gryczanej , które posmakuje nie tylko bezglutenowcom i glutenofobom. W związku z tym, że mamy sezon na truskawki, to wbiłem je w ciasto. Jeśli ich nie lubicie (nie wiem jakim cudem, ale jeśli…), to możecie je zastąpić borówkami, bananami pokrojonymi w plasterki lub czym tam chcecie. Ja jednak polecam i namawiam do truskawek. Artykuł Ciasto bananowe bezglutenowe z truskawkami pochodzi
BlendmanPoszukując codziennej dawki inspiracji często napotykam przepisy na ciasta z fasoli - szczerze mówiąc jakoś nie wyobrażałam sobie ich smaku... fasola na słodko? Dynia, marchewka - owszem, ale roślina strączkowa? Postanowiłam spróbować, ale oczywiście wg własnego pomysłu :) Białą fasolę zmiksowałam z ciemnym kakao i przyprawą korzenną i muszę przyznać, że efekt mnie zaskoczył :) Placuszki są kruche, mięsiste i bardzo sycące, cudownie pachną(...)miodu 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: jogurt naturalny borówki Rozgrzewamy patelnię. Fasolę odsączamy dokładnie z zalewy, przekładamy do miski i dodajemy resztę składników. Miksujemy na gładką masę. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/mas
Chocolate Muffin Blogwysokości – u mnie to jedna pełna łyżka (ja używam papierowych foremek na stelażu, można wyłożyć papilotkami formę na muffinki). Na wierzch każdej babeczki nakładamy borówki (po 4 sztuki), lekko wciskając je w ciasto. Babeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku, na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka (u mnie około 20 minut). Gdy babeczki ostygną oprószamy je cukrem pudrem. Wspaniale smakują
Słodkie okruszkiPamiętacie czekoladową kopułę ? w ten sam sposób powstała owocowa kopuła czyli po prostu sernik zrobiony w misce. Tylko tym razem na owocowo i powstał z tego
Monia miesza i gotujeRano udało mi się kupić w dobrej cenie borówki z pierwotnym zamiarem ich utylizacji w formie ciasta, ale suma sumarum stwierdziłam, że wolę je ot tak sobie podjadać świeże. Relaksując się potem nad jeziorem, czyli jednym okiem pilnując Miśki, drugim czytając książkę kombinowałam co by tu upiec drożdżowego, bo jest to ulubiony rodzaj ciasta Miśka i tak wpadłam na pomysł
greenscarfPyszna owocowa kostka powstała z tego co miałam pod ręką. Wykorzystałam resztki owoców oraz galaretki. Do masy użyłam serka homogenizowanego o smaku naturalnym ale można dodać
Monia miesza i gotujewykładamy zblendowane lub pokrojone owoce. Przybieramy według upodobania. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/fit/koktajl-fit-z-chia-porzeczkami-malinami-brzoskwinia-i-borowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Koktajl- pudding fit z chia, porzeczkami, malinami, brzoskwinią i borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuszybki deser. Jest moim sposobem na wykorzystanie babeczek, które straciły już swoją świeżość i nie mają chętnych do konsumpcji. Zamiast muffinek możecie wykorzystać kawałki starszego ciasta. Ja w swoim deserze użyłam muffinek z borówkami, które przygotowuje się bez użycia miksera. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/05/d-1-deser-muffinki-smietana-jagody-1170x874.jpg The post Deser z czerstwych muffinek z jagodami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjamiód zamiast cukru). Do upieczenia naleśników wykorzystałam przepis na amerykańskie pancakes. Składniki na naleśniki +serek homogenizowany lub wiejski, dowolne owoce do dekoracji, u mnie: truskawki, borówki, banany, mandarynka, awokado (można zastąpić kiwi), marchewka Ciasto na naleśniki przygotowujemy według przepisu . Na brzuszki zajączków piekłam placuszki z jednej łyżki ciasta, na głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia ciasto jeszcze trochę urośnie
CiastkozercyDziś mam dla Was przepis na proste naleśniki czekoladowe z twarożkiem i owocami. My mieliśmy je na śniadanie, ale równie dobrze nadadzą się na podwieczorek :) Składniki
CiastkozercyLubię ciasta, które na pierwszy rzut oka wydają się niedbałe i niestaranne. Ich rustykalność kojarzy mi się z niezobowiązującą atmosferą, leniwym przeciąganiem i słodkim nic-nie
Mam To Na Widelcuspodzie Rolada bezowa z mandarynkami Czekoladowe z gruszkami i żurawiną Marcepanowo orzechowe z śliwkami Marchwiowe z lukrem królewskim Ciasto makowo gruszkowe Czekoladowe ciasto z malinami Ciasto odwracane z mirabelkami Kruche z pianką i borówkami Clafoutis z czereśniami i borówką Kruche z pianką i owocami Rolada truskawkowa Kefirowe z rabarbarem i kruszonką z otrębów owsianych Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową
Ala piecze i gotujemieszamy mąkę, zmielone płatki owsiane i te w całości, proszek do pieczenia i sodę.Następnie łączymy zawartość obu misek i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy borówki.Formę do muffinek wykładamy papilotkami, które napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Muffiny pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kulinarne przygody GatityCzarne jagody czyli borówki czernice i nieco większe od nich borówki amerykańskie to pyszne owoce. Przeważnie zjadamy je same albo dodajemy do ciast i przetworów, rzadziej do innych dań, chociaż pierogom z jagodami chyba nikt się nie oprze. Niżej znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka. Pomysł na jagody
Smaczna Pyzakruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * 300 ml śmietany kremówki
Zrób to smacznie