Polewa czekoladowo-kokosowa z mlekiem w proszku

Polewa czekoladowo-kokosowa z mlekiem w proszku

Polewa czekoladowo-kokosowa z mlekiem w proszku

Przepis na : deser

Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa.  Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo.  Doskonale smakuje na wszelkich batonikach muesli.  Składniki: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1 czubata łyżka kakao 1 czubata łyżka masła 50 ml mleka 2 czubate łyżki mleka w proszku 2 łyżki wiórków kokosowych ewentualnie 2 łyżki cukru Do rondelka wlać mleko, dodać masło, pokruszoną czekoladę i ewentualny cukier. Rozpuścić całość ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, kokosowe, czekolada, ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, szybkie ciasto, ciasto kokosowe

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.