ciasto z borowkami - 2970 przepisów (strona:93/198)

Tarta z malinami na kruchym, orzechowym cieście 130

powstałą piankę malinową powciskałam garść jagód, jakie zostały mi po robieniu “Pierogów z borówkami” (zamiast borówek dałam jagody). Całość udekorowałam orzechami włoskimi oraz zielonymi listkami. Wyszło pięknie i pysznie!   The post Tarta z malinami na kruchym, orzechowym cieście appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Ciasto drożdżowe z owocami leśnymi i kilka słów o powstającej książce 77

jajka  2 i 3/4 szkl mąki pszennej 100g malin  200g jagód  garść borówek amerykańskich Wykonanie: zaczyn: w naczyniu umieścić drożdże, zasypać cukrem, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką,odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia   ciasto: w misie umieścić wszystkie składniki na ciasto, dodać zaczyn, wyrobić ciasto mikserem z końcówką z hakiem, ciasto ma być gładkie

Raj dla Podniebienia
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami 1103

jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek *** *** Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki *** *** Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Drożdżówki z serem i jagodami 144

pozostaną Wam tylko mrożone, albo możecie je zastąpić borówkami amerykańskimi! Ja zaopatrzyłam się w kilka litrów jagód leśnych, o borówkach nie wspomnę, gdyż mam kilka sporych krzaków na działce, wszystkie owoce mam już zamrożone na zimę. Miękkie, puszyste, drożdżowe ciasto nadziane jest pysznym, lekkim serowym farszem i jagodami leśnymi, to obowiązkowe jagodowe ciasto w naszym domu. Bo ciasto drożdżowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z JABŁKAMI 299

Robiliście kiedyś ciasta na kefirze? Jeśli nie to najwyższa pora! Takie ucierane na kefirze ciasta na bardzo delikatne, puszyste i wilgotne. Świetnie komponują się z każdymi sezonowymi owocami – jabłkami , truskawkami, borówkami czy tez brzoskwiniami. Robi się je błyskawicznie i nieziemsko smakują – najlepiej prosto z piekarnika. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 22cm ) * kefir – 400 g * jajko – 3 szt * cukier drobny(...)ok.300 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukier ubijamy z jajkami, d odajemy kefir i olej, mieszamy. Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy. Owoce myjemy , kroimy na kawałki. Ciasto wylewamy na blachę, p rzez sitko posypujemy bułką tartą, u kładamy jabłka. Pieczemy ok. 45 minut w 180C

Ostra na Słodko
Jagodzianki 144

konieczność wyrastania ciasta w lodówce przez noc) oraz aby nie były naładowane masłem. W jagodziankach równie ważne są jagody. Koniecznie należy je spróbować przed użyciem. Jeśli są gorzkie, w jagodziankach również takie będą, dlatego nie należy takich używać. Więcej na temat mojego idealnego przepisu na drożdżówki przeczytacie przy okazji przepisu na “ Drożdżówki z borówkami, czyli Jagodzianki z borówkami

Moja Delicja
Tarta malinowo-borówkowa 103

galaretka cytrynowa Dodatkowo: 200 gram malin 200 gram borówek listki mięty Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Formę do pieczenia tarty o średnicy 30 cm. smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.20-30

Bajeczna Kuchnia
Babeczki jogurtowe z truskawkami 124

sól. Miksujemy na małych obrotach lub delikatnie mieszamy łyżką.  Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i lekko mieszamy.  Ciastem wypełniamy foremki na babeczki (około 12 szt.), wyłożone papilotkami.  Górę babeczek dekorujemy pozostałymi owocami (np. wiśniami, rabarbarem borówkami).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 25 minut. Smacznego

Moja Mama Gotuje
Serniczek na zimno 130

syropie sok z 1 cytryny 2 łyżeczki żelatyny deserowej borówki, wiśnie kandyzowane Sposób przygotowania: Żółtka oddziel od białek. Mąkę pszenną przesiej razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Białka ze szczyptą soli. ubij na sztywna pianę.  Żółtka utrzyj z cukrem na krem i dodawaj partiami mąkę. Następnie ciasto połącz delikatnie z ubitą wcześniej pianą. Ciasto wylej do formy(...)Brzoskwinie odsącz z zalewy i rozłóż w równych odstępach, lekko wciskając w masę serową. Posyp borówki, wiśnie kandyzowane. Ponownie wstaw do lodówki. Sok z cytryny wymieszaj za 100 ml syropu brzoskwiniowego, podgrzej. W gorącym soku rozpuść żelatynę. Gdy płyn przestygnie, rozlej go na wierzch ciasta, również na owoce. Trzymaj ciasto w lodówce. Podawaj na następny dzień Smacznego

Różne smaki w kuchni
Jaglany „sernik” mango bez pieczenia 148

inny wynalazek to już w ogóle będzie fit Mango możecie zamienić praktycznie każdymi owocami, sprawdzą się tu borówki, truskawki, ananas, brzoskwinie. Jeżeli pokusicie się o owoce w puszce to syrop z puszki sugerowałabym dodać do kaszy podczas gotowania zamiast części wody. ps. Ciasto przechowywane w lodówce będzie ok do 5 dni. S uge rowana forma to tortownica o średnicy

greenscarf
Belgijskie gofry z owocami 179

smarowania gofrownicy pozostałe: 100 g serka twarogowego 150 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 1 kiwi 100 g borówek 100 g malin 1/2 szklanki frużeliny z wiśni 5 śliwek wiórki kokosowe, czekolada starta, mięta do dekoracji ciasto na gofry: Do miski, wykruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki, szczyptę cukru i 50 ml mleka letniego. Zaczyn odstawiam na 30 minut

wesoła kuchnia
Muffiny orzechowe z borówkami 116

innej misce ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy łyżką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek na muffinki , które uprzednio wkładamy do formy muffinki. Możemy je wlać również bezpośrednio do formy, wtedy otworki smarujemy masłem. Na wierzch , wkładamy po 3,4 borówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni. Po wyjęciu

WYSPA SZCZĘSLIWA
kruche z budyniem i owocami w galaretce 137

zwłaszcza kruszonka zalana galaretką. To niecodzienne połączenie ale było pyszne! *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g maki 200 g masła 100 g cukru pudru 5 żółtek na nadzienie: litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru owoce:morele, truskawki, borówki amerykańskie na kruszonkę: 2 łyżki mąki łyżka cukru żółtko 2 łyżki kokosu 1,5 łyżki masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z borówkami 174

Kremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest

Kuchcik gotuje
Trochę inny "3 BIT" bez pieczenia 156

Jeśli nie masz czasu na zrobienie ciast a chcesz mieć coś na słodko to jest to idealne ciast dla Ciebie, gdyż jego przygotowanie nie zajmuje dużo

Kulinarna (nie)codzienność