ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:90/198)

Serniczek z serków waniliowych na cynamonowym spodzie 110

masa trochę stężeje łączymy ją z pokrojonymi w kosteczkę truskawkami. Masę wylewamy na przygotowany spód. Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Wierzch ciasta oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z odrobiną mleka. Dekorujemy owocami (borówki, truskawki

VioletoweKucharzenie
Rolada kawowa z masą kawową 165

masie. Roladę po wierchu można posmarować odrobiną masy i polać roztopioną czekoladą (ja tak zrobiłam). Można ją także posypać cukrem pudrem. Lubisz ciasta kawowe? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Torcik tiramisu z borówkami . The post Rolada kawowa z masą kawową appeared first on MeCooks

mecooks
KRUCHE TARTY Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ / IDEALNY KREM PATISSIERE 130

każdą okazję! Zachwycą na randce, niedzielnym obiedzie, imieninach u cioci i przyjęciu komunijnym. Nie wymagają dużo pracy i są bardzo łatwe do zrobienia! Zachwycą! Gwarantuję Wam! Zróbcie konieczne! Ps. Borówki amerykańskie śmiało możecie zastąpić innymi, ulubionymi owocami. SKŁADNIKI: KRUCHE BABECZKI: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wylepiamy foremki i wypiekamy na złoto w 180C. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciastka owsiane z borówkami 194

miski wsypać mąkę, płatki owsiane, kakao, proszek do pieczenia, sól i wymieszać. Przesypać do mokrych składników i dokładnie wymieszać. Na koniec wrzucić borówki i opcjonalnie gorzką czekoladę i delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Ciasto nabierać łyżką i nakładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc kształt okrągłych ciastek. Piec przez około 20-25 minut w 180ºC

Healthy food explorer
KRUCHE BABECZKI Z KREMEM PATISSIERE I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 228

każdą okazję! Zachwycą na randce, niedzielnym obiedzie, imieninach u cioci i przyjęciu komunijnym. Nie wymagają dużo pracy i są bardzo łatwe do zrobienia! Zachwycą! Gwarantuję Wam! Zróbcie konieczne! Ps. Borówki amerykańskie śmiało możecie zastąpić innymi, ulubionymi owocami. SKŁADNIKI: KRUCHE BABECZKI: * mąka pszenna – 200 g * masło – 100 g * cukier – 90 g * żółtko – 1 szt * śmietana kwaśna – 1 łyżka CREME PATISSIERE: * mleko(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE BABECZKI: Mąkę przesiewamy z cukrem, dodajemy masło, siekamy, rozcieramy w palcach na kruszonkę. Dodajemy żółtko, odrobinę śmietany i wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy w folię spożywcza i dostawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wylepiamy foremki i wypiekamy na złoto w 180C. CREME PATISSIERE: Żółtka ucieramy z cukrem na gładką, jasną

Ostra na Słodko
Kokosowe drożdżówki z borówką 155

Sezon na borówki w pełni, więc między innymi drożdżówki z nimi muszą być. Ja ciasto wzbogaciłam o wiórki kokosowe. Polane lukrem i mięciutkie po prostu pycha. Drożdżówki znikły w oka mgnieniu. Najlepsze na ciepło z kubkiem mleka, kawy czy herbaty. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pancake’i brownie 126

Kolejna pyszna śniadaniowa propozycja to czekoladowe pancake’i lub pancake’i brownie (jak kto woli ;) ) polane polewą czekoladową i udekorowane świeżymi owocami. Palce lizać

Ciastkozercy
Ciasto jogurtowe z rabarbarem i owocami 199

jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Dodatki: 300-400 g rabarbaru 1 jabłko garść jagód (u mnie mrożone borówki) Kruszonka: 4 duże łyżki mąki 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki masła Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto umieszczamy w misce i wszystko miksujemy (tak po prostu) 2. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem, na wierzch układamy pokrojony rabarbar

Kuchnia domowa Ani
Ciasta na Komunię Świętą 682

spodzie i wierzch wypełniony chrupiącymi orzechami i polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?!  Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku

Moje Qulinaria
Tarta owocowa 124

chodzi o krem, to wystarczy ugotować budyń zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać 2 łyżki masła, połączyć za pomocą miksera i wyłożyć na ciasto.  Na wierzchu układamy owoce - w moim wykonaniu są to nektarynki i borówki. Polecam ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, napisz koniecznie komentarz

Mój Smak na Życie
Pełnoziarniste drożdżówki z serem i owocami 211

jako pożywne śniadanie, ale także jako pyszny deser. Do drożdżówek użyłam porzeczek oraz borówek. Równie dobrze możesz wykorzystać inne owoce, które lubisz lub właśnie masz… Drukuj Proporcje na: 8 sztuk Czas przygotowania: 60 minut Czas pieczenia/gotowania: 30 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki Ciasto: 300 g mąki pełnoziarnistej (możesz też użyć innej, np. pszennej lub orkiszowej(...)łyżka cukru waniliowego 200 g ulubionych owoców – użyłam 100 g porzeczek i 100 g borówek Na wierzch: 4 kostki gorzkiej czekolady + 1/2 łyżeczki masła lub oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny + ok. 50 g cukru pudru przygotowanie Na początek przygotuj ciasto. Jajka, miód, cukier oraz cukier waniliowy zmiksuj na puszystą masę. Mąkę przesiej i wymieszaj z drożdżami, letnim

Via Gusto
Jogurtowo-cytrynowe muffinki z borówkami 132

Wszelkie babeczki i jogurtowe wypieki to idealne desery na lato. Jogurtowe ciasto połączyłam z muffinkami. Są szybkie, lekkie i można dodać do nich dowolne owoce. Ja wybrałam borówki.  1 i 1/2 szklanki mąki  1/2 szklanki cukru 50g roztopionego, przestudzonego masła 1 szklanka jogurtu greckiego 1 jajko L skórka obtarta z 1 cytryny szczypta soli 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia 150g borówek cukier puder do posypania czekoladowa posypka do dekoracji 1. W jednej misce mieszamy mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej mieszamy ze sobą jajko, masło, skórkę z cytryny, jogurt. Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy drewnianą łyżką do połączenia składników. Dodajemy porówki, ponownie krótko mieszamy. 2. Ciasto przekładamy do blaszki na muffinki wyłożonej papierem

Szefowa kuchni
BAŁAGAN W EATON Z BORÓWKAMI 174

Uwielbiam bezy, a jeszcze bardziej bitą smietanę, często więc taki prosty deser gości u mnie w domu. Zmieniając owoce zawsze może mieć inny smak. Składniki

Z Majeczką w kuchni
Migdałowe babeczki (na białkach)  z owocami 149

białek... Tak więc z moich zamrożonych/rozmrożonych białek upiekłam małe babeczki z poziomkami i truskawkami.   Doskonałe będą też borówki i maliny. Moich poziomek   trochę zabrakło, bo były tak smaczne, że zanim włożyłam do ciasta, to po prostu „wyszły”... Przepis na te babeczki sprawdził się wielokrotnie, bo robią się błyskawicznie i są niezawodne, pyszne, w środku wilgotne, puszyste(...)białek 380 g cukru pudru 320 g masła (roztopione, wystudzone) 180 g mąki migdałowej 110 g mąki pszennej tortowej 300 g dowolnych małych owoców (jagody, borówki, maliny...) cukier puder do posypania babeczek Wykonanie: Białka ubiłam tak, żeby się dobrze spieniły. Nie przerywając ubijania wsypałam partiami cukier puder. Następnie dodałam   przesiane obie mąki, oraz wystudzone masło. Ubiłam mikserem żeby składniki

Kuchnia u Krysi
Tarta z owocami i kremem budyniowym (crème patissière) 143

mąki krupczatki 200 g zimnego masła  100 g białego cukru 3 żółtka szczypta soli Dodatkowo: około 400 g sezonowych owoców np. jagody, borówki, maliny Przygotowanie: Ciasto możecie zagnieść ręcznie lub przy pomocy miski blendera z nożami. Po prostu wszystkie składniki ciasta wrzucam do miski. Kiedy widzę, że ciasto jest już prawie zagniecione, składniki przekładam na blat

Mania Gotowania
Sernik z porzeczkami i borówkami 123

sera do serników 100g miękkiego masła 5 jajek 1 szkl cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 2 galaretki o smaku czarnej porzeczki 1 szkl czerwonych porzeczek 1 szkl borówek + owoce do dekoracji Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej. Żółtka utrzeć z cukrami i masłem na jasną puszystą masę. Dodać ser, proszek budyniowy i utrzeć do połączenia składników(...)drzwiczkach. Ostudzony sernik chłodzić najlepiej całą noc w lodówce. Galaretki przygotować w 3/4l gorącej wody, zostawić do lekkiego stężenia. Owoce rozsypać na cieście, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Sernik udekorować porzeczkami, borówkami i miętą

Smakołyki Asi
Biszkopt z owocami i galaretką 181

Biszkopt z owocami i galaretką to kwintesencja lata - do zjedzenia ! Sezonowe, letnie owoce - maliny, borówki, jagody, porzeczki i brzoskwinie. Dorzucić możecie jeszcze inne, na które macie wielką ochotę, lub które przechowujecie w swoich lodówkach...a może zerwiecie wprost z krzaczka lub drzewa ? Dowolność wg własnych upodobań. Nie jest to przepis na zwykły biszkopt...mój z czystego przypadku lub może błędu(...)sztuce kulinarnej jest inny..i zdecydowanie lepszy. Co poszło nie tak i co zaważyło na wyjątkowości tego ciasta ? Z pośpiechu, chciałam zalać owoce na biszkopcie płynną galaretką - wiadomo co się stało. Galaretka zaczęła wsiąkać w ciasto. Reszcie dałm czas do stężenia, dopiero zalałam owoce. Ale wsiąknięta w biszkopt galaretka, nadał ciastu wilgotności i smaku. Od teraz tylko taka wersja biszkoptu

kolorowotorcikowo
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 223

proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 1/4 łyżeczki aromatu cytrynowego skórka starta z 1 cytryny Nadzienie: 300g białej czekolady 500g umytych, obranych truskawek (dodałam 300g truskawek i 200g borówek) 4 łyżeczki żelatyny 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka starta z pół cytryny Do nasączenia: 200ml soku pomarańczowego 150g zmiksowanych(...)ubitych białek razem z aromatami i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać skórkę cytrynową, wymieszać. 5. Następnie w 3 partiach dodać mąkę, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23-24cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45-50 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Tort truskawkowy z białą czekoladą i cytrynową nutką 572

proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego 1/4 łyżeczki aromatu cytrynowego skórka starta z 1 cytryny Nadzienie: 300g białej czekolady 500g umytych, obranych truskawek (dodałam 300g truskawek i 200g borówek) 4 łyżeczki żelatyny 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 opakowanie cukru wanilinowego skórka starta z pół cytryny Do nasączenia: 200ml soku pomarańczowego 150g zmiksowanych(...)ubitych białek razem z aromatami i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać skórkę cytrynową, wymieszać. 5. Następnie w 3 partiach dodać mąkę, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23-24cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45-50 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

Mała Cukierenka
Czekoladowe brownie jaglane z borówkami i jogurtem 166

jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładkie ciasto. Foremki do sufletów lub małe kubki wysmarować tłuszczem. Podzielić masę pomiędzy dwa naczynka, w których pieczemy. Piec w mikrofali 2-3 minuty. Podawać z jogurtem i borówkami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI I BORÓWKĄ 96

zalać połową mleka (ciepłego). Pozostawić zaczyn na 15-20 minut. Dolać pozostałe ciepłe mleko i jajko, dobrze wymieszać i pozwolić aby ciasto podwoiło swoją objętość (30 minut do godziny). Dodać pokrojone w kostkę jabłko (bez skórki) i borówkę. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Usmażone racuchy odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem

Kuchnia w opałach