Uwielbiam tę polewę za fantastyczny posmak mleka w proszku i egzotyczny aromat kokosa.
Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo.
Doskonale smakuje na wszelkich batonikach muesli.
1 czubata łyżka kakao
1 czubata łyżka masła
50 ml mleka
2 czubate łyżki mleka w proszku
2 łyżki wiórków kokosowych
ewentualnie 2 łyżki cukru
Do rondelka wlać mleko, dodać masło, pokruszoną czekoladę i ewentualny cukier. Rozpuścić całość na niewielkim ogniu. Następnie dodać kakao i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Kiedy wszystkie składniki połączą się, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać całość - najlepiej trzepaczką, żeby rozbić ewentualne grudki.
Odstawić do wystygnięcia i polać wypiek docelowy.
Smacznego 😋
Najlepiej stosować ją do ciast i batoników ponieważ nie zastyga na zupełnie twardo.
Doskonale smakuje na wszelkich batonikach muesli.
Składniki:
1 tabliczka czekolady mlecznej1 czubata łyżka kakao
1 czubata łyżka masła
50 ml mleka
2 czubate łyżki mleka w proszku
2 łyżki wiórków kokosowych
ewentualnie 2 łyżki cukru
Do rondelka wlać mleko, dodać masło, pokruszoną czekoladę i ewentualny cukier. Rozpuścić całość na niewielkim ogniu. Następnie dodać kakao i wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Kiedy wszystkie składniki połączą się, dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać całość - najlepiej trzepaczką, żeby rozbić ewentualne grudki.
Odstawić do wystygnięcia i polać wypiek docelowy.
Smacznego 😋
bardzo fajna:)
OdpowiedzUsuńDzięki:-)
Usuń