ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:82/198)

Razowe ciasto z borówkami 112

sobie humor jakimś pysznym ciachem, które kojarzy mi się z ciepłem, słońcem, latem! ;D wiem, wiem najpierw wiosna ;) Gorąco polecam Wam te ciasto,moja mam jest nim zachwycona ;) skąd wzięłam o tej porze roku borówki? latem pomroziliśmy zapas i teraz korzystam, spokojnie możecie użyć jakiś innych mrożonych owoców dostępnych w sklepach zostałam zainspirowana przepisem z bloga Przepisowe Inspiracje(...)szklanka maślanki 2-3 garście mrożonych borówek lub innych owoców Sposób przygotowania: W misce mieszamy mąkę, otręby, fruktozę i sodę w drugiej misce ubijamy lekko białka (nie żeby była sztywna piana) wlewamy do białek maślankę i dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy do miski z suchymi składnikami wlewamy mokre i mieszamy do keksówki nakładamy ciasto do 1/3 wysokości układamy na wierzch

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bananowe muffinki z borówkami i kaszą quinoa 143

Wrzesień prawie za nami. Szybko się wraca do porannej rutyny – bolesne wstawanie, półgodzinne budzenie i negocjowanie żeby Emi wstała, śniadanie, akrobacje i ubieranie, odciąganie od

Cooking for Emily
Jagodowa rozkosz 382

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)resztą masy . Masę wykładamy na jeden z blatów biszkoptowych, przykrywamy drugim plackiem. Składniki na masę śmietanową miksujemy ze sobą, aż do utworzenia się gęstego kremu. Wykładamy go na wierzch ciasta. Posypujemy tartą czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
PLACUSZKI SEROWO-OWSIANE Z BORÓWKAMI 185

oraz mlekiem. Składniki suche dodajemy do składników mokrych. Mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste. Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Gdy placki trochę podrosną, w każdym placku umieszczamy kilka borówek. Smażymy z obu stron na złocisty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem i świeżymi borówkami

Kuchnia MagdaLeny
placek z owocami, z agrestem 115

mąki, 4 jajka, 250 g masła, 200 g cukru (nie pudru), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 800 g owoców (może być agrest, borówka amerykańska...), masło i tarta bułka do wsmarowania formy, cukier puder do posypania ciasta. Agrest umyć, osuszyć, „ogolić” - obciąć końce. Formę do pieczenia wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą. Masło rozpuścić, przestudzić. Ubić pianę z białek na sztywno

królestwo garów
Rogaliki z serem i jagodami 148

250g twarogu 1 żółtko 2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego – 16g 300g jagód lub borówek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka słodkiej śmietanki       *** Twaróg przekładamy do miseczki, dodajemy cukry oraz żółtko. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem, lekko rozgniatając ser *** *** Przygotowujemy ciasto: do miseczki lub kubka wlewamy 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki(...)ciepłe miejsce na ok 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Następnie ciasto dzielimy na 3 równe części *** *** Każdą część ciasta rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30 cm i dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na każdym trójkącie układamy łyżkę serka oraz kilka jagód lub borówek *** *** Rogaliki zwijamy zaczynając od szerszego końca. Końcówki rogalików delikatnie zlepiamy aby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Zwinięte rogaliki

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z borówkami i kruszonką 923

Łatwy przepis na pyszne kruche ciasto dla całej rodziny. Słodka kruszonka to składnik, któremu bardzo trudno się oprzeć ;) Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 2/3 szkl. cukru drobnego łyżeczka proszku do pieczenia 170 g masła 1 jajko 400 g borówek amerykańskich lub jagód na kruszonkę: 10 łyżek mąki(...)widelcem i wstawić ponownie do lodówki na parę minut. Piekarnik nastawić na 180 stopni.  Wstawić do niego spód ciasta na około 20 minut.  Podane składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami, aż powstaną okruchy.  Na podpieczony spód wyłożyć borówki, posypać kruszonką.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut do lekkiego zarumienienia kruszonki

wyzwania kuchenne
Ciasto jabłkowo-kokosowe 148

jajka 1 szklanka kwaśnej śmietany 8-10 jabłek 1 1/2 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 słoik konfitury morelowej 1 słoik borówek lub wiśni-u mnie wiśnie w żelu Wykonanie: Składniki na ciasto miksuję razem i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.  Żółtka, śmietanę, połowę cukru i połowę wiórków mieszam i masą smaruję wierzch wysypanego

Ciasteczkowy Potwór
BISZKOPT Z MUSEM GRUSZKOWYM 160

500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 100g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Mus gruszkowy: 1 kg obranych, pokrojonych gruszek 2 galaretki gruszkowe Wykonanie biszkoptu: Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem(...)piekarnika i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Wykonanie masy śmietankowej: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Wykonanie musu : Gruszki należy obrać, wydrążyć gniazda nasienne a następnie przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmiękną

Słodki Zakątek
Ucierane ciasto z jeżynami i żurawiną 112

świetna baza, do której następnym razem możecie dodać kakao, wiórki kokosowe, bakalie wszelakie, świeże owoce jak np. truskawki, maliny, borówki czy jagody. U mnie goście w tygodniu zawsze równa się jakiś szybki i smaczny wypiek. Bo domowe ciasta są najlepsze Nadmiar – o ile zostaje – spokojnie zamrażam (kroję wtedy ciasto na kawałki i układam w plastikowym pojemniku), wyjmuję kiedy

Zasmakuj Kuchni
Przepis #154 Kruche ciasto z kremem czekoladowym oraz owocami 163

dowolne owoce Wykonanie Kruche ciasto Obie mąki wsypujemy do miski. Dodajemy żółtka oraz rozpuszczony olej kokosowy. Na koniec dodajemy syrop daktylowy. Całość dokładnie mieszamy a następnie zagniatamy. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy formę do pieczenia (moja ma wymiary 24x24 cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 - 25 min. Następnie pozostawiamy do wystudzenia.  Masa Czekoladę kruszymy(...)masę na spód i chowamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy masa lekko się zetnie układamy na wierzchu dowolne owoce (u mnie są to borówki i morele). Ponownie chowamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce . Wierzch można udekorować na przykład polewą z jogurtu lub czekolady.  Zostawiam Wam także link do filmu gdzie dokładnie pokazuję

Health-Fit-Life
Proste i dietetyczne ciasto ucierane, bez margaryny i białej mąki 3916

wylać na okrągłą, wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i dodać sezonowe owoce.  U mnie truskawki, ale mogą to być borówki, brzoskwinie, jabłka, co tylko chcecie. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 18190 stopni- do suchego patyczka. Ciasto podałam na MARTHA GOLD TACKA DO CIASTA   od   PORCELANA BOGUCICE Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Sorbet truskawkowo-jagodowy 131

Składniki : • 1 szklanka truskawek • 1 szklanka borówki amerykańskiej • 1/4 szklanki cukru • 1/4 szklanki wody • 2 łyżki soku z cytryny • 1 łyżka wódki Przygotowanie : Wodę z cukrem

KUCHNIA POLSKA
Torcik serowo – śmietankowy z galaretką i owocami 169

Torcik jest idealnym ciastem na lato. Delikatny, leciutki, pyszny. Najlepiej smakuje schłodzony, czyli prosto z lodówki. Jest ciastem dość elastycznym, gdyż można go zrobić z różnymi owocami, a jeśli nie ma czasu, czy chęci na pieczenie biszkoptu, można użyć gotowe biszkopty. Jak dla mnie taka delikatniejsza wersja sernika na zimno :) Biszkopt: 2 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku(...)cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ 4 łyżki zimnej, przegotowanej wody) Dodatkowo: 1 galaretka np. malinowa (w zależności od owoców) 1 łyżeczka żelatyny Owoce np. borówki, maliny lub inne 1/3 szklanki wody lub wódki do nasączenia ciasta Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, a następnie dodajemy do cukier i miksujemy jeszcze chwilę, po czym dodajemy po jednym żółtku

Smakowy Raj
ŚNIADANIOWA RODZINNA PIZZA OWOCOWA 107

Miód. Bo oryginalność to podstawa! Dlatego ja postawiłam na wyjątkowo rodzinne śniadanie. Składniki: CIASTO: 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka suchych drożdży szczypta cukru 1 łyżka oleju 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki płatków Corn flakes miód i czekolada LUBELLA 1 łyżeczka soli pomarańcza truskawki borówki wiórki kokosowe cukierki karmelowe  Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól, cukier i pokruszone(...)drożdże, mieszamy i zostawiamy na ok 10 minut. Po tym czasie ugniatamy ciasto do powstania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkowujemy i układamy na kamień do pizzy. Sam spód smarujemy jogurtem naturalnym a następnie pokrojoną w plastry pomarańczę i truskawki. Na sam wierzch dodajemy borówki. Pieczemy ok 20 minut, ale po 15 minutach na pizze posypujemy wiórki kokosowe. Pamiętajcie raz na jakiś

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania