ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:219/881)

Kruche rogaliki z nadzieniem z maku i marcepanu! 135

misie robota umieść posiekane szybko masło wyjęte prosto z lodówki (przy cieście kruchym temperatura składników ma bardzo duże znaczenie, jak i jak najkrótszy czas wyrabiania ciasta), dodaj śmietanę i cukier i ucieraj masę. U mnie na skali 3. Kiedy składniki się połączą dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrabiaj ciasto tylko aby trochę się zagniotło.  Wyjmij na blat, szybkim

SMYKWKUCHNI
Parówki w cieście francuskim 154

arkusz ciasta francuskiego, 4 długie parówki (długość minimum 20cm), 6 suszonych pomidorów, 50g żółtego sera, bazylia (świeża lub suszona) Sposób przygotowania parówek w cieście francuskim: Pomidory suszone kroję w paseczki, ser żółty ucieram na tarce o grubych oczkach, siekam bazylię. Rozwijam ciasto francuskie i dzielę na 4 podłużne części. Na każdy kawałek ciasta kładę parówkę, obok

Gotuj Się Kto Może
Serniko - jabłecznik 144

jabłek pół szklanki cukru galaretka Wykonanie: ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Kolejno dodawać jajka i żółtka i kolejno po każdym dokładnie ucierać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na trzy części i każdą piec w temp. 170°C około 20 minut. masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Do rondelka włożyć masło, ser, cukier i jaja i wszystko

Pysznie & Pięknie
Sernik Krakowski 169

pudru - sok z jednej cytryny jeśli nie lubimy za dużo lukru zrobić z połowy porcji ,sok dolewać do cukru aż do momentu uzyskania konsystencji gęstej śmietany ,ucierać kilka minut Sposób wykonania : Składniki na ciasto ugniatamy na gładkie ciasto i wkładamy w woreczku do lodówki na pół godziny . Po tym czasie 2/3 ciasta wałkujemy na prostokąt i układamy na blaszce(...)jeśli macie mniejszą lub trochę większą to można użyć nie każdy przecież ma wszystkie wymiary blach :) Spód ciasta zapiekamy przez 10-15 minut w gorącym piekarniku ,180 stopni. Wyciągamy jak nabierze złoty kolor . Zabieramy się za ser . Masło ucieramy z cukrem na białą masę ,dodajemy po jednym żółtku i ucieramy do połączenia składników ,dodajemy porcjami zmielony ser ,ucieramy po czym

Wypieki Rene
Biszkopt z masą chałwową 156

tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy (33×22 cm) i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt z 5 jajek powinien być gotowy po około 20 – 25 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Biszkopt najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy dużo lepiej się go kroi. Masło ucieramy z cukrem(...)puszystą masę. Dodajemy do niej pokruszoną chałwę i chwilę miksujemy. W osobnej misce ubijamy śmietankę. Następnie dodajemy ją do masy chałwowej wraz z łyżeczką alkoholu i krótko ucieramy, tylko do połączenia składników. Ciasto kroimy wzdłuż na dwie równe połowy. Środek biszkoptu (zarówno górę jak i dół) nasączamy rozpuszczoną kawą z cukrem w 1/4 szklanki gorącej wody. Osobiście bardzo nie lubię

PatiGotuje
Zielona babka ucierana 85

skórkę z cytryny możecie zastąpić, na przykłada pomarańczą lub limonką. Zapewniam, że będzie równie dobra, jak ta dzisiejsza. Ciasto po upieczeniu jest „piaskowe” ale i bardzo wilgotne . Po upieczeniu i całkowitym wystudzeniu zieloną babkę ucierana przechowujemy pod przykryciem, aby nie obsychała. Jeśli chodzi o polewę , to można przygotować zamiast czekoladowej na przykład polewę lukrową lub posypać ją cukrem(...)wierch babki oczywiście po wcześniejszym polaniu polewą. Print Zielona babka ucierana .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Babka z dodatkiem zielonej herbaty Matcha Course Desery Cuisine International Keyword matcha Prep Time 20 minutes Cook Time 45 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 200 g masła 1 średnia cytryna 4 duże jajka w temperaturze

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasteczka z żelkami 232

przerywając miksowania, dodajemy żółtko i ekstrakt waniliowy. Suche składniki, a więc mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiewamy razem, po czym w kilku partiach dodajemy do ucieranego masła. W razie gdyby ciasto było zbyt luźne, dodajemy pozostałą część mąki. Przygotowaną masę wkładamy do woreczka lub owijamy w folię i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika. Schłodzoną masę dzielimy

Smaki Na Talerzu
Puszyste ucierane ciasto ze śliwkami wg Aleex 158

masła • 3/4 szklanki mleka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 łyżki kaszy manny • 1 łyżka soku z cytryny – do ciasta • śliwki, ale mogą być też inne owoce, włączając mrożone • 2 łyżki cukru pudru o ok. 1 łyżki soku z cytryny na lukier Ważne! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób(...)masy maślanej dodawać jajka, jedno po drugim, następnie żółtko. Po dodaniu każdego składnika dokładnie ucierać. 4. Dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać delikatnie szpatułką. Dolać mleko, mieszając tylko do chwili, aż składniki się połączą. 5. Wsypać kaszę mannę, sok i wymieszać. 6. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Na górę poukładać

W mojej kuchni
Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym 122

średnicy 26cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto, lekko wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 55-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na 2 blaty. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy serek śmietankowy oraz śmietanę. Na końcu dodajemy aromat waniliowy. Pierwszy blat ciasta smarujemy kremem. Przykrywamy drugim blatem. Gotowe ciasto posypujemy

Fascynacje Ani
Placek tarty czarno-biały 168

dodajemy 3 łyżki kakao i ponownie zarabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Musi być dobrze schłodzone, a nawet lekko zmrożone, bo będziemy je ucierać na tarce.  Jak zrobić idealne ciasto kruche , Kruche babeczki migdałowo-morelowe Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli

Gotujemy i jemy
Placek tarty czarno-biały 176

dodajemy 3 łyżki kakao i ponownie zarabiamy. Ciasto wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Musi być dobrze schłodzone, a nawet lekko zmrożone, bo będziemy je ucierać na tarce.  Jak zrobić idealne ciasto kruche , Kruche babeczki migdałowo-morelowe Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli

Korniszonki
BUŁGARSKIE CIASTO KOKOSOWE "CAPRISE". 205

BUŁGARSKIE CIASTO KOKOSOWE "CAPRISE". /źródło: sieć;/ 220g miękkiego masła 280g wiórków kokosowych 280g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek 1,5 szklanki cukru pudru kogel - mogel: 5 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec 1/3 z podanej ilości cukru. Mąkę przesiewamy z proszkiem i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Masło ucieramy z pozostałym(...)ciastem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 minut, do momentu, aż wierzch się zezłoci, ale nie zbrązowieje. Z żółtek i cukru pudru ucieramy gęsty kogel mogel. Polewamy całością upieczone ciasto i ponownie wstawiamy na 10 minut do piekarnika, aż wierzch będzie beżowy. SMACZNEGO! Zapraszam do głosowania

W kuchni Karmel-itki
Ciasto makowe z kremem 734

gazu, wsypujemy suchy mak i mieszamy. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puch. Dodajemy mak z mlekiem.3. Dodajemy olejek z aromatem, mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy.4. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie całość mieszamy.5. Ciasto wykładamy(...)blaszkę i pieczemy w 180 st. C przez ok 40 minut lub do suchego patyczka.6. Robimy krem. Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy.7. Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę.8.Ostudzone ciasto kroimy wzdłuż. Przekładamy kremem. Wierzch polewamy dowolną polewą (u mnie gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej).Smacznego!!!Źródło: Makaron i Rodzynka

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ze śliwkami 132

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać margarynę i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę, mąkę ziemniaczana i proszek do pieczenia - dalej ucierać. Potem dodać mleko - dalej ucierać. Białka ubić* dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Wlać na blachę, ułożyć wydrążone śliwki i piec ok 50 min w 180 st. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego! *białka najlepiej ubijają się

Biały fartuszek