Przepis na : obiad
Jako, że nie samymi słodkościami człowiek żyje, dzisiaj zapraszam Was na pyszne krokiety z kaszą gryczaną, serem feta i jarmużem. Jeśli nie lubicie jarmużu możecie zastąpić go szpinakiem, natką pietruszki lub koperkiem. Doskonale smakują na ciepło jak i na zimno, są zdrowe i sycące, możecie je zabrać ze sobą do pracy na lunch lub drugie śniadanie. Smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krokiety z kaszą gryczaną i fetą Porcje 8 Składniki Składniki na ciasto: ¾ szklanki mąki 2 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.