ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:554/881)

Kremowe ciasto z ananasem. (bez pieczenia) 165

masa zgęstnieje. Budyń studzimy. Miękkie masło w temperaturze pokojowej ucieramy na gładką masę następnie dodajemy po jednej łyżce budyniu cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na dnie foremki o wymiarach 36x25 cm wykładamy herbatniki, następnie masę budyniową, znów herbatniki a na górę masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego

Moje-pitraszenie
Ananasowy sernik na zimno na makowcu 200

elegancko, a smakuje również wybornie.   Ciasto makowe: 25dag maku 3  jabłka 5 jajek kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek mąki 6 łyżek kaszy manny 1 szkl cukru Mak zalewamy wrzątkiem, zagotowujemy i odstawiamy. Gdy przestygnie mielimy (ja swój mieliłam 2 razy, zupełnie wystarczyło). Oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym(...)żółtku i ucieramy na puch. Dodajemy starte jabłka, mąkę z proszkiem i kaszę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma 23,5 x 35,5 cm) i pieczemy ok 35 minut w 170 st. C. Masa serowa: 1 kg sera twarogowego (ja użyłam takiego z wiaderka

Cynamonowe szczęście
Babeczki urodzinowe 152

białej czekolady kolorowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajka i dalej ubijamy. W drugiej misce łączymy ze sobą mąkę i proszek do pieczenia – przesiewamy do masy maślanej na przemian z mlekiem. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta. Metalowe foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Jeżeli chcecie

Słodkie Przyjemności
Słoneczne ciasto cytrynowe z kokosem 145

Słoneczne ciasto cytrynowe jest smaczne i wyjątkowe. Smak jest cytrynowo orzeźwiający z kokosem chrupiącym. Delikatnością zaskakuje i bardzo dobrze z kawą smakuje. Moje dzieci się nim zajadały i słonecznie się przy tym uśmiechały.        Ostatni dzień głosowania  http://kuchennezmagania.mojegotowanie.pl/film/7/monika-i-pawel  w konkursie "Kuchenne Zmagania"!  Emotikon grin  Każdy kto odda swój głos może liczyć(...)jednolitą, gładką masę. Pojedynczo dodajemy jajka i nadal ucieramy. Następnie dodajemy połowę mąki, proszek do pieczenia i mieszamy. Dodajemy sok z cytryny z skórką, wiórki kokosowe i pozostałą część mąki. Wszystko razem mieszamy. Żeby uzyskać idealnie gładką masę możemy całość przez 2 min miksować za pomocą miksera z widełkami. Ciasto przekładamy do podłużnej, prostokątnej formy (25/12 cm)wyłożonej papierem

Moniki Smakołyki
Puszyste pączki różane z rumem 163

arnawał i tłusty czwartek to u nas dobra okazja do wyjęcia z lodówki płatków róży ucieranych z cukrem, które od minionego roku czekają na swoją wielką chwilę :) i przygotowania rozpustnie smakowitych, leciutkich i puszystych pączków różanych. Idealnym uzupełnieniem będzie  cukier puder różany na rumianej skórce. Jeśli nie macie takiego cukru koniecznie pomyślcie o jego przygotowaniu w czerwcu(...)jeszcze lepiej gdy mleko i mąkę podgrzejesz w piekarniku nagrzanym do 40 stopni. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę (najlepiej w kąpieli wodnej). Ogranicz cukier dodawany do ciasta, im więcej cukru w cieście tym pączki bardziej "skartelizowane" (przypalone). Mękę do posypywania blatu podczas wałkowania ogranicz do minimum, ciasto powinno mieć lekką konsystencję. Oleju powinno być tyle, żeby bączki

SzczyptaSmaQ
Szybki sernik na herbatnikach 60

składników, a jedynie kilka klasycznych produktów, łatwo dostępnych w sklepie. To ciasto jest puszyste i wilgotne w smaku. We wpisie kilka wskazówek, co zrobić aby ciasto nam nie opadło podczas pieczenia. Przepis na Domowy sernik cytrynowy Składniki na spód 70g masła 110g herbatników 1 łyżeczka kakao Składniki na ciasto 1 kg twarogu na sernik (gotowy) 200 ml śmietany 30% 200g(...)herbatników. Następnie żółtka ucieram wraz z cukrem, dodaję serek mascarpone i miksuję do połączenia się składników. Dodajemy śmietanę i cały czas miksujemy, kolejno dodaję twaróg i cały czas miksując dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną i esencję. W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Przy pomocy szpatułki dodajemy ją do masy serowej i bardzo delikatnie mieszamy, aby ciasto zbytnio

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Miodek 65

Ciasto:   250 g masła (może być również margaryna) 300 g płynnego miodu 1 kg mąki pszennej 4 jaja 2 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru    Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, jeśli  z jakiegoś powodu klei się do rąk dodajemy jeszcze trochę mąki, jeśli natomiast nie chce się zagnieść dodajemy łyżkę lub 2 kwaśnej śmietany. Gotowe ciasto(...)Miękkie masło ucieramy na puch partiami dodając cukier puder. Następnie nie przestając ucierać dodajemy po łyżce kaszy i sok z cytryny, ale tutaj już radzę próbować masy by nie okazała się zbyt kwaśna. Dodatkowo:  1 puszka gotowej masy kajmakowej (lub słodzonego mleka skondensowanego, które należy gotować przez 3 godziny) ok 20 dag. orzechów włoskich  Złożenie ciasta: Na jednym

Cynamonowe szczęście
Pączki z różą 134

wypłynęło po wyrośnięciu uformowanych pączków. Dlatego następnym razem spróbowałabym usmażyć pączki bez konfitury, a nadziewać je już po usmażeniu. Przepis pochodzący z książki „Kuchnia dla oszczędnych”. :) Składniki ciasta: (ok. 25 pączków) 1 kg mąki 100 g świeżych drożdży 7 żółtek + 1 jajo 100 g masła 100 g cukru 2 szklanki mleka 100 ml rumu ziarenka z 1/2 laski(...)roztapiamy masło. Studzimy. Żółtka i całe jajo ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Gdy drożdże podwoją swoją objętość, wlewamy je we wgłębienie w mące. Dodajemy utarte jaja z cukrem, niecałe mleko, ziarenka z laski wanilii oraz połowę alkoholu. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką. Jeżeli mieszanina jest za sucha – dodać resztę mleka. Ciasto wyrabiamy ręką tak długo, aż przestanie się kleić

Moja Delicja
Drożdżówki z cynamonem 156

cukier waniliowy łyżka cukru Drożdże ucieramy z 1 łyżką cukru, łyżką mąki i 50 ml mleka - zaczyn odstawiamy do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę przesiewamy do miski ze szczyptą soli, dodajemy cukier, skórkę otartą z cytryny, jajko oraz wyrośnięty zaczyn. Na koniec wlewamy resztę mleka i 7 dag rozpuszczonego masła. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady 330

małych oczkach marchewkę i  jabłko i delikatnie mieszam. Dodaję wcześniej połączone - (przesianą!) mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sól, delikatnie łączę ze sobą wszystkie składniki. Ciasto przekładam do małej formy 21 x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez około 40 minut  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Składniki na krem z białej czekolady(...)miski i ucieramy, następnie stopniowo dolewamy ostudzone mleko - stopniowo, aby masło się nie zważyło i roztopioną w kąpieli wodnej lub w mikrofali i ostudzoną biała czekoladę Do tak przygotowanej masy wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.Gotową masę wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie krem wykorzystujemy do przełożenia ostudzonego ciastaCiasto

Słodkie Przyjemności
Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu 197

smakiem tortu ślubnego księcia Harry’ego i Meghan. Bardzo polecam… (inspiracja ze strony goodtoknow.co.uk) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Cytrynowe z Syropem z Kwiatu Czarnego Bzu Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 220g miękkiego masła 180g cukru 4 jajka 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)cytryn 120ml syropu z kwiatu czarnego bzu sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatkowo: 2 łyżki cukru 1. Do miski przełożyć masło, dodać cukier, skórkę z cytryny i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich/niskich obrotach przez około 50 sekund do połączenia składników. Przy trzecim i czwartym jajku dodać

Mała Cukierenka
Racuchy drożdżowe 88

wyrośnięcia. W tym czasie ucieram żółtka z cukrem pudrem. Masło roztapiam. Kiedy drożdże wyrosną dodaję je razem z ciepłym mlekiem, żółtkami z cukrem, masłem oraz szczyptą soli do mąki i całość energicznie mieszam lub miksuję (dodaję skórkę z cytryny i rodzynki i ponownie mieszam). Olej rozgrzewam na patelni i łyżką kładę porcje ciasta. Smażę z obu stron na złoto. Najlepiej

Słodki sentyment
Racuchy drożdżowe 89

wyrośnięcia. W tym czasie ucieram żółtka z cukrem pudrem. Masło roztapiam. Kiedy drożdże wyrosną dodaję je razem z ciepłym mlekiem, żółtkami z cukrem, masłem oraz szczyptą soli do mąki i całość energicznie mieszam lub miksuję (dodaję skórkę z cytryny i rodzynki i ponownie mieszam). Olej rozgrzewam na patelni i łyżką kładę porcje ciasta. Smażę z obu stron na złoto. Najlepiej

Słodki sentyment
Najlepsze ciasto Raffaello bez pieczenia 483

Ciasto Raffaello be pieczenia na krakersach to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów, jakie możecie przygotować. Składniki 150 g wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3 opakowania cukru waniliowego 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1 kostka margaryny 250-300 g krakersów Przygotowanie Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodajemy mąkę pszenną(...)Przekładadamy krakersami. Wierzchnią warstwę kremu posypujemy pozostałą częścią wiórek kokosowych (50g). Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Dodatkowo można zetrzeć na wierzch deserową czekoladę. Autor przepisu: Natalia Artykuł Najlepsze ciasto Raffaello bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania