ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:624/932)

FitMuffiny marchewkowe z orzechami bez mąki 118

drobno posiekanych 6 łyżek oleju kokosowego lub rzepakowego Szczypta soli Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 170 stopni. Wsyp do misy miksera 2 szklanki płatków owsianych, łyżkę proszku do pieczenia, łyżeczkę cynamonu, sól, zmiksuj całość. Dodaj do misy mokre składniki oprócz oleju: szklankę tartej marchewki, 1 jajko, 2 łyżki miodu. Znowu zmiksuj. Dodaj do ciasta olej i zmiksuj

Niedzielny kucharz
Indyjskie placuszki faszerowane kalafiorem i ziemniakami 168

dzień wcześniej, przechować w lodówce i dopiero w dniu podania upiec lub usmażyć. Składniki na 8 placuszków: 250 g mąki razowej 100 g mąki do opruszenia 250 g mleka kokosowego 120 ml oleju roślinnego sok z połowy cytryny nasiona z 5 strąków kardamonu farsz: 150 g surowego kalafior bardzo drobno posiekanego 150-200 g ugotowanych ziemniaków (2-4 sztuki(...)kolendry   Przygotowanie: Farsz : ziemniaki utłucz na idealnie gładką masę, dodaj bardzo drobno posiekany kalafior, posiekaną kolendre, rozgnieciony czosnek, olej i przyprawy. Wymieszaj.   Placuszki: z podanych składników zagnieć ciasto, jeżeli będzie zbyt klejące dodaj mąki, jeżeli zbyt zbite to ciut ciepłej wody. Ciasto powinno się łatwo formować, ale nie rozpadać. Podziel je na 8 części. Na oprószonym mąką blacie

greenscarf
Przepis #59 FIT Ciasto Tiramisu 155

krem do ciast z jogurtu greckiego zaczął on często gościć w moich wypiekach. Na pierwszy ogień poszło właśnie Tiramisu. Jedna porcja (na mojej blasze wyszło 16 porcji takich jak na zdjęciu poniżej) to: 128 kcal! w tym: W 8,85 g; B: 6 g, T: 7,5 g. Składniki Biszkopt - 8 jajek - 80 g mąki kokosowej - 1 łyżeczka proszku(...)część biszkoptu nasączamy kawą .Kolejno wykładamy 2/3 masy jogurtowej. Przykrywamy drugim biszkoptem. Jego również polewamy kawą. Wykładamy pozostałą część masy. Całość posypujemy startą czekoladą oraz kawą. Wkładamy do lodówki. Ciasto jest mega smaczne i delikatne. Najlepiej smakuje na drugi dzień ponieważ masa jogurtowa jest jeszcze lepiej schłodzona:) Dla mnie to ideał :) W dodatku ma bardzo mało kalorii! Smacznego

Health-Fit-Life
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 215

okazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze(...)suszymy przez 3 godziny. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. krem jaglany  100 g kaszy jaglanej tabliczka białej czekolady +odrobina mleka 3 łyżki wiórków kokosowych + truskawki do ozdoby Suchą kaszę prażymy w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalewamy szklanką wody, zagotowujemy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie

Kuchnia Ellie
Brownie ze słodkich ziemniaków. 87

ziemniaków. Spróbujmy stworzyć bardziej bogate w składniki odżywcze brownie , które stanie się naszym ulubionym brownie ! Oto super puszyste, naturalnie słodkie, zdrowe ciasto brownie . Kakao nadaje brownie bogatego, czekoladowego smaku. Wykonajmy już dziś to dekadenckie, pyszne i zdrowe ciasto z batatów . Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Ten charakterystyczny posmak czekolada zawdzięcza wysokiej zawartości(...)kokosowego Batata obieramy, kroimy w kostkę. Kawałki ziemniaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut lub do miękkości. Pieczonego ziemniaka odstawiamy do ostygnięcia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy go na puree. Olej kokosowy rozpuszczamy. Do robota kuchennego wkładamy puree z ziemniaka, jajka, wanilię, syrop klonowy i olej kokosowy

Zdrowy Styl Joanny
Śniadanie do szkoły 302

także do pracy? Polecam z całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki(...)mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Podpłomyki Proziaki Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Serek wiejski z papryką i ogórkiem Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem Ślimaczki z ciasta na pizzę z pesto

Moja smaczna kuchnia
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 120

Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser

Programista w kuchni
Deser z czerwonymi porzeczkami, chia i mlekiem kokosowym 196

Kolejna odsłona deseru z nasionami chia. Tym razem wykorzystałem czerwoną porzeczkę, która aktualnie dostępna jest w sklepach i to w całkiem niezłej cenie. Dzięki niej deser

Programista w kuchni
Rogaliki drożdżowe 132

konfiturą, ale same również smakują doskonale :) Potrzebujemy: 600 g mąki pszennej 8 g suchych drożdży 250 ml ciepłego mleka + 1 łyżka do posmarowania 125 g nierafinowanego oleju kokosowego Radix - bis 5 łyżek cukru brązowego złocistego Radix - bis 3 jajka + 1 do posmarowania szczypta soli cukier trzcinowy dekoracyjny Radix - bis Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z dodatkiem brązowego cukru(...)dokładnie jak w przypadku świeżych drożdży, ponieważ znacznie skraca to czas wyrastania. W misce mieszamy mąkę z solą, dodajemy jajka w temperaturze pokojowej oraz rozpuszczone drożdże. Całość dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie się nieco kleiło, ale nie dosypujcie zbyt dużo mąki, ponieważ im będzie jej więcej - tym rogaliki będą finalnie mniej puszyste. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto musi podwoić objętość

MamaOskarka
Biszkopt 332

Dużym niedopatrzeniem było nieumieszczenie na blogu osobnego wpisu o biszkopcie. Jest on podstawą bardzo wielu ciast, a i przepisów na niego jest bardzo wiele. Najprawdopodobniej na tym jednym, u mnie, też się nie skończy. Jest to, tzw. pewniak. Nigdy mi się nie zdarzyło, aby nie wyszedł. Proporcje, które podaję poniżej są na tortownicę o średnicy 26cm. Przepis dostałam lata temu(...)Składniki:  - 6 jaj- 1,5 szklanki mąki tortowej- 1 szklanka drobnego cukru do wypieków- 1 łyżka cukru z wanilią- 3  łyżeczki proszku do pieczenia- 3 łyżki oleju (dałam kokosowy)- 1,5 łyżeczki octu (spirytusowy 10%)- ekstrakt waniliowy- szczypta soli     Białka oddzielamy od żółtek,  ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy porcjami oba cukry, za każdym razem dokładnie ubijając. Do miski

mojewypiekiinietylko
Tort bez pieczenia z awokado i galaretką z mango 189

świętować – urodziny mojego taty, młody dzisiaj pierwszy raz zasuwa do szkoły To idealny momenty na tort bez pieczenia z awokado i mango. Młody aż tak dużym entuzjastą zdrowych ciast nie jest (zdecydowanie woli np. TAKIE lody z mango i truskawki), więc tortem został obdarowany dziadek, który w piątek obchodził swoje urodziny Przygotowałem go z samego rana, potem trafił(...)mleka kokosowego ¼ szklanki soku z limonki 3-4 łyżki miodu odrobina skórki z limonki Składniki na galaretkę mango: 1 dojrzałe mango 1 łyżeczka żelatyny 30 ml wody Przygotowanie spodu: Składniki na spód blendujemy i układamy w tortownicy o średnicy 17 cm. Przygotowanie nadzienia: Awokado obieramy ze skórki blendujemy z resztą składników i wylewamy na wcześniej ułożony spód ciasta. Odstawiamy

PaleoLife
Ekspresowe muffinki kakaowe z fasoli. Łatwiejszych nie znajdziecie :) 21

255g), 1 duży bardzo dojrzały banan, 3 łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki kakao 100%, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. Sposób przygotowania Jak już pisałam, są to najłatwiejsze i najszybsze muffinki do przygotowania jakie znam! Wszystko, co musicie zrobić, to wrzucić składniki do naczynia i zblendować na gładką masę. Gotowe ciasto włożyć do foremek na muffinki (ja użyłam silikonowych). Muffinki

Natka Pietruszki
Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów 61

polecamy świetne i energetyzujące smoothie z kiwi, które doskonale zastąpi nam poranne śniadanie. Połączmy w blenderze banana z kiwi oraz dodajmy 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych i mleko – najlepiej migdałowe (ok. 200 ml). Owoce przed zmiksowaniem obierzmy ze skórki. Całość zmiksujmy na gładką masę. Z kolei drugą, bardziej słodką wersją smoothie z bananem jest wersja czekoladowa(...)także naturalnej esencji waniliowej (pół łyżeczki) oraz oleju (najlepiej kokosowego) do smażenia. Placuszki przygotuj, obierając i rozgniatając banana, którego połączysz następnie z mokrymi składnikami (jajka, mleko, maślanka, esencja). W kolejnym kroku dodaj do nich suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) i dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni układaj porcje ciasta i smaż na złoto z obu stron. Słodkie ciasteczka

ProstePesto.pl
Bułeczki pszenno-żytnie z babką płesznik 85

łyżeczki soli babka płesznik odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól i mieszamy. W osobnej misce kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem, zalewamy ciepłą wodą i dajemy olej. Mieszamy, odstawiamy na 5 minut Dodajemy zaczyn do mąk z solą i dorzucamy czubatą łyżkę nasion babki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum pół

Latosiowydom
JAGODOWE CHRUPIĄCE GOFRY 118

łyżek cukru wedle uznania - 4 czubate łyżki oleju kokosowego (oczywiście w zastępstwie masełko około 80 gram !) W/w składniki oprócz białka jaja umieść w misie blendera i zmiksuj przez 4 minuty, na gładką masę. Białko ubij na sztywno dodaj do masy, wymieszaj i smaż na rozgrzanej dobrze gofrownicy. Ja nalewam ciasto posypuje jagodami i zamykam gofrownicę. Smażę na złoty kolor, podaję

SMYKWKUCHNI
Brazylia - Kokosanki bez pieczenia (Beijinho de coco) 98

goście, a nie macie czasu na pieczenie ciast i robienie skomplikowanych deserów, brazylijskie kokosanki będą idealne! Wystarczy kilka minut i dwie godziny w lodówce, i możemy zaserwować naszym gościom przepyszny, i nieziemsko słodki deser! Składniki (5-6 większych kokosanek lub 10 mniejszych): - puszka mleka skondensowanego - 1/3 szklanki wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia - łyżeczka masła - odrobina oleju - cynamon lub goździki

Roślinożerni urlopowicze
Ciasteczka kwiatuszki z kajmakiem 116

cukru wanilinowego 1 jajko klasy M kajmak krem wegański kokosowy POLDER (polecam! świetny smak) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy lub cukier wanilinowy, masło (siekamy je nożem) i wbijamy całe jajko. Zagniatamy składniki. Uwaga! Ciasto będzie klejące i takie ma być. Przygotowujemy blaszkę / blaszki

Słodkie okruszki
Brat.pl - sklep ze sprawdzonymi produktami - recenzja 104

zdążyłam już z niej zrobić polewę do ciasta oraz użyć jako dodatek do ciasteczek. Próbowałam również ją topić i nie ma z tym problemu, ani w kuchence mikrofalowej, ani w kąpieli wodnej.  Posiada formę sporych pastylek oraz 33,6% kakao.   Może jeszcze zdążę z czekoladowym musem... Polecam. Pasta kokosowa Kokos to kolejna rzecz, którą uwielbiam. Olej kokosowy

Di gotuje
Wielkanocna babka migdałowa 142

cukru 150 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy, roztopiłam) 2 duże banany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: W jednej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, szczyptę soli. W drugiej misce zblenduj bardzo dokładnie olej, cukier i banany. Połącz zawartość obu misek. Ciasto jest dosyć gęste. Przełóż masę do wysmarowanej olejem. Wyrównaj. Piecz przez

greenscarf
Bułeczki jaglane 116

nasączenia. Do garnka przelej mleko, dodaj masło lub olej kokosowy oraz miód i podgrzewaj do czasu aż składniki się rozpuszczą i połączą. W dużej misce wymieszaj mąkę jaglaną z mąką gryczaną, proszkiem do pieczenia, ziarnami wanilii, szczyptą soli oraz mlekiem. Następnie dodaj rodzynki i całość zagniataj, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem

365 dni dookoła kuchni
Rafaello 207

ubitej śmietany dodaj mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i wiórki kokosowe. 6. Nasącz pierwszą część biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią część biszkoptu, wyłóż pozostałą część kremu i posyp wiórkami. 8. Ciasto powinno zostać w lodówce przez kilka godzin

A Ty Smakuj Mnie
Dyniowa owsianka pieczona 99

Uwielbiam pieczone owsianki za to, że smakują jak pyszne ciasto, które bezkarnie można zjeśc na śniadanie :) Zdrowe, ciepłe, pachnące, same zalety. Dziś mam dla Was obłędną wersję z dynią i masłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mleczka kokosowego 100 g mleczka skondensowanego słodzonego 100 g puree

Mienta blog
PLACUSZKI KOKOSOWO-POMARAŃCZOWE 95

jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1/2 pomarańczy (starta skórka oraz sok) około 140 g mąki pszennej 3 łyżki oleju rzepakowego ew. dodatkowo olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy ze sobą wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę o konsystencji ciasta naleśnikowego. Następnie smażymy na patelni z dwóch stron do momentu

wege i kropka
Ciasto jogurtowe z truskawkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej :) 231

wilgotność i cudowny, intensywny aromat truskawek po wyciągnięciu ciasta z piekarnika 😂 Składniki: 200 g mąki z ryżu brązowego  150 g płatków owsianych bezglutenowych (zmielonych na mąkę lub gotowa mąka owsiana bezglutenowa) 1 opakowanie (40 g) śmietankowego lub waniliowego budyniu bezglutenowego ( Amylon ) 250 g jogurtu sojowego  100 g płynnego oleju kokosowego  1 łyżka nasion chia 2 łyżeczki proszku

Zdrowie na języku :P
Sernik jogurtowy i truskawek 117

kolejne 15 minut. Otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto aż piekarnik ostygnie. Wykonanie polewy – czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik. Na górę rozłożyć truskawki, lekko je przydusić. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Bezglutenowe krakersy z amarantusa 158

troszkę więcej, zależy od mąki) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka proszku do pieczenia *opcjonalnie 2 łyżki miodu lub syropu klonowego *opcjonalnie czarnuszka, ziarna sezamu lub słonecznika do posypania Wykonanie: 1 Do malaksera wsyp suche składniki i wymieszaj. 2 Dodaj wodę oraz olej i wyrabiaj ciasto. Jeśli będzie zbyt suche, dodaj więcej wody. Ciasto musi dać

Blendman
Kokosowe muffinki 193

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki wiórek kokosowych Mokre składniki : 1/3 szklanki oleju 1 jajko 0,5 szklanki słodkiej śmietanki 36% 1/3 szklanki pełnotłustego mleka Przygotowanie : Suche składniki mieszam łyżką w dużej misce, mokre w drugiej. Mokre przelewam do suchych i mieszam tylko tyle, żeby wszystko się połączyło (ciasto będzie dość gęste). Od razu przekładam ciasto do foremek

Kocham Czekoladę
Ciasteczka karmelowo-kokosowe z płatkami owsianymi 152

miski i dokładnie wymieszać.  Miód z olej kokosowym podgrzać na małym ogniu i mieszać do momentu, aż oba składniki się roztopią i połączą. Sodę wymieszać z 1 łyżką gorącej wody (będzie mocno się pienić), natychmiast dodać do miodu z olejem i wymieszać.  Całość połączyć z suchymi składnikami.  Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kulkę

Di gotuje
Kruche kuleczki kokosowe z nasionami chia 159

szklanka mąki pszennej   1 szklanka wiórek kokosowych (około 100g) 1 szczypta soli Dodatkowo: 1 łyżka nasion chia cukier puder do obtoczenia  Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem - do puszystości. Dodać mąkę i sól. Po wymieszaniu wsypać resztę składników i całość dokładnie połączyć - za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości pośredniej między orzechem włoskim, a laskowym

Di gotuje
Placek kokosowo orzechowy z pijanymi rodzynkami 444

Kolejne ciasto, które na święta przygotowała Mama- stąd brak zdjęć z etapów. Mam jednak nadzieję, że szczegółowy opis Wam to wynagrodzi, a dodane na zachętę zdjęcia gotowego wypieku sprawią, że sami zapragniecie go upiec na najbliższą okazję ;) Składniki: Na blaszkę 24x36cm Placek kokosowy: 7 białek 150g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 1 łyżka bułki tartej

Kuchnia w czekoladzie
Placek orzechowy z dynią 241

Już dawno nie zdarzyło mi się, żeby ciasto tak szybko się rozeszło – i dobrze że szybko – to znaczy, że smakowało. Chyba nawet bardzo – kłóciłam się z moim żarłokiem o ostatni kawałek, aż w końcu zjedliśmy go na spółkę ;)   Składniki: 1,5 szklanki orzeszków ziemnych surowych 4 łyżki wiórek kokosowych ¼ szklanki erytrolu, ksylitolu lub innego słodzidła 2 łyżeczki proszku

Jak gotować i nie zwariować
Lekki tort marchewkowy 102

dekoracji) Sposób przygotowania: Do startej marchewki dodajemy wiórki kokosowe,drobno pokrojonego ananasa,posiekane migdały.W drugim naczyniu mieszamy mąkę,sodę,proszek,przyprawę piernikową i cynamon.W kolejnym naczyniu ubijamy na puszystą pianę jaja,dodając stopniowo cukier i olej.Następnie dodajemy mieszankę z mąką i marchewkę.Dokładnie mieszamy za pomocą łyżki.Ciasto wlewamy do tortownicy grubo wysmarowanej masłem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wielki apetyt
Kokosowa owsianka z siemieniem lnianym :) 137

odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. W oleju kokosowym obecny jest także kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku

Zdrowie na języku :P
Naturalna Spiżarnia - Współpraca :) 202

odkładane w postaci zapasów tłuszczu lub złogów. W oleju kokosowym obecny jest także kwas laurynowy, który wspomaga układ immunologiczny, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku

Zdrowie na języku :P