ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:641/932)

Marchewkowe babeczki z kremem 163

Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego

kuchnia doski
Bułki Paleo które zawsze się udają 132

śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska do smaku- opcjonalnie. Ja nie daję i też wychodzą pyszne. opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać

Marta próbuje
Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami 174

zagotuj wodę i posól. Następnie cienko rozwałkuj ciasto, podsyp mąką. Wycinaj koła (np. szklanką), napełniaj każde ok. 1 łyżką farszu i sklejaj. Pierogi wrzucaj do wrzącej wody, gotuj kilka minut do wypłynięcia. Pod Norenami (Kraków, Krupnicza) Bardzo smacznie, jedzenie świeżo przygotowywane, dlatego czas oczekiwania dosyć długi. Na zdjęciach: pikantna zupa z mlekiem kokosowym, sushi, ramen (już od dawna chciałam spróbować

Qlinarnie i Qlinarnie
Racuszki z gruszką o smaku piernika 112

przyprawa do piernika 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy wszystko razem. Odstawiamy ciasto na ok 1 godzinę. Następnie smażymy na rozgrzanym

kulinarne odsłony pati
25 przepisów na świąteczne serniki 1571

piernikiem Sernik z makiem na kruchym cieście z pianką Torcik jabłkowo- serowy Sernik kukurydziany Sernik z różą Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik z ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Bułeczki z dynią i borówkami. 168

miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej kokosowy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i wlewamy do mąki, mieszamy.Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Borówki myjemy i osuszamy. Jeśli borówki będą lekko kwaskowe możecie oprószyć je cukrem. Na stolnicę podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 200

chcecie :)  Składniki :  Na ciasto :  4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ok 2 surowej) można użyć mniej jeśli chcemy na wierzch położyć migdały a nie kaszę wtedy 1 i 1/3 szklanki surowej. 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki cukru kokosowego/ksylitolu + 3 łyżki 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej   50 g oleju kokosowego w wersji nie-wege może

zdrowa vege kuchnia
Hasło tygodnia - "na upały". 170

choćby lodowata  kolumbijska lemoniada kokosowa  Maćka. Poszukajmy nowych inspiracji i poszerzmy naszą listę z propozycjami na upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju chłodniki, do których zapewne wrócimy, poświęcając tylko im uwagę. Poza tym lody, lemoniady, mrożone herbaty czy frappe. A może sernik na zimno lub inne ciasto, które nie wymaga pieczenia? Czas pokaże :) Zapraszam

zadanie-gotowanie
Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 100

pół szklanki mąki gryczanej 100 ml oleju kokosowego 1 banan 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy

nietadieta
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 199

łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 2. Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem  5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light)  6. Obiad

Słodkie okruszki
.965. zielony środek & najlepsze bezglutenowe naleśniki 122

naturalnym Primavika  obsmażone na oleju kokosowym~ Weekend na praktykach, how lovely >.< Ale doszłam do wniosku że lepiej pójść dodatkowo teraz i popracować = mieć nieco godzin na plusie = nie chodzić na praktyki w trzeciej klasie :D Co do dzisiejszego śniadania - to były najlepsze naleśniki jakie ostatnio jadłam! Chodzi mi głównie o ciasto naleśnikowe - niby tylko trzy składniki

breakfast of dreams
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 195

proszek do pieczenia, sól, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać. W drugiej miseczce połączyć składniki mokre czyli jajka, olej, mleko i roztrzepać widelcem. Następnie zawartość obu miseczek połączyć i wymieszać do połączenia się składników. Czekoladę pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut

Krakowskie smaki Ani
Pszenno - orkiszowe muffiny z kokosem i suszonymi morelami 147

pieczenia ,  cukier ,sodę, , wiórki kokosowe i pokrojone drobno suszone morele W drugim naczyniu połączyć wszystkie składniki płynne: rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę, rozmącone jajka oraz  mleko.  Do suchych wymieszanych składników dodać płynne i wszystko wymieszać tylko do momentu  połączenia się składników.  Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Na słodko lub wytrawnie
Bułeczki na słodko i na słono :) 128

łyżeczka kakao - 15 g oleju kokosowego - 2 łyżki ksylitolu/bądź inne słodzidło - 50 g ziarenek Cynamonowy Raj + żółtko z odrobiną ciepłej wody -> rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek) Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i ksylitol, odstawić na 10 minut. Składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Formować bułeczki wg własnych upodobań, posmarować rozbełtanym żółtkiem

Zdrowie na języku :P
Kokosowe racuszki drożdżowe z Gruszką 156

W tym roku odkrywam na nowo gruszki. Kiedyś pochłaniałam je namiętnie, szczególnie te twarde i chrupiące, dzisiaj piekę gruszkowe ciasta, smażę racuchy z tymi słodkimi a

Dzieje kuchennej Wiewióry
Owsiane kwadraty z dżemem-bez jajek 141

syropu ryzowego (dalam jablkowy)10 g oleju kokosowego lub slonecznikowego 100 g dzemu lub konfituryWYKONANIE :wlaczyc piekarnik na 180°Cplatki owsiane,make,cukier waniliowy,cynamon ,proszek do pieczenia i sol umiescic w misce i wymieszac.Dodac syrop i olej i przy pomocy drewnianej lyzki wymieszac calosc do wchloniecia wszystkich skladnikowpolowe ciasta rownomiernie rozlozyc w przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Proteinowy shake z mango i bananem + najsmaczniejsze białko wegańskie! :) 181

naleśników, ciast lub lodów ❤ Koktajl, który przygotowałam odznacza się dość sporą dawką słodyczą, ale tylko i wyłącznie tą pochodzącą z owoców i słodzika z odżywki białkowej. Mango nadało pysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe pierniki jaglano-kukurydziane. 108

eksperymentalny przepis na bezglutenowe pierniki. Są nieco trudniejsze w wykonaniu i mają trochę inną strukturę niż te tradycyjne (są bardziej kruche), ponieważ to właśnie gluten odpowiada za elastyczność ciasta. Podstawą jest mąka kukurydziana, którą dostaniecie już w praktycznie każdym większym sklepie, oraz mąka jaglana, z którą może być więcej problemów. Na pewno jest do kupienia w większości sklepów ze zdrową(...)blenderem, ale wiem że niektórzy używają w tym celu młynka do kawy. Można próbować, tylko ostrożnie żeby nie spalić sprzętu. Składniki na 3-4 blachy: 100 g oleju kokosowego 6 łyżek miodu płynnego (ale nie sztucznego!) 1 jajko 3-4 łyżki zimnej wody 70 g mąki kukurydzianej + mąka do podsypywania 210 g mąki jaglanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Powiedz dietom nie
Bezglutenowy makowiec bananowo-kokosowy 137

Lekkie, aromatyczne i soczyste ciasto. Świetnie sprawdzi się na Boże Narodzenie jako alternatywa dla tradycyjnej strucli drożdżowej czy makowca na kruchym cieście. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Zawsze się udaje. I zawsze znika ekspresowo. Jego zaletą jest to, że ma fajną wilgotność, która pozostaje nawet po kilku dniach od upieczenia Składniki: 4 duże przejrzałe banany - najlepiej żeby miały jednolicie brązową(...)brązowawy środek 4 duże lub 5 średnich jaj 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 75 g suchego, niemielonego maku 50 g wiórków kokosowych 170 g mąki ryżowej 4 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 6 czubatych łyżeczek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny - lub mniej jeśli chcemy mieć lukier gęsty Dojrzewanie bananów Banany

Ze smakiem bez glutenu
Jaglane brownie 124

deszczu muszę wybrać się na zakupy:) ... Marzy mi się brownie ze szczyptą chili ... Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 jajka 80ml oleju (może być rzepakowy, z pestek winogron lub kokosowy) 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe do posypania Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w szklance(...)minut), odstawić do wystudzenia. Kaszę zalać mlekiem, zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać jajka, olej, cukier, zmiksować. Wsypać kakao i proszek i ponownie zmiksować. Formę (15x25cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto. z wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC (do suchego patyczka). Brownie najlepiej smakuje po całkowitym ostudzeniu. Smacznego

Obiad gotowy
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 141

czekam. Za chwilę wpada jak burza, ciągnie ma za rękaw i jak najęta tłumaczy, że muszę zajrzeć w listę zamówień. Zupełnie nie rozumiem tego nadzwyczajnego poruszenia z powodu jakiegoś ciasta, wchodzę do piekarni nieco zdezorientowana, a tam moje szalone koleżanki stoją z wielkim, błyszczącym od brokatu transparentem Wieczór panieński Anny. Jesteś gotowa? Nie byłam. Ale tym akurat nikt się(...)prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli miodowe ciastka: 165 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zimnego masła 65 g jogurtu naturalnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa z dyni i batata z krakersami z quinoy i jarmużu (bez glutenu, bez laktozy wegańska) 126

babki płesznik 2 łyżeczki inuliny 2 łyżki oliwy z oliwek  około pół szklanki wody 500 gram obranej dyni 1 batat 5 suszonych pomigorów 1 cebula 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sosu aji charapita rojo (można zastąpić innym np. piri-piri, lub tabasco)  mielona kozieradka pieprz sól Wykonanie: Jarmuż obieramy z łodyg i siekamy w rozdrabniaczu, wrzucamy(...)pieprzem.  Rozsmarowujemy ją niezbyt grubą warstwą na macie sylikonowej (nie należy się przejmować ewentualnymi dziurkami, ale ważne żeby na całej powierzchni, była mniej więcej ta sama grubość ciasta) ja to robię szpatułką sylikonową, ale można spróbować rozwałkować przez folię spożywczą, albo rozprowadzić dłońmi.  Następnie robimy nacięcia w cieśnie tak, aby można je było po wypieku łatwo połamać

Quinoa Raz!
Chatka Puchatka 5280

Puchatka ma również drugą nazwę z którą się spotkałam, dla niektórych osób jest to po prostu Chatka Baby Jagi, nie mniej jednak jest to jedno i te same pyszne ciasto, nie za słodkie, fajne w smaku :)  źródło : babeczka.zuzka Składniki : 500 g twarogu śmietankowego lub 2 kostki białego sera po 250 g (ten należy wcześniej dwa razy zmielić) troszeczkę więcej(...)łyżka kakao 3 opakowania herbatników opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody (jeżeli ktoś boi się, że masa będzie za rzadka) dodatkowo : ulubione bakalie (ja dałam wiórki kokosowe, rodzynki i fistaszki) polewa : 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany Herbatniki układamy na folii aluminiowej w trzech rzędach obok siebie.  Twaróg

charlotte gotuje