ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:75/198)

Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2157

tarta z żurawiną i ganache z białej czekolady ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta na choinkę

Karo in the Kitchen
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 194

Składniki na ciasto w kształcie serca o średnicy max 23 cm (odpowiednik tortownicy 20 cm): 150 ml mleka 1 łyżka masła 1 łyżka ekstraktu z wanilii 3 duże jajka 150 gr drobnego cukru do wypieków 175 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Mus owocowy: 500 g owoców leśnych lub truskawek lub jagód czy borówek, wiśni, czereśni(...)sposób upiec pozostałą część ciasta (ciasto może czekać, aż pierwsza partia się upiecze; ja piekłam w ten sposób). Ciasto wystudzić (można upiec wieczór wcześniej). Blaty będą dość niskie. Mus owocowy: 500 g owoców leśnych lub truskawek lub jagód czy borówek, wiśni, czereśni, mogą być również mrożone świeżo wyciśnięty sok z połowy małej cytryny 1/3 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny

moj przepis na
Bananowe placuszki z borówkami 238

Łączymy mokre i suche składniki i dokładnie mieszamy – drucianą trzepaczką lub mikserem na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy umyte i osuszone borówki. Placuszki pieczemy na niewielkiej ilości oleju (ja użyłam kokosowego). Na jeden placuszek nakładamy około 2 łyżek ciasta. Delikatnie rozprowadzamy ciasto, żeby wyrównać brzegi. Mimo, że mogą wydawać się małe, urosną jeszcze przy pieczeniu, poza tym są bardzo miękkie

Ciastkozercy
Czekoladowy tort piętrowy z malinami i borówkami 195

blogu a zarazem jeden z najsmaczniejszych jakie jadłam. Tort przygotowany specjalnie na urodziny mojego ukochanego taty, zatem musiał być wyjątkowy! Pyszne, czekoladowe, mięsiste ciasto przełożone delikatnym kremem czekoladowym z dużą ilością malin i borówek. Od dziś jest to mój ulubiony przepis na blogu, myślę, że przygotuję jeszcze wiele wypieków na podstawie tego przepisu! Specjalnie dla Was przepis już dziś(...)odkładamy 5-6 łyżek ciasta z podanej poniżej ilości): 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czekoladowy krem: 500 ml śmietanki 36% 200 gram gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru Ponadto: 500 gram malin 20 gram borówek Zatem na wszystkie powyższe

Mango Papaja
Tort lawendowy 385

kwiatki lawendy, które można wykorzystać do przygotowania różnych potraw. W mojej głowie od razu pojawił się jednak pomysł na ciasto. I to ciasto nie byle jakie! Przedstawiam Wam dziś biszkoptowy tort ombre z kremem śmietankowym i borówkami. Do tego dekoracja z kwiatów lawendy! Możecie mi wierzyć, zapach przy wysypaniu na stół zawartości woreczka z lawendą jest obłędny. Czułam się(...)innego utrwalacza do śmietany) i miksujemy do całkowitego wymieszania. Krem przykrywamy i wkładamy do lodówki. Borówki myjemy dokładanie i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Na pierwszy blat nakładamy cienką warstwę kremu i przykrywamy o ton jaśniejszym kolorem. Powtarzamy ze wszystkimi spodami. Gotowe ciasto można wyrównać ostrym nożem, ja jednak wolę go nie obcinać, a nierówności zakryć kremem. Kiedy cały tort

Ciastkozercy
PLACUSZKI NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI 669

łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki cukru porządna szczypta soli DODATKOWO: Świeże sezonowe owoce (truskawki, maliny, borówki lub inne). Cukier puder Serek waniliowy Syrop daktylowy/ klonowy Wszystkie składniki umieścić w naczyniu/dużej misce i zmiksować blenderem, bądź ręcznie rózgą do otrzymania gładkiej stosunkowo gęstej masy. Ciasto wylewać przy pomocy większej łyżki na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię. Smażyć na małym ogniu(...)talerz. Podawać ciepłe, posypane świeżymi owocami, oprószone pudrem lub/oraz z syropem klonowym/jagodowym/daktylowym. Opcjonalnie można dodać na każdy placek kleks serka waniliowego. * Na świeżo wlane ciasto na patelni można również włożyć owoce, np. truskawki bądź borówki, z tym że wtedy trzeba uważać by placki się zbytnio nie przypaliły, a patelnię trzeba za każdym razem oczyszczać z resztek owoców

Calzonella.com
"Słodkie środy" - Babka jogurtowa z owocami 350

bajecznie proste do przygotowania, nie znam łatwiejszego przepisu. Tu wystarczy tylko wymieszać wszystkie produkty na ciasto i dodać ulubione owoce. I tu kolejny punkt który mi bardzo odpowiada, czyli ograniczone tylko Naszą wyobraźnią możliwości doboru owoców, pasują tu świetnie zarówno wykorzystane przeze mnie truskawki, borówki, czy rabarbar, brzoskwinie, jagody, maliny... dzięki temu możemy stworzyć wiele kombinacji na różne okazje. Babka(...)składniki oprócz owoców.  Wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką, a gdy składniki się połączą przekładamy do foremki. Truskawki myjemy i kroimy na połówki, borówki myjemy, a rabarbar obieramy i kroimy na plasterki.    Na cieście układamy (wbijamy) owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.      Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 524

upieczeniu ciasta wystudzić. Na dolnej warstwie wyłożyć bitą śmietanę lub serek mascarpone. Górną część pokruszyć wykładając na kremie a następnie ozdobić owocami leśnymi typu borówki, jeżyny, maliny lub granatem, który bardzo ładnie prezentuje się na cieście. Opcjonalnie dla osób spożywających nieco więcej węglowodanów polecam po nałożeniu kremu posmarować go warstwą dżemu z czarnej porzeczki 100%. Ciasto nie tylko wygląda

Ola la LCHF
Kruche babeczki z kremem i owocami 129

Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała czekolada 2 łyżki mleka Dodatkowo: 60 dkg świeżych truskawek 10 dkg borówek  Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w woreczek foliowy i odkładamy na godzinę do lodówki. 2. Ciasto dzielimy na kuleczki o średnicy ok 2 cm, każdą wylepiamy przygotowane formy

Kuchnia w czekoladzie
Deser z borówkami amerykańskimi 81

Świetny deser szklankowy, który możemy przygotować w kilka minut. Nie potrzebne są nam żadne umiejętności, ani wysublimowane składniki. Wszystko możemy kupić odwiedzając pierwszy lepszy market. Z

Programista w kuchni
Deser z borówkami amerykańskimi 150

Świetny deser szklankowy, który możemy przygotować w kilka minut. Nie potrzebne są nam żadne umiejętności, ani wysublimowane składniki. Wszystko możemy kupić odwiedzając pierwszy lepszy market. Z

Programista w kuchni
Chlebek bananowy z masłem orzechowym 122

Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. Błyskawiczny

Fitsweet.me
Chlebek bananowy z masłem orzechowym 144

Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. Błyskawiczny

Fitsweet.me
Drożdżówki z borówką, budyniem i kruszonką 109

Mięciutkie, puszyste bułeczki z borówkami, delikatnym budyniem i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser z wykorzystaniem całorocznych owoców. Składniki: Ciasto: 600g mąki pszennej 3 jajka 50g świeżych drożdży 300ml mleka 100g masła 140g cukru szczypta soli Budyń: 400ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżka cukru pudru Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 50g masła ekstra Dodatkowo: 380g borówki amerykańskiej(...)pozostawić do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na grubość 2-2,5cm. Następnie wyciąć koła, przełożyć na blaszkę wysmarowaną olejem, wyłożoną papierem do pieczenia, w każdej bułeczce zrobić zagłębienie i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 5. Po tym czasie podrośnięte bułeczki, wypełnić budyniem, borówkami, posmarować brzegi rozkłóconym jajkiem, posypać kruszonką i wstawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowa tarta z kremem i owocami 124

mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone, krem czekoladowy i cukier, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonego ciasta *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania tartą przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem