orzechów laskowych -80g mąki owsianej bezglutenowej/zwykłej (lub zmielonych na mąkę płatków owsianych) -80g mąki kukurydzianej -50g ksylitolu -40g syropu ryżowego -30g oleju kokosowego -1 łyżka wody -1 jajko -1/4 łyżeczki sody Dodatkowo -krem z orzechami laskowymi Sweet Mill ( recenzja ) -garść orzechów laskowych do ozdoby -deserowa czekolada (u nas słodzona maltitolem) do ozdoby(...)orzechów laskowych oraz sodę. 5. Jajko rozmieszać w osobnej miseczce. 6. Do suchych składników dodać zawartość garnuszka. Nieco przemieszać i dodać rozmieszane jajko. Całość dokładnie zagnieść. 7. Wstawić ciasto na co najmniej 1 godz. do lodówki. 8. Ciasto rozwałkować (nie za cienko) między dwoma foliami (np. reklamówka jednorazowa) lub pomiędzy papierem do pieczenia. Wycinać kółeczka. 9. Ciasteczka przełożyć
Candy Pandascukru a ten z mojego przepisu zaledwie 5 g i do tego jest bez laktozy. Taki bezcukrowy karmel pasuje idealnie do różnego rodzaju deserów, lodów, ciast, naleśników, racuszków, placków czy gofrów choć wiem, że są i tacy którzy zapewne zjedzą go prosto ze słoiczka Przepis jest niezwykle prosty nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Jedyne co musicie robić to mieszać(...)wszystko od czasu do czasu żeby masa nie przypaliła się a jedynie zgęstniała i nabrała złotego koloru. Składniki na karmel bez cukru: 200 ml śmietanki kokosowej (stałej części schłodzonego mleczka kokosowego) 40 g ksylito u lub erytrytolu (ten drugi daje nieco inną bo bardziej skrystalizowaną po schłodzeniu konsystencję ale za to ma lepsze makro) 5 g masła klarowanego lub oleju
Ola la LCHFMój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik
moj przepis naMój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik
moj przepis naCzas czytania: 2 min Panna cotta kokosowa z białą czekoladą i wanilią. Panna cotta, znaczy „gotowana śmietana” jest to klasyczny włoski deser. Zazwyczaj jest
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Soczewica z mlekiem kokosowym, to danie ostatnio bardzo często gości na naszym stole. Danie jest niesamowicie dobre, lekko słodki smak mleka
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Jaki jest Wasz ulubiony przepis na kalafiora? Kalafior z wody podany z masełkiem i tatrą bułką, a może zapiekany z serem? Ciekawa
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Wyśmienity krem z dyni jest to idealna zupa na jesienne i chłodne dni. Dzięki aromatycznym przyprawom takim jak cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
SprawdzonaKuchnia.plMój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik
moj przepis naMój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik
moj przepis naroślinnego 300 ml maślanki 3 jajka 3 łyżki likieru amaretto lub rumu Składniki krem: 250 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe pestki z połowy granata 5-6 łyżek konfitury śliwkowej lub wiśniowej PRZYGOTOWANIE: BLATY TORTU: Włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 st C. Przygotuj okrągłą formę z rozpinanym bokiem, najlepiej(...)jajka, olej, likier amaretto lub rum. Dodaj przestudzone mleko z miodem. Teraz przelej składniki płynne do miski z składnikami sypkimi i za pomocą miksera wszystko połącz do uzyskania gładkiego ciasta. Miksowanie zajmie dosłownie 2-3 minuty. Ciasto podziel na 3 równe części. Wlej pierwszą część do blaszki wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wyrównaj. Wstaw do piekarnika i piecz
nietylkopasta.plBardzo lubię przygotowywać tarty. Kolejną odsłoną jest z gruszką i śliwkami. Super propozycja w okresie jesienno-zimowym. Składniki: Spód: 1 jajo 20g erytrytolu 100g mąki pszennej
Truskawkowa Fiestaplacuszków: 150 g jogurtu kokosowego zwykłego lub owocowego lub naturalnego, gęstego 1-2 łyżki miodu / cukru pudru (jeśli jogurt jest słodki to pomijamy) od 1/2 do 3/4 szkl mąki ryżowej 1 jajko kl M 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub 1/2 łyżeczki sody 1. Wszystkie składniki mieszamy bądź miksujemy ze sobą. Konsystencja ciasta to gęsta śmietana. 2. Na patelnie wylewamy
Gotowanie...to proste !plus 45 minut pieczenia. SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej, 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej, 3/4 szkl. cukru, 1/2 szkl. oleju, 1/2 szkl. jogurtu naturalnego, 3 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 jabłka, cynamon, garść jagód Kruszonka: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki cukru, 1 łyżka wiórek kokosowych WYKONANIE Jabłka obieramy, kroimy w ósemki
słodki bratekłączymy z płatkami owsianymi, olejem kokosowym, kakao i podsypujemy mąką. Tak powstałym spodem wkładamy spod wcześniej natłuszczonej formy (u mnie tortownica o średnicy 14cm), podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie na podpieczony spód wylewamy masę "dyniowo-sernikową" i delikatnie rozprowadzamy. Pieczemy kolejne 30-35 minut. Ostudzone ciasto podajemy ze stratą gorzką czekoladą
Kuchnia Ellie