ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:330/443)

Racuchy ze śliwkami wg Aleex 152

Lubicie śliwki? My bardzo. Zawsze czekam na jesień, aby skosztować tych soczystych, słodkich owoców. Są one zresztą obecne w mojej kuchni przez cały rok, ale jesienią

W mojej kuchni
Pasztet z gotowanego mięsa z rosołu i warzyw. 99

Często zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu, podaję Wam dzisiaj przepis na pyszny pasztet właśnie z tego mięsa. Do pasztetu można również dodać pieczarki

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi ruskie z cebulą dymką 149

pierogi ruskie z zieloną cebulką? Ja uwielbiam pierogi, mogłabym je jeść i na obiad i na kolację :) Może i Wam spodoba się moja propozycja ulubionych ruskich. Pierogi ruskie z cebulą dymką SKŁADNIKI: 500 g ugotowanych ziemniaki 200 g półtłustego twarogu 1/2 pęczka cebuli dymki sól pieprz 2 szklanki mąki pszennej typ 450 2/3 szklanki ciepłej wody sól(...)zieloną część) drobno kroimy. Ziemniaki mielimy razem z serem, dodajemy pokorną cebulkę oraz doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.  Dokładnie mieszamy do powstania jednolitego farszu.  Przygotowujemy ciasto. Do malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy sól oraz ciepłą wodę. Wyrabiamy wszystko na gładkie, zbite w kulkę ciasto. Wyciągamy ciasto na stolnice, podsypujemy mąką i wałkujemy na cienki placek, wykrawamy kółka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 250

pomidorach - koxmarta z bloga Marciocha Kucharzy Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Kasia J z bloga Pełny talerz Parmigiana z bakłażanów - Ola z bloga Poznaj smaki świata Pierogi włoskie - Młoda Mężatka z bloga Przepisy młodej mężatki Placek z cukinii prawie jak pizza - slodkamama z bloga Słodziutka Mama Pomidori ripieni - pomidory faszerowane - Maria T. z bloga SycyliaSi! Zapiekanka(...)papryką - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Zapiekanka z cukinii i pomidorów a'la caprese - przepis z bloga Studentka na diecie Desery: Bocconotti - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Ciasto czekoladowe z migdałami - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Fichi al forno con Vin Santo - Mikołaj Kaczmarek z bloga Italianizzato Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek

Chilli Czosnek i Oliwa
Kanapki z awokado i łososiem 227

Kanapki z awokado i łososiem to zdrowe, bardzo dietetyczne śniadanie. Awokado i łosoś zawierają w sobie cenne i zdrowe składniki odżywcze. Łosoś zawiera dobrze przyswajalne i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi leniwe z guacamole 202

Guacamole: - 1 duże dojrzałe awokado - 2 ząbki czosnku - sok wyciśnięty z połowy limonki - pół małej cebuli - 2 łyżki świeżej kolendry - pół ostrej papryki ( może być bez

Kuchenne syntezy
Ravioli z szpinakiem i grana padano 174

Miałam resztkę mrożonego szpinaku w zamrażarce i ser w lodówce.Zrobiłam pyszne i delikatne ravioli z farszem z szpinaku i sera grana padano.Ser jest bardzo smaczny

Ala piecze i gotuje
Święta, święta, święta 141

chociaż w formie zapachów, smaków poczuła atmosferę Świąt, której tak bardzo tu nam brakuje. Zapisuję tutaj swoją listę 12 dań. 1. Barszcz z uszkami - uszka mam już zamrożone. 2. Pierogi z kapustą i grzybami - również są już w zamrażarce, zamroziłam surowe w Wigilię rano je ugotuję, a przed kolacją podsmażę. 3. Ryba po grecku - planuję zrobić dwa dni przed(...)Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy 11. Krokiety z kapustą i grzybami 12. Paszteciki - już upieczone, zamrożone. Ciasta i ciasteczka Pierniczki już są, planuje upiec piernik wylewany, zrobić chatkę Puchatka, keks mocno bakaliowy,  muffinki , ciasto Izaura i ciasto marchewkowe. Jest sporo ciast dlatego, że obdarowuję nimi rodzinę czy znajomych. Przygotowuję też dania mięsne typu bigos, rolady, pasztet

Na moim talerzu
Święta, święta, święta 184

chociaż w formie zapachów, smaków poczuła atmosferę Świąt, której tak bardzo tu nam brakuje. Zapisuję tutaj swoją listę 12 dań. 1. Barszcz z uszkami - uszka mam już zamrożone. 2. Pierogi z kapustą i grzybami - również są już w zamrażarce, zamroziłam surowe w Wigilię rano je ugotuję, a przed kolacją podsmażę. 3. Ryba po grecku - planuję zrobić dwa dni przed(...)Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy 11. Krokiety z kapustą i grzybami 12. Paszteciki - już upieczone, zamrożone. Ciasta i ciasteczka Pierniczki już są, planuje upiec piernik wylewany, zrobić chatkę Puchatka, keks mocno bakaliowy,  muffinki , ciasto Izaura i ciasto marchewkowe. Jest sporo ciast dlatego, że obdarowuję nimi rodzinę czy znajomych. Przygotowuję też dania mięsne typu bigos, rolady, pasztet

NA MOIM TALERZU
Polskie Skarby Kulinarne – Restauracja Kiyrnicka by Saguła 122

samochodzie z widokiem na Tatry : ) ach ! Już najedzeni, ruszyliśmy do domu i tu na kolację zjedliśmy : Czarne pierogi nadziewane bryndzą i prażoną cebulą . Naprawdę były znakomite, przepyszna bryndza.     A potem kolejny kolor na talerzu czyli zielone pierogi nadziewane mięsem z sarny z karmelizowaną śmietaną z borowikami. Szczerze ? zakochałam się w nich, przepyszne !   Zamówiliśmy jeszcze tarcioki(...)wcześniej wspomniana, Góralska pizza – zjedzona od razu pod restauracją w samochodzie, przepyszna ( aczkolwiek ja nie lubię ogórków na pizzy – tu one pasowały znakomicie !) Pizza zrobiona jest na cieście ziemniaczanym, z sosem pomidorowym, oscypiek, borowikiem marynowanym i ogórkiem kiszonym oraz posypana jest szczypiorkiem.   Podsumowując Cóż mogę powiedzieć, miejsce oprócz tego, że zaskoczyło mnie smakami, to jeszcze zaskoczyło mnie

Kuchnia na wzgórzu
Chaczapuri adżarskie 226

Ostatnio kuchnia gruzińska bije rekordy popularności, a ilość zjadanych przez Polaków chinkali chyba niedługo zrówna się z ilością zjadanych pierogów ruskich:) Pierożki chinkali smakują pysznie, ale inne gruzińskie potrawy, jak chociażby chaczapuri są niemniej popularne i pyszne. Imerulskie chaczapuri na blogu są obecne od dłuższego czasu, pora więc na ich adżarską wersje. Czym się różnią? przede wszystkim wyglądem - chaczapuri(...)adżaruli mają kształt łódeczki, a podczas pieczenia na środek nadzienia wbija się jajko. Podawane są z kawałkiem masła, które pod wpływem gorącego ciasta zaczyna się topić. Odrywamy kawałki ciasta, maczamy w mieszance żółtka i masła, zagarniamy ciągnący się ser i ... to się nazywa eksplozja smaku!  Chaczapuri przygotowałam na cieście z dodatkiem jogurtu, a do nadzienia wykorzystałam serek capri (typu

Obiad gotowy
Leniwe 23297

Dzisiaj klasyk - pierogi leniwe. Składniki podaję orientacyjnie, ponieważ dużo będzie zależało od sera jakiego użyjemy do leniwych. My jadamy z roztopionym masełkiem i posypane cukrem - smak dzieciństwa :) Składniki: 1 kostka sera - u mnie ser półtłusty 280g (Trzebownisko) 1,5 szklanki mąki pszennej 2 jajka szczypta soli łyżka cukru Sposób wykonania: 1. Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajka, cukier i sól(...)stopniowo dodajemy mąkę - zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być lekko klejące. 2. Z ciasta formujemy wałek, kroimy ukośnie kluski. 3. Gotujemy wodę z dodatkiem soli, na wrzątek rzucamy porcjami kluski, gotujemy na małym ogniu do momentu, aż wypłyną na wierzch. Wyciągamy łyżką cedzakową. 4. Podajemy polane roztopionym masłem i oprószone cukrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Mielone tofu z patelni (wegańskie, keto, low carb) 87

smażymy jeszcze przez kilka minut na średniej mocy palnika do lekkiego zarumienienia i podsuszenia. Mielone tofu z patelni świetnie nadaje się do sosu pomidorowego , lasagne, jako nadzienie do pierogów lub krokietów. Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 619 kcal 155 kcal Białko 40 g 10 g Tłuszcze 45 g 11 g Węglowodany netto(...)powyższego przepisu powstają około 4 porcje po 50 gram każda. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Boczniaki ala strogonow Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej marynacie Chaczapuri ze szpinakiem Sałatka z buraków A może coś na słodko? Wegańskie ciasteczka orzechowe Michałki bez cukru Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Chałwa

WegePrzepis
Jak zrobić ser biały twaróg 92

Jak zrobić ser biały twaróg – oto krótki poradnik w temacie. Lubicie sery typu twarogowego? Próbowaliście kiedyś sami je przygotować? Nie jest to trudne a satysfakcja

Dorota Smakuje