kawy, herbaty lub kakao - idealne! Polecam również inne przepisy na muffiny: Orzechowo-kakaowe muffinki Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą Babeczki z sercem Malinowe babeczki Muffinki z truskawkami (najlepsze) Kokosowe muffinki z ananasem Babeczki ajerkoniakowe Bananowo-czekoladowe muffinki Muffinki cytrynowo-jagodowe Muffinki z porzeczkami Muffinki z rabarbarem (szybkie i bardzo miękkie ) Wegańskie babeczki czekoladowo-cytrynowe Składniki (na 12 sztuk(...)Wymieszać mąkę z proszkiem, sodą i skrobią. Osobno wymieszać jogurt, olej, sok z cytryny i cukier. Wsypać mąkę, wymieszać niezbyt dokładnie, zostawiając grudki. Połowę czekolady posiekać. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i posiekaną czekoladę, do drugiej - skórkę z cytryny, wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej nakładać na przemian po łyżeczce jasnego
Obiad gotowyjajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 15 minut w 180 st. C na złoty kolor. Ciasto orzechowe: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 g mielonych orzechów (użyłam włoskich, ale mogą być migdały lub orzechy laskowe) 2 łyżki oleju szczypta soli Białka z solą ubijamy na sztywną(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100 g gorzkiej czekolady 200 g masła słoiczek kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) wiórki kokosowe lub płatki migdałowe do posypania W kubku mieszamy żółtka, budynie i 1/2 szklanki cukru (można zmiksować) Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, a na wrzące wlewamy mieszaninę z kubka i całość zagotowujemy cały
Cynamonowe szczęścieLeczo z Cukinii. Przepisy: Pomysł na Jednogarnkowy Obiad: Dietetyczna i Wyjątkowa - Moja Ulubiona Wersja Leczo z cukinii. Nic nie szkodzi, że dbasz o figurę lub jesteś
IzaGotujeogień i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut mieszając często. Ryż powinien wchłonąć cały płyn, dlatego pilnujcie go i często mieszajcie, a gdy wchłonie już niemal całe mleczko kokosowe możecie dodać odrobinę wody (jeśli ryż będzie jeszcze twardy). Chlebek naan: 500 g mąki ok. 300 ml mleka 2 łyżeczki suszonych drożdży 2 łyżeczki czarnuszki lub sezamu pół(...)przynajmniej 1-1,5 h. Na dnie piekarnika układamy blaszkę wypełnioną wodą lub naczynie żaroodporne z wodą, sprawi to, że chlebek nie będzie wysychał, pozostanie miękki i delikatny. Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią i wyrabiamy przez chwilę, następnie dzielimy na 10 równych kulek. Każdą z nich spłaszczamy i formujemy z nich łezkę. Przed pieczeniem blachę smarujemy tłuszczem np. olejem
Cooking Monsterwiśniowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku) 3 łyżeczki żelatyny( namoczonej w 0,5 szklanki wody) oraz: słoiczek dżemu wiśniowego lub wiśni w galaretce 3 kieliszki wódki lub likieru wiśniowego wiórki kokosowe lub płatki migdałowe(do posypania boków) kandyzowane wiśnie Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Małymi porcjami (po łyżce) dodajemy cukier, cały czas(...)Przesiewamy obie mąki i partiami dodajemy do masy jajecznej delikatnie mieszając łyżką. Spód tortownicy (o średnicy 26cm) wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170° C na 40 minut. Zaraz po upieczeniu biszkopt wyjmujemy z piekarnika i nie wyciągając z tortownicy – rzucamy na podłogę (najlepiej podłożyć chodniczek) z wysokości
Luźna KuchniaInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony(...)przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego
zdrowo i aktywnieInaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator był zachwycony(...)przepis jest zdecydowaniem jednym z moich ulubionych! Ciasto jest bardzo sycące i jednym kawałkiem spokojnie zaspokoicie chęć na słodkie ;) Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 240 kcal B 8 g W 20 g T 17 g Składniki: 200 g kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka (ja dałam roślinne migdałowe) 150 g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych 200 g masła orzechowego
Zdrowie i pysznie na talerzumasła, mąki, stewii i proszku do pieczenia. Następnie dodajemy także jajko i zagniatamy ciasto na gładką masę. To jest najtrudniejsza część zadania, ale później już będzie z górki Do zagniecionego ciastka na koniec dodajemy także drobno pokrojoną czekoladę. Mają to być małe kawałki. Ponownie zagniatamy ciasto, tym razem już z dodatkiem czekolady. Rękoma formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie(...)spłaszczamy. Tak przygotowane ciasteczka wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieguski pieczemy przez 25 minut w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku. Smacznego! Spróbuj także: ciasteczka cytrynowo-kokosowe, ciastka owsiane z marchewką i kakao. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe
Natka Pietruszkiryżowego 1/2 szklanki cukru 130 g wiórków kokosowych 1 masło 3 jajka cukier wanilinowy łyżeczka proszku do pieczenia wisienki lub dżem wiśniowy lub porzeczkowy Zmieszać wiórki, płatki i cukier, dodać masło i rozdrabniać je w palcach mieszając razem z pozostałymi składnikami- jak powstanie coś w rodzaju kruszonki dodać jajka i zagnieść ciasto. 0 false
Smaczny zeszytpiernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 200 g mielonych orzechów laskowych 170 g cukru 45 g kakao 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka domowej esencji waniliowej 1/4 łyżeczki soli 2 białka cukrowe dekoracje Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy robota lub ręcznie
Kulinarne przygody Gatitybędzie opadać na dno ciasta. Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 200 g * jajko L – 2 szt * cukier drobny – 160 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * masło min. 82% – 70 g * sól – 1 szczypta * mleko tłuste – 100 ml * wiórki kokosowe lub płatki kokosa * gorzka
Ostra na SłodkoCiasto Raffaello bez pieczenia – nowy, udoskonalony przepis. Teraz ciasto jest szybsze w wykonaniu, prostsze i smaczniejsze :) Użyłam blaszki o wym. 28x26cm. Ciasto Raffaello bez pieczenia
Kulinarne Przebojemąkę, dodaj erytrol, sodę oczyszczoną oraz wiórki kokosowe. W kubku wymieszaj maślankę z jajkiem. Dobrze, gdy wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Do składników suchych dodaj maślankę z jakiem, a następnie całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca lub ubijaczki. Na rozgrzaną patelnię wykładaj niewielkie ilości ciasta. Na każdym z nich ułóż truskawkę pokrojoną
365 dni dookoła kuchniłyżka kakao, - 2-3 łyżki wiórki kokosowe, - olejek rumowy. Wykonanie: Składniki suche wymieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, żeby trochę je spulchnić. Banana rozgnieść, dodać jajko, olej, wszystko połączyć i przelać do suchych składników. Całość wymieszać tylko do połączenia, podzielić na połowę. Do jednej dodać kakao, do drugiej wiórki i olejek. Ciasta przemieszać i po łyżce z każdego smaku nałożyć
Przepisy Mikołajazajadać jako po prostu ciasto, ale także owsiankę w wersji pieczonej. Składniki: 210 g płatków owsianych bezglutenowych 1/3 laski wanilii (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Tropicana Blend (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Alkalising Blend (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Antioxidant Blend (Unicorn Superfoods) 6 łyżek oleju kokosowego 250 ml napoju roślinnego
Zdrowie na języku :Pkaki, brzoskwinie Dojrzały banan 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki płatków owsianych Cynamon/skórka pomarańczowa Owoce pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia, w którym będziemy zapiekać (u mnie mała tortownica) Banana rozgnieść widelcem, dodać mąkę, płatki oraz cynamon i połączyć dokładnie, jeśli masa będzie zbyt luźna dodać więcej mąki Powstałe ciasto pokruszyć na owoce Zapiekać w 180 stopniach
HealthyCreationsmożecie z rabarbaru ułożyć nietuzinkowe wzory na cieście, wszystkie triki, które znam tam właśnie znajdziecie! Między innymi te jak pokroić rabarbar na cieniutkie plasterki, które można zwijać. SKŁADNIKI: - 3-4 laski rabarbaru (wybierz ten czerwony) - 100 g masła z lodówki - 240 g mąki krupczatki - 4 łyżki brązowego cukru - 6 łyżeczek wiórków kokosowych Mąkę, masło i cukier pomieszaj ze sobą
SMYKWKUCHNIHej! Najlepsze muffinki jakie można upiec. Cudowny kolor, smak mięty, kawałek gorzkiej czekolady, po prostu rozkosz dla podniebienia. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznielnianej i 50g mąki kokosowej), ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki imbiru, 1 łyżeczka sody. Sposób przygotowania ciasteczek imbirowych: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem i miodem na jednolitą masę. Dodaję jajko i dalej ucieram. Po chwili dodaję wszystkie pozostałe składniki i mieszam bardzo dokładnie. Z powstałego w ten sposób ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego
Gotuj Się Kto Możemąka pszenna typ 500 2 szklanki wiórka kokosowe 1.1/2 szklanki mleko 1 szklanka olej 1 szklanka rodzynki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia, wiórka, olej. Zmiksowane składniki przekładamy do małych foremek do babki wysmarowanych masłem i obsypanych mąką. Do jednej foremki wlewamy ciasto, a do drugiej wlewamy połowę z tego
Różowa kuchniaktóry dopracowałam w każdym szczególe. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda, ma niezapomnianą, puszystą fakturę.. Fantastyczne na każdą okazję.. cudowne jako deser Walentynkowy ❤ Czas przygotowywania: do 20 minut + oczekiwanie na wystudzenie galaretki Czas chłodzenia: do 4 godzin Ilość: tortownica średnicy 15-18 cm Składniki na kokosowy spód i posypkę: • 1 szklanka
AniaGotuje.plnektarynki olej do smażenia, u mnie kokosowy Do miski wlać kefir, dodać jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz solą. Wszystko zmiksować na gładką masę. Nektarynki pokroić w drobną kostkę i dodać do masy. Wymieszać dokładnie łyżką. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Nakładać łyżką porcje ciasta formując płaski placek. Smażyć na średnim ogniu
Monia miesza i gotujeKolejna odsłona pysznego i bardzo ciekawego ciasta! Daktyle świetnie połączyły się z kokosem, więc smak jest idealny! Składniki: 2 jaja 1/2 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 20 sztuk namocoznych daktyli + maka do obtoczenia 1/2 szklanki wiórek kokosowych aromat Sposób przygotowania: Na początku daktyle zalewamy wrzątkiem
Truskawkowa Fiestabuzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania potrzebuje czterech składników: białek, cukru, kokosa -wiórek kokosowych i skrobi ziemniaczanej. Tyle! W gruncie rzeczy zazwyczaj wszystkie składniki
SMYKWKUCHNInaturalnym) 30 g (duża łyżka) oleju/masła kokosowego lub 50 ml innego ojeju roślinnego 500 g mąki pszennej u mnie była to Basia extra wypiek łyżeczka soli 1 dojrzały średniej wielkości banan 200 ml letniej wody (najlepiej przegotowanej) Przygotowanie: Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe składniki (banana rozgnieć widelcem). Zagnieć ciasto formując kulę. Przełóż ciasto na stolnicę lekko podsyp
greenscarf450g mąki orkiszowej lub pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. 2 Do innej miski dodaj pozostałe składniki, wlej wyrośnięte drożdże i zarób ciasto. Wyrabiaj do momentu aż będzie gładkie i przestanie
BlendmanWyciskamy sok z cytryny. Dodajemy wodę, mleczko kokosowe, cukier, przyprawy. Blendujemy. Próbujemy jeśli trzeba dodajemy cukru/soku z cytryny. Dodajemy nasiona chia, mieszamy. Przekładamy do kubków/szklanek. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/lemon-curd-nasionami-chia/ BosowKuchni Artykuł Lemon Curd z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuteż ta słodkość odpowiada, jeśli nie dosłodź ciasto 2 łyżkami cukru. Wszystkie składniki umieść w misce i trzepaczką wymieszaj na jednolitą masę. Masa będzie gęsta i taka ma być dzięki temu placuszki będą grube i mięsiste. Placuszki smażymy na złoty kolor, na maśle połączonym z olejem rzepakowym, możesz też użyć oleju kokosowego. Podajemy póki gorące. Jeśli podajesz placuszki dzieciakom
SMYKWKUCHNIoleju kokosowego dwie garści czerwonych porzeczek olej kokosowy do smażenia (lub inny tłuszcz) do podania: kuleczki czerwonej porzeczki pokruszone ciasteczka, np. takie Do miski wsypujemy mąkę. Łączymy z sokiem, cukrem, jajkami i olejem. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy porzeczki i mieszamy ponownie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy po łyżce ciasta. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, do zrumienienia
Dzieje kuchennej Wiewióryjest puszysta, aromatyczna i jestem nią zauroczona. Ciasto jest bez cukru i ma w składzie tylko 3 łyżki mąki owsianej. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 jajka - 3 łyżki mąki owsianej - 1 płaska łyżeczka budyniu waniliowego - cynamon 1/2 łyżeczki - ziarenka z laski wanilii - słodzik (ja zużyłam 7 tabletek) - 3 duże jabłka - płaska łyżka oleju kokosowego - 4 płaskie łyżki płatków migdałowych - 1/3 szklanki mleka
SMYKWKUCHNIciasteczek. Bierzemy do ręki po kawałku ciasta i formułujemy z nich kulki o wielkości nie większej niż orzechy włoskie. Następnie obtaczamy je od razu w wybranych posypkach. Tak przygotowane trufle odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wykładamy na stół tuż przed imprezą. Polecam też przepis na trufle w wiórkach kokosowych
Kuchnia co dniadodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej lub do formy z kominkiem. Piec około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Wystudzić. Czekoladowa polewa: 100 g mlecznej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki 30% Upieczoną babkę polać czekoladą rozpuszczoną w śmietance. Do dekoracji można posypać wiórkami kokosowymi
Kubki smakuproszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Każde ciasto piec oddzielnie, 3 w małej i 3 blaty w dużej tortownicy. Czas pieczenia ok 30 minut w 190 C. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Masa; 750 ml słodkiej śmietanki, 30-36% 3 śmietany śnieżki w proszku 5 opakowań śmietan fixu 20 dag wiórków kokosowych 3 białe czekolady Dodatkowo kilka łyżek kokosu
Apetyczna babeczkafarszem, przykrywamy serem i nakładamy małe kółeczko ciasta. Wkładamy do piekarnika na 5 minut. Podajemy z sałatą, oliwkami, polane sosem. Smacznego III miejsce - zestaw produktów Folwark Pita z kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej 100g rukoli 100g
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwłaśnie pierwszy raz jak zrobiłam to ciasto. Moi domownicy w ogóle nie pomyśleli, że z tego można cokolwiek zrobić, a tu ba! Jednak można! Zachęcam to upieczenia takiej smacznej i prostej przekąski. ;) Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka mleka w proszku aromat waniliowy
Truskawkowa Fiestapudru - 2 jajka - 4-5 łyżek wiórków kokosowych - 40g rodzynek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka mleka - szczypta soli Jajka, bez rozdzielania na białko i żółtko, rozkłócić ze szczyptą soli. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, przesiać do miski. Dodać wiórki, rozkłócone jajka i rodzynki. Zagnieść elastyczne, lekko klejące ciasto (w razie konieczności delikatnie podsypać mąką). Blachę wyłożyć
CookYourself