ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:26/198)

Sernik borówkowy 138

Jest lato, więc to najlepsza pora na serniki na zimno. Proste, szybkie i pyszne ciasta na każdą okazję. A że owoców jest pod dostatkiem to oczywiście nie może ich zabraknąć w takim serniku. Dzisiaj proponuję wam sernik z borówkami na serze z dodatkiem mascarpone. Można oczywiście użyć serka kremowego, mielonego i sera mascarpone albo sięgnąć po gotowy taki mieszany już

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Jogurtowo-serowe ciasto z agrestem i borówkami. 195

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: półtorej szklanki świeżego agrestu pół szklanki borówek amerykańskich Wykonanie: 1. Ser: Do miski wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, dodajemy ser i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę, następnie wsypujemy budyń i chwilę miksujemy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę

Izabelawkuchni
Deser z nasionami chia i borówkami + film 136

Deser z nasionami chia i borówkami to pyszny smakołyk, który można przygotować również z jogurtu lub wody. Jest to świetna opcja na podwieczorek a także doskonałą

Smakowite Dania
Ciasta ucierane, biszkoptowe, placki 169

Tarta de Santiago      Ciasto gryczane ze śliwkami       Ciasto z rabarbarem       Szwajcarski placek królewski z jabłkami         Ciasto leśne z borówkami i jeżynami         Fit ciasto kokosowe z owocami        Arydzki przysmak       Ciasto odwracane z truskawkami i rabarbarem

Passions hobbies life
Ciasto ze śliwkami 225

Dzisiejsze ciasto ze śliwkami to klasyczne ciasto ucierane, które świetnie nada się jako baza pod placek z dowolnymi owocami – jest na tyle gęste, że bez

Ciastkozercy
Tarta z kremem mascarpone, malinami i borówkami 175

Tarta z kremem mascarpone, z malinami i borówkami... Znika ekspresem! Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany 30% Dodatkowo: Dowolne owoce Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki

Pelusiowa Kuchnia
Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 213

mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody 2 łyżki kakao Składniki na krem do ciasta: 200 g sera mascarpone 200 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/3 szklanki cukru pudru owoce: pokrojone nektarynki, borówki amerykańskie, poziomki lub inne Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicy silikonowej nie potrzeba niczym smarować, ale zwykłą tortownicę o średnicy(...)Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Ostudzony biszkopt dekorujemy kremem i obkładamy owocami takimi jak lubimy, ja wykorzystałam pokrojone nektarynki, poziomki i borówki. Wstawiamy ciasto z owocami do lodówki do schłodzenia. Wyjmujemy je z lodówki tuż przed podaniem na stół. Smacznego! The post Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek bananowy orkiszowy z borówkami 164

wyrzucanie, bo takie banany świetnie nadają się do upieczenia pysznego ciasta, czyli chlebka bananowego. To jedno z naszych ulubionych ciast, bo jest mega szybkie, mega proste i zawsze się udaje. Dzisiaj polecam wersje orkiszową z borówkami. Inne znajdziecie na blogu. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wykwintna żytnia tarta z borówkami 191

póki borówki są po okazyjnej cenie! Tarta wykonana w formie o średnicy 20cm. Jedna porcja ok. 62g = 185kcal. Składniki na spód: - 120g mąki żytniej - 75g zimnego masła - 1 łyżka ksylitolu - 1 żółtko - sok z 1/4 cytryny Mąkę przesiewamy do miseczki lub na stolnice, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałeczki masło, ksylitol i żółtko. Szybko, ale dokładnie wyrabiamy ciasto i od razu(...)natłuszczamy formę do tarty masłem. Ciasto wyjmujemy z lodówki i staramy się równomiernie wyłożyć nim boki i dno formy. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Pieczemy 25 minut, aż lekko się zarumieni.  Składniki na wypełnienie: - 200-250g borówek - 40g tartych migdałów - 1 łyżka syropu klonowego - 1 żółtko *opcjonalnie: cukier puder z ksylitolu lub zwykły Borówki myjemy, oczyszczamy i dokładnie osuszamy

Be Fit Be Strong
proste ciasto jogurtowe z owocami 268

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

Gotowanie z pasją
proste ciasto jogurtowe z owocami 178

zamrażalniku jeszcze mam zapas borówek z zeszłego roku. A że weekend i rodzinne spotkania przed nami to ciasta nigdy za wiele. Tym razem propozycja bardzo lekka i puszysta. Ciasto jogurtowe, które każdy (naprawdę każdy) jest w stanie zrobić. Polecam również gdy niespodziewani goście zapowiedzieli się z wizytą.  Składniki: 400 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego

Gotowanie z pasją
Kruche tarteletki z rabarbarem, konfiturą z borówki i kruszonką 122

się nimi zajadać bez końca. Te tarteletki są moim zdaniem idealne pod względem harmonii słodko-kwaśnej. Są lekkie i... silnie uzależniające :) KRUCHE TARTELETKI Z RABARBAREM, KONFITURĄ Z BORÓWKI I KRUSZONKĄ Składniki na ciasto: - 250 gram mąki - 50 gram cukru pudru - 180 gram masła - 3 żółtka - 1 łyżka śmietany 18% (kwaśnej) - pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta: Przesiewamy mąkę, cukier(...)gram mąki - 100 gram cukru - 125 gram masła - opakowanie cukru wanilinowego Przygotowanie kruszonki: Łączymy suche składniki w miseczce i zalewamy je rozpuszczonym masłem. Dobrze mieszamy. Na przestudzone ciasto wykładamy konfiturę z borówki, na to (również przestudzony) rabarbar. Posypujemy całość cienką warstwą bułki tartej i na końcu - kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Półfrancuskie ciastka z budyniem. 183

Takie pyszne i bardzo proste w wykonaniu półfrancuskie ciastka polecam Wam na podwieczorek. Warstwowe ciasto, galaretkowy budyń i mnóstwo pachnących borówek prosto z krzaczka. Biegnijcie do kuchni jeszcze zdążycie zrobić, zamiast borówek mogą być inne owoce np. maliny i malinowa galaretka do budyniu. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :) Ciastko podałam na talerzyku, który otrzymałam  w ramach współpracy od  GALERII(...)leśne 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukier puder do oprószenia ciastek dowolna ilość borówek amerykańskich Wykonanie:  1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej 60 minut. Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy

Izabelawkuchni
Tort „Pożegnanie lata” 150

zimowy czas. Wieczory stają się chłodne i coraz przyjemniej sięga się po herbatę, której akompaniują pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane w bitej śmietanie i ukryte między lekkim jak puch biszkoptem, staną się prawdziwym(...)śmietana: 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki miodu 100 ml ciepłej wody Dodatki: 300 g borówek amerykańskich 300 g jeżyn 300 g malin 200 g czerwonych porzeczek 4 bezy kilka listków świeżej mięty * PRZYGOTOWANIE Biszkopt Białka oddziel od żółtek. Wrzuć je do dużej misy i ubij

Food Square
Sernik z ricotty z jagodami 152

Spód: 350 g ciasteczek ziarnistych 120 g masła Składniki sernik: 4 duże jajka L 5 łyżek cukru pudru/ ksylitolu 1 cytryna 2 łyżki mąki ziemniaczanej 750 g ricotty Wierzch: borówka amerykańska 1,5 łyżki cukru/ksylitolu 1. Masło roztapiamy, studzimy. Ciasteczka blendujemy w blenderze kielichowym. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka przekładamy do większej miski, dodajemy do nich roztopione(...)się nam połączyły. Masę wykładamy na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy. 3 Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy i studzimy. 4. W trakcie jak sernik się piekł ja przygotowałam na szybko konfiturę z borówek: do rondelka dałam dwie garście borówek i cukier. Borówki trochę pogniotłam widelcem, żeby szybciej puściły sok. Podsmażałam na małym ogniu

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania