zamrażarce i w razie potrzeby wyjąć i podać gościom. Gorąco polecam wszystkim kokosomaniakom! Przepis na keto bounty Składniki 1,5 szklanki wiórków kokosowych (120 g) duża łyżka oleju kokosowego (30 g) 6 łyżek gęstego części mleka kokosowego (150 g) 4 łyżki odżywki białkowej / słodzika / cukru * (20 g) dwie tabliczki czekolady gorzkiej (200 g) *osoby niebędące na diecie keto mogą użyć(...)Osoby niebędące na diecie wegańskiej mogą również użyć cukru. Czas przygotowania: 90 minut Ilość: 10 batonów (około 52 g każdy) Przygotowanie Do pojemnika blendera dodajemy wiórki kokosowe wraz z olejem kokosowym , mlekiem kokosowym oraz odżywką białkową / słodzikiem / cukrem a następnie całość blendujemy do połączenia składników. Osobiście preferuję bardziej gładką masę , jeśli lubicie duże kawałki kokosa, możecie je dodać na samym
WegePrzepisszklanki - mąka ziemniaczana 1/4 szklanki - cukier 2/3 szklanki Krem - serek mascarpone 250 g - śmietanka 30 % 400 ml - cukier puder 3 łyżki - konfitura z ciemnych owoców 200 g Posypka - wiórki kokosowe szklanka - czekolada mleczna 3 kostki Poncz do nasączenia - ciepła woda 3/4 szklanki - sok wyciśnięty z połowy cytryny * szklanka ma 250 ml * moja tortownica 25 cm ( składniki na biszkopt pasują(...)temperaturze 160 stopni przez 40 minut lub do "suchego patyczka". wyjąć z piekarnika i rzucić biszkopt w tortownicy na podłogę z wysokości ok. 40 cm. ( zapobiegnie to opadnięciu ciasta). Po wystygnięciu przekroić na trzy równe placki. Śmietanę ubić na sztywno w trakcie dodać łyżkami cukier puder cały czas miksując następnie dodać mascarpone i nadal miksować do uzyskania jednolitej masy
Kulinarne przygodyPostanowiłam z tej okazji przygotować babeczki, które już od dawna czekały na swoją kolej, mianowicie indonezyjskie babeczki z kokosem i pastą pandanową. Babeczki są delikatne w smaku, biszkoptowe, lekko kokosowe, pandan jest delikatnie wyczuwalny i nadaje im cudowny zielony kolor. A sos karmelowy dopełnia całości. Istne wiosenne szaleństwo. Babeczki są też fajnym pomysłem na na świąteczny wypiek, jeśli chcemy zaskoczyć(...)liśćmi, szeroko stosowana w Azji, przez kucharzy porównywana do wanilii nie z powodu smaku ale zastosowania do aromatyzowania przeróżnych potraw. Wykorzystywany jest jako dodatek do deserów, mięsa, galaretek, lodów, ciast, gofrów, naleśników, ryżu, budyniu oraz niektórych napojów w kuchni m.in Indonezji, Singapuru, Filipin, Malezji, Tajlandii, Wietnamu, Chin. Najczęściej dostępną formą jest pasta pandanowa. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepyszne. Swoje pączki nadziewam zawsze po usmażeniu, ale w przepisie opisałam również sposób na wcześniejsze nadziewanie jeszcze surowego ciasta, także wybór pozostawiam Wam. W każdym razie z ciastem łatwo się pracuje, a wykrawanie pączków to sama przyjemność, w której oczywiście wyręczają mnie moje Dzieci :D Z przepisu wychodzi sporo, bo aż 40 pączków i ilość ta wystarczy(...)pól laski wanilii lub małe opakowanie cukru wanilinowego 40 ml spirytusu sok i skórka z 1 cytryny pół łyżeczki soli DODATKOWO: tłuszcz do smażenia (smalec, olej rzepakowy lub np. kokosowy - użyłam 1,5 l rzepakowego) konfitura, powidła lub dżem do nadziania (użyłam powideł śliwkowych) cukier puder do posypania lub lukier (2 szklanki cukru pudru rozmieszane z 5-6 łyżkami gorącej
Słodko-Słony Świat Ilonymożecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami. Muszę nieskromnie przyznać, że to najlepszy tort urodzinowy, jaki kiedykolwiek zrobiłam, a wiecie dobrze, że to nie jest moja mocna strona. Ciasto czekoladowe jest pyszne, odpowiednio puszyste i wilgotne, podejrzewam, że to zasługa czerwonej fasoli Bonduelle, a mus do przełożenia go wyczarowałam komponując wiosenne marchewki Bonduelle z morelami i konfiturą z płatków róż(...)moimi ukochanymi - czereśniami i porzeczkami. Składniki: 3 czubate łyżki mąki quinoa 5 łyżek kakao 1 puszka czerwonej fasoli Kidney Bonduelle (425 g) 5 jajek 1 szklanka cukru kokosowego 1/2 szklanki oleju (dowolnego) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300 gram młodych marchewek Bonduelle 300 gram moreli 5 łyżek konfitury z płatków róż 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżeczki żelatyny
Quinoa Raz!Hej! Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem, który przekazała mi moja mama. Jest to bardzo szybkie i proste ciasto do wykonania. Potrzebne składniki: na
AleTorcikpatelni rozgrzać odrobinę oleju. Nakładać po jednej łyżce ciasta i smażyć na dość małym ogniu z dwóch stron. Następnie przełożyć na talerz, polać syropem klonowym i posypać posiekanymi orzechami pekan. Podawać póki gorące. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Rauchy z jabłkami → Placuszki serowe z borówkami → Placuszki kokosowe z ananasem → Pancakes z truskawkami → Miękkie ciasteczka dyniowe
Oryginalny smakPanna cotta to jeden z moich ulubionych deserów – mam dla was tę w wersji wegańskiej, zrobioną na mleczku kokosowym z dodatkiem agar agar, który zastępuje żelatynę
FlymetothespoonProste, pyszne, bez pieczenia! Wystarczy kilka składników! Co nam trzeba? Herbatniki maślane – paczka 300g śmietana 30% 400ml serek mascarpone czubata łyżka cukru pudru 2 czubate
Latosiowydomświąt bez pysznego ciasta Dlatego też zrobiłam, krótkie zestawienie nietuzinkowych serników (sernik na zimno) bez pieczenia, które idealnie nadadzą się na zbliżające się święta. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim wyśmienicie smakują. Swoim wyglądem i smakiem na pewno zaskoczą wszystkich gości Kokosowy sernik na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Snickers (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mascarpone
Blog kulinarny S9.PLłyżeczki oleju kokosowego lub masła 80g jogurtu naturalnego 1 kiwi Przygotowanie: 1. W misce umieszczamy jajka, mleko, 1 łyżeczkę miodu, sól, cynamon i proszek do pieczenia. 2. Mieszamy całość rózgą kuchenną, aby uzyskać jednolitą masę. 3. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło. 4. Wylewamy ciasto na patelnię. 5. Zmniejszamy ogień
Prosto z Kotłateż nadają się jako dodatek do sałatek, ciast, ciasteczek i owsianek. Te mnie nie zawiodły. Nie są przesuszone, są mięciutkie i po prostu pyszne. Dlaczego warto je jeść? Morele wpływają pozytywnie na ciśnienie, trawienie i pracę nerek, działają też zasadotwórczo, powinny je więc jeść osoby cierpiące na nadkwasotę. Mąka kokosowa , to produkt który gości w mojej kuchni sporadycznie. Jednak naprawdę
Słodkie okruszkijednym kawałku trudno będzie poprzestać... Idealne ciasto na letnie, upalne dni. Sernik na zimno, bez sera, bez mleka, bez jajek, bez glutenu. Można użyć galaretek bez cukru i posłodzić dowolnym słodziwem, uzyskamy dodatkowo wersję bardzo dietetyczną. Inspiracją był ten przepis Tortownica o śr. 24cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400g każda, u mnie 21% tłuszczu
Smaczne ZdrowePyszne i zdrowe, domowe lody bananowe z malinowym dżemem z nasionami chia i tymiankiem cytrynowym bez dodatku białego cukru. Dżem przygotowujemy bez gotowania czy miksowania. Dojrzałe
Moja Delicja