rodzynkami - przygotowanie: W pierwszej misce należy wymieszać mąkę kokosową i sodę, a w drugiej rozgnieść widelcem banana. Puree bananowe połączyć z jakami, olejem oraz kilkoma kroplami aromatu, a następnie po uzyskaniu jednolitej konsystencji - z suchymi składnikami. (Wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do ciasta wmieszać rodzynki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, w całości wypełnić ciastem
Di gotujeprzez bardzo długie miesiące (uwaga np. na utwardzony olej kokosowy) uwaga na niektóre czekolady (zwłaszcza na wyroby czekoladopodobne) batoniki, wafelki, a nawet herbatniki, mleczne kanapki (również niektóre z napisem „fit” oraz zbożowe) margaryna gotowe sosy, zupy ( w słoiczkach) mrożone warzywa z dodatkami np śmietaną, sosem fast foody gotowe ciasta ( w pudełkach, zapakowane w folie oraz ciasta mrożone), dodatkowo
W Kawiarenceogromne znaczenie w przypadku upałów W taką pogodę jak teraz ciasta bez pieczenia to jedyne wyjście Mini serniczki na zimno to propozycja dla wszystkich miłośników słodkości, a szczególnie tych, którzy uwielbiają serniki Mini serniczki na zimno przepis na 9 serniczków 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła lub oleju kokosowego 250 g mascarpone 300 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru
365 dni dookoła kuchnidrugiej cytrynową. Obie masy dobrze wymieszać mikserem. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na środku blachy wylać 3 łyżki jednej masy, na to 3 łyżki masy drugiego koloru i tak na zmianę do wyczerpania pianki. Blachę wstawić do lodówki do stężenia. Wierzch można posypać startą czekoladą, wiórkami kokosowymi albo zalać galaretką
Zrób to smacznieP yszny, zdrowy deser lub śniadanie dla łasuchów. PRZEPIS NA BOUNTY JAGLANE Składniki na bounty jaglane: 100g kaszy jaglanej suchej 300ml mleka 1/2 szkl wiórków
Dorota Smakujeprzez bardzo długie miesiące (uwaga np. na utwardzony olej kokosowy) uwaga na niektóre czekolady (zwłaszcza na wyroby czekoladopodobne) batoniki, wafelki, a nawet herbatniki, mleczne kanapki (również niektóre z napisem „fit” oraz zbożowe) margaryna gotowe sosy, zupy ( w słoiczkach) mrożone warzywa z dodatkami np śmietaną, sosem fast foody gotowe ciasta ( w pudełkach, zapakowane w folie oraz ciasta mrożone), dodatkowo
W KawiarenceNie będziecie żałować żadnej minuty poświęconej na jej przygotowanie. Pyszna tarta jagodowa na bazie jogurtu i serka grani z orzechową polewą. Spód: 80 g olej kokosowy
Kucharzycaorzechów (włoskie, laskowe, pekan) 2-3 łyżki miodu Składniki na ciasto: 2 łyżki masła klarowanego 1 ½ szklanki puree z dyni wanilia ⅓ szklanki miodu 2 łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki imbiru ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki goździków (mielonych) szczypta soli 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody ¾ szklanki tapioki Do ozdoby: śmietanka kokosowa, owoce, gorzka czekolada. Przygotowanie: Orzechy mielimy na mniejsze kawałki mieszamy
PaleoLifebardzo szybko, są pyszne, a jeśli dodamy jeszcze jedno jajko, ciasto będzie bardziej puszyste. Bardzo polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owianych lub mąki owsianej 1 jajko 2 kopiate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego kilka sztuk truskawek Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki zmiksować
Healthy food explorerCiasto jest doskonałym przykładem na to jak idealne jest połączenie słodkiego kokosa z orzeźwiającym smakiem owocu brzoskwini. Składniki: Biszkopt: 125g cukru 125g masła extra 1 cukier wanilinowy 4 jajka 100g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 50g wiórek kokosowych Masa kokosowa: 600ml śmietany 36% 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 7 łyżek mleka 15 sztuk pralinek kokosowych Masa
Szalona Kuchnia Ewelinybiałego (może być więcej) kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku 200 g masła 50 g masła kokosowego, polecam Planta Food! Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem, do jego
TrufelkowoCiasto daktylowe Wilgotne, aromatyczne i przepyszne ciasto daktylowe. Szybkie w przygotowaniu! Składniki: - 250g daktyli bez pestek - 250ml wody - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 150g masła - 4 jaja - 2 szklanki mąki - 3 łyżeczki budyniu waniliowego - 2 łyżki ksylitolu/cukru Polewa: - 4 łyżki miodu - 50g masła - 6 łyżek wiórek kokosowych - 50ml mleka sojowego/ryżowego/krowiego Sposób przygotowania: - daktyle bez pestek zalej wodą
MintTastepół ;) 2 łyżki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/3 łyżeczki soli (jeśli robimy na słono) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki słodkiej (jeśli robimy na słono) olej do smażenia 1. Wszystkie składniki mieszamy bądź miksujemy i odstawiamy, to ważne, odstawiamy ciasto na co najmniej 30-40 minut. 2. Po tym czasie
Gotowanie...to proste !białego (może być więcej) kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsera białego kilka łyżek jogurtu naturalnego / śmietany cukier kokosowy (wedle uznania) Wykonanie Ze świeżych drożdży robimy rozczyn - do małej miski wrzucamy drożdże, dodajemy 2 łyżki cukru trzcinowego, łyżkę mąki, zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comsamo skrobi/mąki ziemniaczanej ) 60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego ) 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki kakao 1 całe jajko Do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka kostek deserowej czekolady lukier Posypki dekoracyjne od Delecty 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić możemy je co jakiś czas
Gotowanie...to proste !Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Całość wymieszać. Posypka - czekoladę zetrzeć na drobno (osobiście robię to pomocnikiem kuchennym), dodać wiórki i dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który
Ciastka - domowe słodkościdnie tortownicy (użyłam tej o średnicy 26 cm, przez co ciasto wyszło dość niskie, ale bardziej podzielne ;)) układamy równą warstwą herbatniki. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie miksujemy z twarogiem. Nie przerywając miksowania małym strumyczkiem wlewamy zimną galaretkę. Zmiksowaną piankę wylewamy na herbatniki. Posypka: 6 łyżek wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru Masło roztapiamy w rondelku
Cynamonowe szczęściejajko, 1/3 tabliczki mlecznej czekolady, 2 łyżki wiórek kokosowych, 100 ml jogurtu naturalnego, 2 nektarynki WYKONANIE Masło rozpuszczamy, studzimy. Nektarynki kroimy w mniejsze kawałki. Czekoladę drobno kroimy. W 1 misce mieszamy suche składniki, w 2 mokre. Płynne składniki mieszamy widelcem, dodajemy do suchych. Dodajemy czekoladę i owoce. Ciasto nakładamy do papilotek, pieczemy 20 min w 180 stopniach
słodki bratekdłoniach w kulkę. Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych. Uwagi: masę dobrze się formuje w kulki, gdy ostygnie; warto jednak wymieszać wszystkie składniki, gdy kasza jest jeszcze ciepła; na stanowisku formowania kulek zróbcie miejsce na miskę z wodą do płukania rąk lub formujcie praliny obok zlewu. ----- Podobne: Ciasto rafaello bez pieczenia Nerkownik żurawinowo-cytrynowy Chałwa z żurawiną
Weekendy w domu i ogrodzieplacki. Śmietana kokosowa + syrop ryżowy = życie! placki/pancakes z otrębami ; śmietana kokosowa i syrop ryżowy Przepis: własny / 1 porcja / 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki otrąb pszennych 1/5 łyżeczki cynamonu 2 szczypty proszku do pieczenia łyżeczka cukru 35 ml mleka jajko jak zrobić? Wszystkie składniki wymieszać. Odstawić na 10 minut. Ciasto jest stosunkowo rzadkie. Po tym czasie rozgrzać patelnie, natłuścić
tost z dżemempotrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe itp. Trzy różne kremy mają symbolizować Trzech Króli. To bardzo
MyCookBook.plzwykłego 3,2% pół na pół,likier wyszedł jeszcze bardziej kokosowy,co uwielbiam. Malibu zawsze robię z podwójnej porcji i zostaje mi dużo kokosu.Jak możemy go wykorzystać? Najprostszy sposób...kokos mieszamy z puszką mleka słodzonego skondensowanego i przekładamy wafle.Polecam, pyszności.Wstawię fotki jak kupię wafle. Możemy również wykorzystać do ciasta,zamrozić
Niespełnione zdolności kulinarnemisce umieszczamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W innym naczyniu ucieramy dokładnie masło z cukrem i esencją waniliową na jasną, kremową masę. Dodajemy jajko i mieszamy do połączenia. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy mąkę z dodatkami. Mieszamy, aż składniki się połączą i powstanie miękkie ciasto. Następnie dodajemy kawałki białej czekolady i ręcznie zagniatamy. Z ciasta
MyCookBook.plpozostałej części mleka dodać mąkę ziemniaczaną, wlać do masy kokosowej i jeszcze chwilę gotować, aż masa zacznie gęstnieć. Gorącą masę wyłożyć na wystudzony blat biszkoptowy, przykryć drugim biszkoptem. Przygotować masę toffi - puszkę masy krówkowej rozmieszać z miękkim masłem, aż wszystko się ładnie połączy. Masę toffi wyłożyć na wierzch ciasto i po bokach. Wyrównać, posypać posiekanymi orzechami włoskimi
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieUwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik
Tradycyjna Kuchniabanalnie proste w przygotowaniu rafaello na waflach , może zastąpić niedzielne ciasto do kawy i być bardzo smaczną przekąską na deser . Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekty smakowe bardzo pozytywnie zaskakują. składniki na prostokątnego wafla 4 prostokątne wafle ( całe ) 2 pokruszone wafle 1/2 l śmietanki 36% 200g wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady 2 opakowania śmietanki śnieżki przepis Śmietankę
Smakowite DaniaCiasto pyszne, zdrowe, cynamonowo-korzenne.Mocno marchewkowy spód, masa lekko kwaskowata.Masa normalnie wychodzi bardziej puszysta, natomiast ja miałam małą awarię z piekarnikiem oraz formą.Cykl wypieków słodzonych stewiąSkładniki na spód:150 g marchewki50 g wiórków kokosowych50 g płatków owsianych60 g mąki pszennej pełnoziarnistej40 g mąki ryżowej2 łyżki cukru trzcinowego1,5 łyżki stewii lub 1/3 szkl. cukru trzcinowego1/2 łyżki sody1/2 łyżki proszku(...)pieczenia75 ml oliwy z oliwek1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka przyprawy do piernika2 jajkaPrzygotowanie:Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Wrzucić do miski i wmieszać z wiórkami, przesianymi mąkami, wiórkami kokosowymi, cynamonem, przyprawą do piernika, sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubić jajka z odrobiną soli. Stopniowo dodawać cukier i stewię. Wlewać powoli oliwę z oliwek. Obie miski dokładnie połączyć
CzarnawisienkaWydaję mi się, że ma ona wpływ zarówno na smak ciasta jak i na jego wilgotność i delikatność. Powstaje coś pomiędzy brownie a biszkoptem. Poza tym jak tyko trafiłam na ten przepis to nie byłabym sobą gdybym go nie zrobiła. W oryginalnym przepisie jest w nim masa majonezowo-kokosowa, ale ja z niej zrezygnowałam i przełożyłam masą kokosową typową
Bernika - moj kulinarny pamietnikkokosanki..też według przepisu znalezionego u Dorotki. 250 g wiórków kokosowych 100 g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki mleka 2 białka Masło włożyć do garnuszka. Rozpuścić z cukrem i mlekiem. Dodać wiórki i wymieszać, chwilę pogotować.Białka ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z resztą składników. Gotowe ciasto nakładać łyżką (najlepiej gałkownicą do lodów) na natłuszczoną blachę.Piec
Moje domowe kucharzeniepodsunęła mi pomysł na Rogaliki drożdżowe z budyniem kokosowym Dziś nietypowo zaczynamy od końca... Budyń kokosowy: 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru 1 łyżeczka masła wiórki kokosowe Mleko podzieliłam na 2 części- pierwszą zagotowałam z masłem i cukrem, drugą połączyłam z mąką i wiórkami. Gdy mleko nr 1 zaczęło się gotować, dodałam mleko nr 2 i cały(...)Ciasto: 20 g drożdży 1/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 250 g mąki tortowej 50 g miękkiego masła 1 jajko (na 16 szt.)Drożdże rozpuściłam w letnim mleku i pozostawiłam do wyrośnięcia. Masło połączyłam z mąką, jajkiem, cukrem i wyrośniętym zaczynem. Zagniotłam ciasto. Krótki oddech... i lecimy dalej. Ciasto podzieliłam na 2 części i każdą z nich rozwałkowałam na kształt
bastalenapiec i kupować. Prawda jest taka, że zrobienie mazurka nie wymaga dużo - poza pomysłem. Pole do popisu jest ogromne! Można wypełnić kajmakiem, czekoladą, powidłami, dżemami, kremami, mogą być owocowe, kokosowe, karmelowe, z bakaliami i z wieloma innymi rzeczami. W tym przepisie chciałabym zaprosić do przygotowania mazurka cytrynowego z sosem lemon curd oraz gotowanymi cytrynami z syropu. Brzmi pracochłonnie? Nic bardziej(...)przygotowaniu. ... I co najważniejsze - jest obłędny! Słodki, kwaśny, kremowy, orzeźwiający... no po prostu dla mnie bajeczny! Nic więcej nie będę opisywać... po prosu zachęcam do spróbowania :) Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 50 g cukru 1 jajko 150 g zimnej margaryny lub masła Wszystkie składniki dokładnie i szybko zagnieść. Jak ciasto będzie już jednolite uformować kulkę i schować
Jedzeniomaniacynamon do posypania 2 łyżki mąki kokosowej lub pszennej Jak przygotować babeczki ze śliwkami? Śliwki umyć, wypestkować i pokroić w drobną kostkę, a następnie posypać łyżeczką cynamonu i 2 łyżkami mąki, wymieszać. W jednej misce wymieszać suche składniki, a w drugiej mokre, na koniec suche wsypać do mokrych i dokładnie wymieszać. Do ciasta wmieszać śliwki i napełniać masą papilotki
Kuchcik gotujepokazie kulinarnym w Caffe Oranżeria w Hotelu Kossak w Krakowie, to szczerze zamarłam. O, nie .. nie brzmi, słodka .. ale ja lubię tylko banany jako banany, nie lubię chlebków bananowych, ciast… Aż przyszła chwila próbowania i odpłynęłam w tej ilości smaków, pikantności, słodyczy. Poczułam się tak jakbym była gdzieś daleko, na pięknej piaszczystej plaży, pod palmami. I tak mi zupa(...)mnie po prostu domowy rosół ) 0,5 litra wody 2 banany ( obrane ze skórki ) 200 gram czerwonej pasty curry 1 trawa cytrynowa 250 ml mleka kokosowego sok z 1 limonki 2 łyżki sosu ostro słodkiego chilli 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru
Kuchnia na wzgórzuzanim przerzuciłam je na komputer... Wczoraj jednak mama dopraszająca się czegoś słodkiego rozłożyła mnie na łopatki. Dawno nie widziałam tak maślanych oczu i taaakiej miny. Tak oto powstało 'codzienne' ciasto, które łączy wszystko, co powinno - jest pyszne, lekkie, tanie, proste w przygotowaniu i na dodatek nie wymaga pieczenia. Przepis znaleziony w którymś numerze 'Chwili dla Ciebie', którą to mama regularnie(...)mleka -szklanka cukru -szklanka kaszy manny -2 op. cukru wanilinowego -25 dag margaryny -ok. 60szt herbatników (na moją blachę wystarczyło 40 - 4 paczki) -3 łyżki kakao -polewa czekoladowa* -wiórki kokosowe do dekoracji *gotowych polew używam tylko w skrajnych przypadkach, podaję więc przepis na naszą, stosowaną od lat -3 łyżki kakao -3 łyżki margaryny -3 łyżki mleka -3 łyżki cukru
Zielona Kuchniapodstawowych składników. Bez wyciągania miksera i bez zbędnego bałaganu w kuchni. Mokre składniki dodajemy do suchych i krótko mieszamy. Na koniec dodajemy cieniutko pokrojone jabłka i łączymy je z ciastem. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, aż przyrumienią się i zezłocą. Podajemy oprószone z cukrem pudrem, z ulubioną konfiturą lub dżemem. Polecam szczególnie dla wiecznie głodnych nastolatków. Warto zadbać(...)rumienić. SKŁADNIKI/ 15 szt 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 jajko 1 szklanka kefiru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 jabłka DODATKOWO: olej do smażenia, np. kokosowy, cukier puder, dżem lub konfitura WYKONANIE Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Do miski przesiewamy mąkę i mieszamy
cool and mintykolejny przepis mojej Mamy. Ciasto jest przepyszne, a dzięki dużej ilości maślanego kremu samo rozpływa się ustach. Na pewno nie poprzestaniecie na jednym kawałeczku. Ciasto wymaga trochę czasu, aby je przygotować, ale naprawdę warto. Polecam!!! Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 6 łyżek mączki ziemniaczanej 3 łyżki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)pianą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia przesianą przez sitko i delikatnie wymieszać łyżką. Składniki na beziki: 4 białka 1 ¼ szklanki cukru kryształ ½ łyżki octu jabłkowego 3 łyżki mąki kokosowej Szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Powoli dodawać cukier, miksować około 10 minut. Dodać ocet i mąkę. Wymieszać łyżką. Wyciskać szprycą na blachę
Przepisy BabciKrajanka wuzetka, ciastko tortowe…kto je pamięta. Kilka lat temu będąc w Warszawie zostałam zaproszona do cukierni. Wybrałam właśnie to ciasto . Okazało się jednak, że nazywa się ono dzisiaj zygmuntówka. No cóż nie wiem czy to postęp…Wuzetka będzie dla mnie zawsze wuzetką. Bardzo lubię tortowe krajanki . Wuzetka Składniki: podłużna foremka 25 cm x 35 cm Biszkopt kakaowy(...)pszennej mąki szczypta soli 200 g cukru 0,75 l śmietanki, 36% 250 g serka mascarpone 40 g cukru pudru 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki kokosowego likieru + 2 łyżki do śmietanki 2 łyżki brązowego rumu 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 100 g gorzkiej czekolady, utartej Nastaw piekarnik na 175ºC. Wszystkie składniki na biszkopt powinny mieć pokojową temperaturę
codojedzeniaciasto z orzechową wkładką i delikatnym rozpływającym się kremem kawowym. Za długo się nie namyślajcie tylko zróbcie zakupy i do pieczenia. Duży wybór kaw znajdziecie w sklepie Konesso . Składniki: Biszkopt: 5 jajek L 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wkładka orzechowa: 4 białka 130 g cukru 150 g orzechów włoskich 4 łyżki wiórków kokosowych(...)papierem do pieczenia i wyrównać. Piec w 180 stopniach około 25-30 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić wzdłuż. Wkładka orzechowa: Orzechy grubo posiekać przełożyć do miski wsypać wiórki kokosowe, mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Zimne białka ubić na sztywno z cukrem. Do ubitych białek wsypać mieszankę orzechową i delikatnie wymieszać. blaszkę o tym samym wymiarze
Ala piecze i gotuje