filiżanka o objętości 200 ml Składniki: 1 filiżanka cukru 1 filiżanka oleju 2 filiżanki mąki 3 jajka 0,5 opakowania cukru wanilinowego Płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wkład owocowy: 4 jabłka + konfitura jagodowa (niekoniecznie) 0,5 łyżeczki cynamonu Wykonanie: W pierwszej kolejności przygotować owoce, jeż... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com