ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:39/198)

Szybkie ciasto jogurtowe z borówkami - bez miksera, w 10 minut 10247

później wystarczy już tylko zaczekać aż ciasto się upiecze:).  Składniki suche: 1 i 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki mokre + cukier: 1 małe jajko 200ml jogurtu naturalnego 70ml oleju 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego sok wyciśnięty z 1/2 cytryny Dodatkowo: 150g borówek  cukier puder do posypania 1. Składniki(...)krótko drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. 2. Tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto (będzie gęste), na wierzch wykładamy umyte borówki delikatnie wciskając je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę, do suchego patyczka. 3. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem

Szefowa kuchni
Clafoutis z czereśniami i borówką 220

wiem że to tak ma wyglądać.Jest  bardzo smaczne w smaku przypomina mi trochę naleśniki. Jest to znane francuskie ciasto. Kto myślał tak jak ja to zachęcam do zrobienia,bo warto. Składniki:  450 g czereśni 50 g borówek amerykańskich 2 łyżki wiśniówki 150 g mąki pszennej 3 jajka 100 ml kremówki 100 ml mleka 100 g cukru sól(...)wlać zmiksowane na puszystą masę jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę do tarty wysmarować masłem,wysypać bułką tartą. Ułożyć odsączone z nadmiaru soku czereśnie i borówki.Wolnym strumienie wylać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 st. Piec około 40 min. Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.Forma o średnicy

Ala piecze i gotuje
Piankowy torcik z biedronkami :-) 139

UWAGA, zostawiamy trochę galaretki do biedronek. :-) Na dolny biszkopt, wysypujemy trochę borówek, następnie wylewamy masę.  I masę posypujemy znów borówkami(ja miałam borówki mrożone), zostawiamy trochę borówek na kropki biedronek :-) Ciasto chowamy do lodówki, i przygotowujemy drugą masę, czyli do drugiej połowy śnieżki wlewamy już całość galaretki agrestowej.  Wylewamy na masę truskawkową, i przykrywamy spodem z dziurami(...)dziur dajemy po kilka borówek. Całość chowamy na chwilę do lodówki. Następnie gęstą galaretką truskawkową wypełniamy dziurki, i powstają nam biedronki :-) Ciasto najlepiej zostawić na całą noc w lodówce. Jest bardzo pyszne, delikatne, lekkie, piankowe i proste

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Drożdżówki z borówką amerykańską 324

Przywołać ten smak. Gdybym miała jagody byłyby jagodzianki. Niestety w Irlandii jagód jest „jak na lekarstwo”. Korzystając z okazji, że ponownie robiłam ciasto na bułki drożdżowe na serwatce, upiekłam drożdżówki z borówką amerykańską. Ponieważ miałam owoce zamrożone postanowiłam je wykorzystać właśnie w takiej formie – bez rozmrażania. Nie powiem, miałam wątpliwości co do tego, jak się zachowa ciasto drożdżowe nadziane zamrożonym(...)minut. Gotowe wykładamy na kratkę i polewamy lukrem, albo posypujemy cukrem pudrem. Drożdżówki z borówką amerykańską smakują, jak najprawdziwsze jagodzianki. Eksperyment z mrożoną borówką był bardzo udany. Zamrożone owoce nie wywarły żadnego wpływu na strukturę ciasta drożdżowego, a po upieczeniu zachowały nawet swój kształt. Puszyste, mięciutkie, pachnące – drożdżówki z borówką amerykańską, polane słodko kwaśnym lukrem przywróciły smaki z dzieciństwa

mojewypiekiinietylko
sernik kokosowy 167

ciasta) 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na polewę: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kokosowych wiórek dodatkowo: kilka bezików borówki amerykańskie Składniki ciasta wymieszać i zagnieść szybko. Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie rozwałkować ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.  Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wstawić tortownicę(...)ciastem i podpiec przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budynie, olej i kokos. Zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.  Masę serową wylać na podpieczony spód. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 150*C, wstawić miseczkę z wodą (lub wlać wodę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z owocami i mascarpone 121

Mnóstwo kolorów i naturalnych witamin. Ostatnio przygotowałem tartę, na której znalazły się truskawki, mandarynki, banany, borówki amerykańskie i kiwi. Oczywiście każda tarta musi mieć jakiś ładny wzorek, dlatego postanowiłem je układać “w koło” i myślę, że wyszło całkiem fajnie. Składniki Składniki na ciasto: 3/4 kostki zimnego masła 1 1/2 szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru(...)Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy serek mascaropne i wszystko razem

Programista w kuchni
Tarta z owocami i mascarpone 162

Mnóstwo kolorów i naturalnych witamin. Ostatnio przygotowałem tartę, na której znalazły się truskawki, mandarynki, banany, borówki amerykańskie i kiwi. Oczywiście każda tarta musi mieć jakiś ładny wzorek, dlatego postanowiłem je układać „w koło” i myślę, że wyszło całkiem fajnie. Składniki Składniki na ciasto: 3/4 kostki zimnego masła 1 1/2 szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru(...)Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy serek mascaropne i wszystko razem

Programista w kuchni
Muffinki z borówkami + film 131

deser dla dzieci a także pyszny smakołyk do kawy dla dorosłych. Przygotowuje się je w ekspresowym tempie i równie szybko znikają ze stołu. składniki na 12 sztuk 300 g borówek 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka mleka 8 łyżek oleju 2 jajka cukier puder(...)także cukier waniliowy i całość rozkłócamy trzepaczką. Następnie wsypujemy przesianą mąkę, szczyptę soli oraz proszek do pieczenia i wszystkie składniki ze sobą łączymy ( niezbyt dokładnie ). Do ciasta wrzucamy opłukane i osuszone borówki i delikatnie łączymy je z  ciastem. Wyłożoną papilotkami formę na muffinki napełniamy ciastem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st C. około 25 minut

Smakowite Dania
Drożdżowe z borówką i kruszonką 158

talerzyku Porcelana Bogucice z kolekcji Raphael . Składniki: Ciasto drożdżowe: 300 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 jajka  2 łyżki cukru z wanilią Ale-raj 50 g cukru 70 ml mleka 20 g drożdży świeżych 60 g masła szczypta soli himalajskiej Ale-raj  1,5 szkl borówki amerykańskiej Kruszonka: 100 g mąki pszennej  50 g cukru(...)ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 22 cm wysmarować i wysypać mąką. Rozłożyć równomiernie ciasto i na wierzchu rozsypać umyte, suche borówki i lekko wcisnąć w ciasto. Odłożyć na 10-15 minut do ponownego wyrośnięcia. W tym czasie zagnieść mąkę, cukier i zimne masło na kruszonkę, rozsypać na wierzchu i piec w 180 stopniach

Ala piecze i gotuje
Jagodowe naleśniki z mleka w proszku z serem – bez mąki! 159

upalne dni , z jakimi się zmagamy! Naleśniki nie zawierają mąki!Ciasto zrobiłam wykorzystując nie tylko to mleko , ale również jedne z ostatnich borówek jakie możemy spotkać na targach!Słodkie ciasto wypełnione delikatnym , kremowym , białym serem i oprószone cukrem pudrem miło zaskoczy podniebienia zarówno dzieci jak i dorosłych!  SKŁADNIKI:* mleko w proszku – ok.200 g* jajko r.L – 2 szt* borówki(...)biały mielony – 200 g* cukier wanilinowy – 1 opSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Do miski wsypujemy mleko w proszku , cukier i proszek do pieczenia.Dodajemy jajka oraz borówki.Dolewamy powoli gazowaną wodę ( *tyle , by uzyskać średniej gęstości ciasto ) oraz olej i wszystko razem dokładnie miksujemy.Smażymy na mocno rozgrzanej patelni!Po usmażeniu smarujemy serem białym wymieszanym z cukrem wanilinowym i zwijamy w ruloniki.Podajemy

Ostra na Słodko
Środa na bogato 184

tego mizeria z jogurtem i koperkiem. Podwieczorkiem rządzi tarta jaglana na spodzie z ciasta francuskiego. 1 szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki cukru z wanilią 1 szklanka borówki amerykańskiej 2-3 jajka 1 opakowanie ciasta francuskiego miód do podania Kaszę gotujemy do miękkości w 3 szklankach wody z dodatkiem cukru z wanilią. Gdy się rozgotuje czekamy aż ostygnie i miksujemy(...)jajkami. Dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim, wykładamy masę jaglaną. Na wierzch możemy dodać jeszcze owoców. Pieczemy w 180 st. C, najpierw 15 minut od dołu, a następnie z góry i dołu przez kolejne 15 minut. Podawać z miodem. Na koniec jeszcze chleb orkiszowy. Bez finezji, z mieszanki Gdańskich Młynów, ale z dodatkiem siemienia lnianego

Kucharzyca
Sernik na zimno z borówkami 151

Bardzo lubimy borówki więc kolejne z nimi ciasto Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g czekolady deserowej  Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy(...)folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 szkl. borówek  1 niebieska galaretka Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem,dodać serek waniliowy i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód.  Wstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik na zimno na dwa sposoby! 151

odsączamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Masło, ser i cukier puder miksujemy razem na gładką masę i przenosimy na wcześniej przygotowany spód ciasta. Składniki na wierzch: 1 małe opakowanie malin 1 galaretka malinowa albo garść malin garść borówek amerykańskich 300 ml śmietany 30% 1/3 szklanki cukru pudru świeża mięta Sposób wykonania: Maliny układamy na wierzchu sernika. Opakowanie galaretki rozpuszczamy(...)lodówce. Następnie przed podaniem ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i przenosimy ją na wierzch sernika. Do bitej śmietany możemy dodać Śmietan-Fix Dr.Oetkera, aby utrzymać jej konsystencję. Ciasto dekorujemy malinami i borówkami oraz świeżą miętą. "Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka

Kuchnia Pani Wiosny
GUMISIOWE BABECZKI 116

szczypta soli  Masa: 600 ml soku borówkowego Lifeberry => recenzja 2 łyżki cukru  duży budyń śmietankowy  250 g serka mascarpone  200 g borówek amerykańskich  Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sitko mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i szczyptą soli. Dodajemy żółtko, śmietanę oraz pokrojone ma małe kawałki zimne masło i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy(...)folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. w celu schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą foremek i wylepiamy nim, wysmarowane wcześniej masłem, foremki do babeczek. Nakłuwamy spód widelcem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10-15 min. Studzimy. Masa: Odlewamy 3/4 szklanki soku, a pozostałą ilość wlewamy do garnka. Dodajemy cukier

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA ŻYRAFA 199

szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Krem: 500 ml śmietany 30% łyżka żelatyny dowolne owoce u mnie 30 dkg truskawek cukier waniliowy Dekoracja: borówki, mięta PRZYGOTOWANIE: Ciasto Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie ciągle mieszając dodajemy cukier, miksujemy do chwili aż kryształki cukru nie będa wyczuwalne.  Następnie cały czas miksując dodajemy po jednym(...)wzór wykładamy ciemne ciasto i pieczemy 10 - 15 minut w 170 st C. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i zdejmujemy papier. Zawijamy w ściereczkę lub pergamin tak aby ciemne ciasto było w środku a wzorki na wierzchu rolady, i zostawiamy do ostygnięcia. Krem Żelatynę rozpuszczamy w około 0,3 szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia Śmietanę ubijamy na sztywno

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania