ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:34/198)

Tarta pomarańczowa do góry nogami 168

będzie - pieczcie ze zwykłymi - też będzie pysznie :)   składniki (4 porcje) 1 łyżka masła 1 - 2 łyżki syropu z granatów ( lub klonowego) 2 - 3 czerwone pomarańcze garść borówek - opcjonalnie Opakowanie  gotowego ciasta francuskiego ( wycięte koło o średnicy nieco większej niż nasza patelnia) świeża mięta do posypania Patelnia,  którą możemy wstawić do piekarnika ( 24–  26 cm  średnicy(...)mieszając i rozprowadzając po patelni. Odstawić z ognia. Ułożyć  plastry pomarańczy – ułożyć je na patelni jeden obok drugiego w jednej warstwie. Pomiędzy plasterkami pomarańczy wysypać owoce borówki. Na warstwie pomarańczy ułożyć ciasto francuskie, brzegi ciasta lekko wcisnąć pomiędzy patelnię a pomidory, ale nie dociskać ciasta od góry do owoców. Wstawić patelnię do nagrzanego piekarnika i piec ciasto przez

Stare Gary
Ciasto leśny mech 194

łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka M Krem do ciasta: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: maliny, borówki lub inne owoce leśne Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)ciasta rozsmarować i wyrównać krem, który posypać pokruszonym odciętym wcześniej ciastem. Krusząc ciasto wybierać tylko ze środka jego zieloną część, a brązową przypieczoną skorupkę zostawiać. Na wierzch ciasta poukładać maliny i borówki. Owoce można dodać również do kremu, ale ciasto będzie wtedy do szybkiego zjedzenia, gdyż owoce w kremie dość szybko kwaśnieją. Zamiast malin można użyć pestek granatu. Ciasto wstawić

Kuchcik gotuje
Zielony mech 179

dałam double carem) - 250g serka mascarpone - 1 łyżka cukru pudru - sok z ½ limonki Dodatkowo: - dżem jagodowy - owoce do ozdoby (owoce granatu, borówka, porzeczka…) Szpinak rozmrażamy i odciskamy na gęstym sitku. Ponieważ ja mroziłam specjalnie szpinak do tego ciasta (nie miałam pewności kiedy je upiekę, stąd mrożenie) już przed mrożeniem dokładnie go osuszyłam. Szpinak zmiksowałam w blenderze. Całe jajka wbijamy(...)cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz sok z ½ limonki – wyrabiamy robotem na najniższych obrotach lub łyżką. Masę nakładamy na spód posmarowany dżemem, wyrównujemy powierzchnię. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem oraz owocami granatu (porzeczki, borówki… ). Boki również posypujemy pokruszonym ciastem. Wstawiamy na 2 godziny (lub na noc) do lodówki. Zielony mech zrobiłam w formie kwadratowej o wymiarach 24 x 24cm, jednocześnie zwiększyłam

mojewypiekiinietylko
Francuskie ciasteczka z budyniem i owocami 150

ładnie się prezentują na stole. Do ich przygotowania nie są potrzebne świeże owoce. Ja np. wykorzystałam mrożone maliny. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem dowolne owoce (np. maliny, borówki) cukier puder do dekoracji 1 jajko masło do posmarowania formy WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Wgłębienia formy do pieczenia

Passions hobbies life
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 239

Pyszne ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowanymi owocami - u nas z czerwonymi porzeczkami, borówkami, malinami i jeżynami! Bardzo kruche i delikatne. Nie za słodkie. Idealne na deser, na drugie śniadanie do szkoły, na wyjazd czy na piknik.  Składniki: 235 g mąki pszennej, 40 g cukru pudru, 170 g zimnego masła, szczypta soli, 1 żółtko z jajka L, 1 łyżeczka(...)waniliowego, 3 łyżki zimnej wody dodatkowo: 1-2 jajka, brązowy cukier, owoce - u nas borówki, czerwona porzeczka, maliny i jeżyny Mąkę, cukier i sól wsypać do miski, wymieszać, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i dokładnie posiekać przy pomocy noża lub siekaczki do ciasta kruchego. Całość musi utworzyć konsystencję kruszonki. Następnie dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i zimną wodę - szybko

Plate of Joy
Muffiny z truskawkami 136

Najprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki(...)mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru Dodatkowo: kilka truskawek (ok. 1-2 do jednej muffinki) lub innych owoców (np. malin, borówek) Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą widelcem w dużej misce do momentu połączenia się składników. Składniki kruszonki zagnieść ze sobą ręką (do połączenia) i wstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać

Bullio
Muffiny z truskawkami 177

Najprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki(...)mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru Dodatkowo: kilka truskawek (ok. 1-2 do jednej muffinki) lub innych owoców (np. malin, borówek) Wszystkie składniki ciasta wymieszać ze sobą widelcem w dużej misce do momentu połączenia się składników. Składniki kruszonki zagnieść ze sobą ręką (do połączenia) i wstawić na chwilę do lodówki. Piekarnik nagrzać

Bullio
Ciasto drożdżowe z borówkami 150

Ciasto drożdżowe z borówką amerykańską, posypane dużą ilością kruszonki, macie ochotę na kawałek? :) Mnie już można skusić samą kruszonką. Uwielbiam wszystkie wypieki, które są nią z góry sowicie posypane, wtedy pierwsze co robię oskubuję ciasto z kruszonki. Pamiętam jak nie raz mama kupowała bułki drożdżowe z kruszonką, wyjadałam z każdej gdzie się dało (ale tak by rodzeństwo nie zauważyło większych(...)margarynę, dodać cukier, przemieszać a następnie dodać mąkę. Odstawić z ognia, wymieszać drewnianą łyżką, ostudzić. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat posypany mąką i jeszcze przez chwilę wyrabiać. Przełożyć do foremki (piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Dodać borówki i posypać kruszonką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec przy uchylonych drzwiczkach przez

pink envelope
Jogurtowy deser z borówkami amerykańskimi 575

będą całe zakryte. Wierzch zrównać i odstawić do stężenia. Resztę borówek ułożyć na deserze i delikatnie zalać rozpuszczoną galaretką. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta z owocami Tagged: biszkopty , borówka amerykańska , galaretka , jogurt naturalny

https:KKuchniaMniam
Babeczki na kefirze z owocami 205

robiłam, wystarczy wymieszać wszystkie składniki, przełożyć ciasto do foremek i upiec A w smaku…mięciutkie, puszyste i wilgotne. Pyszne!     Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 6 łyżek cukru 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju owoce (u mnie truskawki i borówki) cukier puder – do posypania

Blog z Apetytem
Jagodowe ciasto z kokosową kruszonką 142

Latem Misiek z moim tatą dzielnie o 5 rano jeździli do lasu po jagody, żeby Miśka miała zimą do kaszki, tym bardziej że uwielbia borówki, a od borówek do jagód krótka droga. Ja dzielnie zaprawiałam te kilogramy jagód. Przyszła zima, nastał czas kaszek i budyniów, a Miśka stwierdziła że ona tych jagód nie lubi. Tak oto Misiek pozostał z traumą(...)zdjęcia stwierdził, że to ciasto od teraz znajduje się w 3 jego ulubionych które piekę, pozostałe dwa to ciasto czekoladowe i dyniowe ciasto drożdżowe. Jagody w tym cieście można zastąpić borówkami, śmiało można też użyć mrożonych, bez uprzedniego ich rozmrażania. Składniki: ciasto 400 g mąki pszennej (użyłam 300 g białej i 100 g razowej) 200 ml oleju roślinnego

greenscarf
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 232

przebić i dodajemy tężejącą galaretką, mieszamy masę jogurtową. Jedną część ciasta układamy w blaszce, której piekło się ciasto, wylewamy połowę masy, dodajemy mrożone owoce, maliny, borówki, przykrywamy drugim ciastem i wylewamy resztę masy z owocami. Gdy masa całkowicie stężeje, na powierzchni ciasta układamy mieszankę owoców i zalewamy tężejącą, wcześniej odłożoną galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki, obsypujemy reszta owoców. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cytrynowo - limonkowa tarta z bitą śmietaną i borówkami. 159

soku z cytryny i połowy limonki Dodatkowo: 400 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego borówki Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier. Łączymy z masłem lub margaryną rozcierając ją w palcach. Wlewamy sok z limonki i wbijamy żółtko. Szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na 30 min do lodówki, aby odpoczęło.Formę na tartę metalową smarujemy masłem(...)stopniach. Masa musi być ścięta.Wyjmujemy. Czekamy, aż wystygnie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dekorujemy nią ciasto i układamy borówki.Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Ciasto Korona 145

Cytrynowo - owocowe letnie ciasto z biszkoptami. Składniki: 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki cytrynowe, 100 g borówki amerykańskiej, 50 g czerwonej porzeczki, 100 g malin, kilka sztuk winogrona, 5 - 6 połówek brzoskwiń w syropie, 8-10 okrągłych biszkoptów, 2 opakowania podłużnych biszkoptów (ok 22 sztuk) Przygotowanie: Jogurt wyjmij wcześniej z lodówki. Galaretki rozrób w 350 ml gorącej wody

Lena Gotuje
Zawijana drożdżówka z musem jabłkowym 205

Zakręcone ciasto z owocami jest tak samo smaczne, jak drożdżówka ze śliwkami . Ciasto posmarowane musem jabłkowym, obsypane owocami jest zrolowane w formie odrywanych drożdżówek. To kolejny przepis bazujący na Crazy Dough , z którego namiętnie tworzę słodkie i wytrawne wypieki. Przepis na Crazy Rolls z musem jabłkowym, borówkami i poziomkami, jest tak szybki i łatwy, że każdy będzie je chciał upiec(...)mieszamy hakiem robota aż składniki się połączą, wykładamy ciasto na stolnicę wyrabiamy przez kilka minut ręcznie. Rozwałkowujemy ciasto rozwałkowujemy na prostokąt i je smarujemy musem jabłkowym, obsypujemy borówkami i poziomkami, zwijamy ciasto w roladę i kroimy ostrym nożem na plastry, które umieszczamy w okrągłej formie, którą wstawiamy na około 15 minut do ciepłego piekarnika o temp. 50 stopni C . Następnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania