ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:98/198)

Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 198

Pyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych

Na Ciasteczkowych Papierach
Pavlova z truskawkami i borówkami. 129

Pavlova z bitą śmietaną, truskawkami i borówkami jest deserem nie tylko pięknym ale również smacznym, którego smak się długo pamięta. Moja wczorajsza pavlova zniknęła w ciągu

W kuchni u Moniki
Pierogi z jagodami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej 99

pierogów z owocami Składniki: szklanka mleka 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej (do 2,5) 1 szklanka mąki pełnoziarnistej - pszennej ok. 400g borówek (umytych i osuszonych) cukier i/lub słodka śmietanka do podania Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto (konsystencja musi być elastyczna, ale nie za wodnista, stąd w przepisie inf. o zwiększeniu ilości mąki). W razie gdyby ciasto zrobiło się

Mania Wypiekania
Buchty z jagodami 199

Wyrabiamy miękkie i elastyczne ciasto. Miskę szczelnie przykryć folią do żywności i odstawić do podwojenia objętości, ok. 40-50 minut. 2. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką, podzielić na mniejsze kawałki, uformować okrągłe kulki, rozpłaszczyć, nałożyć borówki i zlepić w zgrabną bułeczkę. Formę do pieczenia wysmarować masłem i układać na niej jagodzianki. Wierzch posmarować roztopionym masłem. Przykryć i odstawić

Apetyczna babeczka
Niebieski tort borówkowy 160

Kakaowe ciasto przełożone niebieską pianką z serka homogenizowanego, kremówki i galaretki. A wszystko doprawione sporą ilością borówki amerykańskiej. Tort przygotowałam na urodziny mojego POWTWORA :) Jeszcze raz: STO LAT KOCHANIE! Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Scones na śniadanie 174

drugiej misce widelcem mieszamy jajka z mlekiem. Odsączamy rodzynki i razem z szczyptą soli i borówkami dorzucamy do masy jajecznej (Jamie zamiast borówek użył kwaśnych wisienek). Łączymy suche i mokre składniki i mieszamy do otrzymania miękkiego, nieklejącego ciasta- można dodać odrobinę mleka jeśli ciasto jest zbyt suche. Ciasto rozwałkowujemy na 2 centymetry i szklanką wycinamy 10 bułeczek- te ostatnie

les mirabelles
Jogurtowiec borówkowy Mniam 164

Desery w moim wykonaniu powstają bardzo spontanicznie. Z tych borówek miała powstać pyszna konfitura, niestety upały dają w kość i gotowanie na ciepło to "ZŁO". Musimy

Niezły Młynek
Tarta cytrynowa z chia wegańska, bez cukru, bez glutenu 172

kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego świeże owoce (użyłam kiwi, borówki, pestki granatu, banana) 1. Orzechy nerkowca zalać gorącą wodą i odstawić na około 2-3 godziny. Spód: 2. Do blendera przełożyć migdały, wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać szczyptę soli, syrop(...)proszę uważać, jak dostanie się choć trochę wody mleczko nie będzie chciało się ubić) i ubić ją mikserem. Dodać syrop z agawy, wymieszać. 5. Ubite mleczko wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Ciasto ozdobić świeżymi owocami i od razu podawać. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Naleśniki według przepisy Magdy Gessler 367

częściowo zostaję na łyżce to znaczy, że wyszło Nam ciasto idealne. Jeśli ciasto wyszło za gęste dolewamy odrobinę mleka, jeśli za rzadkie dosypujemy mąki. Smażymy na praktycznie suchej (z odrobinką masła klarowanego lub oleju) i rozgrzanej patelni. Smacznego :) A oto moje ostatnie dodatki do naleśników : Malinki Jeżyny Borówki Miłego dnia

Ptasia Kuchnia
Tarta truskawkowa RAW (bez pieczenia, wegańska) 218

było ciut za mało) 350 g truskawek sok z 1 cytryny owoce do dekoracji (maliny, borówki, truskawki itp.) Przygotowanie: Orzechy włoskie, morele i 50 g wiórków kokosowych zmielić na jednolitą masę. Dodać jeszcze 20 g wiórków i zagnieść ciasto Wylepić dno formy do tarty. Schłodzić w lodówce około 30 minut Truskawki zmiksować ze 100 ml mleka W garnuszku rozpuścić agar

pyszne zdrowości
Jagodzianka 207

Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 C i pieczemy 10-15 minut. Kiedy ciasto się piecze przygotowujemy budyń jagodowy. Składniki na budyń jagodowy: 500 g mrożonych jagód (u mnie mieszanka leśnych i borówek amerykańskich) 0,5 szklanki cukru (w zależności od kwaśności jagód) sok z połowy cytryny 50 g budyniu jagodowego 300 ml wody(...)cytryny i mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej cukru lub soku z cytryny. Rozrobiony budyń wlewamy do jagód i gotujemy. Po zdjęciu z ognia od razu przelewamy na gorące ciasto. Resztę ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy wierzch ciasta. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem

Anielskie wypieki
Tarta czekoladowa z truskawkami ( bez pieczenia ) 167

przepysznym, kremowych ganachem, a jej korpus wykonany został z okruszków biszkoptowych - ja używam wysuszonych okrawków ciasta biszkoptowego. Wy takowych okrawków mieć nie musicie, możecie kupić ciastka biszkopty i pokruszyć je. Tartę taką przygotować możecie z dowolnymi owocami na wierzchu. Wkrótce sezon na maliny, jeżyny, borówki. Wybierajcie co lubicie. Możecie też mieszać różne owoce. Na pewno będzie smacznie. PRZEPIS

kolorowotorcikowo
Kruszonka z malinową pianką budyniową 147

piankową: 5 białek 3/4 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie malinowe bez cukru 1/2 szkl oleju Dodatkowo: borówki lub maliny cukier puder Wykonanie: Masło posiekać nożem, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, cukier puder, żółtka. Zagnieść porządnie ciasto podzielić na dwie części. Schłodzić w zamrażarce co najmniej 30 minut. Wysmarować blaszkę i oprószyć mąką. Zetrzeć pierwszą

Trufelkowo
Mini serniczki w słoiku 780

Pogoda na tegoroczną majówkę zapowiada się dość kapryśnie, mi jednak dalej marzy się piknik – kto wie, może się uda :) Jeśli tak, mam dla Was kolejną

Ciastkozercy
Drożdżówki z borówkami i serem 131

cukru 200 g twarogu 4 łyżki cukru pudru 2 żółtka garść borówek amerykańskich lub jagód (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z drożdży letniego mleka, łyżki mąki i łyżki cukru robimy zaczyn, zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie dodajemy mąkę, jajko, cukier szczyptę soli i roztopione masło, zagniatamy ciasto i zostawiamy(...)około 2 godziny do wyrośnięcia. Twaróg ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na 6 części i formujemy okręgi, w środku robimy wgłębienie i wyciągamy brzegi w górę. Zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Nakładamy nadzienie twarogowe i umyte borówki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania