ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:211/881)

pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2726

mniejsze kawałki i rozpuszczamy w gorącym mleku. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej oraz śmietanę i miksujemy. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę w mleku, miksujemy i dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz kakao, wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21×26 cm). Pieczemy(...)gotującego się mleka z cukrem. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń, ucieramy do połączenia się składników. wierzch ciasta: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą 187

truskawek 4 białka 10 dag cukru Masło ucieramy z cukrem na miękki puch. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Całość ucieramy na gęste, ale gładkie ciasto. Przekładamy je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Z mleka

My simple kitchen
Odwrócone ciasto bananowe z karmelem 258

ćwiartki (najpierw wzdłuż, a potem każdą część na pół). Układamy na karmelu np. w kształt kwiatka. Piekarnik nagrzewamy do 180°C (170°C z termoobiegiem). Przygotowujemy ciasto. Pozostałe 150 g masła ucieramy na puszysto wraz z pozostałym cukrem (3/4 szklanki) i cukrem wanilinowym. Dodajemy na zmianę po jednym jajku i po trochu mąki ciągle miksując. Na końcu dodajemy pozostałą mąkę

Poezja smaku
Krokiety z kaszą gryczaną i fetą 167

szklanki ugotowanej kaszy gryczanej pół kostki sera feta garść jarmużu Dodatkowo: olej do smażenia 1 jajko bułka tarta Instrukcje W misce mieszamy mąkę, jajko i mleko i ucieramy na gładką masę. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie możemy dodać mąkę, jeśli za gęste dodajemy mleka. Powinno uzyskać konsystencję śmietany. Następnie smażymy cienkie naleśniki. Jarmuż wrzucamy na gotującą się wodę i obgotowujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Siała baba mak - ucierane ciasto z makiem niemielonym 144

migdałowego  - duża tortownica Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Najczęściej do ciast wolę stosować masło, tu wyjątkowo wzięłam margarynę, ale blaszkę lepiej zawsze smarować masłem, da choć odrobinę maślango  smaczku. Do misy robota wrzucam tłuszcz, 5 żółtek i cukier, po czym ucieram do uzyskania gładkiej masy.  Wówczas dodaję mąkę przesianą z proszkiem oraz(...)studzę w formie i dopiero po mniej więcej 20 minutach posypuję cukrem pudrem. Można też tego nie robić, można zastosować polewę czekoladową i zmienić nieco smak ciasta. Babeczka makowa to zwyczajna babka ucierana,  najlepiej uda się ze składników w temperaturze pokojowej. Jest nieskomplikowana i świetnie wchodzi w towarzystwie czarnej kawy, ewentualnie ziemnego mleka. Warto spróbować,  do czego serdecznie

I tu będę miała takie te
Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką 126

Wyjątkowo proste do przygotowania ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką . Nie trzeba nic ucierać, ani miksować, wystarczy wymieszać i gotowe Łatwizna ! Ciasto jest aromatyczne, nie za słodkie, puszyste i pyszne. Maślana kruszonka z orzechów włoskich idealnie komponuje się z ciastem i podkręca jego smak. Pycha… Bardzo polecam! Składniki: Ciasto miodowe: 4 średnie łodygi rabarbaru 2 szklanki mąki

Oryginalny smak
Truskawkowe niebo 154

się składników (nie za długo, aby masa się nie zważyła). Gotową masę wykładamy równomiernie na ciasto *** *** Na masie śmietankowej układamy warstwę herbatników *** *** Gęsty jogurt naturalny ucieramy z cukrem pudrem *** *** Całość wylewamy równomiernie na ciasto i wygładzamy łyżką *** *** Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Piernik staropolski z dojrzewającego ciasta przekładany powidłami śliwkowymi 107

czekolady 40 g masła Dodatkowo posiekane orzechy włoskie Wykonanie CIASTO W garnku na wolnym ogniu podgrzewamy miód, cukier i masło. Cały czas mieszamy, a gdy cukier całkowicie się rozpuści zdejmujemy garnek z ognia i studzimy. Do miski przesiewamy mąkę, sodę i przyprawę do piernika, dodajemy sól i mieszamy. Jaja ucieramy z przestudzoną masą(...)miodu, masła i cukru, najlepiej w makutrze, ponieważ mikser po dodaniu mąki może okazać się za słaby. Stopniowo dodajemy mąkę z sodą i przyprawą piernikową, w trakcie ucierania podlewamy stopniowo mleko. Gotowe ciasto, albo pozostawiamy w makutrze, albo przekładamy do słoja lub kamionkowego garnka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na 5 – 6 tygodni. PIERNIK Ciasto dzielimy

Tajemnice Smaku
Ciasto czekoladowe z gruszkami 207

słodkości, a może sami upieczecie i podzielicie się swoją opinią w komentarzach. Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu. Są tam takie bez pieczenia, ucierane, na zimno, gotowane itp. Zapraszam na jesienne ciasto z gruszkami. Składniki 3 jajka 150 g brązowego cukru 180 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 duże gruszki (400 g )plus jedna do dekoracji

O kuchni z uczuciem
Szarlotka z lukrem 458

minut. Wyjąć i ostudzić. Jabłka przełożyć na miskę, doprawić cynamonem i ewentualnie dosłodzić do smaku (ja nie słodziłam). Lukier: do cukru pudru stopniowo dodawać wodę i ucierać. Średnio lejącym lukrem polać ciasto

Ala piecze i gotuje
Krokiety z malinami 110

serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: olej lub masło klarowane do smażenia 1 jajko bułka tarta Instrukcje W misce mieszamy mąkę jajko i mleko. Ucieramy na gładką masę, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie możemy dodać mąkę, jeśli za gęste dodajemy mleka. Powinno uzyskać konsystencję śmietany. Następnie smażymy cienkie naleśniki. Serek mieszamy dokładnie z cukrem pudrem Każdy naleśnik

To co lubię - gotuję i polecam
Keto ciasto z rabarbarem i truskawkami (Paleo, LowCarb) 200

fajnie czasami złamać schemat i wyjść poza standardy jeśli chodzi o tradycje kulinarne. Jakie jest bowiem standardowe skojarzenie na hasło „ ciasto z rabarbarem ”? Zazwyczaj jest to kruche ciasto z nadzieniem rabarbarowym lub ucierane z zatopionymi kawałkami rabarbaru w tym typie . No ewentualnie drożdżowe, ale takiego to u mnie raczej nie doświadczycie. Postanowiłam więc trochę pokombinować i oto rabarbar wystąpił

Modern Cave Girl
Ciasto Maurycy 899

gotujące się mleko wsypuję kaszę mannę. Mieszam i gotuję około 4 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny grysik. Ucieram. 4. Na jedno z ciast miodowych wykładam połowę masy grysikowej, wyrównuję. Na masie układam biszkopt makowy. Na ciasto makowe wykładam drugą część masy, wyrównuję. Na masie układam drugie ciasto miodowe. Wierzch ciasta

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche rogaliki z nadzieniem z maku i marcepanu! 171

misie robota umieść posiekane szybko masło wyjęte prosto z lodówki (przy cieście kruchym temperatura składników ma bardzo duże znaczenie, jak i jak najkrótszy czas wyrabiania ciasta), dodaj śmietanę i cukier i ucieraj masę. U mnie na skali 3. Kiedy składniki się połączą dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrabiaj ciasto tylko aby trochę się zagniotło.  Wyjmij na blat, szybkim

SMYKWKUCHNI
Parówki w cieście francuskim 185

arkusz ciasta francuskiego, 4 długie parówki (długość minimum 20cm), 6 suszonych pomidorów, 50g żółtego sera, bazylia (świeża lub suszona) Sposób przygotowania parówek w cieście francuskim: Pomidory suszone kroję w paseczki, ser żółty ucieram na tarce o grubych oczkach, siekam bazylię. Rozwijam ciasto francuskie i dzielę na 4 podłużne części. Na każdy kawałek ciasta kładę parówkę, obok

Gotuj Się Kto Może
Serniko - jabłecznik 166

jabłek pół szklanki cukru galaretka Wykonanie: ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Kolejno dodawać jajka i żółtka i kolejno po każdym dokładnie ucierać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na trzy części i każdą piec w temp. 170°C około 20 minut. masa serowa: Ser zmielić dwukrotnie. Do rondelka włożyć masło, ser, cukier i jaja i wszystko

Pysznie & Pięknie