ciepłe miejsce. Po upływie czasu ciasto ponownie zagniatamy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Wałkujemy (na dość gruby placek) i smarujemy dżemem (cienka warstwa). Zwijamy w rulonik. Kroimy na 6 grubych kawałków. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut. Ja dodatkowo drożdżówki posypałam cukrem kokosowym
CzarnawisienkaW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam alternatywę dla tradycyjnego sernika o nazwie śnieżny puch, który przygotowuje się z twarogu sernikowego, na herbatnikach i z prażonymi wiórkami kokosowymi
PysiaGotuje.plPrzepis z bloga Konsti . Składniki: (keksówka około 25 długości, a u mnie foremka-wieniec) 1 szklanka mąki 1 szklnka drobnego cukru 3 białka
Lejdi of the houseroślinnej Przygotowanie: Miękki (nie mylić z płynnym) olej kokosowy zblenduj/utrzyj na idealnie gładką, puszystą i pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania z budyniem, ponownie utrzeć. Przesiać do masy mąkę i wymieszać. Powstanie dosyć miękka, plastyczna masa dająca się formować. W tym przypadku foremki się nie przydadzą. Formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić
greenscarfkoniecznie dodać trcohę więcej lub mniej mąki (oczywiste). Podziel ciasto na porcje, z każdej utwórz placek, nałóż na środek łyżkę farszu, zawiń boki do środka i uformuj kule, lekko je rozpłaszczając-po porostu placuszki. Uformowane odkładaj na podsypany mąką blat/deskę. W głębokiej patelni rozgrzej olej (ja lubię smażyć na kokosowym rafinowanym, czyli bezzapachowym). Smaż na złoto z obu stron
greenscarfostatnie upalne dni proponuje wam pyszne, szybkie ciasto na zimno. Kokosowo - czekoladowe na herbatnikach i bez pieczenia ! :) Składniki na tortownicę 18 cm na większą 24 cm podwajamy składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
Gotowanie...to proste !szczypta soli 1/2 szklanki oleju (u mnie kokosowy) 1/3 szklanka syropu daktylowego (do nabycia w eSłoneczku ) Dodatkowo: 1 banan W misce dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dolać syrop i olej, a następnie całość dokładnie połączyć. Na końcu do masy wmieszać pokrojonego w kostkę banana. Z ciasta formować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego
Di gotujeJeżeli jeszcze nie wiecie co zjeść jutro na śniadanie to może owsiankę? U mnie owsianka bardzo często pojawia się na śniadanie jednak prawie za każdym razem
Niezły Młynekmąki razowej 2 jajka 350 ml mleka kokosowego ( można dać krowie) 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 /2 łyżeczki pieprzu mielonego Sól do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki przekładam do miski. Dokładnie miksuję mikserem na wysokich obrotach--Tak by ciasto było konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy
Gotowanie Patkiprzepis wymaga dodania samych żółtek (np. sernik, kruche ciasto) a białka zostają i nie wiadomo co z nimi zrobić, więc się wyrzuca. Od dzisiaj będziecie robić kokosanki z białek :) Pyszne- chrupiąca beza na zewnątrz, a mięciutkie w środku. Składniki: 4 białka, niepełna szklanka cukru (ok. 180 g), 200 g wiórek kokosowych. Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę (możemy
Aga w kuchnidań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Kuskus z musem jabłkowym
Moja smaczna kuchniaDzięki dodatku twarogu ciasto dłużej utrzymuje świeżość. Idealnie smakuje do kawy, herbaty, kakao... Składniki: 3 szklanki mąki 1 ½ szklanki cukru 4 jajka 20 dag masła 25 dag twarożku homogenizowanego ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag dowolnych bakalii tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem, twarożkiem, żółtkami i śmietaną. Następnie wsypać
Tradycyjna Kuchniałyżki rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny 100g wiórków kokosowych Dodatkowo: 100g pokruszonych płatków kukurydzianych Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości. Mieszając - dodać jajka i aromat waniliowy. Wsypać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Masę krótko wymieszać i połączyć z wiórkami oraz suszonymi owocami. Płatki kukurydziane lekko pokruszyć. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego (lub mniejsze) i dokładnie
Di gotujekakao 3/4 szklanki ksylitolu 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego 2,5 łyżki masła orzechowego - najlepiej bez cukru i oleju palmowego 1 duże jajko Dodatki: ulubione orzechy lub suszone owoce - u mnie orzechy laskowe i rodzynki. Przygotowanie: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, następnie dodaj rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj
Powiedz dietom nieWitajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków
Sama słodycz i szczypta chili