ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:230/881)

Adwokatka bez pieczenia – hit na blogu! 656

Dziś mam dla Was totalną nowość, a zarazem ciasto, które zrobiło u nas taką furorę, jak dawno żadne inne! No dobra, dla mnie jest takim samym hitem jak ukochana Kremówka ( przepisu TUTAJ ). Ciasto jest bez pieczenia! Adwokatka to połączenie kakaowych herbatników z kremową, budyniową masą o smaku adwokatowym i śmietankową pianką tworzy nieziemsko pyszną całość. Naprawdę! Daję sobie rękę uciąć(...)adwokat i cały czas mieszając ( na wolnym ogniu ) gotujemy aż zgęstnieje i zabulgocze. Przykrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń, ucieramy. KREM ŚMIETANKOWY: Ten krem przygotujemy bezpośrednio przed wyłożeniem na ciasto, nie wcześniej. Składniki powinny być prosto z lodówki. Wszystkie składniki razem umieszczamy w misie miksera i ucieramy na puszysty krem

Ostra na Słodko
Ciasto/babeczki marchewkowe (ok. 231 kcal/100g) 244

odlewamy trochę wody) 3. Następnie dodać masę do mąki i wymieszać łyżką. Jak przestygnie ciasto/babeczki posmarować cytrynowym lukrem (lukier: cukier puder (na całe ciasto starczą jakieś 3 i 1/2 łyżki - 40g), sok z cytryny - ucierać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany)  Pieczenie (piekarnik z termoobiegiem): Ciasto: Forma: długość ok. 30 cm Czas pieczenia: mniej więcej 35-40 min (aż patyczek

Malowane smakiem
Berneńska babka czekoladowa 80

tarce i mieszam z czekoladą w proszku. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę, aż zrobi się jasne. Dodaję po jednym żółtku, cały czas ucierając. Następnie dodaję na zmianę czekoladę, mąkę i połowę piany na zmianę. Kiedy masa będzie jednolita, wyłączam mikser i drugą połowę ubitych białek mieszam z ciastem łopatką. Formę na babkę o średnicy u góry

Słodki sentyment
Włoska babka 136

rozczyn drożdżowy. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na chwilkę a w tym czasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. W trakcie ucierania dodać stopniowo miód i cukier waniliowy. Ciasto podzielić na 7 równych części i rozwałkować na długie prostokąty. Każdy z prostokątów posmarować  przygotowanym nadzieniem. Następnie złożyć na pół , aby powstał węższy prostokąt. Paski

Różne smaki w kuchni
Sernik z rosą. 315

cukru PIANA: 6 białek 1/2 szkl. cukru szczypta soli WYKONANIE: z podanych składników wyrabiamy ciasto, jeśli potrzeba podsypujemy mąką(ciasto nie może się kleić do rąk), ciastem wykleić blaszkę, ser: jajka i żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po łyżce ser, następnie mleko, oliwę i budynie śmietankowe, wszystko dokładnie mieszamy, wylewamy na ciasto(masa serowa jest rzadka

Kuchnia Beaty
Włoska babka 117

rozczyn drożdżowy. Zagnieść na gładkie ciasto i odstawić na chwilkę a w tym czasie przygotować nadzienie. Nadzienie: Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. W trakcie ucierania dodać stopniowo miód i cukier waniliowy. Ciasto podzielić na 7 równych części i rozwałkować na długie prostokąty. Każdy z prostokątów posmarować  przygotowanym nadzieniem. Następnie złożyć na pół , aby powstał węższy prostokąt. Paski

Słodkości i nie tylko
Cynamonowe bułeczki 74

zawijanie tych bułeczek jest wiele. Jedni po prostu je rolują, inni zaplatają niby warkocz, jeszcze inni owijają wokół palców. Decyzję o tym, jak mają wyglądać Wasze bułeczki pozostawiam Wam. Ciasto: 375 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/3 łyżeczki soli 150 ml ciepłego mleka 20 g drożdży 50 g cukru 1 żółtko 65 g masła Nadzienie : 70 g miękkiego(...)masło, wyrabiamy dalej. Gotowe, gładkie i elastyczne, ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na około godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem i cynamonem na gładką masę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je na blat i ponownie chwilę wyrabiamy. Następnie wałkujemy na cienki, jak największy prostokąt i rozprowadzamy równą warstwę nadzienia. Składamy

Smaki Na Talerzu
Sernik Marchewkowa Galaktyka 148

cukru masa jabłkowa: 2 jabłka 1 galaretka brzoskwiniowa sok z cytryny 2 łyżki cukru cynamon krem budyniowy: 2 budynie 0,5 mleka 90 g masła Przygotowanie: ciasto marchewkowe: (blaszka 17 cm)  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem oraz orzechami.  D o utartej masy dodajemy marchewkę, mieszamy dokladnie.  Masę

Bon appetit mon amie
Ciasto Meluzyna 804

mleko. Budyń energicznie mieszam i gotuję przez 2 minuty. Odstawiam do całkowitego przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Masę wykładam na wierzch przygotowanego ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto posypuję płatkami czekoladowymi i wstawiam na godzinę do lodówki. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piernik marchewkowy 162

pomarańczy   + ½ szklanki soku z pomarańczy Łyżeczka cynamony Łyżeczka przyprawy do piernika Łyżeczka kakao Szczypta soli Lukier: Szklanka cukru pudru Surowe białko Sok z cytryny Przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem pudrem i solą. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie dorzucamy cukier waniliowy, cynamon, kakao i skruszone na drobno orzechy. Pomarańcze wyparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę(...)nagrzanym na 160 stopni piekarniku na 80-90 minut. Sprawdzamy czy jest gotowe przy pomocy patyczka. Wyjmujemy i pozostawiamy na około kwadrans do przestygnięcia. Cukier puder ucieramy z białkiem oraz sokiem z cytryny. Ciasto umieszczamy na odwróconych raszkach na blaszce z piekarnika. Polewamy lukrem i czekamy aż zastygnie. Z góry ozdabiamy startą marchewką lub otartą skórką z pomarańczy

Kolizje Smaków
Tradycyjna szarlotka z pianką 100

musi być gęsta) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie kisielu o dowolnym smaku 2 kg jabłek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. W tym celu w misce ucieramy żółtka z 5 jaj razem z 1 szklanką cukru oraz 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Następnie dodajemy 3 szklanki mąki, 1 kostkę margaryny (kroimy ją na mniejsze kawałki

Blog kulinarny S9.PL
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 163

wymieszać na gładką masę do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać 2 całe jaja, miksować na najwolniejszych obrotach.  Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. ½ ciasta zetrzeć na tarce na dno blachy. Zapiec. Na to położyć masę serową, brzoskwinie, a  na wierzch drugą część ciasta. Piec

Słodki Zakątek
Ciasto z Pietruszką i Syropem Klonowym 114

minut. Wyjmujemy i s tudzimy początkowo w formie a następnie na kratce kuchennej. Krem: 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki syropu klonowego Serek mascarpone ucieramy z syropem klonowym. Krem przekładamy ciasto. Posypujemy cukrem pudrem tuż przed podaniem. Ciasto wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce. Ciasto jest od razu gotowe do spożycia.   Źródło: bbcgoodfood.com The post Ciasto

Made By Mom And Son
Ciasteczka z ciasta parzonego. 168

Zapraszam :)                                Składniki na ciasto :                                 2 szklanki mąki                                   1 cukier waniliowy(...)Wykonanie : Do   garnka wlać wodę ,dodać margarynę , cukier waniliowy i zagotować Gdy margaryna się rozpuści i wszystko zagotuje dodajemy mąkę energicznie mieszając najlepiej kulą do ucierania. Mieszamy tak około 3 minut. Ciasto odstawić do przestygnięcia. Następnie ciągle ucierając mikserem  dodajemy po jednym jajku  , mieszamy około 3 minut.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Rękaw cukierniczy napełniamy ciastem

Sama słodycz i szczypta chili
kruche z budyniem i owocami w galaretce 135

Jest lato więc musi być ciasto z owocami. Nie chciało mi się ucierać więc zagniotłam kruche. Dodałam budyń, owoce i kruszonkę a całość później zalałam galaretką. Wyszło nie tylko dobre ale też apetycznie bo ciasto było kolorowe i fajnie wyglądało. A nam smakowała zwłaszcza kruszonka zalana galaretką. To niecodzienne połączenie ale było pyszne! *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia