ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:309/444)

JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 152

były gotowe! Placuszki na bazie jogurtu naturalnego są delikatne w smaku, a dodatek skórki pomarańczowej czyni je wyjątkowo aromatycznymi. Są naprawdę pyszniutkie! Najlepiej smakują na ciepło, ale również na zimno są niczego sobie - nadają się "na wynos" do pracy czy szkoły... Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 200 g jogurtu naturalnego 1 op. cukru ze skórką pomarańczową 1 szklanka(...)następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub innymi

Kuchnia MagdaLeny
Bezmleczne dania i przekąski na Sylwestra 288

zajmie tylko kilka minut. Nuggetsy z piekarnika Nuggetsy z kurczaka pieczone w piekarniku to doskonały posiłek dla małych i dużych. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Nuggesy są pieczone całkowicie bez tłuszczu, dlatego mogą po nie sięgać maluchy już od 1 roku życia. Sos tysiąca wysp Doskonałym dodatkiem do nuggetsów będzie sos tysiąca wysp . W kupowanych(...)imprezowy klasyk. W domu można łatwo przygotować bezmleczną pizzę z ulubionymi dodatkami. Mogą ją jeść zarówno dorośli jak i dzieci. Jej przyrządzenie nie wymaga wiele pracy. Po wyrośnięciu ciasta pizza jest gotowa w ciągu 15 minut. Jeśli lubicie ser na pizzy to możecie wcześniej przygotować go z… ziemniaków! Ziołowy „ser” z ziemniaka Ziołowy ser z ziemniaka

Dieta bez mleka
Ruskie paluszki z pieczarkami , pyszny obiad 166

ponownie do pysznych, ruskich paluszków . Z zewnątrz kruche w środku delikatne , idealne paluszki do wykorzystania zamiast tradycyjnych ziemniaków . Czy też jako dodatek do barszczu Wigilijnego . Nadają się także jako zimna przekąska , chociaż nam najlepiej smakują na gorąco , prosto z patelni Składniki : 3 gotowane ziemniaki 1 kostka tłustego twarogu 6-7 pieczarek 1 mała cebulka 2 łyżki smalcu 1 łyżka mąki(...)praskę , tak samo postępujemy z twarogiem . Mieszamy razem masę pieczarkową razem z ziemniakami , dodajemy dwie łyżki bułki tartej , jajko , sól , cukier ,pieprz i łyżkę mąki . Wyrabiamy na dość gładkie ciasto . Pojedyncze porcje ciasta formujemy w małe walce , obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy do lodówki na około 30 minut . Przy smażeniu nie będą się rozwalać . Smażymy na smalcu lub na oleju

Ogrodnik w podróży
JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 168

były gotowe! Placuszki na bazie jogurtu naturalnego są delikatne w smaku, a dodatek skórki pomarańczowej czyni je wyjątkowo aromatycznymi. Są naprawdę pyszniutkie! Najlepiej smakują na ciepło, ale również na zimno są niczego sobie - nadają się "na wynos" do pracy czy szkoły... Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 200 g jogurtu naturalnego 1 op. cukru ze skórką pomarańczową 1 szklanka(...)następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub innymi

Kuchnia MagdaLeny
GRYCZANA TARTA SERNIKOWA Z OWOCAMI 161

Fantastyczna tarta bezglutenowa z mąki gryczanej, wypełniona sernikiem na zimno, z dodatkiem truskawek i borówek oraz galaretką krystaliczną. Masa sernikowa wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem jogurtu greckiego zamiast śmietanki kremówki, dzięki temu jest mniej kaloryczna, a w smaku delikatna i rozpływająca się w ustach. Jeżeli chodzi o spód gryczany to dla mnie jest on bezkonkurencyjny i o niebo(...)dzięki temu czuć smak owoców i prawdziwego sera - słodzona jest erytrolem z niewielkim dodatkiem cukru z wanilią ( + słodka galaretka 😉). Kawałek takiej tarty to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!  Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki gryczanej 100 g masła 1 jajko 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego) 4-5 łyżek zimnej wody Nadzienie: 500 g twarogu mielonego (może być

Kuchnia MagdaLeny
Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze 133

rodzaju mięsem z sosem – np gulaszem. Mniejsze podajemy z sosem pieczarkowym, posypane cukrem, z dodatkiem śmietany czy dżemu. Same też bez problemu się obronią. Pyszne na ciepło i zimno. A Wy z czym lubicie jeść placki ziemniaczane? Drukuj Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze Składniki 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 średnia cebula sól, pieprz, czosnek, chili opcjonalnie 3 łyżki mąki(...)nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/klasyczne-placki-ziemniaczane-kudlacze/ MieszamWGarnku   Artykuł Klasyczne placki ziemniaczane – kudłacze pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 211

kolejny "stary" przepis, tym razem jednak nie będą to słodycze a coś wytrawnego.  Idealne na grill, piknik, wyjazd, do pracy czy szkoły, świetnie smakują zarówno na ciepło i zimno.  Do tego robi się je łatwo (jak na przepis z użyciem drożdży) a z przepisu, który Wam podam wychodzi ich aż 16, co wystarcza na więcej niż jeden dzień(...)Składniki (na bułki): 320 gramów letniej wody  150 gramów + 350 gramów mąki pszennej 40 gramów świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju (do ciasta) plus odrobina (do smażenia) 1 jajko ½ dużej czerwonej cebuli  Wykonanie: Umyj i pokrój cienko pieczarki, wyjmij ze słoika i poszatkuj kapustę.  Cebulę i czosnek pokrój w kostkę

Garniec Magalie
Gulab Jaman - pakistańskie mini pączki z mleka w proszku (w syropie pomarańczowym) 208

syropie - powinien być on ciepły, ale nie gorący .) Przygotować mini pączki. Do miseczki przesiać mleko w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i kaszę manną. Wyrabiając ciasto - dodać (stopniowo) śmietankę. (Ciasto powinno być miękkie, ale niezbyt lepkie. Jeśli jest za rzadkie - należy dosypać mleka w proszku. W przypadku odwrotnej sytuacji - dolać śmietanki.) Z gotowej masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego(...)nadmiaru tłuszczu i umieścić w garnuszku z ciepłym syropem. Całość odstawić na 30-60 minut, aby nasiąkły (*). (W międzyczasie należy sprawdzić poziom nasiąknięcia.) Pączki przechowywać w lodówce. Podawać na zimno lub ciepło (podgrzane) - np. z lodami. Można je polać dodatkową porcją syropu i posypać posiekanymi orzechami. (*) Jeśli pączki nie chcą nasiąknąć, to należy zrobić (szpileczką) w nich małe dziurki

Di gotuje
Słodkie środy - Gwiazdki z cukrem 151

słodkie przepisy. Ja nie znam osoby, która by nie znała i nie lubiła takich ciasteczek. Dla mnie to smak z dzieciństwa i dziś tym kiedy za oknem już dość zimno tym smakiem dzielę się z Wam.  Ciasteczka te są banalnie proste, a na kilka chwil pozwolą wrócić nam do tych beztroskich lat. Dodatkowo warto dla własnych(...)pieczenia 100 g margaryny 4 łyżki kefiru pół szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego  PRZYGOTOWANIE :  Na talerzyk odsypujemy połowę cukru, resztę składników mieszamy i wyrabiamy ze wszystkich ciasto. Stolnicę lekko podsypujemy mąką i rozwałkowujemy wyrobione ciasto na grubość ok 5 mm. Foremkami wykrawamy gwiazdki i każdą wkładamy do talerzyka z cukrem i lekko dociskamy. Cukier powinien być z jednej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Torcik owocowy na zimno 137

29.03.2018 Torcik z owocami i jogurtem naturalnym. Zrezygnowałam ze śmietany kremówki dzięki czemu torcik jest mniej kaloryczny. Na stole z torcikiem jest bardzo kolorowo i wiosennie

gotuj ze mną
Pascha wielkanocna 215

Pascha to coś, co w zasadzie nie zdarzało się na naszym wielkanocnym stole, ale od czasu, jak dorwałam się do kuchni - pojawia się. Pascha to tradycyjna

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Chili con carne 187

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Uszka z kapustą i grzybami. 186

zmielić. Ja mielę część na dużych oczkach nr.8, a część na małych nr.5, ale to już jak kto woli. Do zmielonego farszu dodać podsmażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem. Ciasto podzielić na trzy części. Jedną część rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką, a pozostałe trzymać pod przykryciem żeby nie obeschło. Wycinać koła, ja robiłam to szklanką. Na każde koło układać farsz(...)wody trochę oleju. Na wrzątek wrzucać uszka partiami. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Wyciągać łyżka cedzakową i układać na talerzu. Ja wyciągam uszka na cedzak i przelewam zimna wodą, dopiero wtedy układam na talerzu

Agusiowe smakołyki
Placki z kukurydzy konserwowej na słono 158

Takie placuszki to doskonała propozycja na szybkie śniadanie oraz pożywną przekąskę, którą można też zabrać do szkoły lub pracy. Idealnie smakują na ciepło i zimno, w wersji solo, jak również z dowolnym sosem, jogurtem, czy z ulubionymi dodatkami. Polecam! (około 11 sztuk) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cebula 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)następnie całość zblendować na jednolitą konsystencję. Powstałą masę doprawić do smaku solą z pieprzem. Na patelni rozgrzać masło lub olej i za pomocą łyżki stołowej - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor

Di gotuje
Tarta brokułowo cukiniowa 168

Wegetariańska tarta z cukinią i brokułami w roli głównej. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Mi bardzo smakuje zimna. Idealna na imprezę, do pracy, na piknik. Jest syta i na pewno wszystkim będzie smakować.  spód: 250 g maki pszennej typ 500 150 g masła 3 łyżki zimnej wody 2 żółtka 1/3 łyżeczki soli 1 łyżeczka bazylii(...)sera feta szczypior do posypania Cukinię kroję na cienkie plastry maszynka do chleba, przekładam do miski, posypuje sola, wlewam trzy łyżki oliwy i mieszam, odstawiam aż nie zrobię ciasta. Brokuł dziele na małe różyczki. W garnku zagotowuje wódę, z odrobina soli i cukru, i wrzucam do wrzątku brokuła. Nie gotuję, zostawiam go na pięć minut w wodzie i przecedzam

wesoła kuchnia