ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:120/177)

Pianka z kalafiora 179

Jeśli macie już dość słodkości świątecznych zapraszam do wypróbowania na już, albo na Sylwestra znakomitą piankę, pyszną i rozpływającą się w ustach. Ten deser, napiszę tak

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka Rozpuszczony Bałwanek 166

udekorowałam je lukrem królewskim i cukrowymi koralikami. Głowy bałwanków możecie zrobić także z białych pianek (mi niestety tym razem nie udało się ich kupić). Składniki na ciasteczka Składniki na lukier: 1 białko 1 szklanka cukru pudru + kolorowe koraliki do dekoracji, barwniki spożywcze (opcjonalne), kakao   Ciasto na ciasteczka przygotowujemy według przepisu . Rozwałkowujemy na stole na grubość kilku milimetrów, ja lubię

Ciastkozercy
Dietetyczny sernik 251

minutach wyjmujemy ciasto do ostudzenia.  Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i wylewamy na ciasto. Po ostygnięciu przechowujemy w lodówce.  :) Nie wiem jak wam, ale mi ten serniczek się niesamowicie podoba. Smakowo też pycha :) trochę inny niż te tradycyjne, ponieważ w konsystencji przypomina raczej piankę/ptasie mleczko niż typowy sernik, ale szczerze polecam bo warto spróbować, a co ważniejsze

Jedzeniomania
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 211

Czarne jagody czyli borówki czernice i nieco większe od nich borówki amerykańskie to pyszne owoce. Przeważnie zjadamy je same albo dodajemy do ciast i przetworów, rzadziej do innych dań, chociaż pierogom z jagodami chyba nikt się nie oprze. Niżej znajdziecie trochę pomysłów na wykorzystanie brusznic i borówek. Przeważnie są to desery, ale trafi się także jakaś sałatka(...)Pianka z owocami     Koktajl jogurtowy z jagodami   Koktajl jagodowo-bananowy z melisą Dżem jagodowo-jabłkowy   Frużelina sado-laso        Pomysł na borówki amerykańskie    Tartaletki z borówkami i kremem waniliowym    Tarta z budyniem i borówkami Tarta kokosowa z owocami letnimi   Placek ucierany z borówkami    Ciasto

Smaczna Pyza
Brak tytułu 189

A lpro w  mojej kuchni   Ostatnio w mojej kuchni zagościły produkty Alpro. Dziś proponuję Wam puszystą piankę z galaretką z wykorzystaniem napoju sojowego Alproo

kolorowotorcikowo
Ciasto Smerf z musem jagodowym 380

kolejne ciasto, na które pomysł dali mi moi mężczyźni. Pytając się, na co mają ochotę, rzucili mi hasło smerf. Od razu na myśl przyszedł mi kruchy spód z herbatników i niebieska pianka na bazie kremówki oraz galaretki. Problem miałam z wierzchem, ale i tę zagwozdkę rozwiązałam. Pomógł mi w tym niezawodny profesor google. Tak oto powstał mus jagodowy. Podpatrzyłam

Fabryka pomysłów
Puszyste Ciasto z Wiśniami 196

filmu z przygotowania : Ciasto z wiśniami – drożdżowe Przygotowanie : Najpierw przygotuję rozczyn : Do miski rozkruszam drożdże , dodaję łyżeczkę cukru ( przyśpieszy fermentację ) około 50 ml letniego mleka , jedną dużą łyżkę mąki. Wszystko razem mieszam, miskę nakrywam ściereczką i odstawiam w ciepłe miejsce na około 15 minut aby drożdże zaczęły pracować. Rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka. Jeżeli w kuchni jest chłodno(...)dokładnie mieszam. Gdy składniki wstępnie się połączą dodaję rozpuszczone masło i tak długo wyrabiam łyżką aż powstanie jednolita i gładka masa ( można do tego użyć robota ja robiłam ręcznie ). Ciasta nie wykładam na blat ponieważ jest dość luźne tylko cały czas wyrabiam w misce. Następnie miskę z ciastem nakrywam ściereczką i dostawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około

Uwaga Babcia Gotuje
Jagodzianki drożdżowe 204

Witam serdecznie Sezon jagodowy w pełni więc zaproponuję domowe jagodzianki są przepyszne i idealnie pasują na przykład do zimnego mleczka :) Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 10 jagodzianek na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 60 g cukru kryształ 60 g roztopionego masła lub margaryny 30 g drożdży świeżych 1 całe jajko + 1 żółtko szczypta soli farsz(...)minut rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka Po 15 minutach : Do rozczynu dodaję pozostałe składniki : mąkę , sól , mleko , jajka , cukier i wszystko razem mieszam w misce łyżką aż składniki się połączą następnie dodaję rozpuszczone i przestudzone masło i jeszcze przez chwilę mieszam łyżką aż się tłuszcz wchłonie w ciasto Tak przygotowane ciasto wykładam na blat lekko podsypany mąką

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Muffinki czekoladowo -piernikowe z kremem i konfiturą z jeżyn 120

szklanki cukru, następnie dodać żółtka i ubić do otrzymania kremowej lśniącej pianki, wlać całą ostudzoną mieszankę kakaową i wymieszać mikserem na minimalnych obrotach.  Mąkę przesiać z proszkiem i przyprawą do piernika dodać do masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. wylewać porcjami ciasto do papierowych papilotek na muffinki,-(z tej porcji wyjdzie około

Wanilia i Kardamon
Torcik na Dzień Matki 143

torcik. biszkopt:  4 jajka  3/4 szklanki mąki tortowej  1 łyżka mąki ziemniaczanej   3/4 szklanki cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia      pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 truskawkowe galaretki 200 g pokrojonych truskawek 150 g borówek ponadto: kilkanaście truskawek 100 g borówek 1 galaretka krystaliczna kilkanaście podłużnych biszkoptów kilkanaście rurek waflowych(...)ubić na sztywną pianę,po czym dodać po jednym żółtku cały czas miksując. Do masy stopniowo przesiewać  mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać do okrągłej formy( 25 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Świąteczne pierniczki alpejskie w czekoladzie 78

przypraw oraz śmietany z sodą oczyszczoną. Wymieszaj do jednolitego połączenia. Misę z masą piernikową okryj przezroczystą folią spożywczą i wstaw do lodówki na 24 godziny (ciasto w chłodnej temperaturze zgęstnieje). W DNIU PIECZENIA PIERNICZKÓW Ciasto rozwałkuj na blacie kuchennym podsypanym mąką tortową, grubość po rozwałkowaniu powinna mieć około 5 mm. Za pomocą świątecznych foremek do ciastek (w kształcie choinki, gwiazdki(...)u017cce cukru i po 1 \u017c\u00f3\u0142tku. Miksuj do uzyskania pianki przypominaj\u0105cej kogel mogel, bez drobinek cukru.","text":"Bia\u0142ka jaj ubij na sztywn\u0105, puszyst\u0105 pian\u0119. Stopniowo dodawaj po 1 \u0142y\u017cce cukru i po 1 \u017c\u00f3\u0142tku. Miksuj do uzyskania pianki przypominaj\u0105cej kogel mogel, bez drobinek cukru.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/swiateczne-pierniczki-alpejskie-w-czekoladzie\/#wpzoom

ProstePesto.pl
Puszysta Drożdżówka z Kruszonką 297

ciepłe miejsce na około 15 minut , rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka. Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. Po 15 minutach: Do gotowego rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto oprócz masła i rodzynek i mieszam łyżką – masło dodam gdy składniki wstępnie

Uwaga Babcia Gotuje
Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym 155

mojprzepisna.pl | Pianka śmietankowo-truskawkowa z sosem jagodowym Deser na zimno bez pieczenia z pysznymi truskaweczkami i sosem jagodowym. Deser jest pyszniutki, delikatniutki, nie zawiera spodu ciasteczkowego

moj przepis na
Sernik 333

Sernik :(klasyczny-prosty-delikatny)Produkty:Ciasto:-1,5 szklanki mąki krupczatki-0,5 szklanki cukru pudru -80g margaryny - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko Masa:-1kg twarogu (półtłusty)-1 szklanka cukru (w wersji słodszej(...)szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany - 3 łyżki oliwy - 5-6 żółtek - 0,5 litra wody -  2 budynie śmietankowe ( na 0,5 litra mleka)Pianka : - 5-6 białek - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli -wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1.Ciasto : Zagnieść wszystkie produkty do powstania jednolitej masy ( uformować w kulę

Gotuj Z Muzyką
Czekolada i kardamon - Świąteczne Biscotti! 201

około szklanki cukru Do dzieła: Jajka ubijamy mikserem na delikatną piankę (trwa to kilka długich minut :)) Następnie dodajemy słodzik/cukier i miksujemy kolejne 5 minut. W drugiej misce łączymy wszystkie suche składniki, poza owocami i migdałami, i dodajemy je stopniowo do jajek. Po kilku łyżkach mąki ciasto staje się gęste i mikser niekoniecznie da sobie radę. Wtedy bierzemy w obroty

Spektrum Smaku
Sernik z białą czekoladą i glazurą porzeczkową 151

pieczenia, dużą łyżką wyrównujemy powierzchnię ciasta i odstawiamy na bok.       Składniki na sernik wyjmujemy z lodówki wcześniej, żeby doszły do temperatury pokojowej. Twaróg mielimy, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy krótko z cukrem, mąką i pastą waniliową. Jajka w oddzielnym naczyniu rozkłócamy ze sobą tak, by powstała lekka pianka, a następnie łączymy je z masą serową, starając(...)możemy potem zmiksować na gładko jak w przypadku glazury pomarańczowej  lub też zostawić owoce w całości. Gdy sernik będzie też już całkowicie zimny możemy przelać masę na wierzch ciasta i schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. Łasuchy muszą niestety poczekać, ale warto!       O smaku ciasta niech świadczy fakt, że zawartość blaszki, którą przyniosłam do pracy

sama złodycz
Kostka kawowa (budyniowo-śmietankowa) 511

Kiedy zobaczyłam to ciasto na My Sweet World od razu wiedziałam, że muszę je upiec ;)  Pozmieniałam w nim co prawda co nieco ale ciacho wyszło wspaniałe. Budyń o delikatnym kawowym smaku  i puszysta waniliowa pianka tworzą doskonałe połączenie smaków. Znajomi byli zachwyceni, gdy ich poczęstowałam tym ciachem do kawy. Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 100 g cukru

Smakołyki Asi
Czekoladowo kokosowe ciasto bez pieczenia w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe :) 411

Dzisiaj przepis na pyszne ciasto, które bardzo zaskoczyło mnie smakiem, nie spodziewałam się, że tak będzie smakować, spód ze suszonych śliwek, wymieszanych ze zmielonymi migdałami, kakaem, wanilią i miodem, idealnie komponuje się z  puszystą kokosowa pianką i czekoladową polewa po prostu cudo, koniecznie musicie wypróbować to przepyszne i zdrowe ciacho :) Składniki : Na spód :  szklanka suszonych śliwek szklanka migdałów

zdrowa vege kuchnia
CZEKOLADOWY MUS Z WIŚNIAMI 166

przez włożenie ich do foliowego (dość mocnego) woreczka i wałkowanie ich wałkiem od ciasta, bądź rozbijanie ich tłuczkiem do mięsa. Możliwości jest wiele. Do rozkruszonych ciastek wlewamy roztopione i lekko przestudzone masło, łączmy całość i wyklejamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na czas robienia pianki.Czekoladowa pianka: 400 g jogurtu greckiego  150 g czekolady (dowolnie gorzkiej lub mlecznej-najlepiej pół

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania