ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:639/932)

Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 68

Długo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie. Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. Samo w sobie jest niezwykle(...)półtłustego – 230g komosy ryżowej – 100g erytrolu – 100g mix’u orzechów – 3 jajka – 20g sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia

Be Fit Be Strong
Ciasto z komosy i twarogu z orzechami FIT bez mąki, cukru i tłuszczu 92

Długo zastanawiałam się nad tym, czy to jeszcze ciasto, czy już zapiekanka z komosy ryżowej? Postanowiłam, że zostanę przy cieście, ale Wy nazywajcie to jak chcecie. Przygotowanie tego deseru jest bajecznie proste i w dodatku nie potrzebujemy żadnej mąki, żadnego tłuszczu (oprócz tego, którego użyjemy to natłuszczenia formy) i żadnego cukru – zamiast niego użyjemy erytrolu. Samo w sobie jest(...)100g mix’u orzechów – 3 jajka – 20g sezamu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia – ekstrakt waniliowy Dodatkowo: masło do natłuszczenia formy, borówki i wiórki kokosowe na wierzch Komosę gotujemy wg instrukcji w ok. 670ml wody, studzimy i od czasu do czasu mieszamy. W misce łączymy twaróg, erytrol, posiekane orzechy, jajka, sezam, proszek do pieczenia i ekstrakt

Be Fit Be Strong
Babka kolorowa 239

łyżki kakao                                          2 łyżki wiórków kokosowych                                          2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Miksujemy białka na sztywną masę. 2. Margarynę , żółtka i cukier ucieramy. 3. Dodajemy mąkę z proszkiem ( przesiałam przez sitko ). 4. Wlewamy olej. 5. Dodajemy ubitą wcześniej pianę. 6. Ciasto dzielimy na 4 części:                - 1 częśc łączymy z makiem                - 2 częśc z kisielem

Słodkości i nie tylko
Ryżyki kokosowo sezamowe z amarantusem 176

już na blogu na ciasteczka ryżowo kokosowe . Ryżyki kokosowo sezamowe z amarantusem. Składniki: - 450 g kleiku ryżowego bezsmakowego - ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków - 140 g sezamu - 150 g wiórków kokosowych - 40 g amarantusa preparowanego - 5 jaj - 375 g miękkiego masła - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy) - 1 łyżeczka pasty waniliowej - 1 galaretka brzoskwiniowa (bezglutenowa) - wiśnie/czereśnie koktajlowe Wszystkie suche(...)sezam, wiórki, amarantus, proszek do pieczenia, galaretkę) przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Dodajemy miękkie masło, jajka i pastę waniliową (można zastąpić esencją/ekstraktem/ziarenkami z laski wanilii) - ręcznie zagniatamy ciasto. Nabieramy porcje łyżką, formujemy kulki, układamy zachowując odstępy (urosną) na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia. Każdą lekko spłaszczamy i trzonkiem, np. tłuczka do ziemniaków robimy na środku małe

mojewypiekiinietylko
Łabędzi puch 201

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Ciasto to robiłam mnóstwo razy - w tym na zamówienie rodziny i dla znajomych. Jest po prostu pyszne i w mojej rodzinie - najbardziej popularne. Zróbcie, a przekonacie się sami - dlaczego jest tak lubiane!   (Tortownica  średnicy około 23 cm lub blacha o wymiarach 15 x 25 cm)  Biszkopt: 5 jajek(...)szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny Pozostałe składniki: dżem z czarnej porzeczki 100g wiórek kokosowych 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru   Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami, olejem

Di gotuje
Wegańskie dyniowe pączki z nadzieniem daktylowym 163

będę jeść Jak to się skończyło chyba każdy się domyśla, no przecież musiałam chociaż spróbować, bo Miśkowi wszystko smakuje co zrobię. Smakują za pączkiem, ale mają korzenny posmak, bo ciasto w dużej części pełnoziarniste (mamy błonnik) podrasowałam przyprawami korzennymi (poprawiają trawienie), farsz daktylowy (źródło cukrów prostych idealne dla biegaczy) pokręciłam jabłkiem (znowu błonnik), cynamonem i aronią (bogactwo witaminy C), nikt(...)mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 5 łyżek cukru (u mnie był to w połowie dark muscovado) 50 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) pół banana lub jeden mały 250 g puree z upieczonej dyni (puree z marchewki też się nada) płaska łyżeczka soli 20 g drożdży łyżka przypraw do pierników

greenscarf
Szalona szarlotka 99

którym ja i moje przyjaciółki zaczynamy planować co w tym roku pieczemy na święta. Ja od kilku lat piekę ciasto, które nazwałam szaloną szarlotką. Szybkie, pyszne i efektowne ciasto na delikatnym biszkopcie zadowoli każdego. Składniki na biszkopt 5 jajek 15 dkg mąki (jeśli chcę zmienić kolor biszkoptu odejmuję jedną łyżkę mąki a w zamian dodaję 1 łyżkę kisielu wiśniowego(...)wiórek kokosowych 7 dkg. masła 3 łyżki cukru Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki posypki umieszczamy na patelni i delikatnie smażymy do momentu aż uzyskamy złoty kolor. Wysypujemy posypkę na ręcznik papierowy. 2 Biszkopt nasączamy i wykładamy tężejące owoce. Następnie układamy warstwę herbatników. Czekamy do momentu aż całość będzie zimna. Wykładamy przygotowaną bitą śmietanę i posypujemy kokosem. Ciasto odstawiamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Jogurtowe ciasto ze śliwkami 196

cukru – po pierwsze jest go w nim niewiele, bo jedynie 100g na całą blaszkę – ale jeśli chcecie ortodoksyjnie się go wystrzegać, zamieńcie go na przykład na ksylitol. Ciasto jest wilgotne i dodatkowo słodkie od śliwek, które są teraz (jesienią!) najlepsze – soczyste, słodkie, sezonowe. Specjalnie wybrałam twarde śliwki odmiany Angeleno (wszędzie je dostaniecie – od bazaru przez hipermarkety(...)miąższ, niż najpopularniejsze węgierki (ale z węgierkami też wyjdzie, zapewniam). No to do dzieła! Składniki na 16 porcji : 200g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g cukru (można zamienić na cukier brązowy, kokosowy czy ksylitol, ja tym razem użyłam zwykłego) 2 jajka 300g jogurtu naturalnego 3% cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 16 okrągłych śliwek odmiany Angeleno (duże, okrągłe, fioletowe, twarde śliwki

Dietolog
Wegański chlebek dyniowo-cynamonowy 173

dużą keksówkę: 20 g świeżych drożdży 120 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 2-3 łyżki syropu klonowego 70 g cukru (użyłam dark muscovado) płaska łyżeczki soli łyżka masła kokosowego lub innego roślinnego (mogą tez być dwie łyżki oleju) łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka imbiru 1 mały banan 250 g puree z upieczonej dyni (może też być z marchewki(...)cynamonu 3-4 łyżki rozpuszczonego masła koksowego rafinowanego (70 g) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem łyżki cukru. Po około 20 minutach, gdy drożdże się obudzą wyrobić ciasto z podanych składników (banana rozgnieść). Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około godzinę (aż podwoi swoją objętość, czasami może to trwać nawet 2 godziny). Wyrośnięte ciasto wyrobić chwilę w celu odgazowania

greenscarf
Perfekcyjne bezy-porady 172

Chyba każdy, kto przygotowuje wszelkiego rodzaju bezy, beziki, bezowe torty, ciasta itp. chcę, by były one bielusieńkie i zachowały nadany im kształt. Jednak nie zawsze tak bywa. Pomyślmy, ile razy podczas pieczenia bezy rozlały się na blaszce lub nieestetycznie się przypaliły. Z bezami trzeba obchodzić się jak z dziećmi= DELIKATNIE! Choć najczęściej robimy je tylko z białek i cukru(...)składniki, takie jak wiórki kokosowe, wanilię, sok z cytryny, cynamon, czekoladę itp. Wszystko zależy od tego, na jakim smaku bez nam zależy. Te składniki należy bardzo delikatnie wmieszać do ubitej piany. Najlepiej za pomocą szpatułki. Tak przygotowaną pianę z białek należy od razu wykorzystać. Nie może ona czekać na pieczenie czy wmieszanie do jakiegoś ciasta, ponieważ wtłoczone do białek pęcherzyki

Nastoletnie Wypiekanie
Tort malinowy 386

Polsce pojawiły się po raz pierwszy na dworze królowej Bony. Tyle gwoli wyjaśnienia. Podstawą tortu jest ciasto przekładane masą, często nasączane alkoholem lub aromatem. Całość jest polewana i zdobiona. Ciasto może być kruche lub biszkoptowe, masy do przekładania też mogą być przeróżne. Cała tajemnica tortu tkwi w różnorodności jego wykonania. Nie ma tu żadnej reguły, jest natomiast szerokie pole(...)350ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej)- 250g serka mascarpone- 2 łyżki cukru pudru- 1 galaretka cytrynowa (rozpuszczona w 200ml wrzątku)Dodatkowo:- dżem malinowy- ok. 500g świeżych malin- wiórki kokosowe (do posypania boków)- listki mięty do dekoracji Biszkopt pieczemy dzień (można nawet dwa dni)  wcześniej, jest wtedy bardziej podatny na krojenie. Tym razem wykorzystałam przepis na biszkopt rzucany. Białka oddzielamy od żółtek

mojewypiekiinietylko
Ciasteczka z jagłami, chia na 2 masłach 62

Szybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Kolejne już, bo chrupanie jest bardzo przyjemne! Co nam trzeba? 100 g ziarenek chia łyżka suszonej żurawiny 2 łyżki masła

Latosiowydom
SERNIK KOKOSOWY Z MUSEM MANGO I GALARETKĄ 214

Tak, tak! Dobrze wiem, że tak samo jak ja kochacie serniki miłością bezgraniczną! Ostatnio pokazałam Wam fantastyczny sernik z musem z mlecznej czekolady, a dziś zapraszam

Ostra na Słodko
FIT BOUNTY – jednoporcjowe 186

przepisem. Przygotowałam tym razem nie FIT ciasto, ale deser jedno-porcjowy.   Co to znaczy jedno-porcjowy? To taki deser, który możecie zjeść samemu ( no dobra, można się też podzielić! ) w domu, albo zabrać ze sobą na siłownię, do pracy, szkoły czy też na piknik. Tym razem postanowiłam zainspirować się kokosowym batonikiem BOUNTY. Czekolada + kokos = idealne połączenie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
FIT BATONIKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM I BAKALIAMI 166

masła orzechowego 50 ml mleka kokosowego (można zastąpić innym roślinnym lub krowim) 3 pełne łyżki miodu WYKONANIE: Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze i zmiksuj przez chwilę na drobno, ale tak, by pozostały maleńkie kawałki bakalii. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam dużej blachy do ciasta, ale dobra też będzie ceramiczna lub silikonowa foremka

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki kokosowe z rodzynkami 151

mleka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki wiórków kokosowych garść rodzynków PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości. Piekę ok. 20 minut

Zasmakuj Kuchni
CIASTECZKA 99

pieczenia 1 szklanka żurawiny 1 szklanka wiórków kokosowych Z tej porcji wychodzi ponad 30 ciasteczek Wykonanie W mikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując

mojej kuchni
FIT Wuzetka 158

Smakuje jak klasyczna wuzetka, a ma o wiele mniej kalorii! :) Idealnie słodka, mocno kakaowa.  Masa może być lekko lejąca, pamiętaj aby użyć tylko stałej części

Czarnawisienka
CIASTECZKA 112

pieczenia 1 szklanka żurawiny 1 szklanka wiórków kokosowych Z tej porcji wychodzi ponad 30 ciasteczek Wykonanie W mikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując

w mojej kuchni
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 148

pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, wiórki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę

Di gotuje
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 151

mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 135

mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez

Health-Fit-Life
Marchewkowe babeczki z kremem 163

Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego

kuchnia doski
Bułki Paleo które zawsze się udają 132

śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska do smaku- opcjonalnie. Ja nie daję i też wychodzą pyszne. opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać

Marta próbuje
Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami 174

zagotuj wodę i posól. Następnie cienko rozwałkuj ciasto, podsyp mąką. Wycinaj koła (np. szklanką), napełniaj każde ok. 1 łyżką farszu i sklejaj. Pierogi wrzucaj do wrzącej wody, gotuj kilka minut do wypłynięcia. Pod Norenami (Kraków, Krupnicza) Bardzo smacznie, jedzenie świeżo przygotowywane, dlatego czas oczekiwania dosyć długi. Na zdjęciach: pikantna zupa z mlekiem kokosowym, sushi, ramen (już od dawna chciałam spróbować

Qlinarnie i Qlinarnie
Racuszki z gruszką o smaku piernika 112

przyprawa do piernika 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy wszystko razem. Odstawiamy ciasto na ok 1 godzinę. Następnie smażymy na rozgrzanym

kulinarne odsłony pati
25 przepisów na świąteczne serniki 1571

piernikiem Sernik z makiem na kruchym cieście z pianką Torcik jabłkowo- serowy Sernik kukurydziany Sernik z różą Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik z ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Bułeczki z dynią i borówkami. 168

miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej kokosowy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i wlewamy do mąki, mieszamy.Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Borówki myjemy i osuszamy. Jeśli borówki będą lekko kwaskowe możecie oprószyć je cukrem. Na stolnicę podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 200

chcecie :)  Składniki :  Na ciasto :  4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ok 2 surowej) można użyć mniej jeśli chcemy na wierzch położyć migdały a nie kaszę wtedy 1 i 1/3 szklanki surowej. 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki cukru kokosowego/ksylitolu + 3 łyżki 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej   50 g oleju kokosowego w wersji nie-wege może

zdrowa vege kuchnia
Hasło tygodnia - "na upały". 170

choćby lodowata  kolumbijska lemoniada kokosowa  Maćka. Poszukajmy nowych inspiracji i poszerzmy naszą listę z propozycjami na upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju chłodniki, do których zapewne wrócimy, poświęcając tylko im uwagę. Poza tym lody, lemoniady, mrożone herbaty czy frappe. A może sernik na zimno lub inne ciasto, które nie wymaga pieczenia? Czas pokaże :) Zapraszam

zadanie-gotowanie
Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 100

pół szklanki mąki gryczanej 100 ml oleju kokosowego 1 banan 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy

nietadieta
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 199

łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 2. Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem  5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light)  6. Obiad

Słodkie okruszki
.965. zielony środek & najlepsze bezglutenowe naleśniki 122

naturalnym Primavika  obsmażone na oleju kokosowym~ Weekend na praktykach, how lovely >.< Ale doszłam do wniosku że lepiej pójść dodatkowo teraz i popracować = mieć nieco godzin na plusie = nie chodzić na praktyki w trzeciej klasie :D Co do dzisiejszego śniadania - to były najlepsze naleśniki jakie ostatnio jadłam! Chodzi mi głównie o ciasto naleśnikowe - niby tylko trzy składniki

breakfast of dreams
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 195

proszek do pieczenia, sól, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać. W drugiej miseczce połączyć składniki mokre czyli jajka, olej, mleko i roztrzepać widelcem. Następnie zawartość obu miseczek połączyć i wymieszać do połączenia się składników. Czekoladę pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut

Krakowskie smaki Ani
Pszenno - orkiszowe muffiny z kokosem i suszonymi morelami 147

pieczenia ,  cukier ,sodę, , wiórki kokosowe i pokrojone drobno suszone morele W drugim naczyniu połączyć wszystkie składniki płynne: rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę, rozmącone jajka oraz  mleko.  Do suchych wymieszanych składników dodać płynne i wszystko wymieszać tylko do momentu  połączenia się składników.  Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Na słodko lub wytrawnie
Bułeczki na słodko i na słono :) 128

łyżeczka kakao - 15 g oleju kokosowego - 2 łyżki ksylitolu/bądź inne słodzidło - 50 g ziarenek Cynamonowy Raj + żółtko z odrobiną ciepłej wody -> rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek) Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i ksylitol, odstawić na 10 minut. Składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Formować bułeczki wg własnych upodobań, posmarować rozbełtanym żółtkiem

Zdrowie na języku :P
Kokosowe racuszki drożdżowe z Gruszką 156

W tym roku odkrywam na nowo gruszki. Kiedyś pochłaniałam je namiętnie, szczególnie te twarde i chrupiące, dzisiaj piekę gruszkowe ciasta, smażę racuchy z tymi słodkimi a

Dzieje kuchennej Wiewióry
Owsiane kwadraty z dżemem-bez jajek 141

syropu ryzowego (dalam jablkowy)10 g oleju kokosowego lub slonecznikowego 100 g dzemu lub konfituryWYKONANIE :wlaczyc piekarnik na 180°Cplatki owsiane,make,cukier waniliowy,cynamon ,proszek do pieczenia i sol umiescic w misce i wymieszac.Dodac syrop i olej i przy pomocy drewnianej lyzki wymieszac calosc do wchloniecia wszystkich skladnikowpolowe ciasta rownomiernie rozlozyc w przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!