Synoptycy prognozują na najbliższy weekend powrót upałów. A jak wiadomo na wysokie temperatury najlepsze są... domowe lody. Nie potrzebujemy nawet maszyny do lodów, żeby je
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 25 dag margaryny 0,5 szklanki cukru 1 żółtko 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka koniaku 2 paczki herbatników 1 szklanka wiórek kokosowych
kgwjanczewoSzybkie ciasteczka które zasmakują każdemu dzięki szczypcie egzotyki jaki nadaje kardamon. Składniki: 4 białka 15 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 20 dag wiórków kokosowych
kgwjanczewoszczypta soli 2 łyżki oliwy to może być dowolna szklanka/kubek itp. ważne aby tym samym naczyniem odmierzać składniki, ale i tak jak to w życiu bywa z tego typu ciastem czasami i tak trzeba ciut podsypać mąką lub dodać więcej wody. Farsz: około pół 1 kg dyni (waga po obraniu ze skórki i bez wnętrzności) 200 g suchej czerwonej(...)oczywiście może to być świeży, około 2 ząbków), pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki kuminu Sos: 2 szklanki mleka sojowego 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki oleju roślinnego – kokosowy rafinowany jest w tym przypadki najlepszy szczypta gałki muszkatołowej pęczek świeżej szałwii sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Zetrzyj surową dynię na tarce o grubych oczkach , dodaj do niej
greenscarfsię zepsuć tego typu ciasta. To dzisiejsze jest praktycznie w połowie jest z warzyw i owoców, równie dobrze można uzyć samych jabłek lub samej dyni. Dzięki temu ciasto jest wilgotne, nie sypie się i nie kruszy. Idealnie nadaje się do zabrania ze sobą do szkoły/pracy. Świeżość zachowuje nawet 5 dnia, sprawdziłam przypadkiem, bo skitrałam kawałek przed Miśkami(...)czym zapomniałam, a następnie przypadkiem znalazłam- cały ten czas smakowało idealnie. Składniki na formę o wymiarach lub tortownicę 26 cm: 500 g mąki pszennej 170 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego delikatnego w smaku (słonecznikowy, rzepakowy, ryżowy) 150 g cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany po 1 łyżeczce mielonego kardamonu, cynamonu i imbiru, jeżeli czegoś nie lubić
greenscarftaką wspaniałą ich konsystencję odpowiada między innymi użycie płynnego oleju. W moim przypadku oliwy i oleju z awokado . Zazwyczaj do pieczenia używam bowiem rozpuszczonego masła klarowanego lub oleju kokosowego . A te w temperaturze pokojowej – zwłaszcza w chłodne miesiące – mają tendencję do tężenia, co wpływa także na końcową konsystencję wypieku. Stąd chyba wyjątkowa delikatność i puszystość tych muffinów . Krem(...)maślano – jogurtowy idealnym dopełnieniem muffinek Za to krem, który przyozdobił muffiny to już właśnie historia z masłem klarowanym w roli głównej. Razem z erytrytolem i jogur t em kokosowym tworzy keto krem maślany w nowym wydaniu. Ta wersja jest lżejsza, bardziej jogurtowa i świetnie korespondująca ze smakiem i konsystencją muffinów . Wisienkę na torcie zagrała natomiast żurawina . Prezentuje się równie pięknie
Modern Cave GirlWyszła tak puszysta że aż sama się zdziwiłam i to na oleju rzepakowym. Zrobicie ją bardzo szybko, i tak samo szybko zniknie. 100 g mąki kukurydzianej 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 łyżeczki kurkumy skórka z jednej cytryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 90 ml oleju rzepakowego 4 jajka M Składniki dobrze żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam(...)mikserem. Mąkę, proszek przesiewam przez sitko. Dodaję z wiórkami w dwóch partiach i delikatnie mieszam. Dodaję skórkę cytrynową. Olej podgrzewam aż będzie gorący. Wlewam jednym strumieniem do ciasta i mieszam krótko mikserem. Foremkę o wymiarach 23 cm na 10 cm smaruję tłuszczem, wysypuję bułką bezglutenową. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 170 stopni i piekę 40 minut babkę
wesoła kuchniapyszna chatka jest znana także pod nazwą Chatka Puchatka choć spotkałam także nazwę Budka. Przyznam szczerze, że nie miałam jeszcze okazji spróbować tego ciasta dlatego też postanowiłam je zrobić. Ciasto jest proste i nie wymaga pieczenia. Składa się z masy serowej oraz herbatników. składniki: 36 herbatników 600 g tłustego twarogu zmielonego 125 g masła ok 1/2 szklanki cukru pudru(...)płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Polewa czekoladowa: Do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować. Dodać 3 łyżki cukru pudru i wymieszać aby się rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Lekko przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujewyłączeniu kamery wciągnęłyśmy z Miśką połowę pierwszej porcji bułeczek smarując je domowym dżemem malinowym. Składniki na około 20 szt. : 350 g mąki pszennej 50 g zimnego masła roślinnego (użyłam kokosowego) duża łyżka cukru 100 g rodzynek 200 g puree z dyni (można zastąpić puree z marchewki) pół łyżeczki soli 2 łyżki mleka roślinnego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)proszkiem do pieczenia przesiać i wymieszać z solą i cukrem. W drugiej misce wymieszać puree z dyni, banana, mleko, rodzynki i masło. Do mokrych składników dodać suche, szybko wyrobić ciasto (nie miętolić za długo), może się lekko kleić ale nie do dawać mąki, podsypać tylko blat mąka na której ciasto będzie wałkowane. Gotowe ciasto rozwałkować na grubość około
greenscarfNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Powiem tak, piernik pyszny choć nie należy do ciast puszystych i nie jest zbyt słodki to w połączeniu z polewą czekoladową (dla mnie z gorzką czekoladą, dla męża z mleczną) dodatkowo posypaną jeszcze daktylami i żurawiną stanowi przepyszną piernikową ucztę. Więc u mnie obok tradycyjnych wypieków w tym roku(...)bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki ( keksówka24-25cm): 3 średnie jajka ( osobno białka i żółtka) 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 10 łyżek mąki ja dałam pszenną pełnoziarnistą autorka przepisu 4 łyżki jaglanej i 6 owsianej 1 opakowanie budyniu bez cukru (proszek) 1 łyżka ciemnego kakao 1łyżeczka proszku do pieczenia
Słodkie zapomnienieAmerykańskie ciasto czekoladowe na maślance to taki nasz murzynek. Wilgotny, puszysty i bardzo prosty do przygotowania. Przepis pochodzi od niejakiej Rosy Ward i podobno wygrał niejedną nagrodę na konkursach wypiekowych. Dla mnie to po prostu pyszne czekoladowe ciacho – idealne na wieczór filmowy czy na spotkanie z przyjaciółmi. Można je dowolnie ozdobić – u mnie pojawiły się połówki orzechów włoskich(...)płatki kokosowe. Murzynek na maślance: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki drobnego cukru do wypieków 2 jajka 225 g masła 4 łyżki gorzkiego kakao 1 szklanka wody 1/2 szklanki maślanki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki soli Polewa: 60 g masła 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 2-3 łyżki gorzkiego kakao 4 łyżki cukru
Poezja smakuDziś coś dla alergików. Zostałam ostatnio poproszona o przygotowanie jakiegoś ciasta dla osoby, która nie może jeść jajek i nabiału. Na początku pomyślałam o kruchym cieście - tak można go z łatwością zrobić bez dodatku jaj - klik, ale potem moje myśli przeniosły się na bardziej Wielkanocne smaki. Od razu zabrałam się za przygotowanie świątecznej baby czekoladowej bez dodatku jaj i sztucznych(...)dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie wsypujemy suche składniki i łączymy. Do wymieszanych składników dodajemy sok z cytryny a następnie ciasto przekładamy
Słodkie Przyjemnościcienką warstwą oleju (świetny będzie kokosowy, ale zwykły rzepakowy też się nada) gofrownicę. 2. Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli. 3. Dodaj przyprawy, proszek do pieczenia i słodzidło, dokładnie zamieszaj. 4. Dodaj przesianą przez sito mąkę i uważaj, aby nie powstały grudki podczas miksowania. 5. Dodaj mleko lub wodę, aby powstało ciasto o gęstości maślanki. 6. Wylej ciasto
Pland based filleniebo w gębie! Generalnie Clafoutis to zapiekany deser, którego ciasto przypomina nieco ciasto naleśnikowe, którym zalewa się owoce. Nazwa pochodzi od słowa 'clafir', czyli wypełniać, co w przypadku tego ciasta dotyczy owoców, które wypełniają je po brzegi. We Francji słynie z niego Limousin, gdzie piecze się go tylko przez kilka tygodni w roku, ponieważ głównym składnikiem są słodkie, ciemne wiśnie(...)daktylowego/klonowego lub cukru kokosowego 200ml śmietany 100ml mleka szczypta soli Wiśnie umyć, wydrylować i przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą, dodać cukier i przemieszać, po czym wbić jajka i wymieszać trzepaczką na gładką masę, dodać mleko kiedy będzie już bardzo gęste i rozmieszać, na koniec wlać śmietanę. Ciasto powinno konsystencją przypominać ciasto
Przepysznik - BLW i nie tylkoPudding chia z bananem. Wystarczy kilka składników aby cieszyć się pysznym deserem z bananem i nasionami chia . To zdrowy deser naładowany białkiem i składnikami odżywczymi. Czasami
Zdrowy Styl Joannypieczenia kilka kropel aromatu waniliowego olej rzepakowy lub kokosowy (do pieczenia) Przygotowanie: Płatki owsiane zblenderować, aby powstał sypki proszek (można użyć gotowej mąki owsianej). Do wysokiego naczynia wbić 2 jajka, dodać pokrojonego banana, zmielone płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, dlatego dobrze dodawać zmielone płatki stopniowo
KuchniaWeDwoje.plkiedyś trzeba 😉 Gdy myślimy o czymś słodkim do herbaty czy kawy zazwyczaj na myśl przychodzi nam ciasto - kto nie skusiłby się wtedy na kawałek pysznej szarlotki z jabłkami, sernika z bakaliami czy kremówki? Ja jednak poszłam tym razem w zupełnie inną stronę - zamiast ciasta czy innych ciasteczek przygotowałam deser z ryżu i mango. Przyznam, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania(...)smakowało jeszcze lepiej, niż się spodziewałam 😄 Orientalny deser z ryżu i mango - przepis na 4 porcje Do przygotowania deseru będziesz potrzebować: 400ml mleczka kokosowego, łyżkę ksylitolu, 300g ryżu jaśminowego, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 mango. 1. Ryż przepłucz, zalej mlekiem kokosowym i gotuj na małym ogniu co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarł. 2. Wiórki upraż na suchej patelni
Z notatnika dietetykabędziesz potrzebować: 4 jajka, małą kremówkę, 2 łyżki mąki kokosowej, 2 łyżki kakao, 3 łyżeczki ksylitolu, olej do posmarowania patelni, 500g twarogu półtłustego, łyżeczkę cynamonu, jogurt naturalny. 1. Jajka, kremówkę, mąkę, kakao i łyżeczkę ksylitolu zmiksuj i odstaw na chwilę. 2. Naleśniki smaż na patelni lekko posmarowanej olejem - do ciasta nie musisz dodawać oleju, kremówka jest już wystarczająco tłusta
Z notatnika dietetykaprzypomina w smaku tradycyjnej owsianki. Smakuje bardziej jak delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie 3 łyżki kajmaku maliny
Mienta blogskoro na tapecie są owoce, to są i ciasta oraz desery , a także różnego rodzaju koktajle na ich bazie. Jestem absolutną fanką tzw. arbuzady, czyli lemoniady ze zblendowanego arbuza. Po prostu pychota! Ja poszłam tym razem jednak o krok dalej i dodałam do niej alkoholu, a dokładniej wódki kokosowej. To oczywiście nie jest najzdrowszy wybór. Mówimy jednak o chwili zapomnienia
Modern Cave Girljest to z pewnością dużo lepsza alternatywa dla tradycyjnych ciast czy tortów z nie zawsze najlepszej jakości śmietaną i sporą ilością cukru, a zatem na specjalne okazję będzie jak znalazł ;) SERNIK MASCARPONE Z PORZECZKOWYM MUSEM NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Spód Szklanka suszonych daktyli Garść ziaren słonecznika 30 g mąki kokosowej Łyżka oleju kokosowego (najlepiej rozpuszczonego) Mus porzeczkowy Szklanka czerwonej porzeczki
HealthyCreationsłyżka konfitura z czereśni mały słoiczek Poncz: likier kokosowy 10 łyżek woda przegotowana 5 łyżek Przygotowanie biszkoptu: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę(przesiewamy nad ubitymi jajami) i delikatnie mieszamy w jedna stronę do ostatniej mąki.Formę okrągłą wykładamy papierem do pieczenia dno i boki.Przelewamy ciasto biszkoptowe i do pieca. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika
Różowa kuchniaciast, jakie zostaną dodane. Nie nadają się na nie ciasta z owocami, masami i galaretką. Bajaderki z mojego przepisu smakują cudownie! Składniki: 200 g biszkoptu 2/3 tabliczki deserowej czekolady 1 łyżka mleka 1 łyżka masła 3 łyżki powideł śliwkowych 2 garści posiekanych orzechów 5 cukierków michałków 2 łyżki wiórek kokosowych 1 łyżka suszonej żurawiny Zapach rumowy Pracę rozpoczynamy od pokruszenia
Słodki Zakątekkokosowego ( TUTAJ przepis na najlepsze domowe mleko) ⅓ szklanki oleju kokosowego laska wanili 1 szklanka jagód ½ szklanki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki na spód mieszamy i blendujemy na jednolitą masę. Wykładamy nią wcześniej przygotowaną tortownicę o średnicy 16 cm. Kolejno blendujemy wszystkie składniki na górną warstwę – oprócz jagód. Po uzyskaniu naszego ciasta odlewamy jego połowę, a pozostałą część miksujemy z jagodami
PaleoLifetego korzennego syropu. Likier będzie idealnym dodatkiem do świątecznego ciasta, do deserów czy lodów i oczywiście do świątecznej aromatycznej kawy. Jeszcze zdążycie go zrobić, do świąt zostało kilka dni i akurat likier pięknie dojrzeje. Na blogu są także inne przepisy na pyszne domowe likiery: Domowy likier kawowy Domowy likier kokosowy Adwokat, domowy ajerkoniak Domowy likier baileys Domowy likier kukułka Krówka
Kulinarne przygody Gatityłyżeczki, jabłko 2 szt, gruszka 2 szt, olej kokosowy do smażenia, cukier puder do posypania placuszków, Sposób przygotowania: Kefir, jajko oraz cukier łączymy razem i mieszamy do połączenia składników. W oddzielnym naczyniu łączymy ze sobą przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, mieszamy i dodajemy do mokrych składników. Ciasto miksujemy na małych obrotach miksera aż nie będzie w cieście
kulinarne odsłony patiłupin babki plesznik 1 łyżeczka roztopionego oleju kokosowego 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 - 2 łyżeczki erytrytolu Wykonanie: Jajka roztrzepać w miseczce widelcem lub "miotełką. Ja polecam miotełkę. Dodawać stopniowo pozostałe składniki stale mieszając. Sodę dodajemy na samym końcu. Masa powinna mieć gęstość typowego ciasta naleśnikowego. Wlewamy ciasto do opiekacza i smażymy gofry
Marta próbujesoli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia dodatki: serek waniliowy pestki granatu Jajka wbić do miski,dodać sól i cukier,ubijać 2-3 minuty. Następnie dodać mąkę,mleko i proszek,wymieszać na najniższych obrotach miksera. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką nieduże porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Placuszki
Kolorowa kuchnia Elkiczekolady. Przepis: W misce mieszamy za pomocą łyżki olej kokosowy wraz cukrem aż masa będzie gładka. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do dokładnego połączenia składników. Do masy wsypujemy mąkę wraz proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy ziarna kakaowca i pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, które delikatnie łączymy z ciastem. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Kulki układamy
Emcia Pichciposiada odpowiednią strukturę. Można go również wykorzystać do innych ciast i deserów Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju lub stopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka (roślinnego) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 garście
Via Gustomoich ulubionych przepisów, wystarczy 4 składniki i mamy pyszne ciasto. Dodatkowo możemy dodać do niego swoje ulubione składniki np. czekoladę lub orzechy. Dzięki nim chlebek za każdym razem będzie smakował inaczej. Składniki na 1 keksówkę: 4 banany 1,5 szkl. mąki owsianej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka oleju kokosowego Opcjonalnie: suszona żurawina, orzechy, gorzka czekolada Przygotowanie: Wszystko oprócz
Czarnawisienkaegzotyczny aromat kokosa. Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo. Doskonale smakuje na wszelkich batonikach muesli. Składniki: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 czubata łyżka kakao 1 czubata łyżka masła 50 ml mleka 2 czubate łyżki mleka w proszku 2 łyżki wiórków kokosowych ewentualnie 2 łyżki cukru Do rondelka wlać mleko, dodać
Ze smakiem bez glutenukilka kropel aromatu waniliowego olej rzepakowy lub kokosowy (do pieczenia) Przygotowanie: Płatki owsiane zblenderować, aby powstał sypki proszek (można użyć gotowej mąki owsianej). Do wysokiego naczynia wbić 2 jajka, dodać pokrojonego banana, zmielone płatki owsiane i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, dlatego dobrze
KuchniaWeDwoje.plduże jabłko, 1/4 łyżeczki cynamonu, cukier puder, olej kokosowy WYKONANIE Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier oraz mleko ubijamy mikserem. Następnie dodajemy mąkę z sodą i odrobiną cynamonu. Dodajemy jabłko i mieszamy łyżką. Na patelni rozpuszczamy olej, wykładamy łyżką ciasto na patelnię, smażymy na małym ogniu z obu stron. Podajemy
słodki bratekuzyskania jednolitej gęstej masy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy (ja mam małą patelnię i używam około 1 łyżeczki na porcję – 3 placki). Racuszki smażymy z obu stron na złoto na małym ogniu (około 1 pełnej łyżki stołowej na placek). Czasem trzeba powtórnie obrócić placek na pierwszą stronę, gdy ciasto lekko rozleje się na boki (dopiec). Propozycja podania: Placuszki układamy
Słodkie okruszkiszklanka cukru cukier waniliowy 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia dżem lub owoce do ozdobienia Wykonanie: Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. Dodaj jajka i schłodzone i pokrojone masło. Całość posiekaj nożem. Następnie zagnieć ciasto. Rwij na małe kawałeczki i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Układaj
Pysznie & PięknieZ racji tego, że trafiła do nas pokaźna paczuszka z produktami od House of Asia to postanowiliśmy coś z ów pyszności przygotować. Zastanawialiśmy się czy iść
Kuchenne Wariacjecalzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka
Moja smaczna kuchniaChyba nie znam osoby, która nie lubiłaby czekoladowych ciast. Lato to idealny na nie czas - dzięki dostępnym teraz sezonowym owocom możemy przełamać słodki smak czekolady czymś kwaskowym. Moje ulubione połączenie to czekolada i maliny. Przepis poniżej to nieco zmodyfikowana wersja klasycznego brownie - z dodatkiem zmielonych migdałów i wiórków kokosowych
Milion SmakówCiasto Raffaello bez pieczenia – nowy, udoskonalony przepis. Teraz ciasto jest szybsze w wykonaniu, prostsze i smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia
Kulinarne Przebojesię nawet, czy nie przywitać Was jakimś piekielnie słodkim ciastem, ale postawiłam na dietetyczną wersję moich ulubionych pralinek. Po świętach jak znalazł :) Składniki: 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (lub jedna szklanka mleka + jedna szklanka wody) 3 łyżki ksylitolu (lub więcej/ mniej - do smaku) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka kakao + 2 łyżki do obtoczenia 1/2 szklanki orzechów
Cakes By Kejtłyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić
Chocolate Muffin BlogPrzepis autorski (mój). Przepyszny deser lub jak kto woli - ciasto. Rewelacyjnie smakuje na ciepło a zapach.. obłędny. Olej z orzeszków ziemnych swobodnie możecie zastąpić innym albo użyć stopionego masła. (3 porcje) 1 duży banan 2 owoce kiwi 3 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 30g płatków owsianych 10g wiórek kokosowych 50g mąki pszennej 40g cukru 7 łyżek oleju z orzeszków
Di gotujewolnym ogniu, bez tłuszczu. Wylewać po jednej wazówce ciasta i rozprowadzić po całym dnie patelnii. Crêpes Suzette 8 naleśników 3 łyżeczki miodu 250ml soku z pomarańczy (świeżo wyciśniętego, 2-3 sztuki) skórka starta z 1 pomarańczy 1 łyżeczka pomarańczowego likieru (opcjonalnie, ja użyłam amaretto) 50g masła bądź oleju kokosowego W rondelku podgrzać miód i dolać nieco soku z pomarańczy. Następnie
Przepysznik - BLW i nie tylkoduże jajko 150 g muscovado cukru 100 g kokosowego cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 200 g gorzkiej czekolady, pokrojonej w kostkę Masło, cukier i jajko utrzyj na puszysto. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, zmiksuj. N akoniec dodaj pokrojoną czekoladę i wszystko połącz w całość. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki najlepiej
codojedzeniajest wiele, od jedzenia ich tak po prostu, po ciasta, sałatki, przetwory, kompoty i wiele innych po różnego typu koktajle, na który dzisiaj podam Wam mój pomysł :) Składniki: 500 g truskawek 2 owoce kiwi 300 ml mleka, może być roślinne (ja użyłam mleka ryżowego) łyżeczka siemienia lnianego łyżeczka wiórków kokosowych łyżeczka guarany łyżeczka mielonego ostropestu plamistego kilka owoców noni
Taste Of My DayOlej kokosowy ma wiele zastosowań, również w kosmetyce! Jednym z produktów, które mnie osobiście zachwyciły (używa go również moja rodzina) jest ekologiczny antyperspirant w formie kremu
IzaGotujesezonie jesiennym nie może u mnie zabraknąć ciasta dyniowego oraz marchewkowego, które zawsze kojarzą mi się z tą porą roku. Poniższy przepis to połączenie tych dwóch pysznych deserów. Całość wyszła przepysznie, korzennie, lekko oraz zdrowo, a to za sprawą zamienników mąki pszennej na gryczaną i migdałową, oleju kokosowego oraz kawałków orzechów i migdałów. Koniecznie do wypróbowania
Milion Smakówszklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) ulubione mleko – około 1,5 szklanki 4 łyżki oleju Najpierw wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Następnie dodaj mleko i olej i wszystko dokładnie wymieszaj (ma wyjść dość gęste ciasto). Smaż placki na patelni bez tłuszczu, kładąc 1 łyżkę ciasta
Qlinarnie i Qlinarniemąkę i delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić i smażyć jeszcze chwilkę. Przełożyć na talerz. Twarożek : 3 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków koksowych W miseczce wymieszać wszystkie składniki. Na jeszcze ciepły omlet wyłożyć twarożek kokosowy i powidła śliwkowe. Podawać. Smacznego
Chocolate Muffin Blog