ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:78/198)

Sernik mascarpone z borówkami 139

cytryny i 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: * 2 niebieskie galaretki * 25 dkg borówek Upiekłam biszkopt. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywno. Kolejno dodawałam cukier a następnie żółtka. Na koniec wsypałam przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.  Delikatnie wymieszałam do uzyskania gładkiej masy. Wylałam ciasto na tortownicę o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam(...)Zmiksowałam. Śmietanę ubiłam na sztywno i połączyłam z serkiem. Mieszałam delikatnie drewnianą łyżką. Taką masę wyłożyłam na ostudzony biszkopt.  Borówki powbijałam w masę mascarpone i zalałam tężejącą  galaretką (galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody). Wstawiłam ciasto do lodówki i kroiłam kiedy galaretka już stężała całkowicie. Notatki: * można użyć ulubionych owoców i różnych rodzajów galaretek * zamiast cukru wanilinowego

Pieprzyć z Fantazją
Bezglutenowy "sernik" jaglany z borówkami, Przyjaciele 187

pokrojony na kawałki krem kokosowy. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Podziel na 2 części, do większej dodaj borówki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Natłuść formę olejem  (okrągła 28 cm średnicy lub kwadratowa o boku 20 cm  i wylep ją kruchym ciastem; możesz to zrobić rękami, nie musisz używać wałka. Piecz ciasto przez(...)minut w 170°C. Następnie dodaj masę jaglaną jasną, wyrównaj, później borówkową, również wyrównaj. Wyłącz dolne grzanie w piekarniku i piecz ciasto jeszcze przez ok. 25-30 minut. Gdy ostygnie, polej je rozpuszczoną białą czekoladą i udekoruj borówkami. Przepis dodaję do akcji:                     Gluten-free millet ”cheesecake”, Friends

Qlinarnie i Qlinarnie
Tort jagodowy z borówkami 197

jagód, 100 g czerwonych borówek, nasączenie: 1 szklanka naparu z zielonej miętowej herbaty Dilmah. Przygotowanie:     Jajka wraz z cukrem ubijamy w misce, którą trzymamy nad garnkiem z gotującą się wodą (dzięki temu biszkopt będzie pulchniejszy). Do ubitych jajek dodajemy przesiane mąki (ziemniaczaną i pszenną) wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na tortownicę (22 cm) wysmarowaną tłuszczem

Aga w kuchni
Bułeczki z dynią i borówkami. 179

mąki, mieszamy.Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Borówki myjemy i osuszamy. Jeśli borówki będą lekko kwaskowe możecie oprószyć je cukrem. Na stolnicę podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy tak na grubość 2cm i wycinamy szklanką koła.Na każdy placuszek nakładamy po łyżce borówek

Sama słodycz i szczypta chili
Waniliowa Tarta Z Mrożonymi Owocami 144

Tarta wyszła przepyszna, dawno nam tak ciasto nie smakowało jak to :) Kruchutki i bardzo maślany spód, nadzienie z serka waniliowego i mrożone owoce to przepyszne połączenie. Składniki na blaszkę o śred. 22 cm Kruchy spód: 1 szkl mąki kukurydzianej (zamiast kukurydzianej możemy użyć mąki pszennej lub krupczatki) 1/3 szkl mąki pszennej tortowej 1 żółtko (białko chowamy do pojemniczka(...)łyżeczka mąki pszennej 2 łyżeczki w proszku budyni waniliowego bez cukru lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju rzepakowego garść drobnych, mrożonych owoców np. jagód, borówek kilka sztuk mrożonych truskawek cukier puder na wierzch ciasta Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijamy w   folię i chowamy do lodówki na 30 min, a nawet można na całą

Gotowanie...to proste !
jagodzianki 207

składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej 4 żółtka 50 g drożdży 100 g masła 150 g cukru ok. 200 ml mleka 1 szczypta soli dodatkowo

Domowy Smak Jedzenia
BISZKOPT Z MALINAMI – 3 SKŁADNIKI! 391

targach pojawiły się już świeże maliny, truskawki i borówki, więc grzechem byłoby ich nie spróbować! Może nie są one jeszcze tak wspaniałe jak w sezonie, ale do ciast i koktajli nadają się idealnie! Do popołudniowej kawki na zachciankę przygotowałam najszybsze i chyba najłatwiejsze ciacho na świecie – biszkopt z malinami. Potrzebne tylko 4 składniki, 2 minuty mieszania i pół godziny

Ostra na Słodko
MUFFINY CZEKOLADOWE Z NADZIENIEM Z OWOCÓW LEŚNYCH I OWOCAMI 164

szkl NADZIENIE: * owoce leśne – borówki, maliny, jagody, aronie * cukier – do smaku + te same owoce do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NADZIENIE : Umyte owoce z dodatkiem odrobiny wody wsypujemy na patelnię, zasypujemy cukrem i prażymy do odparowania wody i uzyskania konsystencji dżemu ( jeśli nie chcemy pestek możemy dodatkowo przetrze przez sito ). CIASTO MUFFINKOWE: Roztapiamy masło, dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Muffinki z borówkami 101

abym zrobiła jagodzianki. Moja reakcja nie była zbyt optymistyczna, bo wiadomo nie od dziś, że ciasto drożdżowe wymaga trochę zachodu. Ale takie muffinki już nie! Pół godziny roboty, pół godziny pieczenia i gotowe ;) A są naprawdę pycha, idealne do porannej kawy.  Muffinki z borówkami składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki masła 1 szklanka cukru  1/2 szklanki mleka(...)masę. Mąkę i  proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy do stopniowo do masy na przemian z mlekiem ucierając do połączenia się składników. Dodajemy borówki, mieszając delikatnie szpatułką. W blaszkę do muffinek układamy papilotki, przekładamy równomiernie ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyciągamy z foremki i studzimy na kratce.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
CLAUFOURTIS Z CZEREŚNIAMI 145

Claufourtis to pieczony, francuski deser. Właśnie ten deser przygotowujemy z czereśniami, chociaż możemy  użyć innych owoców jak wiśnie, maliny, jagody czy borówki. Smakuje jak gęsty, kremowy budyń o przyjemnym słodkim smaku. Podajemy ciasto lekko ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane owocami. Polecam je szczególnie małym dzieciom, za swoją kremową konsystencję, przyznam że deser znika w migu

Kulinarne Fantazje Marioli
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 187

kruszonka, która równoważy smak kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu(...)dodajemy cukier, suszone drożdże oraz szczyptę soli. Mieszamy składniki suche, a następnie wlewamy ciepłe mleko oraz olej i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników i wyrabiamy ciasto na pulchne i sprężyste. Gdy klei się nam za bardzo do rąk, możemy podsypać jeszcze odrobiną mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aby potroiło swoją objętość

Kuchnia MagdaLeny
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 187

kruszonka, która równoważy smak kwaśnych owoców.  Sezon truskawkowy w pełni, dlatego ja nie mogłam odmówić sobie zrobienie drożdżówki z truskawkami. Jednak do tego ciasta pasują także inne owoce, jak np. maliny, porzeczki, borówki, jagody lub śliwki - lepiej żeby owoce nie były zbyt słodkie. Drożdżówka wygląda i smakuje rewelacyjnie, a swoim zapachem kusi już podczas pieczenia. Po wyjęciu(...)dodajemy cukier, suszone drożdże oraz szczyptę soli. Mieszamy składniki suche, a następnie wlewamy ciepłe mleko oraz olej i wbijamy jajka. Wszystko mieszamy łyżką do połączenia składników i wyrabiamy ciasto na pulchne i sprężyste. Gdy klei się nam za bardzo do rąk, możemy podsypać jeszcze odrobiną mąki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aby potroiło swoją objętość

Kuchnia MagdaLeny
Malinowa tarta 208

pieczenia 4-5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko tabliczka białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 2 szklanki malin 1 szklanka borówek amerykańskich Z mąki, margaryny, cukru i żółtka zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut, po tym czasie wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i szybko do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Pora na pora
Malinowa tarta 208

pieczenia 4-5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko tabliczka białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 2 szklanki malin 1 szklanka borówek amerykańskich Z mąki, margaryny, cukru i żółtka zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut, po tym czasie wylepiamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i szybko do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Pora na pora
Zapiekanka z kaszy jaglanej ze śliwkami 155

moja mama stwierdziła, że smakuje jak przepyszny sernik!Polecam!SKŁADNIKI:* kasza jaglana – ok. 2 szkl* śliwki – ok. 250 g* borówki – 100 g* cukier wanilinowy – 1 op* olejek waniliowy do ciast – 1 łyżeczka* cukier – do smaku – ok. 0,5 szkl* jajko – 1 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy,by usunąć gorycz, a następnie

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania