ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:560/881)

SZAMPAŃSKA WUZETKA 153

To już ostatni mój przepis w tym roku... Aby zakończyć rok 2017 postanowiłam upiec imprezowe ciasto - szampańską wuzetkę🍸 Tradycyjna wuzetka z przepisu mojej babci wzbogacona przeze

Kuchnia MagdaLeny
Tort Makowo – Orzechowy Bez Laktozy 241

biszkopt przekroić w poziomie dwa razy, otrzymamy 3 krążki ciasta. Jeden krążek ciasta położyć na paterze. Składniki do nasączenia wymieszać i 1/3 ponczu nasączyć biszkopt. Posmarować go powidłami śliwkowymi. 8. Kostkę do pieczenia Kasia 100% roślinną bez laktozy przełożyć do miski, dodać cukier puder i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie w 5-6 partiach dodać orzechowy budyń

Mała Cukierenka
BABKA JOGURTOWA Z FIGAMI 144

mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz imbir, odstawiamy w drugiej misce ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło, jogurt oraz skórkę z cytryny, miksujemy na koniec do masy dodajemy wymieszane suche składniki, całość mieszamy tyko do połączenia składników ciasto przekładamy do formy keksowej (+/-10x29cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu układamy

Słodkie zapomnienie
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym I Marmoladą 144

jajko 100 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki sody marmolada  1. Masło ucieramy z cukrem. 2. Dodajemy jako, miksujemy, a następnie dodajemy mąkę i na koniec sodę. Zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 1 godzinę. 3. Po tym czasie, wyjmujemy z lodówki, odrywamy małe kawałeczki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce spłaszczając je na ciasteczka

Gotowanie...to proste !
Ciasteczka bostonskie czyli Slodki Czwartek odc.136 219

soli 1 łyżeczka cynamonu po 3/4 szkl. posiekanych orzechów włoskich i rodzynek Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy kolejno jajka a także sodę rozpuszczona w wodzie. Następnie dosypujemy połowę mąki przesianej z solą i cynamonem. Dorzucamy orzechy i rodzynki wymieszane z resztą maki. Zagniatamy ciasto. Będzie się lepiło do rąk więc warto zostawić je na 20 minut

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto z malinami 193

nich są maliny, które zawierają cenne składniki dla zdrowia. Zachęcam do upieczenia pysznego ciasto w roli głównej - maliny. Składniki: 2 jaja 6 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki ksylitolu szczypta proszku do pieczenia cynamon 1/4 szklanki soku z malin 1 łyżka oleju aromat maliny Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz malin). Masa powinna

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z czekoladą / /Muffinki z czekoladą 165

czekolada, polewa i posypka do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Jajka w temperaturze pokojowej ucieramy na puch z cukrem. Dodajemy olej, olejek i na przemian mąkę przesianą z proszkiem i mleko. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy łyżką. 2. Foremkę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek. 3. Pieczemy w 180 st.C przez ok 20 minut

Kuchnia domowa Ani
Ciasteczka czekoladowo-miętowe na Walentynki 191

spód czekolady się roztapia, zdejmujemy garnek i dopiero wówczas mieszamy. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem (i cukrem muscovado, jeśli używamy). Dodajemy żółtko oraz oba ekstrakty, miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy roztopioną czekoladę. Na koniec wsypujemy mąkę przesianą z kakao i solą. Miksujemy do otrzymania ciasta o jednolitej konsystencji. Powstałe ciasto przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
SERNIK WYKWINTNY 145

opcjonalnie bakalie Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 170 st bez termoobiegu. Przygotujcie formę do ciasta 25x30 cm, wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Masło utrzyjcie mikserem, aż stanie się puszyste, ucierając nadal dodawajcie porcjami zmielony twaróg. Przygotujcie trzy osobne misy. W pierwszej utrzyjcie do białości żółtka z cukrem (ucierajcie dosyć długo, najlepiej kilkanaście minut), w drugiej ubijcie białka ze szczyptą soli

OliveandThyme
Mini pączki z serem ricotta 204

wanilii dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: Serek ricotta ucieramy mikserem na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wanilię ciągle ucierając wszystko mikserem. Powinna nam wyjść masa znacznie gęstsza niż na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron jak pączki w temperaturze nie zbyt wysokiej

Życie zaczyna się w kuchni
Ptysie z czekolada i pomarańczową kruszonką 163

łyżki konfitury z pomarańczy ( w książce likier pomarańczowy) Przygotowujemy skorupkę na ptysie. Masło ucieramy z cukrem, dodajmy mąkę i skórkę pomarańczową. Gotową masę rozkładamy między dwoma arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkowujemy bardzo cienko (ok 1 mm). Wkładamy do zamrażarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Przygotowujemy ciasto na ptysie. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim

Mienta blog
Babka z mandarynkami i zieloną herbatą 123

Składniki na lukier: 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki zielonej herbaty Wykonanie ciasta: Zaparzamy zieloną herbatę i odstawiamy ją do ostygnięcia - wystarczy pół szklanki. Myjemy i obieramy mandarynki. Miksujemy na mus mandarynkowy (jeśli trafimy na mandarynki z dużą ilością pestek staramy się je wyciągnąć).  Masło ucieramy na puszystą masę razem z cukrem. Partiami dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem

Mania Wypiekania
ciasteczka z płatkami kukurydzianymi i rodzynkami 190

można zostawić większe kawałki, ciasteczka będą jaśniejsze, ale czekolada bardziej wyczuwalna. Przygotowanie: Ucieramy mikserem masło, cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodajemy jajka i znowu miksujemy Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy płatki kukurydziane i rodzynki, oraz całość dokładnie mieszamy. Z ciasta robimy kulki wielkości orzechów i rozkładamy w papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze

KasiaiKrzysiu.pl
Tęczowy tort 167

każdej dodajemy inny barwnik. Dno formy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170st przez około 10-13 minut do "suchego patyczka". Wierzch nie może się zarumienić. Tak postępujemy z pozostałymi dwoma częściami. Blaty studzimy i zdejmujemy papier. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem. Osobno ubijamy śmietankę. Wszystko razem łączymy i dokładnie mieszamy. Połowę kremu

Gotowanie moimi oczami
Nastroszone bułeczki drożdżowe 138

mleka -5 dkg masła -szczypta soli -aromat -marmolada -cukier trzcinowy na posypkę Drożdże ucieramy z cukrem. Dodajemy 1/3 mleka, 1/2 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dodajemy szczyptę soli, aromat, 2 żółtka i jedno całe jajko, pozostałe mleko i mąkę i wyrabiamy ciasto. Dodajemy roztopione masło, jeszcze raz wyrabiamy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wyrośnięcia

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania