aromat kokosowy (nie koniecznie) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 banan około 30 kropel stewii firmy SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsoli 300 g wiórków kokosowych 50 g rozpuszczonego masła Białka ubij z cukrem i solą na sztywną pianę. Następnie do ubitej piany dodaj wiórki kokosowe cały czas mieszając na wolnych obrotach. Gdy wiórki będą już wymieszane z białkami dodaj rozpuszczone, ale nie gorące masło. Wymieszaj razem. Kokosanki uformuj dowolnie. Możesz(...)przez 20-25 minut. Po upieczeniu kokosanki powinny być złociste i chrupiące! Smacznego! Oto więcej moich przepisów na Ciasta i ciastka Artykuł Kokosanki. Przepis krok po kroku. pochodzi z serwisu Jakub Kuroń
kuron.com.pldzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy: 7 białek 250 g cukru 300 g wiórek kokosowych 150 g maku(...)silikonową łopatką. Blachę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać masę jajeczną, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno stopniowo dosypując cukier. Gdy białka będą sztywne, gładkie i lśniące wsypać kokos wymieszany z makiem i wymieszać na jednolitą masę. Blachę o wymiarach
Ala piecze i gotujejest keks. Miał być na Święta Wielkanocne ale czasu zabrakło, a bakalie ostatnio podpadły mi pod rękę, więc postanowiłam go upiec. Wyszedł pyszny z dużą ilością bakalii obtoczonych delikatnym ciastem. Keks 1 kostka miękkiego masła 1,5 szklanki cukru pudru 5 dużych jajek ( żółtka i białka oddzielnie ) 1 łyżka proszku do pieczenia 225 g mąki 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)bakalii ( rodzynki, figi, daktyle, suszone wiśnie i zurawiny, skórka pomarańczowa, grubo posiekane orzechy i migdały ) – u mnie kostka ananasa, moreli suszonej, chipsy bananowe, żurawina, chipsy kokosowe, kostka mango, kostka czerwonej i zielonej papai, rodzynki, skórka pomarańczowa, cukinia, czereśnie i orzechy Wąskie foremki keksowe dobrze posmarować masłem i wysypać mąką a piekarnik rozgrzać do temperatury 180stopni. Masło dobrze rozetrzeć, dodać
Pieguskowa Kuchniakremówki 30% Poncz: ¾ szklanki przegotowanej wody 1 czubata łyżka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki rumu Dekoracja: 300 ml bitej śmietany z cukrem pudrem Wiórki kokosowe Roztopiona czekolada Dowolne ozdoby Plasterki cytryny Tort zaczynamy od przygotowania dzień wcześniej kisielu cytrynowego: Z dobrze wyszorowanych cytryn zetrzeć skórkę, wycisnąć sok, połączyć razem, dopełnić zimną wodą(...)partiami cukier, zmiksować do gładkiej lśniącej masy, dodać żółtka, zmiksować, powoli miksując na najniższych obrotach miksera wsypywać przesiane przez sitko mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej papierem tortownicy-samo dno, boków niczym nie natłuszczać, piec 30 minut w temp 180*c. Wyjąć z piekarnika. Po wystudzeniu, całkiem zimny przekroić wzdłuż dwa razy
Wanilia i Kardamonwodzie) ½ szklanki mąki lnianej ½ szklanki kakao 1 szklanka mleka kokosowego (gęstego) 3 jajka 3 łyżki masła orzechowego ( TUTAJ przepis na migdałowe w 3 odsłonach) szczypta soli łyżeczka sody łyżeczka soku z cytryny ½ tabliczki drobno posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze mieszamy wszystkie składniki oprócz czekolady. Ciasto wylewamy do formy ( u nas 18 na 18 ) dodajemy
PaleoLifeJakieś 5 lat temu wydawało mi się, ze upieczenie słodkiego wypieku drożdżowego typu brioche lub chałka na śniadanie to 10-ty cud świata. Byłam pewna, że kobiety, które ogarniają ciasto drożdżowe mają jakieś ukryte moce, należą do jakieś tajnego stowarzyszenia itp. Dzisiaj ogarnęłam i ja ten rzekomy 10-ty cud świata i wiecie co? Smaczne było! W cale nie takie(...)mnie kokosowe) żółtko + mleko do posmarowania wierzchu W miseczce umieszczamy pokruszone drożdże, 2 łyżki cukru, odrobinę mleka i 1 łyżkę mąki. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 10-15 minut). W tym czasie przygotowujemy resztę składników – w większej misce umieszczamy przesianą mąkę, 3 rozbełtane jajka, cukier i dodajemy wyrośnięte drożdże. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką
Szybko Tanio SmacznieOsobiście nie jadam zbyt dużo węglowodanów, ale sam widok i zapach ciasta mi wystarczy. Co na deser przy niedzieli? Polecam przepis na czekoladowe ciasto poniżej. Co na deser – ciasto czekoladowe prostokątna forma 25 cm x 35 cm Składniki: 200 g gorzkiej czekolady, u mnie 75% kakao 6 łyżek kakao bez cukru 100 ml wrzącej wody 100 ml zaparzonej mocnej(...)pszennej mąki 125 g cukru 125 g brązowego cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 200 g gęstego jogurtu naturalnego 50 ml kokosowego oleju lub innego oleju 3 jajka 300 g truskawek do dekoracji Polewa 120 g czekolady 85 masła 200 g cukru pudru 2 łyżki kko 100 ml śmietanki Nastaw piekarnik na 175ºC. Wyłóż
codojedzeniaJak otworzyć świeży kokos będzie tematem dzisiejszego wpisu. Ostatnio bardzo łatwo dostępne są kokosy świeże albo nawet młode kokosy. Próbowaliście już? Warto spróbować świeżej kokosowej wody
Dorota Smakujemojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu
moj przepis namojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu
moj przepis naCzy są tutaj miłośnicy kakao? Mam świetną propozycję na szybkie ciacho z kakao i dodatkiem serka homogenizowanego. Składniki: 2 jaja 20g erytrytolu 10g oleju kokosowego 50g
Truskawkowa FiestaIdealne połączenie daktyli i pistacji. Daktyle dodają nutę słodyczy, natomiast pistację lekko słony smak! Smakuje wyśmienicie! Składniki: 2 jaja 20g erytrytolu 10g oleju kokosowego 50g mąki
Truskawkowa Fiesta