ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:616/932)

SERNIK KOKOSOWY Z MUSEM MANGO I GALARETKĄ 188

Tak, tak! Dobrze wiem, że tak samo jak ja kochacie serniki miłością bezgraniczną! Ostatnio pokazałam Wam fantastyczny sernik z musem z mlecznej czekolady, a dziś zapraszam

Ostra na Słodko
FIT BOUNTY – jednoporcjowe 169

przepisem. Przygotowałam tym razem nie FIT ciasto, ale deser jedno-porcjowy.   Co to znaczy jedno-porcjowy? To taki deser, który możecie zjeść samemu ( no dobra, można się też podzielić! ) w domu, albo zabrać ze sobą na siłownię, do pracy, szkoły czy też na piknik. Tym razem postanowiłam zainspirować się kokosowym batonikiem BOUNTY. Czekolada + kokos = idealne połączenie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
FIT BATONIKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM I BAKALIAMI 153

masła orzechowego 50 ml mleka kokosowego (można zastąpić innym roślinnym lub krowim) 3 pełne łyżki miodu WYKONANIE: Wszystkie składniki umieść w malakserze lub blenderze i zmiksuj przez chwilę na drobno, ale tak, by pozostały maleńkie kawałki bakalii. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam dużej blachy do ciasta, ale dobra też będzie ceramiczna lub silikonowa foremka

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki kokosowe z rodzynkami 146

mleka 1/2 szklanki oleju 2 łyżki wiórków kokosowych garść rodzynków PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości. Piekę ok. 20 minut

Zasmakuj Kuchni
CIASTECZKA 90

pieczenia 1 szklanka żurawiny 1 szklanka wiórków kokosowych Z tej porcji wychodzi ponad 30 ciasteczek Wykonanie W mikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując

mojej kuchni
FIT Wuzetka 148

Smakuje jak klasyczna wuzetka, a ma o wiele mniej kalorii! :) Idealnie słodka, mocno kakaowa.  Masa może być lekko lejąca, pamiętaj aby użyć tylko stałej części

Czarnawisienka
CIASTECZKA 102

pieczenia 1 szklanka żurawiny 1 szklanka wiórków kokosowych Z tej porcji wychodzi ponad 30 ciasteczek Wykonanie W mikserze utrzeć masło z cukrem ,dodać jajka ,startą marchewkę ,jabłko, mąkę z solą i proszkiem do pieczenia . Na końcu wiórki, suszone owoce. Miksować do połączenia składników. Masa jest kleista. Łyżką do lodów nakładać kulki z ciasta ,na blaszkę wyłożona papierem zachowując

w mojej kuchni
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 138

pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, wiórki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę

Di gotuje
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 138

mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez

Health-Fit-Life
Przepis #118 Domowe FIT batoniki "Twix" - 123

mąki owsianej - 40 g mąki kokosowej - 30 g syropu daktylowego - 70 ml mleka roślinnego lub zwykłego Nadzienie - 120 g daktyli - 2 łyżeczki masła orzechowego 100% Polewa - 50 g gorzkiej czekolady bez cukru Wykonanie Ciastko Do miski wsypujemy obie mąki. Wlewamy syrop daktylowy oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą z nich rozwałkowujemy przez

Health-Fit-Life
Marchewkowe babeczki z kremem 155

Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 25 minut. Gotowe babeczki studzić na kratce. Serek Mascarpone połączyć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, a następnie wymieszać dokładnie mikserem. Wystudzone babeczki udekorować masą z serka i można posypać wiórkami kokosowymi albo startą czekoladą. Smacznego

kuchnia doski
Bułki Paleo które zawsze się udają 117

śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska do smaku- opcjonalnie. Ja nie daję i też wychodzą pyszne. opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, można łyżką. Odstawiamy na ok. 10 minut. Ciasto początkowo będzie dość rzadkie ale trzeba pamiętać

Marta próbuje
Wegańskie pierogi z soczewicą, Pod Norenami 151

zagotuj wodę i posól. Następnie cienko rozwałkuj ciasto, podsyp mąką. Wycinaj koła (np. szklanką), napełniaj każde ok. 1 łyżką farszu i sklejaj. Pierogi wrzucaj do wrzącej wody, gotuj kilka minut do wypłynięcia. Pod Norenami (Kraków, Krupnicza) Bardzo smacznie, jedzenie świeżo przygotowywane, dlatego czas oczekiwania dosyć długi. Na zdjęciach: pikantna zupa z mlekiem kokosowym, sushi, ramen (już od dawna chciałam spróbować

Qlinarnie i Qlinarnie
Racuszki z gruszką o smaku piernika 103

przyprawa do piernika 2 łyżki, olej kokosowy do smażenia, polewa: czekolada mleczna pół tabliczki, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Mleko podgrzać, następnie połączyć z mąką, cukrem drobnym i waniliowym, jajkiem i drożdżami. Gruszki myjemy wydrążamy pestki, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy wszystko razem. Odstawiamy ciasto na ok 1 godzinę. Następnie smażymy na rozgrzanym

kulinarne odsłony pati
25 przepisów na świąteczne serniki 1565

piernikiem Sernik z makiem na kruchym cieście z pianką Torcik jabłkowo- serowy Sernik kukurydziany Sernik z różą Oszczędny sernik z ziemniakami i kaszą kukurydzianą Dwa w jednym- sernik i szarlotka Sernik pod kakaową kruszonką Sernik waniliowy z chałwą Sernik na drożdżach Sernik czekoladowy Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z twarogu homogenizowanego Sernik z ziemniakami

Tradycyjna Kuchnia
Bułeczki z dynią i borówkami. 157

miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej kokosowy. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i wlewamy do mąki, mieszamy.Następnie dodajemy zmiksowaną dynię i zagniatamy ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Borówki myjemy i osuszamy. Jeśli borówki będą lekko kwaskowe możecie oprószyć je cukrem. Na stolnicę podsypaną mąką przekładamy ciasto i jeszcze raz zagniatamy, następnie lekko je rozwałkowujemy

Sama słodycz i szczypta chili
Jaglana szarlotka, wegańska, bezglutenowa 193

chcecie :)  Składniki :  Na ciasto :  4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej (ok 2 surowej) można użyć mniej jeśli chcemy na wierzch położyć migdały a nie kaszę wtedy 1 i 1/3 szklanki surowej. 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki cukru kokosowego/ksylitolu + 3 łyżki 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej   50 g oleju kokosowego w wersji nie-wege może

zdrowa vege kuchnia
Hasło tygodnia - "na upały". 164

choćby lodowata  kolumbijska lemoniada kokosowa  Maćka. Poszukajmy nowych inspiracji i poszerzmy naszą listę z propozycjami na upalne dni. Na pewno świetnie sprawdzą się wszelkiego rodzaju chłodniki, do których zapewne wrócimy, poświęcając tylko im uwagę. Poza tym lody, lemoniady, mrożone herbaty czy frappe. A może sernik na zimno lub inne ciasto, które nie wymaga pieczenia? Czas pokaże :) Zapraszam

zadanie-gotowanie
Muffinki z wiśniami, bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 91

pół szklanki mąki gryczanej 100 ml oleju kokosowego 1 banan 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy/miód dżem wiśniowy Banana zmiksowałam na gładko, dodałam mąki, olej, agawę/miód oraz proszek do pieczenia. Wszystko wymieszałam i ponownie zmiksowałam. Do foremek nałożyłam po dwie małe łyżeczki ciasta, dodałam do środka dżem wiśniowy

nietadieta
Top października. Najpopularniejsze przepisy. 174

łaty - idealne ciasto do kawy i herbaty 2. Roladki z piersi kurczaka z serem i wędliną. Obiad w 20 minut.  3. Zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową  4. Delikatny jabłkowo-miodowy omlet z cynamonem  5. Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light)  6. Obiad

Słodkie okruszki
.965. zielony środek & najlepsze bezglutenowe naleśniki 112

naturalnym Primavika  obsmażone na oleju kokosowym~ Weekend na praktykach, how lovely >.< Ale doszłam do wniosku że lepiej pójść dodatkowo teraz i popracować = mieć nieco godzin na plusie = nie chodzić na praktyki w trzeciej klasie :D Co do dzisiejszego śniadania - to były najlepsze naleśniki jakie ostatnio jadłam! Chodzi mi głównie o ciasto naleśnikowe - niby tylko trzy składniki

breakfast of dreams
Muffinki z kokosem, czekoladą toffi i kremem serowym 184

proszek do pieczenia, sól, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać. W drugiej miseczce połączyć składniki mokre czyli jajka, olej, mleko i roztrzepać widelcem. Następnie zawartość obu miseczek połączyć i wymieszać do połączenia się składników. Czekoladę pokroić na małe kawałki i wmieszać ją do gotowej masy. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić je ciastem. Piec przez około 30 minut

Krakowskie smaki Ani
Pszenno - orkiszowe muffiny z kokosem i suszonymi morelami 136

pieczenia ,  cukier ,sodę, , wiórki kokosowe i pokrojone drobno suszone morele W drugim naczyniu połączyć wszystkie składniki płynne: rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę, rozmącone jajka oraz  mleko.  Do suchych wymieszanych składników dodać płynne i wszystko wymieszać tylko do momentu  połączenia się składników.  Foremki do muffinek napełniać do 3/4 wysokości ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec

Na słodko lub wytrawnie
Bułeczki na słodko i na słono :) 122

łyżeczka kakao - 15 g oleju kokosowego - 2 łyżki ksylitolu/bądź inne słodzidło - 50 g ziarenek Cynamonowy Raj + żółtko z odrobiną ciepłej wody -> rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek) Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże i ksylitol, odstawić na 10 minut. Składniki połączyć ze sobą i zagnieść ciasto. Formować bułeczki wg własnych upodobań, posmarować rozbełtanym żółtkiem

Zdrowie na języku :P
Kokosowe racuszki drożdżowe z Gruszką 150

W tym roku odkrywam na nowo gruszki. Kiedyś pochłaniałam je namiętnie, szczególnie te twarde i chrupiące, dzisiaj piekę gruszkowe ciasta, smażę racuchy z tymi słodkimi a

Dzieje kuchennej Wiewióry
Owsiane kwadraty z dżemem-bez jajek 129

syropu ryzowego (dalam jablkowy)10 g oleju kokosowego lub slonecznikowego 100 g dzemu lub konfituryWYKONANIE :wlaczyc piekarnik na 180°Cplatki owsiane,make,cukier waniliowy,cynamon ,proszek do pieczenia i sol umiescic w misce i wymieszac.Dodac syrop i olej i przy pomocy drewnianej lyzki wymieszac calosc do wchloniecia wszystkich skladnikowpolowe ciasta rownomiernie rozlozyc w przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Proteinowy shake z mango i bananem + najsmaczniejsze białko wegańskie! :) 168

naleśników, ciast lub lodów ❤ Koktajl, który przygotowałam odznacza się dość sporą dawką słodyczą, ale tylko i wyłącznie tą pochodzącą z owoców i słodzika z odżywki białkowej. Mango nadało pysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowe pierniki jaglano-kukurydziane. 99

eksperymentalny przepis na bezglutenowe pierniki. Są nieco trudniejsze w wykonaniu i mają trochę inną strukturę niż te tradycyjne (są bardziej kruche), ponieważ to właśnie gluten odpowiada za elastyczność ciasta. Podstawą jest mąka kukurydziana, którą dostaniecie już w praktycznie każdym większym sklepie, oraz mąka jaglana, z którą może być więcej problemów. Na pewno jest do kupienia w większości sklepów ze zdrową(...)blenderem, ale wiem że niektórzy używają w tym celu młynka do kawy. Można próbować, tylko ostrożnie żeby nie spalić sprzętu. Składniki na 3-4 blachy: 100 g oleju kokosowego 6 łyżek miodu płynnego (ale nie sztucznego!) 1 jajko 3-4 łyżki zimnej wody 70 g mąki kukurydzianej + mąka do podsypywania 210 g mąki jaglanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Powiedz dietom nie
Bezglutenowy makowiec bananowo-kokosowy 127

Lekkie, aromatyczne i soczyste ciasto. Świetnie sprawdzi się na Boże Narodzenie jako alternatywa dla tradycyjnej strucli drożdżowej czy makowca na kruchym cieście. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Zawsze się udaje. I zawsze znika ekspresowo. Jego zaletą jest to, że ma fajną wilgotność, która pozostaje nawet po kilku dniach od upieczenia Składniki: 4 duże przejrzałe banany - najlepiej żeby miały jednolicie brązową(...)brązowawy środek 4 duże lub 5 średnich jaj 1/2 szkl cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 75 g suchego, niemielonego maku 50 g wiórków kokosowych 170 g mąki ryżowej 4 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 6 czubatych łyżeczek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny - lub mniej jeśli chcemy mieć lukier gęsty Dojrzewanie bananów Banany

Ze smakiem bez glutenu
Jaglane brownie 116

deszczu muszę wybrać się na zakupy:) ... Marzy mi się brownie ze szczyptą chili ... Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 3 jajka 80ml oleju (może być rzepakowy, z pestek winogron lub kokosowy) 1/2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego płatki migdałowe do posypania Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie ugotować w szklance(...)minut), odstawić do wystudzenia. Kaszę zalać mlekiem, zmiksować blenderem na jednolitą masę, dodać jajka, olej, cukier, zmiksować. Wsypać kakao i proszek i ponownie zmiksować. Formę (15x25cm) wyłożyć papierem, wylać ciasto. z wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 40 minut w temp. 170stC (do suchego patyczka). Brownie najlepiej smakuje po całkowitym ostudzeniu. Smacznego

Obiad gotowy
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 132

czekam. Za chwilę wpada jak burza, ciągnie ma za rękaw i jak najęta tłumaczy, że muszę zajrzeć w listę zamówień. Zupełnie nie rozumiem tego nadzwyczajnego poruszenia z powodu jakiegoś ciasta, wchodzę do piekarni nieco zdezorientowana, a tam moje szalone koleżanki stoją z wielkim, błyszczącym od brokatu transparentem Wieczór panieński Anny. Jesteś gotowa? Nie byłam. Ale tym akurat nikt się(...)prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli miodowe ciastka: 165 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zimnego masła 65 g jogurtu naturalnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa z dyni i batata z krakersami z quinoy i jarmużu (bez glutenu, bez laktozy wegańska) 114

babki płesznik 2 łyżeczki inuliny 2 łyżki oliwy z oliwek  około pół szklanki wody 500 gram obranej dyni 1 batat 5 suszonych pomigorów 1 cebula 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sosu aji charapita rojo (można zastąpić innym np. piri-piri, lub tabasco)  mielona kozieradka pieprz sól Wykonanie: Jarmuż obieramy z łodyg i siekamy w rozdrabniaczu, wrzucamy(...)pieprzem.  Rozsmarowujemy ją niezbyt grubą warstwą na macie sylikonowej (nie należy się przejmować ewentualnymi dziurkami, ale ważne żeby na całej powierzchni, była mniej więcej ta sama grubość ciasta) ja to robię szpatułką sylikonową, ale można spróbować rozwałkować przez folię spożywczą, albo rozprowadzić dłońmi.  Następnie robimy nacięcia w cieśnie tak, aby można je było po wypieku łatwo połamać

Quinoa Raz!
Chatka Puchatka 5266

Puchatka ma również drugą nazwę z którą się spotkałam, dla niektórych osób jest to po prostu Chatka Baby Jagi, nie mniej jednak jest to jedno i te same pyszne ciasto, nie za słodkie, fajne w smaku :)  źródło : babeczka.zuzka Składniki : 500 g twarogu śmietankowego lub 2 kostki białego sera po 250 g (ten należy wcześniej dwa razy zmielić) troszeczkę więcej(...)łyżka kakao 3 opakowania herbatników opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody (jeżeli ktoś boi się, że masa będzie za rzadka) dodatkowo : ulubione bakalie (ja dałam wiórki kokosowe, rodzynki i fistaszki) polewa : 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany Herbatniki układamy na folii aluminiowej w trzech rzędach obok siebie.  Twaróg

charlotte gotuje
Ciasto czekoladowe bez tłuszczu słodzone daktylami. 152

sobie pozwolę pogderać jak rasowa maruda. W maju był jeszcze śnieg, już koniec czerwca, dnia ubywa, a to znak, że czas już  myśleć o zimie. Koniec 😋 O takie ciasto poprosił mnie pewien Pan, który trafił do mnie przez  G +. Zaczął bardzo poważnie, aż się wystraszyłam, czy aby dam radę? Jednak okazało się, że nie jest tak źle(...)łyżki mocnej kawy 3 czubate łyżki naturalnego serka 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy 3 łyżki soku z --//-- łyżeczka sody oczyszczanej szczypta soli łyżeczka octu tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Oraz: łyżka żelatyny 50 mil wody owoce do dekoracji Daktyle dokładnie płuczemy i zalewamy gorącą wodą. Zostawiamy aż rozmokną i dadzą się łatwo zmiksować. Odcedzamy, dodajemy wszystkie mokre składniki

Dieta moja pasja
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 52

ponura. Wszystkim miłośnikom dyniowych słodkości oraz tym, którzy nie zdążyli się jeszcze do owych wypieków przekonać, polecam pyszne wegańskie i bezglutenowe muffiny z orzechami. Ponieważ dyniowe purée świetnie spaja ciasta, babeczki obchodzą się bez jajek czy ich zamienników, a spora ilość orzechów czyni już niepotrzebnym dodatek innych tłuszczów. To proste składniki i jeszcze prostsze wykonanie, które gwarantuje miękkie, wilgotne, długo(...)idealne na drugie śniadania lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan zmielonych, 60 g mąki ryżowej, 40 g cukru kokosowego, 100 g purée z dyni, 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie), szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru

Even Better Food
Keto cloud bread (Paleo, LowCarb) 70

jednak za sprawą dodatku babki płesznik zyskuje on bardziej zwartą konsystencję. Tak naprawdę w jego skład wchodzą jajka , śmietana kokosowa oraz odrobina psyllium . Z reguły większość przepisów przewiduje użycie serka kremowego, ale ja chciałam zrobić wersję bezmleczną, stąd śmietana kokosowa. Nigdy nie wypróbowywałam wersji z serkiem, ale nie wydaje mi się, żeby efekt końcowy odbiegał jakoś specjalnie od oryginału. Chlebki(...)zdania, że keto chlebek chmurka bardziej nadaje się do lżejszych zastosowań. Na przykład jako kanapeczka z awokado i z jajkiem na wzór tego McMuffina albo na słodko, z jogurtem kokosowym i owocami . Możliwości jest wiele, wystarczy odwołać się do swojej wyobraźni i upodobań. Burger w cloud bread Keto cloud bread – różne opcje zastosowania Moje chlebki pod koniec pieczenia niestety

Modern Cave Girl
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 54

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej, 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu), 75g roztopionego oleju kokosowego, 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej), 1/2 szklanki rodzynek, 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 52

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 53

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 87

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 58

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food