ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:71/198)

Placki z borówkami 160

Jajka roztrzepać z cukrem, dodać mleko, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W razie gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na koniec wsypać borówki i wymieszać. Smażyć na oleju z dwóch stron aż będą rumiane. Podawać ze śmietaną borówkami i polać syropem klonowym lub miodem placki z borówkami

O kuchni z uczuciem
Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego 295

Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego400 g świeżych owoców (malina, truskawka, borówka amerykańska)1 jajko120 g pokruszonych biszkoptówok. 100 g cukru trzcinowego100 g kwaśnej, gęstej śmietanySezon letni nieubłaganie dobiega do końca. Owoców na straganach jest coraz mniej. Postanowiłam więc chodź trochę zatrzymać lato na dłużej, piekąc wyśmienite, lekkie ciastka ze świeżymi owocami.Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z niego kwadraty

Świat Ciasta
RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 233

składniki zagniatamy szybko w elastyczne ciasto, owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Dodatkowo: - sezonowe owoce: śliwki, gruszki, brzoskwinie, jeżyny, maliny, borówki, jabłka - 1 płaska łyżeczka cynamonu - 2 płaskie łyżki cukru pudru Ciasto rozwałkuj na cienki blat, ułóż na blaszce do pieczenia, poukładaj owoce, pokrojone w cienkie plasterki. Tak jak tutaj: Brzegi ciasta zawiń do środka.  Ciasto

SMYKWKUCHNI
Omlet z borówkami 114

koniec ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dalej ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę. Na patelni (taka, którą można wstawić do piekarnika) rozgrzać masło, wrzucić część borówek z cukrem (zależy na ile porcji podzielimy ciasto), wylać na nie część ciasta i smażyć 2 – 2,5 minuty. Następnie patelnię z omletem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Śmietanę

królestwo garów
Sernik z borówkami 172

piekarnik nie dawał im rady i często nie dopiekał środka gdy góra dawno już była przypalona. Jednym z ciast zakazanych był sernik, na który w końcu musiałam się skusić. Ponieważ sezon na owoce w pełni to do mojego sernika postanowiłam wykorzystać borówki, których  nie brakuje. Efekt jaki uzyskałam bardzo mnie zadowolił, piekarnik, spisał się wspaniale. Sami oceńcie(...)ostatecznie uzyskać jednolite ciasto.Tortownice wykładamy papierem do pieczenia i wyklejmy dno ciastem. Ciasto jest miękkie i daje się bardzo dobrze rozprowadzić. Tak przygotowany spód sernika nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.W tym czasie przygotowujemy masę serową.Umyte borówki wkładamy na patelnie z 20 g masła i cukrem waniliowym. Podgrzewamy przez 2-3 minuty

Przysmaki Karolki
Kruche babeczki z jagodami 111

Kruche babeczki z jagodami lub borówkami amerykańskimi mogą zastąpić jagodzianki. Są pyszne :) Z podanych ilości produktów otrzymamy około 26 – 28 babeczek. ciasto: 450 g mąki pszennej, 300 g masła, 150 g cukru pudru, 5 żółtek, mąka do podsypywaniu przy wałkowaniu, masło do wysmarowania foremek, nadzienie: 500 g jagód, 4 łyżki cukru, Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do malaksera i szybko zmiksować

królestwo garów
O bakteriach, kichaniu i naprawdę pysznym cieście 186

ciasta. Od dawna patrzyłam na nie pożądliwie, bo na zdjęciach w The hummingbird bakery, kagedage Tarka Maloufa wygląda niezwykle apetycznie. Niby zwykłe ciasto ucierane, a dodatki sprawiają, że smakuje naprawdę wyjątkowo.  Gdy zobaczyłam borówki w promocji, od razu wiedziałam, co z nich przygotuję. Akurat miałam w domu orzechy pekan, które kupiłam już jakiś czas z temu, z myślą sama(...)nikt nie odejdzie od stołu bez dokładki. Ciasto ucierane z jagodami, orzechami i kruszonką Składniki: (na keksówkę 8x22 cm) 190 g miękkiego masła 125 g cukru 3 jajka 190 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1,5 łyżki mleka 125 g jagód lub borówek amerykańskich 50 g orzechów pekan kruszonka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 277

myślę, że bardzo często będzie gościć w moim domu. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu. Zamiast malin można dać inne ulubione owoce: borówki, truskawki, jeżyny itp. Zapraszam!!!!   Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej (może być również mąka krupczatka), 250 g masła lub margaryny, zimnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru pudru

Passion of Cooking
Budyniowe Naleśniki Z Borówkami I Musem Z Malin 167

Nadzienie: 250 g twarogu lub serka kremowego 2-3 łyżeczki cukru w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30% 125 g borówek Mus z malin: 300 g malin cukier puder do smaku 1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy/roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na chwilę. 2. W tym czasie przygotowujemy twaróg, który rozcieramy z cukrem.Dodajemy pokrojone borówki

Gotowanie...to proste !
Kruche babeczki z borówkowym kremem serowym (na bazie borówki liofilizowanej) 187

kruche babeczki z borówkowym kremem serowym , ale również napisać Wam kilka słów o liofilizowanych borówkach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam borówki. Latem dosłownie nie mogę się nimi najeść. Dodaję je do owsianek, koktajli, ciast, deserów. Są nie tylko pyszne, ale też i bardzo zdrowe. Dlatego z ich właściwości i pięknego koloru (fioletowe kremy, masy, koktajle aż cieszą oczy(...)zimnej) 4 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka sproszkowanych owoców borówki amerykańskiej LyoBio Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki (spody): Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta

Słodkie okruszki
Maślane sakiewki z truskawkami 178

mąki pszennej typ 500 2/3 szklanki maślanki 1 łyżka oleju szczypta soli pozostałe: 70 dkg truskawek 150 g śmietany gęstej 18 % 1 garść borówek melisa Do miski przesiewam mąkę, dodaję olej, sól i maślankę. Ciasto zagniatam rękoma. Jak klei się za bardzo dodaję mąki, a jak jest za gęste maślanki odrobinę. Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąką i wałkuję. Wycinam(...)gotującej się wkładam po kilka sakiewek. Gotuję około cztery minuty od wypłynięcia na wierzch na wolnym ogniu. Pozostałe truskawki miksuję blenderem. Mus wylewam na talerz, dodaję śmietanę, sakiewki, borówki i melisę

wesoła kuchnia
Naleśniki z mascarpone i borówkami 149

rzepakowego ( do smażenia) nadzienie – 250 g serka mascarpone – 5 łyżek cukru pudru – 4 banany – syrop z daktyli – 200 g borówki amerykańskiej – kokos do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypać do miski i zmiksować. Patelnię (do naleśników lub z cienkim dnem) dobrze rozgrzać. Dodać troszkę oleju rzepakowego i wylać ciasto na jednego naleśnika. Przewrócić

I LOVE LIFE
Tarta z owocami 87

szklanki)) nadzienie 1/2 puszki kajmaku 200 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 80 g cukru pudru ((1/2 szklanki)) 200 g malin 200 g borówek Mąkę wsyp do miski, dodaj do niej pokrojone w kostkę zimne masło. Ciasto wyrabiaj rękoma lub mieszadłem miksera. Następnie dodaj jajko i cukier puder. Wyrabiaj ciasto do powstania jednolitej masy. Następnie owiń ciasto folią spożywczą(...)koniec ubijania dodawaj po łyżce mascarpone. Na koniec dodaj cukier puder i ubijaj jeszcze chwilę. Na ciasto wyłóż masę kajmakową, a na nią ubitą śmietankę z mascarpone. Wyrównaj całość za pomocą łyżki lub szpatułki. Na górę ułóż maliny i borówki. Możesz oprószyć górę cukrem pudrem lub rozpuścić łyżkę kajmaku w garnku i za pomocą szybkich ruchów łyżką polać górę tarty

Przepisy na widelcu
Kakao-obowiązkowy punkt w naszej diecie 153

cynamonu.  Dodatkowo podsyłam swoje przepisy na desery, gdzie wykorzystacie kakao.  Wystarczy najechać na nazwę, wcisnąć i przekieruje Was do przepisu :)  Omlet czekoladowy z borówkami Krem czekoladowy z daktyli Ciastka kaszaki Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej Sernik waniliowo kakaowy w 10 minut Kawowe naleśniki z kremem mascarpone Szybki murzynek na maślance Domowe markizy Sernik zebra Omletowy naleśnik

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przytulone drożdżówki z owocami lata 129

wiele innych przyjemności ;)). Przepis inspirowany Roksaną ( klik ), natomiast ciasto z innego przepisu, wypróbowane wielokrotnie, ulubione. Składniki Ciasto 1/8 l mleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć(...)masło (80 g). Do miski z mąką i drożdżami dodać 1 żółtko i 1 jajko. Dodać resztę cukru i mleka. Za pomocą drewnianej łyżki, wykonując ruchy jakby od spodu ciasta, wyrobić na gładką masę. Przy tego rodzaju mieszaniu można zobaczyć jak ciasto ‘bąbluje’ – odpowietrza się (to dobry znak). Następnie wlewać rozgrzane (ale nie gorące) masło po ściankach miski i wykonując

Słodkie inspiracje

Proponowane wyszukiwania