ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:234/881)

Ptysie z kremem budyniowo - nutellowym . 136

Zapraszam :)                            Składniki na ciasto parzone(...)Wykonanie : Do  garnka wlać wodę i dodać margarynę, zagotować . Gdy margaryna się rozpuści i wszystko zagotuje dodajemy mąkę energicznie mieszając najlepiej kulą do ucierania. Mieszamy tak około 3 minut. Następnie ciasto odstawiam do schłodzenia. Zimne ciasto przekładamy do miski i ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia . Rękaw cukierniczy napełniamy ciastem i wyciskamy okrągłe ptysie

Sama słodycz i szczypta chili
Szybikie ciasto ucierane z jabłkami 103

Witajcie :) Dzisiaj miałam ochotę na jakieś ciasto no i zrobiłam tak na szybko ucierane maślane ze śmietaną i jabłkami,mięciutkie i delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Zapraszam :) Składniki : 3 jabłka 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 210 g miękkiego masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g kwaśnej śmietany 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka blaszka(...)kroimy w grubą kostkę. Do misy miksera przekładamy miękkie masło, dodajemy cukier, cukier waniliowy i ucieramy na gładki krem , następnie dodajemy ciągle ucierając dodajemy po jednym jajku i śmietanę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz mieszamy na niskich obrotach. Do ciasta dodajemy starte jabłko i delikatnie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto na wierzchu układamy

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto kinder bueno 171

przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać, razem z wodą, do masy jajecznej i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Formę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Składniki: 100 g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 3 łyżeczki(...)rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, wyłożyć większość kremu kinder bueno, przykryć drugim plackiem, wyłożyć resztę kremu, cieniutko rozsmarować. Udekorować polewą czekoladową i cząstkami wafelek. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto makowo-kokosowe 602

Następnie, łyżka po łyżce, dodajemy cukier miksując na mniejszych obrotach. Potem dolewamy cienką strużką ostudzone masło oraz (już przy pomocy łyżki) przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i mak. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy (moja o wymiarach ok. 20x30 cm, ale można użyć większej) i pieczemy przez ok. 40 minut (lub trochę dłużej – do suchego patyczka(...)mieszając gotujemy, aż masa zrobi się gęsta. Ugotowany budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną, puszysta masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Upieczone ciasto kroimy na pół (wzdłuż). Połowę ciasta przeznaczoną na spód umieszczamy w formie i nasączamy (połową likieru lub wody z cytryną). Następnie nakładamy całą masę budyniowo-kokosową i wyrównujemy

MyCookBook.pl
Maślane ciasto ze śliwkami wg Aleex (TM5) 149

Wrzesień zawsze kojarzy mi się ze śliwkami i jabłkami. Kocham te owoce, które, moim zdaniem, jesienią są najsmaczniejsze. Dlatego sięgam po nie i używam ich do

W mojej kuchni
Ciasto ucierane z polewą czekoladową. 189

deszcz. Strasznie ponuro.  Robimy dziś z mężem, przecier pomidorowy na zimę. Żeby się nie przepracować,  dziś 15 kg.  W międzyczasie, napisałam przepis na ciasto, które robiłam w weekend.  Zwykłe, ucierane, babkowe z polewą czekoladową. Nic specjalnego,  ale bardzo smaczne :) Polewa podkręca smak.  Składniki: 1 kostka margaryny (250 g.) 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru(...)łyżka mleka Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka, dalej uzbierać.  Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie utrzeć do połączenia składników.  Połowę ciasta wyłożyć na prostokątną blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia.  Do drugiej części ciasta, dodać kakao i mleko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły.  Ciemne ciasto wyłożyć na jasne. Wyrównać powierzchnię łyżką

Agusiowe smakołyki
CIASTO SNICKERS 346

blacha prostokątna 23/27 cm), nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 minut. Tak samo postąpić z drugim kawałkiem ciasta. Oba płaty ciasta wystudzić. Składniki na krem: * 1 duży budyń śmietankowy na 750 ml mleka * 600 ml mleka * 2 żółtka * 175 g masła * 4 łyżki cukru * 2 łyżki cukru waniliowego(...)mleku wymieszać budyń, wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać aż budyń się ugotuje. Wystudzić. W misce masło utrzeć mikserem, stopniowe dodawać zimny budyń i ucierać. aby powstał krem. Dodatkowo do ciasta potrzebne jest około 400 g masy krówkowej i 150 g orzeszków solonych. Płat ciasta włożyć do blachy, na to wysmarować połowę masy krówkowej, następnie krem budyniowy

Zrób to smacznie
Babka z bakaliami wg Aleex 170

Święta zbliżają się dużymi krokami, a więc zapraszam do wypróbowania przepisów związanych z Wielkanocą. Dziś proponuję łatwą do przygotowania babkę z bakaliami od irenab. Trafiłam na

W mojej kuchni
Proste ciasto z makiem – bez miksera 221

Proste ciasto z makiem – bez miksera “. Ciasto wyszło przepyszne. Sprężyste, wilgotne, mięciutkie. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga miksowania, ucierania, ubijania. Wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki i upiec. Ciasto od razu trafiło do “ Hitów Mojej Delicji “! The post Proste ciasto z makiem – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Brownie z migdałami i borówkami 115

łyżki, polewa: czekolada mleczna 50 g, mleko 2 łyżki, dodatkowo: płatki migdałowe 2 łyżki, borówki 10 szt, Sposób przygotowania: Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej. Jajko ucieramy z cukrem, dodajemy czekoladę, przesian ą  m ą k ę  i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem blaszki. Pieczemy

kulinarne odsłony pati
Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1160

zabiera aż tak wiele czasu. Poniższy jabłecznik poznałam za sprawą Babci. To właśnie ona przyrządzała go zawsze wtedy, gdy była ochota na coś innego, niż ucierane.  Dobrze też sprawdza się jako ciasto na niedzielę, dla gości. JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. /od Babci;/ biszkopt: /wersja ekspress - gotowy/ 6 białek 6 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki

W kuchni Karmel-itki
SERNIK NA CIEMNYM SPODZIE + FILMIK 216

Sernik na ciemnym spodzie jest nadzwyczaj pyszny, półkruche ciasto i ser na wierzchu. Serniczek na drugi dzień rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI :  ciasto ; 500 g mąki pszennej 2 całe jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki ciemnego kakao 250 masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)PRZYGOTOWANIE : Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy jajka, chwilkę miksujemy i wsypujemy resztę składników. Ciasto dokładnie wyrabiamy aż będzie elastyczne i gładkie, gdyby się kleiło dodajemy odrobinę mąki. Ciasto odkładamy do lodówki na 30 minut. Do misy robota przekładamy białka i ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, białka odkładamy. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy cały ser i chwilkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Wuzetka 147

dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180stC przez ok 45 minut. KREM: Masło utrzeć z cukrem pudrem i pod koniec ucierania dodać serek waniliowy. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół i posmarować kremem oraz polać delikatnie przestudzona polewą

Camilla w kuchni