łyżki rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny 100g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100g pokruszonych płatków kukurydzianych Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości. Mieszając - dodać jajka i aromat waniliowy. Wsypać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Masę krótko wymieszać i połączyć z wiórkami oraz suszonymi owocami. Płatki kukurydziane lekko pokruszyć. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze) i dokładnie
Di gotujekakao 3/4 szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj
Powiedz dietom nieWitajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków
Sama słodycz i szczypta chiliMożna dodatkowo do smaku sos karmelowy wiórki kokosowe Wykonanie : Wszystkie składniki dodajemy do siebie min. mąkę, mąkę ziemniaczaną, mleko, jajko, cukier. Wszystko razem miksujemy bądź roztrzepujemy trzepaczką na jednolitą masę - odstawiamy na jakiś czas aż zgęstnieje, jak będzie za gęste można dodać odrobinę wody, ale nie za dużo ponieważ ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Banany kroimy w wzdłuż
W Moim Magicznym Domuwody ew. można dodać łyżkę mąki kokosowej* daktyle gorzka czekoada C iecierzycę zmiksować z bananem i mleczkiem na gładką masę. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać pokrojone daktyle. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200stopni przez ok 40min. Posypać czekoladą. *nie dodałam, ale następnym razem tak spróbuję, by ciasto wyszło mniej maziste :) Ps. coś mi się
More food, love and dreamswiem czemu ale na początek zrobiłam wstawkę kokosową , jakoś tak chyba wygodniej mi było. Do tego potrzebowałam : 4 białka 1 szklanka cukru 20 dkg kokosu, (ja dałam 10 bo nie zaopatrzyłam się więcej, więc zobaczę jak to wyszło). Piec to 25 minut w 180*C Od razu mówię moje ciasto wyszło jak w bezowa wstawka . Sami zobaczcie
Kuchcikowoasi...Kawałek mniemasła dodać czekoladę, ser twarogowy, śmietankę i mleczko kokosowe. Krótko zmiksować by połączyć składniki Miksując masę serową dodawać po jednym jajku, każde następne dodać kiedy poprzednie jajko jest już dokładnie wrobione. Na koniec dodać sok z cytryny Masę serową wylać na spód z ciastek. Wyrównać powierzchnię. Na masę serową zetrzeć ciasto na kruszonkę. Tortownicę lub blaszkę wstawić do większej brytfanny
Sztuka gotowania w/g Samiryproszkiem i sodą oczyszczoną, wsypałam oba cukry, wiórki kokosowe i suszone morele - wymieszałam Do dużej miski wbiłam jajko, wlałam jogurt, olej i sok z cytryny Suche składniki przesypałam do dużej miski - wymieszałam bardzo krótko tylko do połączenia składników**. Gotową masę przekładałam do papilotek - po łyżce na każdą foremkę. Jeśli włożysz ciasto po sam brzeg może ono podczas pieczenia "uciec
apetytnapieczenienawijamy na wałek i rozwijamy na formę. Ciasto dokładnie dociskamy do formy, nakłuwamy widelcem. Pieczemy na złoty kolor. W czasie pieczenia przygotowujemy nadzienie- mleko gotujemy z cukrem i masłem oraz połamaną czekoladą. Studzimy, dodajemy śmietanę, odstawimy w chłodne miejsce, aby masa zgęstniała. Wylewamy na ostudzony spód- podajemy oprószoną wiórkami kokosowymi. Smacznego
Luźna Kuchniapodniebienia nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy ciast! Sposób wykonania: Ciasto z makiem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Ptasie mleczko: Galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Mleko kokosowe ubijamy razem ze śmietaną, a następnie dodajemy tężejącą galaretkę
Podróż w kulinariaciast bez kremów, bakali czy żelatyny.Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej przystwaki do blendera, lub umieścić w silnym woreczku i utłuc tłuczkiem do mięsa.Margarynę można zastąpić masłem.Ja używam papilotek, aby goście nie brudzili sobie rąk tymi ciastkami.Zamiast robić polewę, bajaderki można obtoczyć w wiórkach kokosowych.Płatki migdałowe można zastąpić wiórkami kokosowymi, kolorowymi posypkami itp.Powidła śliwkowe można
Gospodyni MiejskaOd jakiegoś czasu staram się robić swoje nalewki, dzisiaj zrobiłam domowe malibu. Przepis jest sprawdzony wielokrotnie i jest naprawdę pyszne, idealne do kawy albo na babskie
Niezły Młynekgranoli + kilka łyżek na posypkę 40 g wiórków kokosowych + na posypkę Wykonanie: Mąkę, cukier, proszek, sól wymieszać w misce. W drugiej wymieszać mleko, jajka, wanilię i olej. Połączyć zawartość misek. Dodać rozgniecionego banana i wymieszać tylko do połączenia składników. Mogą zostać grudki. Dodać orzechy, granolę i wiórki. Wymieszać delikatnie. Przełożyć ciasto do foremek muffinkowych wyłożonych papilotkami. Na wierzchu posypać pozostałą
Sto kolorów kuchniDziś 14 luty, dzień zakochanych. Oczywiście w taki dzień nie może zabraknąć smacznego deseru. W tym roku postawiłem na nieco inne rozwiązanie i przygotowałem deser w
Programista w kuchniDziś 14 luty, dzień zakochanych. Oczywiście w taki dzień nie może zabraknąć smacznego deseru. W tym roku postawiłem na nieco inne rozwiązanie i przygotowałem deser w
Programista w kuchni