ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:548/881)

Ciasto makowe na biszkopcie 139

Jeśli planujecie świąteczne wypieki, a brakuje Wam czasu na upieczenie tradycyjnej strucli makowej, możecie skorzystać z tego przepisu. To idealne połączenie bardzo lekkiego ciasta biszkoptowego z masą makową. Jest dość słodkie, ale czy nie takie powinny być właśnie Święta? Zapraszam do innych słodkich przepisów na Boże Narodzenie: – ciasteczka z pieczątkami – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe(...)oraz cukier na puszystą masę. Dodawaj po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Do tak przygotowanej masy dodaj wcześniej przygotowany mak lub gotową masę makową z bakaliami. Wymieszaj już za pomocą łyżki. W drugiej misce ubij białka na sztywno. Dodaj białka do masy makowej i delikatnie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto makowe przełóż do prostokątnej brytfanny o wymiarach około

nietylkopasta.pl
Sernik na owsianym spodzie 446

Nie ma nic lepszego niż weekendowy wypiek, którego smakiem możemy się spokojnie delektować przez całe popołudnie. Dziś mam coś dla sernikożerców - tych, którzy lubią ciężkie serniki

Słodkie Przyjemności
Ciasto z kaszy manny z owocami 128

Czas polubić kaszę manną ! To ciasto z pewnością pokochacie od pierwszego kęsa. Proste w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektowne.A przy tym - bez pieczenia. PRZEPIS NA CIASTO Z KASZY MANNY  Z GALARETKĄ Składniki ( blacha 25x25 cm )  Masa grysikowa: 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manny 200 g masła o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru Galaretka z wiśni(...)masła dodawać po łyżce kaszy manny i ucierać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Dno wyłożyć herbatnikami. Na herbatnikach rozsmarować połowę masy grysikowej. Na masę ułożyć biszkopty i wylac zimną galaretkę z wiśni. Pozostawić na chwilę w lodówce, by wiśnie zastygły. Następnie wyłożyć resztę masy grysikowej.  Na wierzchu ciasta ułożyć owoce. Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzątku

kolorowotorcikowo
SMACZNY SERNIK OREO 50

rozmiarze 21/35 cm, wykladamy papierem do pieczenia. Rozkładamy większą część ciastek.  Cukiery ucieramy z całymi jajkami, dodajemy śmietanę, ser i budyń, miksujemy. Ser wylewamy na ciastka i na wierzch rozkładamy resztę pokruszonych ciastek.  Sernik pieczemy 1 godzinę, temperatura 180 % C.  Po upieczeniu studzimy ciasto 1 godzinę przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka z budyniem waniliowym 63

cukru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy jajko i żółtko. Do masy porcjami dodajemy mąkę, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników, następnie dodajemy żurawinę i mieszamy już całość łyżką. Ciasto formujemy w wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce. Następnie kroimy krążki i pieczemy

Zainspirowana w kuchni
CIASTECZKA BUDYNIOWE Z NUTELLĄ 117

waniliowego bez cukru (40g każdy) 2 żółtka 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz mleko. Do ubitej masy dodajemy mąkę i proszek budyniowy. Miksujemy do połączenia składników. Z powstałego ciasta formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1h  (lub dłużej).  Schłodzone

Walijskie Pichcenie
Migdałowe ciasto z Santiago de Compostela 78

masło i mąka kukurydziana do wysmarowania i obsypania foremki cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy mąką kukurydziana. Migdały mielimy w malakserze, jednak nie na mąkę, a raczej na drobny “piasek”. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem pudrem na jasny kogel-mogel. Dodajemy zmielone migdałami, skórkę otartą

Tajemnice Smaku
Kakaowe Ciasteczka Wielkanocne 157

trzymał. trzecim sposobem na lukier jest, sparzenie jajka, oddzielenie żółtka od białka i powolne ucieranie białka wraz z cukrem pudrem aby uzyskać gęsty i trwały lukier (na 1 białko, około 200 g cukru pudru i 1 łyżka soku z cytryny) 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto ( jeśli będzie za bardzo się lepiło to podsypujemy leciutko jeszcze pszenną mąką ) i chowamy

Gotowanie...to proste !
Babeczki kokosowe z kremem z białej czekolady 132

miseczki, następnie mieszamy z wiórkami kokosowymi. Do drugiej miseczki siekamy ciepłe masło, a następnie ucieramy w misce miksera na jasną masę. Dodajemy pojedynczo jajka, miksując za każdym razem. Wyłączamy mikser. Dodajemy mąkę z wiórkami kokosowymi i mieszamy szpatułką. Blachę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni na około 25 minut. Wyjmujemy

Kolizje Smaków
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA CYNAMONOWE 164

cukru pudru 250g mąki pszennej 60g mąki ryżowej 2 płaskie łyżeczki cynamonu Wykonanie: masło ucieramy z cukrem pudrem do białości około 2-3 minut następnie dodajemy pozostałe składniki czyli obie mąki i cynamon, całość miksujemy aż powstanie coś w rodzaju okruchów i dopiero teraz zagniatamy ciasto , które owijamy folią i wkładamy do lodówki na około 30 minut po tym czasie

Słodkie zapomnienie
BABECZKI ananasowe z morelami 155

przez 15 minut w lodówce. Następnie wylepiamy nim foremki. Spód nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy do zarumienienia – około 15 minut. Budyń – połowę syropu zagotowujemy. Drugą część mieszamy z pozostałymi składnikami i wlewamy do gotującego się syropu. Całość zagotowujemy i pozostawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy i partiami dodajemy do niego ostudzony budyń. Na spód babeczek dajemy kilka kawałków drobno

Via Gusto
Babka z kuleczek 150

łyżki kakao -wanilia -szczypta soli -wiśnie drylowane -brzoskwinie lub jabłka z syropu Drożdże ucieramy z łyżką cukru. Dodajemy 150 ml mleka, 5 dkg mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy pozostały cukier, wanilię, 4 żółtka, szczyptę soli, pozostałe mleko, 22 dkg mąki i miksujemy. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej z nich dodajemy kakao i miksujemy. Do ciemnego ciasta

Maminek kulinarny
Babka pomarańczowa 151

minuty obroty 3. Dodajemy  przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(łyżką wsypujemy partiami) ucieramy z 2 minuty obroty 3. Na samym końcu dodajemy startą skórę z pomarańcza i delikatnie mieszamy już łopatką. Formę okrągłą do babki( z rowkami) smarujemy masłem, obsypujemy mąką i przekładamy ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu  robimy lukier cukier

Różowa kuchnia
Babeczki z masą kajmakową 124

Kółka powinny być nieco większe niż nasza foremka. Następnie wykrojonymi kółkami wyklejamy foremki. Ciasto w foremkach musimy ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i babeczki pieczemy przez 20 – 25 minut. Po upieczeniu babeczki pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie przygotowujemy nadzienie. Masę kajmakową mikserem ucieramy na gładki krem. Partiami, cały czas ucierając dodajemy po łyżce miękkiego masła, do momentu

Ciastka i ciasta
Pampuchy 142

tortowej -3 dkg masła -szczypta soli -wanilia -olej do smażenia i oczywiście dżemik :) Drożdże ucieramy z cukrem, dodajemy połowę mleka, 3 czubate łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy pozostałe mleko, sól, jajka, wanilię, ok. 15 dkg mąki i miksujemy. Dodajemy pozostałą mąkę, wyrabiamy ciasto, dodajemy roztopione masło i wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przekładamy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania