Pyszne pierogi z jagodami, czy jak ktoś woli borówkami. Delikatne ciasto z dodatkiem śmietany, serdecznie polecam. Jest mięciutkie, smaczne i super w obróbce. Za sprawą jajek, pierożki są żółciutkie. Smaczne, sezonowe danie na słodko, lub pyszny podwieczorek. Dzieciaki, te duże i małe je uwielbiają. Można polać stopionym masłem , lub podać z gęstą śmietaną. Obie wersje pyszniutkie ;) Ciasto na pierogi 70 dag mąki pszennej 2 jajka (L) 5 łyżek śmietany 18% ( gęsta) 3 pełne... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować dla swoich bliskich. Moja kuchnia łączy tradycję z nowoczesnością , Jest smacznie, kolorowo i pachnąco:)