zajączkowi 🐼 🐰 Składniki: Kakaowy biszkopt (śr:18cm) -4 duże jajka -40g mąki gryczanej -25g skrobi z tapioki/kukurydzianej -35g gorzkiego kakao -8 łyżek ksylitolu -3 łyżki oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Jaglane marchewki -65g kaszy jaglanej + ¾ szkl. wody -1 małe pomarańcze -1 średnia marchewka -2-3 łyżki ksylitolu Polewa daktylowa -80g daktyli -3 łyżki gorzkiego(...)każdym chwilę miksując). Tak samo dodawać po łyżce oleju. Obie mąki wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy
Candy Pandaswiórków kokosowych Instructions Masło zmiksować z cukrem (kilka minut). Dodać jajko- zmiksować. W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować na gładką masę. Czekoladę posiekać na drobne kawałki. Do masy dodać czekoladę, wiórki i płatki owsiane – wymieszać z pomocą łyżeczki. Blachę wyłożyć papierem do piecznia. Ciasto nabierać łyżką
Cooking for Emilytego ciasta podchodziłam jak przysłowiowy pies do jeża, bo mi po prostu nigdy nie smakowało. Musiałam trochę popracować nad przepisem, aby tofu nie było w ogóle wyczuwalne i oto przychodzę do Was z efektem swojej pracy, z którego jestem bardzo zadowolona :) Mój mąż nie wierzył, że w środku jest tofu. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje i będzie często gościć(...)Spód: 1,5 szklanki nerkowców (mogą być inne orzechy) 1 szklanka wiórków kokosowych 7 daktyli (wcześniej namoczonych) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki kakao Masa: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 3 kostki (każda 200 g) tofu naturalnego sok wyciśnięty z jednej cytryny 200 g śmietanki kokosowe Planton (15%) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na wierzch: 1 szklanka posiekanych nerkowców
Domowa Cookierenka Agimąki orkiszowej, masło klarowane lub olej kokosowy do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw rozbijam jajka i białka oddzielam od żółtek. Następnie do żółtek dodaję twaróg i rozgniatam go widelcem mieszając z żółtkami. Białka ubijam na sztywną pianę. Później do miski z twarogiem i żółtkami dodaję także rozgniecionego widelcem banana oraz mąkę. Dokładnie mieszam ciasto. Na koniec dodaję także ubite białka
Natka Pietruszkiproszku do pieczenia gorzka czekolada Olej kokosowy utrzyj z jajkiem, bananem i puree z dyni na puszystą masę. Do masy przesiej mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Chwilę miksuj do połączenia się składników. Z przygotowanej masy formuj niewielkie kulki, następnie ostrożnie je spłaszcz i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym
365 dni dookoła kuchnigorąco polecam - Brownie z cukinii . Ciasto podbiło moje podniebienie i okazało się prawdziwym hitem. Tym razem zdecydowałam się więc, przygotować również muffinki, które można łatwo chwycić i przekąsić w każdej chwili, albo wygodnie zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Składniki pozostają te same, tylko muffinki lekko odchudziłam - dodałam mniej oleju kokosowego, który zastąpiłam mlekiem roślinnym. Muffinki lub brownie
Healthy food exploreromlety, które smakują i wyglądają jak ciasto :) Ten tak właśnie się prezentuje, a najlepsze w nim jest to, że można je zjeść całe bez wyrzutów sumienia. Omlet nie zawiera cukru, zrobiony jest z dodatkiem mąki orkiszowej, ale można użyć dowolnej np. ryżowej jeśli chcemy by omlet był bezglutenowy. Nie polecam jedynie mąki kokosowej, bo omlet wyjdzie za suchy. Na wierzch
Healthy food explorerSzybka owsianka o smaku i aromacie ciasto marchewkowego? Czemu nie! Robiłam pierwszy raz i bardzo podoba mi się jej smak, ten cudowny zapach a do tego chrupiące orzechy włoskie. Idealnie rozgrzewające śniadanie, które dodaje energii na cały długi dzień. Składniki: szkl. mleka 1/2 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. startej marchwi łyżka wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli garść
wyzwania kuchennearomatyczne i pyszne – zasługa cukru kokosowego, który nadaje lekko karmelowego posmaku tym pierniczkom. Nie polecam więc zastępować innym słodzidłem, bo ciacha trochę na tym stracą. Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru Szybkie, nie wymagają wykrawania foremkami. Dla miłośników owsianych ciasteczek – wersja korzenna, pierniczkowa Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek Bardzo je lubię, chociaż ciasto nie należy do najłatwiejszych w obróbce
Fitkotmąki pszennej 25 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 130 g cukru 80 ml oleju 1 jajko 300 g jogurtu naturalnego garść malin Wszystkie składniki ( bez owoców) umieszczamy w misie i mieszamy. Na końcu dodajemy owoce. Blachę do muffinów wykładamy papierowymi foremkami i nakładamy do nich ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni
Rusty Forkinteresujący spód ciasta owsiano-migdałowy... W domu ostała się już niemal pusta blacha.. Mam nadzieję, że Wam podobnie przypadnie do gustu :) Składniki: -> 200g płatków owsianych -> 50g płatków migdałowych -> 2 banany -> 1kg sera do serników -> 3-4 łyżeczki żelatyny -> 3 kiwi -> 3 doniczki bazylii -> 40 ml oleju kokosowego -> jagody goji
Jedz zdrowo żyj zdrowo!przepis na ciasto/jaglankę w formie ciasta. Ja jadłam jako deser i jako śniadanie. Polecam ponieważ kasza jaglana jest bardzo sycąca i zdrowa. Kaszę jaglaną warto również jeść w czasie przeziębienia, ponieważ zabiera "wilgoć" z naszego organizmu. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2,5 szkl wody lub mleka 1 puszka mleczka kokosowego z puszki (tylko biała część
słodkie i nie tylko historie kulinarnepieczenia. Wylepić tortownicę ciastem i piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut (aż lekko się zarumieni). Nadzienie: -2 słoiczki dżemu malinowego/ truskawkowego - 2 garście malin mrożonych Na przestudzony spód wyłożyć dżem oraz mrożone maliny. Beza: -7 białek -150g cukru pudru -2 łyżki cukru białego -słonecznik, wiórki kokosowe do posypania
Receptura smakutego puddingu wykorzystać chałkę (lub jakiekolwiek ciasto drożdżowe), biały chleb czy chleb tostowy. To nie jest dobre, to jest poezja, aż się wierzyć nie chce, że to Anglicy wymyślili Składniki na 4 porcje (mała forma do pieczenia, powiedzmy, że tortownica 20 cm): 300-350 g pieczywa np. chleb 120 g gęstego mleka kokosowego z puszki 100 ml mleka sojowego
greenscarfWlewamy do bananów schłodzone mleko kokosowe i blender-ujemy,przelewamy do czterech szklaneczek. Krok 3 Dekorujemy nasz koktajl chrupkami w czekoladzie, a żeby fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek. * Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może
Różowa kuchnia