ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:51/198)

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką 268

Pianka 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 budynie waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1/2 szkl. oleju Owoce 500 g owoców (maliny, jagody, borówka amerykańska) Sposób przygotowania Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto szybko ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i się nie klei, dodajemy kilka łyżek lodowatej wody. Ciasto dzielimy na dwie części - mniej więcej

Mieszam w Garnku
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 262

ciasto powinno być rzadsze, jeżeli lubimy grubsze – robimy ciasto bardziej gęste. Przed smażeniem naleśników ciasto musi odpocząć minimum 0,5 godz. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, wylewając cieniutką warstwę ciasta. Jeżeli planujemy smażenie dużej ilości naleśników warto użyć naleśnikarki . Dzięki smażeniu bez tłuszczu na naleśnikarce nasze naleśniki będą naprawdę fit! Usmażone naleśniki powinny być delikatnie złote, ale nie spieczone(...)wymieszać i doprawić do smaku. Wystudzone naleśniki wypełnić przygotowanym nadzieniem. Najlepiej zawinąć je w rulon, ale można także smarować połówki naleśników i składać w trójkąty. Sałatka owocowa 1 opakowanie borówek amerykańskich 1 opakowanie malin 1 soczyste jabłko np. golden delicious 1 świeża brzoskwinia lub brzoskwinia z puszki banan kilka białych i ciemnych winogron bez pestek truskawki, gruszki lub inne owoce

Korniszonki
Placek z wiśniami i borówkami na soku z wiśni. 159

dobroci. Placek wilgotny, pachnący, delikatny no cóż same zalety, Zapraszam... Przepis autorski. Skala smaku 10/10 Uwagi:  Zamiast wiśni mogą być oczywiście czereśnie,  Ciasto powinno być gęste nie lejące.  Jeżeli używamy borówek mrożonych nie rozmnażamy ich wcześniej tylko odrazu posypujemy na ciasto. Składniki:   500g. wiśni już po usunięciu pestek lub można pomieszać ja tak zrobiłam i dodać

Kubki smaku
Kruche ciasteczka z borówkami 135

sztuk. Składniki na ciasto: - 50 dag masła - 5 szklanek mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki soli - 12 łyżek cukru - 1/3 szklanki wody Dodatkowo: - 50 dag borówek - 2 jaja do smarowania 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Następnie wałkować jak ciasto na pierogi, wycinać kółka,  spody zostają całe, a wierzch . Nakładamy borówki, sklejamy

Apetyczna babeczka
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 170

soli Składniki na waniliową piankę: 6 białek 180g cukru 100g masła (rozpuszczonego) 120g budyniu waniliowego (proszku) - u mnie 3x40g sok z połowy limonki/cytryny łyżeczka cukru waniliowego 500g borówek/jagód Wykonanie ciasta: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder wraz z proszkiem do pieczenia i masłem pokrojonym na kawałeczki. Ciasto szybko zagniatamy , dod aj ąc żółtk a. Na końcu dosypujemy

Mania Wypiekania
Kruche ciasto z budyniem, borówkami i bezą 146

Smaczny kruchy spód, śmietankowy budyń i słodka beza przełamane smakiem kwaskowatych owoców borówki amerykańskiej to wszystko składa się na naprawdę pyszne ciasto, które wbrew pozorom nie wymaga zbyt skomplikowanych przygotowań. Polecam! :) Składniki na blachę o wymiarach: 20x36 cm: (Inspiracja: " Kwestia smaku ") Kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50 g cukru 200 g zimnego(...)koniec dodać żółtka i zagnieść gładkie ciasto. Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie równomiernie wylepić ciasto. Piec ok. 20 minut w temperaturze 1700 stopni C.   W międzyczasie: ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu, oczyszczone borówki obtoczyć w mące, białka ze szczyptą soli ubić na pianę, dodać do nich cukier, miksować aż się rozpuści, na koniec dorzucić

Simply Food
Kruche babeczki z budyniem i owocami 131

Babeczki pachnące latem! :-) Lekkie, bez ciężkiego kremu, za to z delikatnym budyniem i letnimi owocami. Jakiś czas temu znalazłam przepis na idealne według mnie kruche ciasto, które nie odkształca się i nie wybrzusza. Wykorzystałam je i w tym przepisie. Żadnej filozofii w tych babeczkach nie ma a smak jest grzechu wart. :-) Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej(...)szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka szczypta soli 3 łyżki cukru  2 opakowania budyniu waniliowego owoce sezonowe: truskawki, maliny, wiśnie, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, brzoskwinie, borówki 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy do powstania gładkiej masy. Pozostawiamy w lodówce na około godzinę. 2. Ciasto wałkujemy niezbyt cienko i szklanką/kieliszkiem wykrawamy koła trochę większe

Szefowa kuchni
Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z porzeczkami 491

Drodzy , ciasto pyszne przedstawiam! Bezstresowe, łatwe i widowiskowe. Na pewno znacie! Ja robiłam je już z borówką kiedyś, ale miało jasne ciasto. Dlatego postanowiłam zrobić ciasto ciemne i z porzeczką. Jest to ciasto idealnie skomponowane, to ciasto, które Was orzeźwi i zaskoczy. Pozytywnie. Istnieje jego wiele wersji na internecie. Ja poszłam tropem Kulinarnej Maniusi  i dotarłam do przepisu

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z borówkami na zimno 853

Sernik z borówkami na zimnoW ogrodzie mojej mamy pojawiły się już pierwsze borówki. Wyglądały tak zachęcająco, że szkoda by było ich nie wykorzystać, z drugiej strony

Ciastkozercy
Francuski klasyk: galette 171

dzięki czemu ciasto pięknie nim pachnie i smakuje, ale nie jest już bezlaktozowe. Nam to nie przeszkadza, alergii bowiem nie mamy. Dorzuciłam też trochę borówek amerykańskich, bo samych jeżyn wydawało mi się za mało... Ciasto zdecydowanie na tym nie straciło. Polecam! Galette z jeżynami i borówkami Składniki: (na średniej wielkości tartę) spód: 250 g mąki pszennej 60 g cukru(...)zimnego masła 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 225 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich 3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 1 łyżka cukru pudru Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Powoli wlewać wodę; tyle, żeby zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Owocowa galaretka 317

Ciasto bez pieczenia, na herbatnikach składające się z kilku owocowych warstw. Lekkie z orzeźwiającymi owocami zatrzymanymi w przezroczystej galaretce. Smaczne, letnie ciasto, które cieszy smakiem i kolorami. 150 g herbatników kakaowych 3 łyżki oleju kokosowego ok 300 g borówek amerykańskich 200 g serka homogenizowanego 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 300 g brzoskwiń (ok 3 szt) 2 łyżki cukru(...)borówek. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: borówki amerykańskie , brzoskwinie , galaretka , granat , herbatniki , serek homogenizowany , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Owocowa chmurka – ciasto bez pieczenia 3257

Smaczne lekkie ciasto z herbatników przełożonych masą jogurtowo-owocową i śmietankowym kremem budyniowym, udekorowane owocami i galaretką. Przygotowane odpowiednio wcześniej jest mięciutkie i rozpływające się w ustach. Ciasto nie wymaga pieczenia i łatwo je przygotować. Przepis na brytfankę wielkości 30 x 41 cm . Składniki: 72 herbatniki maślane (2 długie opakowania) 1 budyń śmietankowy z cukrem 400 ml mleka(...)jogurtu naturalnego 300 g czereśni (lub innych owoców) do masy jogurtowej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 galaretki owoce do galaretki (u mnie borówka amerykańska i maliny) Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze stężało, a herbatniki zmiękły. 200 ml mleka zagotować i dodać do niego drugą połowę mleka wymieszaną z budyniem. Ugotować budyń i odstawić do zupełnego

Trzeci talerz
drożdżowe z jagodami i kruszonką 117

świeżymi jagodami. Już wkrótce zostaną one zastąpione śliwkami i jabłkami. U mnie co najmniej raz w sezonie musi być drożdżowe z borówkami. W tym roku było kiepsko z tymi owocami ale udało się trochę zdobyć i upiekłam ciasto a dwie małe porcje zamroziłam. Taki placek z kruszonką to wypiek dla nas raczej powszedni, na podwieczorek w środku tygodnia albo(...)chwili dolać olej i wyrabiać aż ciasto przestanie się kleić. Misę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć borówki.  Masło, mąkę, cukier i żółtko rozrobić palcami (nie zagniatać!) aby powstała kruszonka. Posypać górę ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
UCIERANE CIASTO Z OWOCAMI! 159

przepis na pyszne  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z SEZONOWYMI OWOCAMI Ciasto jest fajnie delikatnie wilgotne, bardzo aromatyczne i możecie dodać do niego dowolne owoce takie jak: borówki, maliny czy jeżyny. Ucierane ciasto nie zsycha się i długo zachowuje świeżość. PRZEPIS NA MOIM BLOGU TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe tarteletki z owocami (jak z cukierni!) 157

OWOCAMI Składniki: - 250 gram mąki - 3 łyżki kakao - 150 gram masła - 3 łyżki cukru (jak ktoś lubi słodsze ciasto, powinien dać więcej) - 3 łyżki wody - 50 gram czekolady deserowej - 50 gram grubo mielonych orzechów - dowolne owoce (u mnie nektarynki, maliny i borówki amerykańskie) - dżem, z rodzaju tych najtańszych galaretek bez owoców ;) ja użyłam morelowego Przygotowanie: Przesiewamy mąkę i kakao. Dodajemy(...)albo, jak ja wczoraj, nie ma czasu, może opuścić ten etap i posypać tarteletki orzechami po zalaniu rozpuszczonym dżemem.  Ostatnim, co musimy zrobić, jest ułożenie na cieście owoców. Ja wybrałam nektarynkę, borówki i maliny. Gdy już to zrobimy rozpuszczamy dżem z łyżką wody i polewamy taką mieszanką tarteletki. Dzięki temu owoce nie będą z ciastek spadały, a ponadto całość

Życie zamknięte w smaku