ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:71/198)

Tarta z jagodami i serkiem mascarpone 4278

jogurtu naturalnego - 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na masę: - opakowanie serka mascarpone (250 gram) - 250 gram śmietanki 30% - pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: jagody lub borówki, starta skórka cytryny Z podanych składników ugnieść ciasto i włożyć na 10-15 min do zamrażalki lub 30 min do lodówki. Zmrożone ciasto wyłożyć do formy i nakłuć widelcem. Formę przykryć folią aluminiową

Zgrabne Gotowanie
ciasto francuskie z budyniem i owocami 178

deser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :)  Składniki: ciasto francuskie opakowanie budyniu  1/2 l mleka owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione) Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :)  formę wysmaruj masłem

Gotowanie z pasją
Tarta jagodowa bez glutenu, 133

być – smacznie i prosto. Ciasto robi się przepięknie brązowe, do tego jest zdrowe, bez glutenu, zbóż, cukru. A jagody możecie zastąpić malinami, jeżynami, borówkami, itp. Składniki: 2 ½ szklanki jagód łyżka mąki z tapioki Ciasto: ½ szklanki mąki kasztanowej ½ szklanki orzechów ziemnych 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki komosy ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny ⅓ szklanki oleju kokosowego ¼ szklanki miodu (lub więcej

PaleoLife
Duszki jogurtowo waniliowe 173

tych co chcą ten dzień spędzić w formie miłej zabawy polecam duszki jogurtowo waniliowe. Aby wilk był syty i owca cała – dla pozostałych, z tego samego ciasta piekłam ostatnio Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami . Cukierek, albo psikus – wybór zależy od Was. Składniki: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka(...)cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nic nie szkodzi jeżeli pozostaną drobne grudki). Foremki silikonowe „duszki” wypełniamy ciastem (można to zrobić łyżką do lodów). Ciasto równomiernie rozprowadzamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem). Studzimy na kratce. Gdy wystygną, miejsca na oczy

mojewypiekiinietylko
Duszki jogurtowo waniliowe 185

tych co chcą ten dzień spędzić w formie miłej zabawy polecam duszki jogurtowo waniliowe. Aby wilk był syty i owca cała – dla pozostałych, z tego samego ciasta piekłam ostatnio Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami . Cukierek, albo psikus – wybór zależy od Was. Składniki: - 2 szklanki mąki tortowej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 1 łyżka(...)cukier z wanilią. Do miski ze składnikami suchymi wlewamy składniki mokre. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy (nic nie szkodzi jeżeli pozostaną drobne grudki). Foremki silikonowe „duszki” wypełniamy ciastem (można to zrobić łyżką do lodów). Ciasto równomiernie rozprowadzamy widelcem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem). Studzimy na kratce. Gdy wystygną, miejsca na oczy

mojewypiekiinietylko
Babeczki ryżowo-czekoladowe z mlecznym kremem i borówkami 177

Jest przepyszne, delikatnie chrupiące, bezglutenowe. Krem twarogowo-maślany z dodatkiem mleka w pro szku już robiłam kilka razy, lubię jego mleczny smak. Borówki o tej porze to najlepsze owoce do deserów, więc właśnie one wieńczą dzieło... - Ciasto: 1 opakowanie kleiku ryżowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g miękkiego masła 3 łyżki kakao 2 duże jajka 2/3 szklanki drobnego

Czerwień i błękit
Flaugnarde z borówkami 168

Lato należy pożegnać z przytupem, dlatego 22 września zrobiłyśmy sobie z Tosią pyszne śniadanie z typowo letnimi owocami, borówkami. Żeby danie nie zdominowało smaku owoców, wybrałam stosunkowo delikatne ciasto, przypominające nieco coś pomiędzy Clafoutis a pieczoneym naleśnikiem , które pojawiły się już na Przepyszniku. Tym razem jednak przepis pochodzi z Francji i funkcjonuje tam głównie jako deser, bardzo smakowity z resztą(...)klonowy (nam smakowało bez dodatkowego dosładzacza). Wszystko miksujemy na gładko i przelewamy do formy wysmarowanej masłem, borówki wrzucamy na wierzch, są tak lekkie, że będą pływać radośnie na wierzchu. Pieczemy ~40 minut (czas zależy od wielkości i głębokości formy, im cieńsza warstwa ciasta, tym mniej czasu potrzebuje, żeby się dopiec) w temperaturze 180 stopni. Podajemy samo bądź z dodatkowymi owocami

Przepysznik - BLW i nie tylko
Dietetyczne naleśniki na kefirze 506

smażeniu naleśników: jaj, mleka, cukru i dużo oleju do smażenia. Nie bardzo wychodzą wtedy dietetyczne. Ponieważ nie potrafię zrezygnować z tego przesmacznego dania, staram się tak eksperymentować na bazie ciasta naleśnikowego, by uzyskać możliwie najbardziej prozdrowotny efekt. Kilka kluczowych punktów których się trzymam przy "odchudzaniu" masy naleśnikowej (część wskazówek podpatrzyłam m.in. TU): zamienić zwykłą mąkę na pełnoziarnistą lub razową(...)potrafię obyć się bez twarogu w naleśnikach, propozycja farszu jest właśnie na jego bazie, z dodatkiem ulubionych sezonowych owoców - tu błękitne skarby lata czyli borówki :) Składniki na 2 sztuki naleśników (porcja 1-osobowa):CIASTO 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej (60g) - równie dobrze można użyć mąki pszennej pełnoziarnistej lub razowej 1 łyżka płatków owsianych górskich (15g) - zmielonych w młynku do kawy

Grunt to przepis!
UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 175

smakuje wszystkim, jest lekko wilgotne, nie zsycha się. Pozostaje świeże w temperaturze pokojowej do czterech dni. Przechowywane w lodówce nawet do tygodnia.  Ciasto jest na bazie oleju rzepakowego, z dodatkiem mrożonych owoców, takich jak: jagody, borówka, maliny, czerwona porzeczka. Można użyć każdych sezonowych owoców. Możecie w zastępstwie użyć pokrojonych w kostkę jabłek, gruszek czy banana.  Polecam(...)soli - 1 szklanka oleju rzepakowego - 2- 3 łyżki malin - 2 -3 łyżki borówek - łyżka jagód - 2 -4 łyżki jeżyn - łyżka śmietany 18% - 150 g powideł (ja użyłam domowych powideł smak śliwka-malina, ale możecie użyć śliwkowych) dodatkowo: olej do wysmarowania blachy i cukier puder do posypania ciasta WYKONANIE: - żółtka oddziel od białek - do wysokiego naczynia wlej olej, śmietanę, żółtka

SMYKWKUCHNI
Muffiny z jagodami i białą czekoladą 172

czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól oraz pokruszoną czekoladę. W drugiej misce roztrzepać jajko z kefirem, olejem i aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 stopni C - do momentu suchego patyczka. muffinki

Bon Appetit Małgorzaty
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 189

czasie szklankę zimnego mleka miksujemy ze śnieżkami na sztywno. Dodajemy kubek śmietany i zimną galaretkę. Miksujemy oraz wsypujemy pokrojone galaretki oraz borówki. Mieszamy łyżką i wylewamy na biszkopt, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Żeby masa lepiej się trzymała należy z biszkoptów delikatnie zdrapać skórkę. 'Przepis bierze udział w Konkursie

Pani na deser
CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 121

Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 121

Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie każde owoce - truskawki, maliny, borówki, porzeczki, wiśnie, śliwki, morele - co kto lubi... Za każdym razem można je upiec z innymi owocami. Ciasto jest wilgotne i ciężkie, a w smaku trochę przypomina drożdżówkę. Tak pyszne

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką 353

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kruche ciasto z delikatną budyniową pianką z sezonowymi owocami: np. malinami, jagodami, borówką amerykańską lub tak jak u mnie z truskawkami. Smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Post Kruche ciasto z truskawkami i lekką budyniową pianką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Gofry z otrębami i borówką amerykańską 138

jest to co ostatnio wyczarowałam. Gofry to "ciastka" które uwielbiam i wiem że wiele osób również, tym razem je trochę odchudziłam dodając do ciasta otręby. Gofry są chrupiące i pyszne, polecam. Borówki miałam mrożone, pierwszy raz w tym roku mroziłam borówki i powiem Wam że jest to znakomity pomysł, owoce nie zmieniają smaku i nadal są chrupiące. Gofry

Moje Małe Czarowanie