Czasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej
Kuchnia Łukaszacharakterystyczny posmak, są doskonałe zarówno na zimno, jak i na ciepło. Filet z tuńczyka Dobrej jakości tuńczyk to podstawa smacznego dania, szczególnie gdy się go podaje na zimno, np. w sałatce. Czasami kupowanie czegoś w puszcze, to trochę jak kupowanie kota w worku.... Przy szklanych opakowaniach firmy As do Mar nie ma tego problemu, od razu widać(...)zalane oliwą z oliwek i zapakowane puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają się
Kulinarne przygody GatityBardzo smaczna, aromatyczna i prosta w wykonaniu kiełbasa możliwa do przygotowania w każdym domu. Kiełbasa nie wymaga wędzenia, a jedynie..... odrobinę cierpliwości w oczekiwaniu na degustację
Kulinaria - potrawy z różnych stron światastolnicę, dodać zimne masło i posiekać nożem. Połączyć z jajkiem, solą i wodą. Szybko zarobić. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wyłożyć nim formę do tart. Ponakłuwać widelcem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. do lekkiego zarumienienia. 2. Farsz: Por pokroić(...)jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę i całość zapiekać jeszcze 20 min. do całkowitego ścięcia się masy jajecznej. Podawać na ciepło lub zimno
Krokusowy DomDzisiaj zapraszam Was w podróż do Krainy Tysiąca Jezior . Ta niezwykle piękna i zimna część Europy powszechnie nie słynie ze swojej kuchni. W sumie trudno się dziwić skoro na stołach pojawiają się głównie ziemniaki, ryby i może mięso z renifera. Trudna historia spowodowała, że ubogiego społeczeństwa fińskiego nie było stać na wyszukane potrawy, a skuta lodem przez znaczną część roku(...)faktu, że może zauroczyć swoją prostotą. Karjalanpiirakat , czyli pierogi karelskie, to tradycyjna potrawa Karelów , która zdobyła ogromną popularność w całej Finlandii. Jest to płaski pieróg, wykonany z pszenno-żytniego ciasta z ziemniaczanym, ryżowym lub jęczmiennym nadzieniem, zapiekany później w piecu i moczony w maśle oraz mleku. Charakterystyczna falbanka sprawia, że ich wygląd przypomina ciastka. Tradycyjnie podaje się je ze smarowidłem
Food SquareUwielbiam takie lekkie owocowe desery gdyż nie trzeba grzać się przy piekarniku. Takie jogurtowe torciki sprawdzają się zwłaszcza w lecie, orzeźwiają w gorący dzień. Ale
Smakołyki Asiwłoskimi pieczona owsianka. Niezwykle delikatna w smaku, zawiera wszystko to, czego pragnie się najczęściej na śniadanie. Bardzo syta, po upieczeniu można ją pokroić i praktycznie wygląda jak zdrowe, przepyszne ciasto! Jest rzeczywiście wyjątkowa w smaku, a dzięki syropowi klonowemu niezwykle wilgotne i błyszcząca. Idealne śniadanie na nadchodzący weekend! Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki(...)masłem. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż wierzch ładnie zezłoci się. Upieczoną owsiankę polewamy syopem klonowym, posypujemy orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchnianich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło z swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Nuggetsy z boczniaków Przepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy: 5 dużych boczniaków 3-4 łyżki(...)myjemy dokładnie boczniaki, a następnie dzielimy każdego grzyba na 4-5 części. Do miski wsypujemy mąkę, wszystkie przyprawy i wodę. Mieszamy wszystko dokładnie i tworzymy lejące się ciasto, w którym będziemy maczać nasze boczniaki. Jeśli ciasto jest zbyt gęste rozrzedzamy je wodą. Na talerzu kruszymy płatki/krakersy/chipsy lub używamy do panierowania bułki tartej. Boczniaki maczamy w cieście
Bananowe PoleMiękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal. Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia(...)Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki wykładamy formę do mufiinek. Do środka wkładamy po solidnej łyżce ciasta. Pieczemy 20-25 minut
Kucharzyca[Głosów: 6 Average: 5/5] składniki: 1000 g mięsa mielonego (wieprzowej szynki) 1 duża cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniamojprzepisna.pl | Pasztet z ciecierzycy Ostatnio nie mam zbyt wielkiej ochoty na mięso, za to chętnie sięgam po warzywa czy ryby. Powoli wprowadzam do swojej kuchni więcej
moj przepis nabułka tarta do obtoczenia Mąkę wsypujemy do miski , dodajemy szczyptę soli i mieszamy , powoli wlewając wodę ,najlepiej mikserem żeby nie było grudek . Robimy tak do momentu ,aż uzyskamy rzadkie ciasto naleśnikowe . Smażymy malutkie naleśniki , bardzo cienkie i odstawiamy do wystygnięcia . Kolej na farsz z pieczarkowej pasty . Cebulę i pieczarki kroimy drobno . Korzeń pietruszki ścieramy na tarce , czosnek wyciskamy praską . (adsbygoogle(...)bułce tartej . Na 30 minut wkładamy do lodówki . Zabieg ten sprawi że nie będą się rozwalać . Smażymy na złoty kolor w dość głębokim tłuszczu . Podajemy na gorąco lub na zimno . Smacznego ! Artykuł Mini krokiety z pastą pieczarkową pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyMożecie zaszaleć. Ja wykorzystałam to, co aktualnie skrada moje serce Truskawki są najlepsze w sezonie. Ser plus truskawki równa się BLW Placuszki najlepiej smakują lekko ciepłe, chociaż i na zimno mają super smak. Tylko kto je zostawi na tak długo? Polejcie placki jogurtem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis BLW Mało ci truskawek? Śledź nas! Jesteśmy na Facebooku i Instagramie. https://www.facebook.com(...)kasztanowej 60 gramów mąki pszennej typ 450 1 łyżka oleju kokosowego. Banana i twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko i mąkę. Truskawki kroimy na małe kawałki/cienkieplasterki i dodajemy do ciasta. Rozpuszczamy olej kokosowy na patelni i smażymy niewielkie placki na średnim ogniu. Smażymy po 30 sekund z każdej strony po dwa razy. Sprawdzamy na bieżąco czy placki się ścięły
KrupeczkiPlacki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka (250 ml) 1 jajko 1 łyżeczka soli(...)ciepłe miejsce. Rozpuścić masło i odstawić, aby lekko przestygło. Mąkę przesypać do wysokiej miski, dodając kolejno sól, masło, mleko i jajko. Dodać rozczyn i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto posypać odrobiną mąki, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 1 – 2 godziny). Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle
KuchniaWeDwoje.plCiasteczka wytrawne ze świeżym rozmarynem, bazylią i z suszonymi pomidorami. Wyborne – pachnące słoneczną Italią. Świetnie pasują do piwa. Do przygotowania ciasteczek (ok 20 sztuk) potrzebujemy
Szybko Tanio Smacznie