marzeń by były z jagodami, ale borówka amerykańska też sprostała moim wymaganiom. Kto lubi pierogi, będzie usatysfakcjonowany. Kto za nimi nie przepada… może da się skusić. Pierogi z borówkami. Składniki na ciasto: - 700 g mąki poznańskiej (typ 500) - 300 g mąki typ 00 (u mnie Manitoba) - 100g miękkiego masła lub oleju słonecznikowego (tym razem dałam olej) - 3 żółtka - 1 całe(...)rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis The post Pierogi z borówkami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoLatem najczęściej piekę ciasta do których wykorzystuję sezonowe owoce. Dzisiaj kakaowe ciasto na jogurcie z morelami i borówką amerykańską. Ciasto jest puszyste i wilgotne takie właśnie najbardziej lubię. Ciasto podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Gold. Składniki: 150 g margaryny 3 jajka 200 g cukru 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g jogurtu naturalnego(...)pieczenia, jogurt naturalny oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Całość zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta. Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć skórką do dołu połówki moreli, pomiędzy morele po wkładać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół. Piec około
Ala piecze i gotujeZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu(...)proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej) Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma. Zawinąć
Mała CukierenkaZapraszam dzisiaj na pyszne, waniliowe ciasto z masą jogurtowo – śmietanową. Wierzch zdobi masa świeżych owoców zalanych owocową galaretką. Użyłam malin i borówek, ale możemy dodać jeżyn, czarnej jagody, truskawek, wiśni. Pyszny, orzeźwiający deser, który zniknął u mnie błyskawicznie:), najbliższym, którzy przyjechali do mnie na wakacje, bardzo smakował. Uwielbiam takie ciasta, są jakby kwintesencją lata. Bardzo polecam… Porcelana ze sklepu(...)proszę dosłodzić do smaku) 12 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody w temperaturze pokojowej Wierzch: około 1kg-1,2kg umytych, osączonych owoców jagodowych (użyłam malin i borówki) 2 galaretki (użyłam truskawkowej i agrestowej) Ciasto kruche: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem, solą, cukrem, cukrem wanilinowym. Dodać masło i posiekać nożem. Dodać jajko, żółtko i szybko zgnieść ciasto rękoma. Zawinąć
Mała CukierenkaPrzyszło wreszcie lato, a wraz z nim pyszne leśne owoce. Dzisiaj przepis na (a'la) napoleonkę z bitą śmietaną, borówkami i malinami, polaną malinowym sosem - proste pyszności.SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego1,5 szklanki malin0,5 szklanki borówek200ml śmietany 30%2 łyżki cukru pudru + do posypania1 opakowanie cukru waniliowegoPRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy na prostokąty(...)minuty na małym ogniu. Przecedzamy sos przez sitko. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Na połowę prostokątów z ciasta nakładamy bitą śmietanę i umyte maliny oraz borówki. Przykrywamy pozostałym ciastem, posypujemy cukrem pudrem, polewamy malinowym sosem i podajemy
Moje Kuchenne Rewelacjektórego przygotowanie potrzebujemy 20 minut. Do deseru wykorzystałam świeże owoce oraz bitą śmietanę, którą możemy z powodzeniem zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Składniki : 1 arkusz ciasta francuskiego 300 ml śmietany kremówki 80 g borówki amerykańskiej (malin, jagód, truskawek lub innych owoców) 3 łyżki cukru pudru Piekarnik rozgrzać do 200ºC . Ciasto francuskie rozłożyć na blachę, wyłożonej papierem do pieczenia i pociąć
Zabawa smakiemSkładniki: 1/2 kg mąki 1/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju szczypta soli 4 dkg drożdży + 2 łyżki cukru + 2 łyżki mąki
czarrna od kuchniSernik tradycyjny czy może innowacyjny: czekoladowy, cytrynowy lub toffi. Okazuje się, że jednak dla większości z was jeżeli ma być sernik to raczej tradycyjny (oczywiście z
RelaxtimeWitajcie Kochani! Dzisiaj zapraszam na wyjątkowy tort porzeczkowo – miodowy z jagodami, ptysiami i sosem karmelowym. Przepis przygotowałam dla marki tołpa w ramach kampanii promującej kosmetyki roślinne
Mała CukierenkaLetnia tarta z sezonowymi owocami. Tutaj słodkie maliny i delikatne w smaku borówki amerykańskie. Przepis na ciasto kruche jeszcze nie raz wykorzystam bo było bardzo smaczne, kruche i maślane (w smaku przypominało dobre herbatniki). Tarta owocowa z masą budyniowąPRZEPIS(na formę do tarty 24 cm)Temperatura: 180ºC | Czas pieczenia: 30-40 minSłodkie ciasto kruche (przepis na ciasto kruche: "Wypieki
coolinarnastrefa.blogspot.comnowych wypieków tych, którzy pieką z przyjemnością! Dziś razem z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na kolejne, pyszne, orzeźwiające ciasto inspirowane urlopem. Lekkie cytrynowe ciasto ucierane przykryte galaretką z mango, świeżymi borówkami i kandyzowaną cytryną ( jest genialna! ) jest świetnym pomysłem na każdy dzień! Zachwyci z całą pewnością wszystkich wielbicieli egzotycznych smaków i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Spróbujcie(...)niewielką ilością zimnej wody. Puree z mango podgrzewamy, do ciepłego dodajemy żelatynę, rozpuszczamy. W razie potrzeby dosładzamy cukrem pudrem. Odstawiamy do lekkiego tężenia. Wylewamy na ciasto cytrynowe, obficie posypujemy słodką skórką cytrynową i borówkami. Wkładamy do lodówki. Dekorujemy białą czekoladą. Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ KASIA
Ostra na Słodkociasteczka sprawdziły się idealnie, bo takie świeżo upieczone i chrupiące są najlepsze :) Składniki na ok. 6-8 szt.: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 150 g twarogu półtłustego 2 łyżki śmietany 12% 2-3 łyżki cukru 3 duże garści borówek amerykańskich 1 jajko cukier puder W miseczce wymieszać twaróg ze śmietaną i cukrem. Dorzucić(...)borówki i część z nich porozgniatać widelcem, a część pozostawić w całości, wymieszać z twarogiem. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na środku każdego kwadrata ułożyć łyżkę twarogu z borówkami. Brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem, złożyć je w poprzek na pół tak, aby powstał trójkąt. Dodatkowo sklejone brzegi trójkąta można docisnąć ząbkami widelca. Wierzch każdego trójkąta posmarować jajkiem. Piec
Simply FoodUpieczone całkowitym przypadkiem. Miały być ciasteczka Wioli ale zmieniłam proporcje i trochę składników i wyszło coś innego, choć równie smacznego :) Ciasto jaglano-ryżowe z borówkami Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 150 g kasza jaglana 150 g masło 200 g mąka ryżowa 50 g mąka kokosowa 2 łyżeczki soda oczyszczona(...)inne słodziwo 100 g borówka amerykańska lub inne owoce Sposób przygotowania Kaszę prażymy w garnku, aż czuć będzie orzechowy zapach. Zalewamy 2,5 szklanki gorącej wody i gotujemy z erytrolem, aż kasza się rozgotuje. Do kaszy dodajemy sok z cytryny, masło i jajka. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąki i sodę. Mieszamy dokładnie. Tak przygotowane ciasto wykładamy do formy
Kucharzycamożna go zrobić nawet wtedy, gdy ma się pod nogami dwie "piurgające" za uszami dziewczynki. Moja blacha jest większa- celowo!, stąd niższa pianka, ale za to 500 g borówek Składniki na ciasto -400 g mąki orkiszowej typ 650 – u Gatity mąka pszenna -200 g pokrojonego w kostkę masła -5 żółtek -łyżka zimnej wody -3 łyżki cukru pudru -2 łyżeczki proszku(...)piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru -kilka kropelek aromatu do ciast- waniliowego -2 budynie śmietankowe bez cukru -120 ml oleju -500 g borówek amerykańskich Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić w robocie lub ręcznie, lśniącą kulę. Uformować wałek i podzielić na dwie części, w proporcjach 60% i 40%. Obydwa kawałki wkładamy do zamrażarki. Formę wykładamy papierem
Z Kuchni Do Kuchniciasta opada dzięki czemu powstaje miejsce na wypełnienie kremem z mascarpone i śmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć również malin, truskawek itp). Ciasto jest bardzo smaczne i bardzo nam posmakowało. Przepis zaczerpnięty stąd. Polecam. Post Ciasto czekoladowe z mascarpone i owocami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotuje