ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:107/198)

Mazurek z białą czekoladą i musem jagodowym 261

brzeg. Naszym "klejem" mocującym brzeg i spód ciasto będzie białko, które połączy składniki w jedną całość. Ciasto pieczemy w temp. 190 stopni przez 15 - 20 minut. Składniki: 250 g serka mascarpone 130 ml śmietanki kremówki 1 tabliczka białej czekolady około 400 ml borówek Kiedy spód będzie stygł, czas na przygotowanie masy i musu jagodowego.  Około 3/4 jagód blendujemy(...)kruchy spód nakładamy mus jagodowy i dokładnie rozprowadzamy.  Na mus bardzo delikatnie umieszczamy kremową masę z białą czekoladą. Pozostałymi jagodami, których nie użyliśmy do przygotowania musu jagodowego dekorujemy ciasto. Ja zrobiłam z nich otoczkę :)  Smacznego! :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto z budyniem i jagodami 325

jagody , chociaz musze przyznac , że coraz mniej ich na targu :( to proponuję upiec pyszna tartę , gdzie krem jest na bazie budyniu i cała tarta zalana jest galaretką brzoskwiniową. Spód ciasta jest bardzo maślany w smaku i kruchy.W połączeniu z masa budyniową , jagodami i galaretką tworzą niesamowity duet. Foremka o średnicy : 28 cmCzas pieczenia w sumie : ok. 40 minut  Składniki(...)budyniu waniliowego 30 g wiórków kokosowych 20 dag jagód ( mogą też byc maliny , borówki ) 1 op. galaretki jasnej np. brzoskwiniowej Sposób przygotowania: Mąkę z cukrem pudrem przesiac na stolnicę. Wbic 1 jajko i dodac 150 g pokrojonego na kawałki masła.Wyrobic gładkie ciasto i wstawic je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowac na okrągły płat o średnicy

Słodkości i nie tylko
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami 185

już pisałam, że uwielbiam ciasto drożdżowe. Uwielbiam je wyrabiać, uwielbiam je piec no i oczywiście uwielbiam je potem jeść. Przygotowuję je na różne sposoby, piekę je z różnymi owocami, z malinami, z jabłkami, z gruszkami i pomarańczą,  z borówkami, a także z karmelizowanym rabarbarem, z dynią czy cynamonem, ale na początku(...)Wykonanie:Drożdże rozkruszamy w letnim mleku, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy mikserem gładkie elastyczne ciasto. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 60 minut w ciepłe miejsce.Składniki na kruszonkę miksujemy i wkładamy do lodówki.Śliwki drylujemy stając się, aby połówki

Kulinarne przygody Gatity
Kruche babeczki z owocami (bez cukru i glutenu) 143

waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego   dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim foremki na babeczki lub tartaletki. Z podanych składników wyszło mi 5 babeczek. Środek

Mienta blog
Jogurtowe ciasto z miksem letnich owoców, bez użycia jajek 105

Wczoraj serwowałam omlet, dzisiaj zapraszam na jogurtowe ciasto z owocami, nie mogłam się zdecydować na jeden rodzaj owoców, dlatego z przyjemnością użyłam ich wszystkich ;) Moje dzisiejsze ciacho skrywa w sobie truskawki, maliny, jeżyny, borówki i czerwoną porzeczką. Nieźle co? Musi Wam zasmakować ;') Składniki: 1 duży kubek 600 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 3 łyżeczki proszku(...)dodaniu nowego składnika, a na koniec mieszamy na jednolitą masę. Możemy użyć miksera a możemy wymieszać również łyżką. Wykładamy masę do dużej formy, ja użyłam tortownicy fi 28. Wierzch ciasta wykładamy owocami, możemy użyć świeżych owoców w okresie letnim lub mrożonych w okresie zimowym. Mrożonych owoców nie rozmrażamy przed pieczeniem. Pieczemy przez około 60 minut do tzw. suchego patyczka ustawiając

Życie zaczyna się w kuchni
Panna cotta z truskawkami 113

Lekki pyszny deser-oczywiście z truskawkami,ale można użyć malin,borówek czy brzoskwiń,delikatna śmietanka z nutką wanilii i galaretką - polecam!!

Swojskie jedzonko
Tarta owocowa z białą czekoladą-czekoladę można zastąpić budyniem jeśli ktoś nie lubi czekolady 239

lodówki a potem ciasto rozwałkować i do blaszki ,podpiec ciasto w temp180 st krem do ciasta składniki 2 czekolady białe czyli 200g 1 opakowanie serka mascarpone 250 g owoce takie jakie macie akurat sezonowe ja miałam borówki ,maliny i troszkę ananasa a na koniec posypałam kokosem przygotowanie Czekoladę roztopić na parze, zdiąć i połączyć z serkiem mascarpone ,masę wykładamy

Moje Wyroby
Tiramisu z owocami 102

krople esencji waniliowej 5 łyżek likieru amaretto 300 ml świeżo zaparzonej kawy 6-7 okrągłych biszkoptów kakao maliny, borówki, truskawki płatki migdałowe Wykonanie Jajka sparz wrzątkiem. Oddziel żółtka od białek. Białka wykorzystaj do czegoś innego, np do posmarowania wierzchu ciasta drożdżowego przed jego pieczeniem/ do bezy. Ostatecznie białka możesz zamrozić. Przygotuj masę do tiramisu. Do miski przełóż serek mascarpone, zmiksuj

Raj dla Podniebienia
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 113

gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 173

kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie

Słodki Zakątek
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 201

okręgu o mniejszej średnicy. Łyżka po łyżce wylewaj polewę od góry na krawędzie tortu. Następnie ostrożnie zdejmij kawałek papieru. Ciasto wstaw z powrotem do lodówki, aby polewa zastygła. Gotowy tort udekoruj według własnego uznania makaronikami, świeżymi owocami (truskawki, maliny, czy borówki będą jak znalazł) oraz kwiatami (pamiętaj, że jeśli nie masz dostępu do ekologicznych kwiatów, to zabezpiecz łodygę kawałkiem folii

Food Square
Marmolada wieloowocowa miękka 131

taka, która ma mazistą konsystencję i daje się bez problemu rozsmarować. Takie marmolady doskonale nadają się do przekładania ciast, pieczenia strucli drożdżowej czy rogalików bowiem nie zmieniają swojej konsystencji pod wpływem temperatury. Ja w swoim przepisie połączyłam jabłka, mirabelki, borówki czerwone, tarninę i czarny bez. W tym roku przepis pewnie się już nie przyda, ale może ktoś skorzysta w przyszłym

Wiem co jem
Truskawianki 160

się domowe jagodzianki ale przecież zawsze zamiast jagodowego wnętrza można zrobić inne nadzienie. Sprawdzą się tutaj maliny, borówki amerykańskie czy truskawki których aktualnie mamy środek sezonu.  Polecam te bułeczki podane z kubkiem ciepłego kakao! :-) Składniki na 16 truskawianek: ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 7 g suchych drożdży 75 g roztopionego, chłodnego już masła 250 ml letniego mleka

Poezja Smaków - blog kulinarny
.1107. dynia budyniowo 122

kremem czekoladowym z ciecierzycy ~ Ale mnie tato wczoraj zaskoczył! Mamy drugi tydzień października, a on przywiózł mi 5kg borówek i 2kg malin! :o Takie niespodzianki to ja lubię ♥ Ale nie lubię tego, że przez to w zamrażarce jest tak ciasto, że strach ją w ogóle otworzyć :D Zapraszam też po przepis na szaszłyki warzywne z tofu. Jesli szaszłyki

breakfast of dreams
Chrupiące gofry 294

miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy rozpuszczone masło i ponownie miksujemy. Gofrownicę smarujemy cienko rozpuszczonym masłem i nakładamy ciasto na gofry. Pieczemy ok. 6 - 7 minut (w zależności od właściwości posiadanej gofrownicy). Podajemy ze świeżymi owocami (u mnie ukochane borówki) i ulubionymi dodatkami

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania