Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat migdałowy 1 kropla, masło lub margaryna 15 dag/miękkie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, kisiel
W Mojej Kuchni LubięSkładniki masło lub margaryna 12,5 dag, jajka 4 sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy Delecta 1 opakowanie, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki, cukier 1 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, miąższ z dyni 2 szklanki, pomarańcza 1 duża, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: olej rzepakowy 1 szklanka, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, aromat cytrynowy 4 krople, mąka pszenna 2 szklanki, soda 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 1/2 szklanki, olejek rumowy 3 krople, mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia
W Mojej Kuchni LubięWykonanie: Banany obrać, pokroić na połówki, ułożyć na dnie tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Mąkę wymieszać z solą i cukrem, wbijać po jednym jajku i ucierać, dodać śmietankę, mleko, ucierać aż powstanie gładkie ciasto. Zalać banany w tortownicy i piec w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut
Tradycyjna KuchniaSkładniki: olej rzepakowy kokosowy 3/4 szklanki, mleko 1 szklanka, jajka 2 sztuki "L", mąka pszenna tortowa 2 ,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, olejek waniliowy 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mąka tortowa 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, kakao 5 łyżek, olej rzepakowy 1/2 szklanki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 3 sztuki "L", olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3/4-1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 1,3/4 szklanki, kakao 3
W Mojej Kuchni Lubiędań wytrawnych. Ciasto parzone po upieczeniu jest lekkie i chrupiące a w środku puste. Dzięki temu wypieki z ciasta parzonego idealnie nadają się do nadziewania. Polecam z ciasta parzonego upiec ptysie i wypełnić je jajeczną sałatką z twarożkiem i marynowanymi grzybami. Do sałatki wykorzystałam marynowane podgrzybki Leśne skarby . Sałatkę możemy przygotować odpowiednio wcześniej i schłodzić w lodówce. Gotowe danie serwujemy(...)łyżce siekanego świeżego koperku i szczypiorku sól, pieprz Wykonanie PTYSIE W garnku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli. Na wrzątek wsypujemy mąkę, zmniejszamy ogień i energicznie ucieramy, tak długo, aż ciasto będzie lśniące i gładkie i zacznie odchodzić od ścianek garnka. Ciasto studzimy i przekładamy do miksera. Wbijamy pojedynczo jajka miksując dokładnie po każdym dodaniu . Miękkim
Tajemnice SmakuSkładniki: jajka "M" 6 sztuk, margaryna 15 dag, cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, dżem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: fasola czerwona z puszki 2 sztuki, banan 3 sztuki/dojrzałe, jajka 4 sztuki "L", cukier 1/2 szklanki, kakao 3 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, proszek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka "L" 6 sztuk, masło lub margaryna 250 gram, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 2
W Mojej Kuchni Lubięmałą różnicą - margarynę zamieniłam na masło . To jest naprawdę pyszny owocowy placek . Jeżeli macie nadmiar jakichś owoców, na przykład kwaśnych porzeczek, to jest przepis dla Was - zestawienie słodkiego ciasta ze smakiem kwaśnych owoców - jest genialną kompozycją . Ogromnie polecam :-) I jak ostatnio ma to miejsce - do przepisu dołączam filmik - na końcu posta. Smacznego :-) * * * Składniki (proporcje na blachę o wymiarach: 21cm(...)mąki mniej więcej połączą się z masłem, zamieniamy łyżkę na takie berło drewniane i ucieramy. Gdy powstanie gładka masa, dodajemy po jednym całym jajku i dalej ucieramy. 6. Do utartego ciasta dodajemy owoce, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. 7. Wylewamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 8. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na najniższe pięterko i pieczemy
Kawa z mlekiem