łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre składniki : 1/3 szklanki oleju 1 jajko 0,5 szklanki słodkiej śmietanki 36% 1/3 szklanki pełnotłustego mleka Przygotowanie : Suche składniki mieszam łyżką w dużej misce, mokre w drugiej. Mokre przelewam do suchych i mieszam tylko tyle, żeby wszystko się połączyło (ciasto będzie dość gęste). Od razu przekładam ciasto do foremek
Kocham Czekoladęmiski i dokładnie wymieszać. Miód z olej kokosowym podgrzać na małym ogniu i mieszać do momentu, aż oba składniki się roztopią i połączą. Sodę wymieszać z 1 łyżką gorącej wody (będzie mocno się pienić), natychmiast dodać do miodu z olejem i wymieszać. Całość połączyć z suchymi składnikami. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę
Di gotujeszklanka mąki pszennej 1 szklanka wiórek kokosowych (około 100g) 1 szczypta soli Dodatkowo: 1 łyżka nasion chia cukier puder do obtoczenia Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem - do puszystości. Dodać mąkę i sól. Po wymieszaniu wsypać resztę składników i całość dokładnie połączyć - za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości pośredniej między orzechem włoskim, a laskowym
Di gotujeKolejne ciasto, które na święta przygotowała Mama- stąd brak zdjęć z etapów. Mam jednak nadzieję, że szczegółowy opis Wam to wynagrodzi, a dodane na zachętę zdjęcia gotowego wypieku sprawią, że sami zapragniecie go upiec na najbliższą okazję ;) Składniki: Na blaszkę 24x36cm Placek kokosowy: 7 białek 150g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 1 łyżka bułki tartej
Kuchnia w czekoladzieJuż dawno nie zdarzyło mi się, żeby ciasto tak szybko się rozeszło – i dobrze że szybko – to znaczy, że smakowało. Chyba nawet bardzo – kłóciłam się z moim żarłokiem o ostatni kawałek, aż w końcu zjedliśmy go na spółkę ;) Składniki: 1,5 szklanki orzeszków ziemnych surowych 4 łyżki wiórek kokosowych ¼ szklanki erytrolu, ksylitolu lub innego słodzidła 2 łyżeczki proszku
Jak gotować i nie zwariowaćdekoracji) Sposób przygotowania: Do startej marchewki dodajemy wiórki kokosowe,drobno pokrojonego ananasa,posiekane migdały.W drugim naczyniu mieszamy mąkę,sodę,proszek,przyprawę piernikową i cynamon.W kolejnym naczyniu ubijamy na puszystą pianę jaja,dodając stopniowo cukier i olej.Następnie dodajemy mieszankę z mąką i marchewkę.Dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.Ciasto wlewamy do tortownicy grubo wysmarowanej masłem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Wielki apetytodkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. W oleju kokosowym obecny jest także kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku
Zdrowie na języku :Podkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. W oleju kokosowym obecny jest także kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku
Zdrowie na języku :PStrasznie spodobało mi się właśnie takie wykorzystanie naszej niedocenionej, a jak pysznej, pietruszki. Nie od dziś wiadomo, że z korzeniowych warzyw można robić pyszne słodkości- mam tu na myśli ciasto z buraka, marchewki... Pole do popisu jest ogromne a na budyń nie wiem czy sama bym wpadła... Dobrze, że miałam inspirację. Składniki:3 korzenie pietruszki (około 500-600 gram), obranej(...)wanilii3/4 szklanki mleka 1,5 %2 łyżki miodu+1 łyżka do karmelizacji 1 gruszka, pokrojona w kostkęsok z ćwiartki cytrynyszczypta cynamonuPietruszkę gotujemy w mleku krowim (można zastąpić roślinnym) albo kokosowym wraz z laską wanilii około 20 minut, aż zacznie się rozpadać. Następnie dodajemy 3 łyżki miodu, wyciągamy laskę wanilii i blenderujemy całość na gładki mus- budyń. Jedną gruszkę kroimy
Mango Papajapieczenia tak aby z góry można było przykryć "ciasto". Na blachę wylewamy chrupki i ręką ugniatamy. Przykrywamy papierem i stawiamy coś ciężkiego.Gdy wystygnie wkładamy do lodówki żeby dobrze stężało.*Ja dodaję do polewy jeszcze kakao, bakalie i orzechy.Każdy dodaje to co lubi: orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, wiórki kokosowe, żurawinę, morele,daktyle, rodzynki...możliwości jest wiele, w zależności
Olikowa kuchniałyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy) Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam z resztą cukru, dodając powoli olej, następnie dodałam ubite białka, na końcu mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszałam przy pomocy miksera. Powstałe ciasto podzieliłam
Kuchnia z widokiem na ogródFrittelle to pyszne, małe, włoskie pączusie, coraz bardziej popularne w Polsce, znane również pod nazwą fritole. Występują w przeróżnych odmianach, z dodatkiem drożdży i bez, same lub z nadzieniem. Ciasto zawiera zwykle aromatyczną skórkę z pomarańczy i cytryny, czasem rodzynki. Wersja, którą prezentuję poniżej jest bardzo przyjazna dla alergików, nie zawiera bowiem glutenu i drożdży, mleko zaś można dodać zarówno(...)skórka otarta z 1 pomarańczy (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką) skórka otarta z 1 cytryny (umytej i dokładnie wyszorowanej szczoteczką) oraz : do smażenia: 1 l oleju (rzepakowy, kokosowy) do obtoczenia: drobny cukier lub cukier puder cynamon * Należy zważyć jajka, powinny mieć taką samą wagę. Ja używałam jajek o wadze 66 g. Wszystkie mąki wymieszać. Mleko wlać do garnka
maniapieczeniaziarnami kakao) – przepis : jajka – 4 banany – 2 większe lub 3 mniejsze (przejrzałe albo bardzo dojrzałe) miód – 3 łyżki mąka kokosowa – 1/2 szklanki mąka migdałowa – 1/2 szklanki ( przepis ) olej kokosowy albo masło (klarowane) – 1/2 szklanki łamane ziarna kakao – 1/4 szklanki cynamon – 1/2 łyżeczki soda oczyszczon a – 3/4 łyżeczki sól – szczypta ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka Przez kilka minut ubijaj jajka(...)albo nieco mniejszej) i piecz w 180 stopniach przez około 45 minut, aż do suchego patyczka. To wszystko! Chleb pięknie pachnie i smakuje fantastycznie , choć niektórym bardziej będzie przypominać ciasto niż chleb – niemniej jednak można go posmarować masłem i zjeść Można go też dać dziecku jako drugie śniadanie do szkoły albo zabrać ze sobą, by zjeść poza domem
PaleoSMAKmojprzepisna.pl | Batony energetyczne Batoniki jakie zrobiłam specjalnie na rajd rowerowy, dla pokrzepienia małych i dużych uczestników. Są dość słodkie, pełne suszonych owoców, orzechów i płatków owsianych
moj przepis namojprzepisna.pl | Batony energetyczne Batoniki jakie zrobiłam specjalnie na rajd rowerowy, dla pokrzepienia małych i dużych uczestników. Są dość słodkie, pełne suszonych owoców, orzechów i płatków owsianych
moj przepis na