sobie pozwolę pogderać jak rasowa maruda. W maju był jeszcze śnieg, już koniec czerwca, dnia ubywa, a to znak, że czas już myśleć o zimie. Koniec 😋 O takie ciasto poprosił mnie pewien Pan, który trafił do mnie przez G +. Zaczął bardzo poważnie, aż się wystraszyłam, czy aby dam radę? Jednak okazało się, że nie jest tak źle(...)łyżki mocnej kawy 3 czubate łyżki naturalnego serka 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 3 łyżki soku z --//-- łyżeczka sody oczyszczanej szczypta soli łyżeczka octu tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Oraz: łyżka żelatyny 50 mil wody owoce do dekoracji Daktyle dokładnie płuczemy i zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy aż rozmokną i dadzą się łatwo zmiksować. Odcedzamy, dodajemy wszystkie mokre składniki
Dieta moja pasjaponura. Wszystkim miłośnikom dyniowych słodkości oraz tym, którzy nie zdążyli się jeszcze do owych wypieków przekonać, polecam pyszne wegańskie i bezglutenowe muffiny z orzechami. Ponieważ dyniowe purée świetnie spaja ciasta, babeczki obchodzą się bez jajek czy ich zamienników, a spora ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste składniki i jeszcze prostsze wykonanie, które gwarantuje miękkie, wilgotne, długo(...)idealne na drugie śniadania lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan zmielonych, 60 g mąki ryżowej, 40 g cukru kokosowego, 100 g purée z dyni, 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie), szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru
Even Better Foodjednak za sprawą dodatku babki płesznik zyskuje on bardziej zwartą konsystencję. Tak naprawdę w jego skład wchodzą jajka , śmietana kokosowa oraz odrobina psyllium . Z reguły większość przepisów przewiduje użycie serka kremowego, ale ja chciałam zrobić wersję bezmleczną, stąd śmietana kokosowa. Nigdy nie wypróbowywałam wersji z serkiem, ale nie wydaje mi się, żeby efekt końcowy odbiegał jakoś specjalnie od oryginału. Chlebki(...)zdania, że keto chlebek chmurka bardziej nadaje się do lżejszych zastosowań. Na przykład jako kanapeczka z awokado i z jajkiem na wzór tego McMuffina albo na słodko, z jogurtem kokosowym i owocami . Możliwości jest wiele, wystarczy odwołać się do swojej wyobraźni i upodobań. Burger w cloud bread Keto cloud bread – różne opcje zastosowania Moje chlebki pod koniec pieczenia niestety
Modern Cave GirlNiezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej, 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu), 75g roztopionego oleju kokosowego, 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej), 1/2 szklanki rodzynek, 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta
Even Better FoodNiezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta
Even Better FoodNiezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta
Even Better FoodNiezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta
Even Better FoodNiezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta
Even Better FoodCurry to świetna przyprawa kuchni indyjskiej, którą można wykorzystać do przygotowania wielu smacznych dań obiadowych czy zup. Bardzo często ją wykorzystuję, doprawiając nią mięso, zupy czy
Przepiski.plPo pierwsze curry to sposób w jaki przygotowujemy potrawę, a czy dodamy mięso ,warzywa, rybę, to właśnie te składniki będą naszym głównym składnikiem w sosie. Przyjęta
Niezły MłynekDzisiaj zaplanowałem zupełnie coś innego, ale okazało się, że zdjęcia ciasta ze śliwkami i kruszonką gdzieś przepadły!! Po prostu nie ma, znikły, zapadły się pod ziemię, diabeł ogonem nakrył… a tak naprawdę to karta w aparacie została sformatowana przed zrzuceniem zdjęć… Nie pozostało mi nic innego jak zrobić coś na szybko, w końcu poniedziałek i na blogu powinny pojawić(...)zawsze ma się w domu i zachwyca niespodziewanych gości To również jeden z tych przepisów do którego można dodać sezonowe owoce. Brzmi całkiem spoko, co? Składniki 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka mąki kasztanowej 1 jajko 1-2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego ¼ szklanki mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia garść jagód/borówek szczypta soli Przygotowanie: W misce mieszamy
PaleoLifełyżki mąki orkiszowej łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki otrębów owsianych łyżka siemienia lnianego pół szklanki nasion słonecznika 80 gram suszonych śliwek 2 łyżki oleju kokosowego (można zastąpić masłem, oliwą z oliwek) łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 100 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 70% łyżka wody Puree z dyni mieszamy z jajkami oraz(...)czasie dodajemy mąkę, olej, jogurt naturalny, siemię lniane, otręby, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową oraz sodę i dokładnie mieszamy. Śliwki kroimy na mniejsze części i wrzucamy do miski z ciastem, dodajemy również nasiona słonecznika i całość przelewamy do formy (keksówka o długości 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 minut. Następnie
Mango Papajazajączkowi 🐼 🐰 Składniki: Kakaowy biszkopt (śr:18cm) -4 duże jajka -40g mąki gryczanej -25g skrobi z tapioki/kukurydzianej -35g gorzkiego kakao -8 łyżek ksylitolu -3 łyżki oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Jaglane marchewki -65g kaszy jaglanej + ¾ szkl. wody -1 małe pomarańcze -1 średnia marchewka -2-3 łyżki ksylitolu Polewa daktylowa -80g daktyli -3 łyżki gorzkiego(...)każdym chwilę miksując). Tak samo dodawać po łyżce oleju. Obie mąki wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy
Candy Pandaswiórków kokosowych Instructions Masło zmiksować z cukrem (kilka minut). Dodać jajko- zmiksować. W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować na gładką masę. Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Do masy dodać czekoladę, wiórki i płatki owsiane – wymieszać z pomocą łyżeczki. Blachę wyłożyć papierem do piecznia. Ciasto nabierać łyżką
Cooking for Emilytego ciasta podchodziłam jak przysłowiowy pies do jeża, bo mi po prostu nigdy nie smakowało. Musiałam trochę popracować nad przepisem, aby tofu nie było w ogóle wyczuwalne i oto przychodzę do Was z efektem swojej pracy, z którego jestem bardzo zadowolona :) Mój mąż nie wierzył, że w środku jest tofu. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje i będzie często gościć(...)Spód: 1,5 szklanki nerkowców (mogą być inne orzechy) 1 szklanka wiórków kokosowych 7 daktyli (wcześniej namoczonych) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kakao Masa: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 3 kostki (każda 200 g) tofu naturalnego sok wyciśnięty z jednej cytryny 200 g śmietanki kokosowe Planton (15%) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na wierzch: 1 szklanka posiekanych nerkowców
Domowa Cookierenka Agi