ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:625/932)

Jak wykorzystać dojrzałego banana w kuchni? 5 pomysłów 57

polecamy świetne i energetyzujące smoothie z kiwi, które doskonale zastąpi nam poranne śniadanie. Połączmy w blenderze banana z kiwi oraz dodajmy 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki wiórków kokosowych i mleko – najlepiej migdałowe (ok. 200 ml). Owoce przed zmiksowaniem obierzmy ze skórki. Całość zmiksujmy na gładką masę. Z kolei drugą, bardziej słodką wersją smoothie z bananem jest wersja czekoladowa(...)także naturalnej esencji waniliowej (pół łyżeczki) oraz oleju (najlepiej kokosowego) do smażenia. Placuszki przygotuj, obierając i rozgniatając banana, którego połączysz następnie z mokrymi składnikami (jajka, mleko, maślanka, esencja). W kolejnym kroku dodaj do nich suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) i dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni układaj porcje ciasta i smaż na złoto z obu stron. Słodkie ciasteczka

ProstePesto.pl
Bułeczki pszenno-żytnie z babką płesznik 80

łyżeczki soli babka płesznik odrobina masła lub oleju kokosowego Robimy! Mąki wsypujemy do miski, sól i mieszamy. W osobnej misce kruszymy drożdże i zasypujemy cukrem, zalewamy ciepłą wodą i dajemy olej. Mieszamy, odstawiamy na 5 minut Dodajemy zaczyn do mąk z solą i dorzucamy czubatą łyżkę nasion babki. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na minimum pół

Latosiowydom
JAGODOWE CHRUPIĄCE GOFRY 112

łyżek cukru wedle uznania - 4 czubate łyżki oleju kokosowego (oczywiście w zastępstwie masełko około 80 gram !) W/w składniki oprócz białka jaja umieść w misie blendera i zmiksuj przez 4 minuty, na gładką masę. Białko ubij na sztywno dodaj do masy, wymieszaj i smaż na rozgrzanej dobrze gofrownicy. Ja nalewam ciasto posypuje jagodami i zamykam gofrownicę. Smażę na złoty kolor, podaję

SMYKWKUCHNI
Brazylia - Kokosanki bez pieczenia (Beijinho de coco) 93

goście, a nie macie czasu na pieczenie ciast i robienie skomplikowanych deserów, brazylijskie kokosanki będą idealne! Wystarczy kilka minut i dwie godziny w lodówce, i możemy zaserwować naszym gościom przepyszny, i nieziemsko słodki deser! Składniki (5-6 większych kokosanek lub 10 mniejszych): - puszka mleka skondensowanego - 1/3 szklanki wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia - łyżeczka masła - odrobina oleju - cynamon lub goździki

Roślinożerni urlopowicze
Ciasteczka kwiatuszki z kajmakiem 111

cukru wanilinowego 1 jajko klasy M kajmak krem wegański kokosowy POLDER (polecam! świetny smak) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy cukier puder, ekstrakt waniliowy lub cukier wanilinowy, masło (siekamy je nożem) i wbijamy całe jajko. Zagniatamy składniki. Uwaga! Ciasto będzie klejące i takie ma być. Przygotowujemy blaszkę / blaszki

Słodkie okruszki
Brat.pl - sklep ze sprawdzonymi produktami - recenzja 98

zdążyłam już z niej zrobić polewę do ciasta oraz użyć jako dodatek do ciasteczek. Próbowałam również ją topić i nie ma z tym problemu, ani w kuchence mikrofalowej, ani w kąpieli wodnej.  Posiada formę sporych pastylek oraz 33,6% kakao.   Może jeszcze zdążę z czekoladowym musem... Polecam. Pasta kokosowa Kokos to kolejna rzecz, którą uwielbiam. Olej kokosowy

Di gotuje
Wielkanocna babka migdałowa 137

cukru 150 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy, roztopiłam) 2 duże banany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: W jednej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, mielone migdały, proszek do pieczenia, szczyptę soli. W drugiej misce zblenduj bardzo dokładnie olej, cukier i banany. Połącz zawartość obu misek. Ciasto jest dosyć gęste. Przełóż masę do wysmarowanej olejem. Wyrównaj. Piecz przez

greenscarf
Bułeczki jaglane 111

nasączenia. Do garnka przelej mleko, dodaj masło lub olej kokosowy oraz miód i podgrzewaj do czasu aż składniki się rozpuszczą i połączą. W dużej misce wymieszaj mąkę jaglaną z mąką gryczaną, proszkiem do pieczenia, ziarnami wanilii, szczyptą soli oraz mlekiem. Następnie dodaj rodzynki i całość zagniataj, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem

365 dni dookoła kuchni
Rafaello 203

ubitej śmietany dodaj mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i wiórki kokosowe. 6. Nasącz pierwszą część biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią część biszkoptu, wyłóż pozostałą część kremu i posyp wiórkami. 8. Ciasto powinno zostać w lodówce przez kilka godzin

A Ty Smakuj Mnie
Dyniowa owsianka pieczona 98

Uwielbiam pieczone owsianki za to, że smakują jak pyszne ciasto, które bezkarnie można zjeśc na śniadanie :) Zdrowe, ciepłe, pachnące, same zalety. Dziś mam dla Was obłędną wersję z dynią i masłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mleczka kokosowego 100 g mleczka skondensowanego słodzonego 100 g puree

Mienta blog
PLACUSZKI KOKOSOWO-POMARAŃCZOWE 92

jajka 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g wiórków kokosowych 3 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli 1/2 pomarańczy (starta skórka oraz sok) około 140 g mąki pszennej 3 łyżki oleju rzepakowego ew. dodatkowo olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Łączymy ze sobą wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę o konsystencji ciasta naleśnikowego. Następnie smażymy na patelni z dwóch stron do momentu

wege i kropka
Ciasto jogurtowe z truskawkami w wersji wegańskiej i bezglutenowej :) 224

wilgotność i cudowny, intensywny aromat truskawek po wyciągnięciu ciasta z piekarnika 😂 Składniki: 200 g mąki z ryżu brązowego  150 g płatków owsianych bezglutenowych (zmielonych na mąkę lub gotowa mąka owsiana bezglutenowa) 1 opakowanie (40 g) śmietankowego lub waniliowego budyniu bezglutenowego ( Amylon ) 250 g jogurtu sojowego  100 g płynnego oleju kokosowego  1 łyżka nasion chia 2 łyżeczki proszku

Zdrowie na języku :P
Sernik jogurtowy i truskawek 113

kolejne 15 minut. Otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto aż piekarnik ostygnie. Wykonanie polewy – czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik. Na górę rozłożyć truskawki, lekko je przydusić. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Bezglutenowe krakersy z amarantusa 149

troszkę więcej, zależy od mąki) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka proszku do pieczenia *opcjonalnie 2 łyżki miodu lub syropu klonowego *opcjonalnie czarnuszka, ziarna sezamu lub słonecznika do posypania Wykonanie: 1 Do malaksera wsyp suche składniki i wymieszaj. 2 Dodaj wodę oraz olej i wyrabiaj ciasto. Jeśli będzie zbyt suche, dodaj więcej wody. Ciasto musi dać

Blendman

Proponowane wyszukiwania