ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:123/177)

Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką 233

Sernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania

Karo in the Kitchen
Torcik Pavlova 179

mojprzepisna.pl | Torcik PavlovaPavlova, królowa wśród bez. Jeżeli nigdy nie jedliście tego deseru to koniecznie musicie spróbować. Smakuje jak słodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka

moj przepis na
Szarlotka z budyniową pianką 316

Nie za często piekę szarlotki, ale jak już jest to staram się aby była zawsze inna i wyjątkowa. Ta jest z pyszną pianką, delikatna i bardzo

Ewa w kuchni
Świąteczny torcik z cytrynową pianką 141

składniki biszkopt* 5 jajek* 2/3 szklanki cukru* 1/2 szklanki mąki pszennej* 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/4 szklanki kakaopianka cytrynowa* 250 g serka homogenizowanego waniliowego* 125

Mix smaku
Cappuccino na biszkoptach 784

Czołem łasuchy ! Dziś mam dla Was przepis na łatwe ciacho, takie bez pieczenia... I zapewniam, że wcale nie trzeba być miłośnikiem kawy, żeby je pokochać. Delikatna, waniliowa pianka, nasączone cappuccino biszkopty i słodka polewa czekoladowa ... chcecie czegoś więcej ? Składniki: 2 opakowanie biszkoptów ( po 120 g ) 400 g waniliowego serka homogenizowanego 50 g cappuccino waniliowe 120 g masła w temperaturze pokojowej(...)prostokątnej tortownicy ułożyć namoczone w cappuccino biszkopty. Wylać połowę masy waniliowej. Ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, wylać resztę masy waniliowej. Na wierzchu ułożyć pozostałe biszkopty, namoczone w kawie. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, do stężenia. W rondelku zagotować śmietankę. Do gorącej śmietanki wsypać drobno pokrojoną czekoladę - rozpuścić. Czekoladę wylać na ciasto. Smacznego

kolorowotorcikowo
bananowiec bez pieczenia 293

robiłam  naszego ulubionego bananowca więc ciasto z bananami musiało się pojawić. Tym razem banany wystąpiły w czekoladowej oprawie: pomiędzy warstwami herbatników, budyniu i musu czekoladowego. Było naprawdę pysznie.  A tak przy okazji przypominam kilka innych ciekawych przepisów na bananowiec: *bananowiec z kremem karpatkowym- KLIK *mulatka-KLIK *bananowiec z pianką-KLIK *na blaszkę 25*34 cm Składniki: 2 duże(...)lodówki. Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać do miski, umieścić nad garnkiem z wrzątkiem i rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno, wmiksować rozpuszczoną czekoladę. Pozostałe banany pokroić w plasterki, ułożyć je na cieście i rozłożyć mus czekoladowy. Na wierzch zetrzeć pozostałe kostki czekolady. Schłodzić kilka godzin w lodówce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej 402

łyżek mleka w proszku 1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą piankę. 2. Następnie dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy olej i sok z 1/2 cytryny oraz skórkę z całej cytryny, mieszamy do połączenia się składników. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 180 stop. przez

Gotowanie...to proste !
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 145

mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów Na koniec na stole pojawiła się  bomba kaloryczna - a co tam, żyje się  raz - czyli Oreo milkshake. Były pokruszone ciasteczka, lody  waniliowe i płonące pianki i mnóstwo bitej śmietany. Jakie to było dobre ! Nie muszę

Kulinarne przygody Gatity
Sernik malinowy na zimno z musem truskawkowym 219

nich lekko przestudzoną galaretkę i całość dokładnie miksujemy, żeby powstała pianka. Schłodzoną galaretkę przelewamy na przestudzoną masę serową i całość pozostawiamy w lodówce do stężenia na kilka godzin, im dłużej tym lepiej. Mus jest bardzo delikatny :)   Rada: przed ściągnięciem obręczy z tortownicy, łączenie jej z ciastem,  delikatnie okrawamy nożem. RADA: mus jest delikatny, jeśli chcecie udekorować to lepiej

Moniki Smakołyki
Przepis na Bułki do Zapiekanek z Mąki Pełnoziarnistej 200

ciepłe miejsce na około 15 minut, rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka. Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia . Po 15 minutach : Do gotowego rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto: obie mąki, wodę, olej, sól i przez chwilę mieszam łyżką

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Focaccia z Rozmarynem i Pomidorami 160

ciepłe miejsce na około 15 minut , rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka . Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia . Po 15 minutach : Do gotowego rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto: mąkę, wodę, olej, sól i mieszam łyżką w misce do wstępnego połączenia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chlebki Prowansalskie 203

ciepłe miejsce na około 15 minut , rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka . Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić rozczyn do wyrośnięcia. Po 15 minutach : Do gotowego rozczynu dodaję pozostałe składniki na ciasto i mieszam łyżką. Gdy składniki wstępnie się połączą, ciasto wykładam na blat

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Keks wyborny z górnej półki 150

musi być to wyjątkowa okazja lub moja własna wielka zachcianka. I dzięki jednej z tych zachcianek upiekłam Keks, który od tej pory bedzie już od czasu do czasu obowiązkowym ciastem w moim domu. Nie żeby sam Keks jako taki mnie oszołomił bo jadałam w życiu wiele keksów, ale ten który proponuję jest wyjątkowo smaczny. Otoczony chrupiącą warstwą z zewnątrz(...)garście pianek (marshamallows) dodatkowo żeby orzechy i dodatki nie opadły na dno: łyżka oleju łyżka mąki Wykonanie: nagrzać piekarnik do 180*C wrzucić do miski misera jajka i cukier i wsztstko razem utrzeć dolewać po woli olej do jajek z cukrem żeby masa łagodnie się połączyła na koniec dodać makę i wszystko razem zmksować na kleiste gładkie gęste ciasto

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) 146

wersja „bardziej fit” się spodoba Świąteczny klimat gwarantowany, więc może… #OlejKonwenanse i spróbuj piernika w wersji 2.0? Ciasto korzenne z batatem i słodką chmurką (bez cukru) Ciasto: 120 g (1 szklanka) mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki przyprawy korzennej 35 g mielonych orzechów laskowych lub włoskich 2 jajka(...)szklanki Oleju Wielkopolskiego (użyłam wersji kokosowej) 1/3 szklanki mleka 200 g obranego batata skórka otarta z 1 pomarańczy bio (niewoskowanej) mały słoiczek powideł śliwkowych z ksylitolem i pomarańczą Pianka: 4 białka 4 łyżki ksylitolu zmielonego na puder Batata zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ubić z ksylitolem i miodem na puszystą, jasną masę. Dodać olej i ubić krótko

Fitkot
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 200

deser do pracy. Ostatnio szukałam pomysłów na ciasto z dodatkiem galaretki. Wszędzie jednak królują przepisy na serniki na zimno, za którymi osobiście nie przepadamy. W końcu wpadłam na pomysł ,aby masę z sernika na zimno zastąpić tradycyjną, pieczoną masą sernikową. Był to strzał w dziesiątkę. Sernik wyszedł naprawdę przepyszny. Puszysty jak pianka, wilgotny, z orzeźwiającą galaretką i owocami(...)cukrem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli wierzch ciasta spiecze się zbyt mocno można temperaturę obniżyć do 160 stopni. Po upieczeniu ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. W tym czasie przygotować galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki

Mania Gotowania
Bułeczki brioche 136

Jeśli chcielibyście znać moje zdanie: bułeczki brioche to świetny wynalazek. Na pozór to całkiem zwyczajne drożdżowe maślane bułeczki, wyróżniają się jednak tym, że na czubku mają kawałek ciasta, który służy tylko po to, żeby oderwać go od ciepłej bułeczki i włożyć do środka trochę masła, albo czekolady albo tartego sera – możliwości jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki(...)czasu, aż pojawi się pianka. Masło wyciągamy z lodówki – powinno być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy drożdże wymieszane z jajkami. Zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy miękkie masło i jeszcze raz wyrabiamy. Przekładamy do natłuszczonej miski i odstawiamy na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte

Ciastkozercy