ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:227/881)

Naleśniki ze szpinakiem 73

CIASTO NALEŚNIKOWE: 1 szklanka mleka 1,5 szklanki wody mineralnej lub gazowanej 2 szklanki mąki 3 łyżki oleju szczypta soli SKLADNIKI NA FARSZ SZPINAKOWY: 450 g szpinaku mrożonego – u mnie liście 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli – 125 g szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE: Składniki na ciasto łączę w misce i ucieram szybko rózgą kuchenną

Zasmakuj Kuchni
Czy dobry robot planetarny musi być drogi? 113

dekoracji. Duża misa sprawia, że na raz można ubić naprawdę duże ilości śmietany. Końcówka do mieszania ciasta z łatwością miesza zarówno małe, jak i duże porcje ciasta. Sprawdza się również podczas ucierania. Ostatnio robiłam w niej szybki serniczek z małej ilości składników. Wyszedł pysznie, a jego przygotowanie było szybkie i dosłownie dziecinnie proste (pomagały mi maluchy). I tu podkreślę

Słodkie okruszki
TOFURNIK POMARAŃCZOWY 142

Piernik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formę do tarty delikatnie smaruję olejem kokosowym i wylepiam ciastem. Wstawiam do gorącego piekarnika i podpiekam około 10-15 minut, aż ciasto się zrumieni. Tofu kruszę, ucieram z cukrem, sokiem pomarańczowym. Dodaję skórkę otartą z pomarańczy, pastę waniliową i szczyptę soli. Wylewam na podpieczony spód i wstawiam ponownie do piekarnika. Przez 10 minut piekę

W kuchni Karmel-itki
MAKOWIEC JESZCZE WCIĄŻ MŁODEJ GOSPODYNI, CHYBA ;-))) 116

niego drożdże i 2 łyzki cukru, wymieszaj i wlej w głębienie w mące. Łyżką zagarnij trochę mąkę i wymieszaj, tak powstaje zaczyn na ciasto. Odstawimy miskę na 20 minut. W tym czasie jajka ucieramy na puch z cukrem. Po tym czasie zaczynamy zagniatać ciasto, dodajemy jajka z cukrem, resztę mleka i zagniatamy ciasto energicznie. Dodajemy roztopiony tłuszcz. Ciasto wyrabiamy około

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe muffinki dyniowe 114

jogurtu naturalnego Do misy malaksera przełóż puree z dyni (lub upieczone kawałki dyni), dodaj mąkę, cynamon, proszek do pieczenia oraz jajka, miód i jogurt naturalny. Całość dokładnie ucieraj, aż do powstania jednolitego ciasta. Gdy masa będzie za bardzo zbita, możesz dodać trochę mleka. Ciasto powinno dać się nakładać łyżką, ale nie powinno być bardzo płynne. Formę na muffinki wyłóż papierowymi

365 dni dookoła kuchni
Kakaowe naleśniki z owocami 139

Jajka ucieramy mikserem, dodajemy mleko, wodę, olej, kakao i mąkę.  Ilość kakao zależy od waszych preferencji, u nas była płaska łyżeczka ponieważ nie lubimy goryczki kakao. Ucieramy do powstania jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 10 minut, jeśli wyszło nam za gęste dodajemy trochę wody, jak za rzadkie dodajemy mąkę.  Rozgrzewamy patelnię.  Wlewamy ciasto i smażymy bardzo krótko

Życie zaczyna się w kuchni
Chlebek dyniowy z marchewką i bakaliami 158

Wczoraj upiekłam kolejną dynię. Przygotowałam kilka przepisów z jej udziałem. Na początek proponuję chlebek dyniowy z bakaliami. Pyszne wilgotne ciasto zresztą jak każde ciasto dyniowe , idealne

codojedzenia
Naleśniki idealne - Lubella! 256

oleju ulubiony dżem, u mnie malinowy z nutą kopry włoskiego od Owocowa Rozkosz Przygotowanie: Jajka ucieramy mikserem, dodajemy sól, mleko,wodę, olej i mąkę. Ucieramy do powstania  jednolitej masy. Ciasto odstawiamy na 10 minut, jeśli wyszło nam za gęste dodajemy trochę wody, jak za rzadkie dodajemy mąkę. Rozgrzewamy patelnię.  Wlewamy ciasto i smażymy z dwóch stron krótko

Życie zaczyna się w kuchni
Choinki z piernika 112

st.C przez 15 minut. • Bezpośrednio po wyjęciu piernikowych trójkątów z piekarnika należy położyć na nich papierową formę i przyciąć na gorąco, póki ciasto nie stwardnieje. Lukier • Białko ucierać z cukrem pudrem ok. 30 minut ręcznie, mnie w Kitchen Aid zajęło to 5 minut. Pod koniec dodać sok z cytryny. • Podzielić

To co kocham
Leśny mech 395

natłuszczonej formy (okrągłej lub kwadratowej tortownicy). Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Krem: śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera aż zgęstnieje. Dodajemy cukier i serek. Całość ucieramy, aż masa będzie gładka. Upieczone ciasto rozkrawamy na wysokości około 2/3. Na dolny blat wykładamy krem śmietanowy. Pokruszoną resztę ciasta wykładamy na krem i posypujemy owocami granatu.  Zanim zaczniemy jeść, trzeba przynajmniej

Lawendowe Niebo
Babka gotowana 134

pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na gładką,puszysta masę. Dodać stopniowo po jednym jajku ciągle ucierając. Do tak utartej masy dodać mąkę z proszkiem i dalej ucierać do połączenia składników. Następnie ⅕ ciasta odłożyć i połączyć z kakao. Resztę ciasta przelać do wysmarowanej masłem formy do gotowania babki ,na wierzch wlać ciasto z kakao. Zamknąć formę i włożyć do wysokiego garnka

w mojej kuchni
Placek ze śliwkami i kruszonką 134

razie tylko szukam, przeglądam i znajduję takie perełki jak http://meblohand.eu/ , wszystko w jednym miejscu, można kombinować ;) Poszukiwania mebli, dodatków i tym podobnych, warto umilić sobie pysznym ciastem. Dziś mam dla Was ucierany placek ze śliwkami i kruszonką, uwielbiam. Smak dzieciństwa w najlepszym wydaniu. Bardzo polecam :) Składniki: 100 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta

Domowa cukiernia Ewy
Różowe pierogi z serem 175

śmietany Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania farszu. Rozcieramy biały ser, dodajemy jajko i 40 mililitrów soku malinowego (radzę powoli, żeby farsz nie był zbyt płynny). Mieszamy i ucieramy na jednolitą masę.  Zagniatamy ciasto na pierogi: przesiewamy mąkę i mieszamy ją z solą, dodajemy jajko, powoli dolewamy wodę - wyrabiamy ciasto do chwili, gdy na jego przekroju pokażą się małe otworki, które

Życie zamknięte w smaku
Tarta z ricottą i malinami 96

chłodzimy je przez 30 minut w lodówce. Po tym czasie wyklejamy ciastem formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Następnie w nagrzanym piekarniku do 180 o C podpiekamy ciasto przez 15 minut. Ricottę ucieramy z jajkami, cukrem pudrem. Na podpieczoną tartę nakładamy maliny i wylewamy masę z ricotta. Pieczemy dalej przez ok 35 minut. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Tarta z kremem waniliowym i czerwonymi owocami 149

wałkujemy, następnie wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni gdzie pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia tarty. Podczas pieczenia ciasta robimy krem waniliowy. Najpierw ucieramy żółtka z cukrem. Następnie do żółtek dodajemy obie mąki oraz esencję waniliową i ucieramy na jednolitą masę. Kiedy masa jest już gotowa to do osobnego garnka wlewamy

Kuchenne Wariacje
Babeczki w paseczki 173

Ucierane babeczki z trzech kolorów ciasta. Warstwy w trakcie pieczenia tworzą fantazyjne wzory.     Składniki: -5 jajek -1,5 szklanki cukru -2,5 szklanki + 4 łyżki mąki -1 szklanka oleju -1 szklanka letniej wody -2 płaskie łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -wanilia  -pomarańczowy barwnik spożywczy Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy wanilię. Dolewamy olej

Maminek kulinarny
Szarlotka migdałowa 194

płatkach Przygotowanie: Do misy miksera przesiać mąkę pszenną, migdałową i proszek do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, cukier, cukier waniliowy, żółtka i zmiksować końcówką do ucierania, aż składniki się połączą. Ciasto przełożyć na blat, uformować wałek. Podzielić na cztery części. Formę o wymiarach 33*23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta włożyć do woreczka i włożyć

Ala piecze i gotuje
Ciasteczka bananowe z czekoladą białą, mleczną i gorzką 130

grubo posiekanej czekolady białej, mlecznej i gorzkiej w dowolnych proporcjach W misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, czekoladę i sól. Olej, miód, jajko  i banana ucieramy na gładką masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie można dodać nieco więcej mąki.Do masy dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki. Zagniatamy ciasto.  Ciasteczka możemy formować na dwa sposoby: Kulkę ciasta wkładamy

Chocolate Muffin Blog
Walentynkowe Ciasteczka z Witrażem 217

kolorze różowym lub czerwonym Walentynkowe Ciasteczka z Witrażem  - Sposób przygotowania:  Masło miksujemy razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy do otrzymania gładkiej masy. Ciasto zawijamy w folie i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut.  Po tym czasie na oprószonej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość

Słodka Strona
Ciasteczka z Serduszkami na Walentynki 263

różowy lub czerwony barwnik w proszku Ciasteczka z Serduszkami na Walentynki - Sposób przygotowania: Masło miksujemy razem z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy resztę składników i ucieramy do otrzymania gładkiej masy. Ciasto dzielimy na 2 części i do jednej z nich dodajemy odrobinę barwnika - wyrabiamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Ciasta zawijamy w folie i umieszczamy w lodówce

Słodka Strona
Babka cytrynowa z lukrem 162

złSKŁADNIKI na ciasto:250 g mąki pszennej250 g cukru250 g margaryny4 jajka1/2 szklanki mleka1 łyżeczka proszku do pieczenia1 cytrynabułka tartaSKŁADNIKI na lukier1 szklanka cukru pudru1 cytrynaposypka dekoracyjnaPRZYGOTOWANIE ciasta:Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z cukrem i margaryną na jednolitą masę. Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz sok z całej cytryny. Następnie dolewamy mleko i dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem

kulinarnyJa
Drożdżówki z serem 177

miodem i jajkiem.Dodajemy mąkę rozmieszaną z drożdżami , miękkie masło i sól.Dokładnie wyrabiamy gładkie ciasto.Przykrywamy  i zostawiamy z ciepłym miejscu do wyrośnięcia.NADZIENIE:Ucieramy ze sobą wszystkie składniki na gładką masę.CAŁOŚĆ:Z ciasta formujemy bułeczki.Odkładamy w ciepłe miejsce na ok. 215 minut.Używając literatki lub pięści w każdej bułeczce robimy wgłębienie.Wkładamy do niego nadzienie serowe , a ciasto

Ostra na Słodko
Amoniaczki Marii 135

szklanka kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 szklanka masła - roztopionego 6 żółtek 1 i 1/2 łyżeczki amoniaku 1/2 łyżeczki sody mąki tyle ile da się wrobić by ciasto pozostało elastyczne Przygotowanie : Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy śmietanę w której rozpuszczamy sodę i amoniak Dodajemy mąkę i roztopione masło, mąki tyle by uzyskać konsystencję podobną do tych na kluski, ale lżejszą

Proste Potrawy
Muffiny Czekoladowo – Bananowe 137

cukrem, solą i cukrem waniliowym na puszysty krem. Stopniowo dodajemy jajka i ciągle ucieramy. Kolejno wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajmy 3 łyżki mleka i ucieramy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao, pokrojoną na grubsze kawałki ciemną czekoladę i 2 łyżki mleka. Mieszamy do połączenia się składników. Do drugiej części

Made By Mom And Son
Pączki precle z curdem 134

konsystencję kwaśnej śmietany. Odstawiam w ciepłe miejsce na 30 minut.Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól, spirytus, śmietanę, sok z cytryny, skórkę pomarańczową. Żółtka ucieram z cukrem. Dodaję je do ciasta. Zarabiam całość mikserem. Do ciasta dodaję roztopione i wystudzone masło.Ciasto wyrabiam mikserem, im dłużej tym lepiej do 30 minut. Odkładam  w ciepłe miejsce(...)mąką i zagniatam. Ciasto dziele na porcje 40-50 g, wyjdzie około 18-19 sztuk. Każdą porcje formuję w wałek o długości 30 cm. Zwijam jak precla. Dwa końce ciasta splatam ze sobą dwa razy i zginam do środka. Układam na desce wysmarowanej olejem w odstępach. Zostawiam do wyrośnięcia na 20-30 minut.  W głębokim garnku rozgrzewam smalec albo

wesoła kuchnia
Keto placek ze śliwkami (Paleo, LowCarb) 289

śliwkami Idealne keto ciasto an koniec lata? Keto placek ze śliwkami! Wbrew pozorom węglowodanów tu jak na lekarstwo, a pyszności takie, że ho ho! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword ciasto z owocami , jajka , owoce Składniki Kruszonka 0,5 szklanki mąki kokosowej 50 g masła klarowanego 0,33 szklanki erytrytolu 2 łyżki wiórków kokosowych Ciasto kokosowe ze śliwkami(...)klarowane utrzeć z erytrytolem. Stopniowo dodawać jajka, ekstrakt z wanilii, mleko kokosowe oraz jogurt kokosowy. Suche składniki wymieszać i dodać do masy. Dodawać po trochu i ucierać dalej do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wylać do blachy o wymiarach 20 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Śliwki wypestkować, przekroić wzdłuż na pół. Ułożyć skórką do dołu na wierzchu ciasta. Śliwki

Modern Cave Girl
Ciasteczka orzeszki z kremem z mleka w proszku 438

KREM Mleko wlewamy do garnka,dodajemy cukier puder i zagotowujemy. Studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy na puch,dodajemy mleko z cukrem i mleko w proszku-ucieramy na gładką masę. PRZYGOTOWANIE  ORZESZKÓW Ciasto wyciągamy z lodówki i urywamy po kawałeczku i robimy małe kuleczki (mniej więcej wielkości borówki amerykańskiej,może ciut większe) Kuleczek robimy  dużo z porcji wychodzi

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 173

mleka każdy ) 2 pełne szklanki mleka pół szklanki cukru pudru Dodatkowo: 1 puszka ananasów w syropie 2 galaretki cytrynowe 3 szklanki gorącej wody Wykonanie pysznego tortowego ciasta: 1. Wkładka serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową(...)zimny budyń i ucieramy aż krem będzie puszysty. 4. Przekładanie:   Biszkopt smarujemy kremem budyniowym, następnie na krem kładziemy blat sernikowy i lekko dociskamy. 5. Galaretka i ananasy: Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy na małe kawałki, następnie układamy je na serniku. Galaretki dokładnie rozpuszczamy, studzimy i odstawiamy do lodówki do stężenia. Tężejące wykładamy na ananasy. Ciasto wkładamy do lodówki

Izabelawkuchni
Keks pomarańczowy na święta 52

Keks podobnie jak babki są nie odłącznym elementem każdych świat. Są to ciasta, które lubi cała moja rodzina. Moja dzisiejsza propozycja to keks pomarańczowy z mnóstwem bakali. Nutę pomarańczy zapewnia mi sok pomarańczowy. Bakalie nadają wypiekowi specyficznego smaku, ale również aromatu. Jest to ciasto pulchne i bardzo smaczne. Doskonały dodatek do herbaty i na święta. Polecam ! Składniki: 300 g mąki(...)soku pomarańczowego 10 g proszku do pieczenia 4 jajka Miękkie masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Dodaje po jednym jajku. Miksuję. Dodaję sok pomarańczowy. Miksuję. Bakalie i mąkę łączę ze sobą. Dodaje do masy. Dodaje proszek do pieczenia. Miksuję. Tortownicę smaruje masłem i obsypuję bułką tartą. Leje ciasto. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Studzę. Dowolnie dekoruję. Smacznego

Ciasta z tradycjami
Drożdżowe makowe ślimaczki i nowa, słodka książka od Lidla 194

jajko 50 g masła, roztopionego 30 g uprażonych, posiekanych pestek dyni 40 g uprażonych, posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynek - można namoczyć w śliwowicy PRZYGOTOWANIE Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, robimy zagłębienie. Ucieramy drożdże z łyżeczką cukru - do uzyskania jednolitej masy, mieszamy z podgrzanym mlekiem i wlewamy do mąki. Mieszamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do rozczynu

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto z jabłkami 121

cukier puder do posypania ciasta cynamon do posypania ciasta Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dajemy do jednej miski, mieszamy, wkrawamy masło i wbijamy całe jajka. Ucieramy mikserem na jednolitą masę. Jak by ciasto było za twarde, możemy dodać 2-3 łyżki mleka (mnie wyszło oki ) Ciasto przekładamy do tortownicy wysmarowanej olejem. Ja ciasto podzieliłam na 2 części, najpierw wyłożyłam

kruche babeczki
Rolada serowa z wiśniami 227

ciasto, formujemy z niego kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Następnie przygotowyjemy masę serową. Żółtka i jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania małymi porcjami dodajemy twaróg oraz budyń. Ciasto rozwałkowujemy i ostrożnie rozciągamy na opruszonej mąką stolnicy następnie przekładamy go na lnianą ściereczkę. Na cieście rozsmarowujemy masę serową a na niej układamy wiśnie. Ciasto rolujemy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 171

łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. W dużej misce ucieramy jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie cały czas miksując powoli dolewamy olej. Do jajek wsypujemy mąkę i miksujemy na wolnych obrotach do momentu aż masa będzie jednolita. Dodajemy marchew i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem dopieczenia ( np. tortownicy lub mniejszej kwadratowej formy). Wkładamy(...)minut. Upieczone ciasto odstawiamy w formie na około 15 minut. Następnie przekładamy je na kratkę do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem. Miękkie masło ucieramy z serkiem mascarpone oraz cukrem na gładką masę. Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy je 3/4 ilością kremu. Pozostałą częścią kremu smarujemy wierzch. Ciasto posypujemy lekko rozdrobnionymi orzechami. Całość chłodzimy przez godzinę

Qchnia po prostu