ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:637/932)

Ciasto Raffaello bez pieczenia 106

Ciasto Raffaello bez pieczenia – nowy, udoskonalony przepis. Teraz ciasto jest szybsze w wykonaniu, prostsze i smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia

Kulinarne Przeboje
Racuchy na maślance z truskawkami 176

mąkę, dodaj erytrol, sodę oczyszczoną oraz wiórki kokosowe. W kubku wymieszaj maślankę z jajkiem. Dobrze, gdy wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Do składników suchych dodaj maślankę z jakiem, a następnie całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaczki. Na rozgrzaną patelnię wykładaj niewielkie ilości ciasta. Na każdym z nich ułóż truskawkę pokrojoną

365 dni dookoła kuchni
Muffiny bananowe 141

łyżka kakao, - 2-3 łyżki wiórki kokosowe, - olejek rumowy. Wykonanie: Składniki suche wymieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, żeby trochę je spulchnić. Banana rozgnieść, dodać jajko, olej, wszystko połączyć i przelać do suchych składników. Całość wymieszać tylko do połączenia, podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki i olejek. Ciasta przemieszać i po łyżce z każdego smaku nałożyć

Przepisy Mikołaja
Proste ciasto owsiane - wegańskie i bezglutenowe 167

zajadać jako po prostu ciasto, ale także owsiankę w wersji pieczonej.  Składniki: 210 g płatków owsianych bezglutenowych  1/3 laski wanilii (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Tropicana Blend  (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Alkalising Blend  (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Antioxidant Blend (Unicorn Superfoods) 6 łyżek oleju kokosowego  250 ml napoju roślinnego

Zdrowie na języku :P
Owoce pod kokosową kruszonką 140

kaki, brzoskwinie Dojrzały banan 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki płatków owsianych Cynamon/skórka pomarańczowa Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała tortownica) Banana rozgnieść widelcem, dodać mąkę, płatki  oraz cynamon i połączyć dokładnie, jeśli masa będzie zbyt luźna dodać więcej mąki Powstałe ciasto pokruszyć na owoce Zapiekać w 180 stopniach

HealthyCreations
Jak zrobić muffinki z rabarbarem? 135

możecie z rabarbaru ułożyć nietuzinkowe wzory na cieście, wszystkie triki, które znam tam właśnie znajdziecie! Między innymi te jak pokroić rabarbar na cieniutkie plasterki, które można zwijać. SKŁADNIKI: - 3-4 laski rabarbaru (wybierz ten czerwony) - 100 g masła z lodówki - 240 g mąki krupczatki - 4 łyżki brązowego cukru - 6 łyżeczek wiórków kokosowych Mąkę, masło i cukier pomieszaj ze sobą

SMYKWKUCHNI
Muffinki miętowe 182

Hej! Najlepsze muffinki jakie można upiec. Cudowny kolor, smak mięty, kawałek gorzkiej czekolady, po prostu rozkosz dla podniebienia. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Ciasteczka imbirowe 102

lnianej i 50g mąki kokosowej), ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania ciasteczek imbirowych: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie pozostałe składniki i mieszam bardzo dokładnie. Z powstałego w ten sposób ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego

Gotuj Się Kto Może
Babka z kokosem i rodzynkami 158

mąka pszenna typ 500 2 szklanki wiórka kokosowe 1.1/2 szklanki mleko 1 szklanka olej 1 szklanka rodzynki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórka, olej. Zmiksowane składniki przekładamy do małych foremek do babki wysmarowanych masłem i obsypanych mąką. Do jednej foremki wlewamy ciasto, a do drugiej wlewamy połowę z tego

Różowa kuchnia
Ciasto anielskie Kleopatry 567

który dopracowałam w każdym szczególe. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda, ma niezapomnianą, puszystą fakturę.. Fantastyczne na każdą okazję.. cudowne jako deser Walentynkowy ❤ Czas przygotowywania:  do 20 minut + oczekiwanie na wystudzenie galaretki Czas chłodzenia:  do 4 godzin Ilość:  tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka

AniaGotuje.pl
Puszyste placuszki na kefirze z nektarynką 176

nektarynki olej do smażenia, u mnie kokosowy Do miski wlać kefir, dodać jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu

Monia miesza i gotuje
Ciasto daktylowo-kokosowe 139

Kolejna odsłona pysznego i bardzo ciekawego ciasta! Daktyle świetnie połączyły się z kokosem, więc smak jest idealny! Składniki: 2 jaja 1/2 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 20 sztuk namocoznych daktyli + maka do obtoczenia 1/2 szklanki wiórek kokosowych aromat Sposób przygotowania: Na początku daktyle zalewamy wrzątkiem

Truskawkowa Fiesta
Bezowa rolada kokosowo - jagodowa! Obłędnie i smacznie powitaj ten Nowy Rok! 125

buzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania potrzebuje czterech składników: białek, cukru, kokosa -wiórek kokosowych i skrobi ziemniaczanej. Tyle! W gruncie rzeczy zazwyczaj wszystkie składniki

SMYKWKUCHNI
Wegański chleb tostowy na zakwasie 240

naturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto na stolnicę lekko podsyp

greenscarf
Chlebki naan, czyli indyjskie chlebki z patelni 130

450g mąki orkiszowej lub pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. 2 Do innej miski dodaj pozostałe składniki, wlej wyrośnięte drożdże i zarób ciasto. Wyrabiaj do momentu aż będzie gładkie i przestanie

Blendman

Proponowane wyszukiwania