mąkę oraz miksujemy na gładką i gęstą masę. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i nakładamy po jednej łyżce masy na jeden placuszek. Potem wciskamy lekko po 4-5 borówek w ciasto placuszków na patelni. Przewracamy placki na drugą stronę i smażymy na złoty kolor (z obu stron). Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego Przepis na 3 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneDzisiaj zapraszam na bardzo kruchą tartę z jagodami i innymi owocami. Tarta miała być jednym z prezentów na pierwszy Dzień Ojca w naszej rodzinie. Nie wiem
Mieszam w GarnkuSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuTorcik dzięki świeżym kwiatom wygląda pięknie i świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje. Wbrew pozorom nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych. Jest naprawdę bardzo łatwy i
Smakołyki AsiSkładniki: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki graham pszennej 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 7
czarrna od kuchniS k ł a d n i k i: - 0,5 kg borówki amerykańskiej - 250 g sera białego półtłustego - 400 g serka homogenizowanego - 1 łyżka
Gocha gotuje!Składniki: kruche ciasto: 20 dkg mąki 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru pudru beza: 3 białka 1 szklanka orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru dodatkowo
czarrna od kuchniPyszna babka, a raczej sernik na zimno o wyglądzie babki. Urzeka kolorami, pysznym smakiem owoców leśnych i wiosenną świeżością. Pięknie się prezentuje. Składniki: Normal 0 21
Gotowanie i blogowanieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDziś ostatnia niedziela wakacji, jeszcze lato, jeszcze cieplutko, choć noce do ciepłych już nie należą, dojrzewają jeżyny a one kojarzą mi się z nadchodzącą jesienią dlatego
Wanilia i KardamonPyszne pierogi z jagodami, czy jak ktoś woli borówkami. Delikatne ciasto z dodatkiem śmietany, serdecznie polecam. Jest mięciutkie, smaczne i super w obróbce. Za sprawą jajek, pierożki są żółciutkie. Smaczne, sezonowe danie na słodko, lub pyszny podwieczorek. Dzieciaki, te duże i małe je uwielbiają. Można polać stopionym masłem , lub podać z gęstą śmietaną. Obie wersje
Takie tam pichcenieOstatnio pogoda jest... jak kobieta - zmienna ;) Raz chłodno i pada, raz upał i skwar. Jeśli o mnie chodzi - 23 stopnie i słońce to naprawdę optymalna temperatura
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!szklanki maślanki 1 łyżka oleju z pestek winogron borówki nutella Jajka, mąkę i maślankę miksujemy na jednolitą masę. Następnie dodajemy oleju i borówek. Porcje ciasta wylewamy na patelnie, obsmażamy z dwóch stron , smarujemy nutellą zawijamy i gotowe :) Smacznego
Cukier&PuderCoś przyjemnego dla oka, a jeszcze bardziej przyjemnego dla podniebienia ;)Korzystając z dobrodziejstwa krzaczków borówki amerykańskiej rosnącej w ogródku- powstały takie oto tarletki ;)Tarletki z borówkami Składniki:Ciasto:200g mąki100 g masła50 g cukru pudru1 żółtko2 łyżki zimnej wodyszczypta soliMasa budyniowa:budyń śmietankowy 3/4 bez cukru375 ml mleka2 łyżki cukru30 g masłaDo dekoracji dowolne owoce ;)Przygotowanie:Ciasto: Mąkę, masło - wysiekać
Lawendowe NieboDzisiaj sernik na zimno z twarogu i bitej śmietany z borówkami amerykańskimi na spodzie z maślanych herbatników. Przygotowałam go z borówkami, bo je uwielbiam, ale możecie
Oryginalny smakżółtka szczypta soli masa serowa 1 kg sera 1 szkl cukru 1 kostka margaryny 6 jajek 1 budyń śmietankowy otarta skórka z cytryny 1 op borówek. ok 100 g Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto.. wykleić dno formy o rozm 30x20. Margarynę utrzeć(...)cukrem, dodać po jednym żółtku, następnie stopniowo dodawać ser i budyń, oraz skórkę otrzeć z cytryny. Białka ubić na pianę dodać do masy i na koniec wrzucić borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto podpiec w temp 180 st. Wylać masę serową i piec sernik przez godzinę. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową
Gotowanie jest łatweZapraszam na smakowity torcik bez pieczenia z dodatkiem świeżych borówek amerykańskich. Spód ciasta zrobiłam z pysznych herbatników o smaku waniliowym bez cukru od Cukry Nyskie . Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne. Polecam do kawy Składniki: 120 g herbatników bez cukru Od Cukry Nyskie 60 g masła 100 g borówek amerykańskich 330 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna (bezbarwna(...)osuszamy. Zimną śmietankę ubijamy na sztywno mikserem a następnie dolewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy do środka borówki i delikatnie mieszamy. Przekładamy masę śmietanową na ciasteczkowy spód i wyrównujemy, wstawiamy ciasto do lodówki. Galaretkę pomarańczowo-morelową rozpuszczamy w 375 ml gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na górę ciasta i wstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnewaniliowego 3 szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szklanka owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) cukier puder do posypania babeczek *** W misce roztrzepujemy za pomocą ubijaczki rózgowej wszystkie mokre składniki ciasta, czyli maślankę, olej i jajka *** *** W drugiej misce mieszamy wszystkie suche składniki, czyli cukry, mąkę i proszek do pieczenia *** *** Do miski
Blog z Apetytemjogurtu greckiego i śmietany oraz galaretką z owocami. Idealny deser na lato. Ciasto możemy wykonać z różnymi owocami np. truskawkami, malinami, borówkami czy wiśniami. Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami Drukuj przepis Składniki Biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki pszennej -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa(...)owoce: u mnie truskawki, maliny i borówki Przygotowanie --> Biszkopt: * --> Obie mąki przesiewamy, odkładamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę (z szczyptą soli). Następnie dodajemy partiami cukier, cały czas ubijając. Gdy piana będzie sztywna i błyszcząca dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając. Dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy szpatułką. --> Ciasto przelewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem
Marta Gotujepożegnanie wakacji dzielę się przepisem na pyszny chlebek bananowy z mnóstwem borówek oraz wiórkami kokosowymi, bardzo prosty i szybki do wykonania. Ciasto jest wilgotne, słodkie, choć nie ma w nim cukru. Bardzo dojrzałe banany sprawiają, że nie ma potrzeby go dosładzać, choć jeśli ktoś lubi naprawdę słodkie wypieki może dodać(...)kilka łyżek np. ksylitolu. Do ciasta użyłam mąki owsianej, ale można też zmielić płatki owsiane do konsystencji mąki. Chlebek robi się błyskawicznie, a smakuje naprawdę świetnie. Borówki wraz z wiórkami doskonale wzbogacają smak ciasta. Taki chlebek świetnie sprawdzi się jako szybkie ciasto na imprezę, przekąskę czy śniadanie. Rano, posmarowany masłem orzechowym smakuje naprawdę rewelacyjnie. Inspiracja: Missberry Składniki: 2 duże
Healthy food explorermasła 120 g budyniu waniliowego ( 3 budynie ) 1 łyżka soku z limonki 500 g jagód lub borówek Blaszka 25/25 ale może być troszkę większa Wykonanie: Do miski przesiać mąkę z proszkiem, dodać masło, żółtka,cukier,cukier waniliowy. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek i odciąć 1/4 ciasta. Do większego kawałka dodać kakao i 1 łyżeczkę kwaśnej(...)cukrem waniliowym, następnie dodać sok z limonki i budynie, wymieszać. Ciągle mieszając wlewać roztopione masło.Gotową piankę wyłożyć na podpieczone ciasto kakaowe, następnie wyłożyć jagody lub borówki. Na wierzch zetrzeć ciasto jasne. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze w temperaturze 180 stopni około 45/ 50 minut . Zimne ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidobry :-) Cieplutko, słonecznie, nic tylko odpoczywać, bo robić się nic nie chce ;-). Ja moim głodomorom upiekłam jeszcze ciasto, tak na szybko z tego przepisu ( klik ), dałam dużo borówek amerykańskich, nieco mniej cukru. Ciasto pyszne, puszyste, do owoców idealne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Blaszka 24 x 34 cm Składniki: 4 jajka L 3 szklanki mąki (szklanka 250 ml) 1 szklanka(...)końca, kolejny rząd odwrotnie. Jak zostanie nam ciasta, to nakładamy na ciapki jasne ciasto ciemne, a na ciemne jasne. Tak powstaną na łatki ;-) 4. Na ciasto wysypujemy umyte owoce. Ilość wedle uznania, ja borówek dałam dość dużo. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Sprawdzamy czy upieczone za pomocą drewnianego patyczka :-) Po upieczeniu studzimy, przed podanie możemy posypać cukrem pudrem
kruche babeczki